Top Message

www.oblik.fi

VUOSIKOOSTE 2016 OSA 2/2

Huomenta! Onpa mukavaa, että tulit taas käymään. Tuntuu kivalta <3.

On aika summata kuluva vuosi yhteen, ja erityisesti vuoden toinen puolisko. Jos et eilen huomannut lukea koosteen ensimmäistä osaa, ei hätää - se löytyy helposti tämän linkin takaa


Heinäkuu oli muiden (sisustus)blogien tapaan melko hiljainen. Teimme kuitenkin myös kotiin jotakin pientä ja erityisesti terassilla tuli vietettyä aikaa/puuhattua kaikkea pientä. Euroja säästävän ratkaisun näkösuojaksi valmistimme tottakai itse ja ennen-jälkeen kuvia esiteltiin myös blogin puolella.Pohdin myös ääneen sitä, onko mökki vain illuusio lisääntyvästä vapaa-ajasta? Latasin akkuja tulevaa elokuuta varten ja kävimme myös perheen kanssa lomamatkalla. 


Kesä alkoi olla jo loppumaisillaan, mutta lomaa oli vielä hetki jäljellä. Käytimme suurimman osan vapaapäivistä mökkinäytöillä ja nautimma samalla Suomen ihanasta kesästä ja upeista saaristomaisemista ja rannoista. Töitäkin tuli tehtyä ja päästinkin myös teidät kulkemaan matkassani Päivä kanssani -postauksen muodossa. Henkilökohtainen teksti Aikuisten välisestä ystävyydestä nousi yllättäen yhdeksi koko kuukauden luetuimmaksi jutuksi. Sisustuspuolella tapahtui myös jonkin verran; saunassa tehtiin pieniä muutostöitä, olohuoneeseen löytyi käytetty sohvapöytä ja jaoin myös 5 täsmävinkkiä toimivaan keittiöön liittyen.


Syksy stratattiin milläs muullakaan, kuin Habitarella. Tämän vuoden Habitare oli iloinen yllättäjä ja siitä kaikesta jäi oikein innostunut ja inspitoitunut fiilis. Merkittävin juttu itselleni oli uusi pakopaikkamme - mökki. Ensitunnelmia ja kuvia jaettiin blogin puolella heti kuun alussa. Haikailin ja ikävöin samalla kuitenkin myös vanhaan kotiimme, joka tuntui jostakin syystä sillä hetkellä niin kovin tärkeältä. 


Lokakuussa pohdittiin olohuoneen teknisiä asioita ja sisustusta. Tai ehkä pikemminkin näiden kahden yhdistämistä. Samalla heitin ilmaan 3 sisustuksen kuuminta trendiväriä sillä hetkellä ja löysin niitä kaikkia myös meidän kotoamme (tai mökiltä). Suurin ponnistus oli lokakuussa ehdottomasti palkkatyöstä irtisanoutuminen. Tekstin kirjoittaminen tuntui myös aluksi vaikealta, mutta osoititte jälleen kerran olevanne maailman parhaita lukijoita ja sain teiltä valtavasti tsemppiviestejä. Olin ikionnellinen, että saatoin samalla myös auttaa jotakuta teistä ajattelemaan asiaa eri kantilta. Ehkä rohkaisemaan, ehkä luottamaan itseensä. 


Tämä kuukausi oli kyllä todella vilkas ja tapahtumarikas! Marraskuussa vierailin Liedon Kotilaiturilla hakemassa vähän joulufiilistä. Tuo visiitti taisi olla se, joka avasi joulunodotuksen itselleni tänä vuonna. 

Olin taustalla (ja vähän salaakin) pyörittänyt koko syksyn uutta sivusto nimeltä HIMASSA ja tässä tekstissä kerroin siitä myös teille. Postaus nousi kuukauden luetuimmaksi jutuksi. Ihanan vastaanoton sain siis jälleen myös teiltä! Elle Decoration UK julkaisi joulujutun vanhasta kodistamme ja suurimman keskustelun nosti ehdottomasti aihe, joka käsitteli kuvalähteitä blogeissa ja erilaisissa somekanavissa.Marraskuun oma postaussuosikkini oli kuitenkin jälleen yksi henkilökohtaisimmista kirjoituksistani: Hetki, joka antoi rohkeuden uudelle alulle. 


Joulukuu oli vuoden hiljaisin. Tähän vaikutti tottakai HIMASSA -sivuston päivittäin avautuva joulukalenteri, johon käytin aikaa tätä blogia enemmän. Joulun jälkeen kuitenkaan tuo sivusto ei päivity enää ihan joka päivä, joten saadaan jälleen täälläkin asiat rullaamaan tuttuun tapaan. Inspiroiduin Tikkurilan vuoden värivalinnoista ja erityisesti vuoden väriksi valitusta Angorasta. Tästä tulossa juttua heti alkuvuodesta lisää, koska päätin tarttua maalitelaan tässä joulun välipäivinä ;). Tein keittiöön eukalyptuskranssin ja lisäksi paketoin (omasta mielestäni) maailman kauneimman paketin! Tämä paketointi-idea sopii myös muuten ihan tosi hyvin myös vaikka synttärilahjaa varten, joten kannattaa laittaa korvan taakse.

Vaikka vuosi tuntuu kuluneen kuin siivillä, huomaan tätä kirjoittaessani, että jestas - olemmehan ehtineet tehdä, nähdä ja kokea vaikka mitä. Yksi uusi koti ja remontti, yksi mökki, yksi irtisanoutuminen, yksi täysipäiväinen yrittäjyys ja rutkasti kotoilua perheen kanssa. Aika mieletön määrä kivoja asioita yhteen vuoteen! 

Kiitos superpaljon sinulle, että olet kulkenut matkassani ja kokenut näitä asioita kanssani. 
Olet minulle tärkeä. 

Olisi kiva kuulla, mitkä sinulle on jääneet kuluvasta vuodestasi päällimmäisenä mieleen, 
tai mistä olet ollut erityisen iloinen?

Pirskahtelevia hetkiä vuodenvaihteeseen!
Jutta

VUOSIKOOSTE 2016 OSA 1/2

Heippa! Ja ihan mahtavaa joulun jälkeistä aikaa! Kohta on aika taputella vuosi 2016 pakettiin ja toivottaa uusi vuosi tervetulleeksi. Joulu on sujunut täällä päässä rauhallisissa merkeissä, toivottavasti myös sinä olet nauttinut pyhistä ja vuoden viimeisistä päivistä. 

Vuosi 2016 oli monella tapaa minulle ja myös tälle blogille merkityksellinen. Sain hienoja mahdollisuuksia kehittyä bloggaajana ja tutustuin isoon joukkoon upeita ihmisiä eri tilaisuuksissa ja tapahtumissa. Tämän lisäksi henkilökohtaisesti vuosi 2016 jää mieleen uskaltamisen vuotena. 

Ajattelin koota kuluneen vuoden parhaimmat jutut nyt yhteen ja tarjoilla sen teille kaksiosaisen vuosikoosteen merkeissä. Pidemmittä puheitta - on aika muistella mitä täällä on tänä vuonna oikein tapahtunut...


Vuosi alkoi remonttijuttujen lisäksi blogin uuden nimen ja osoitteen paljastuksella. Projekti Verkaranta viittasi niin vahvasti edelliseen kotiimme, että tuntui luonnolliselta päästää siitä irti samaan aikaan kun aloimme tekemään muuttoa tänne nykyiseen kotiimme. Tammikuussa tehtiin myös paljon kodin suunnittelua ja se olikin vilkas kuukausi värien yms. valinnoissa. Tammikuussa suosituimmaksi ja puhutuimmaksi jutuksi nousi yllättäen teksti, jossa pohdin Miksi halusimme ihan tavallisen kodin. Monia tuntui ihmetyttävän ratkaisumme tuohon aikaan, ja tekstin kirjoittaminen oli itselleni todella vapauttavaa. Ihanaa oli myös huomata se, miten moni teistä ajatteli kanssani samalla tavalla ja koki samaistuvansa tilanteeseen. Oodi tavallisille kodeille jatkuu yhä ja edelleen ja tällä hetkellä olemme hyvin onnellisiä nykyisessä kodissamme. 


Helmikuussa pääsimme muuttamaan uuteen kotiimme, vaikka remontti olikin vielä pahasti kesken. Alkuun asutimme vain alakertaa, eikä kaikki tilat sielläkään olleet ihan valmiita muuton aikaan. Loppukuusta saimme valmiiksi lasikuistin, jonka DIY-henkinen säilytysratkaisu on noussut jopa koko vuoden luetuimpien juttujen joukkoon.Kotiin liittyviä ajatuksia kävin läpi myös tässä kuussa.  Kodin sielukkuudesta kertova juttu herätti itseni pohtimaan tarkemmin niitä asioita ja ratkaisuja, jotka omasta mielestäni sillä hetkellä tuntui merkityksellisiltä. Kaikki asiat allekirjoitan myös näin jälkikäteen.


Maaliskuu oli kaikista vilkkain "blogikuukausi" koko vuonna. Lisääntyvä valo ja muuton jälkeinen sisustusinto kulkivat käsi kädessä eteenpäin. Koska kuitenkin remontti oli edelleen hieman kesken, oli luonnollisesti mukana myös siihen liittyviä juttuja. Eniten kiinnostusta herätti 5 vinkkiä seinien maalaukseen -postaus, johon tullaan yhä tänäpäivänäkin melko usein vinkkejä hakemaan. Tässä samaisessa tekstissä kävin läpi myös kaikki kotonamme käytetyt värisävyt.Kuukaudessa itselleni oli merkityksellisintä se, että tilat alkoivat pikkuhiljaa muokkautua omannäköiseksi remontin ja muuton jälkeen. Pinnat olivat uusia ja koko koti oli kuin tyhjä taulu, jota pääsin maalaamaan. Yksi parhaista ratkaisuista koko remontin aikana on ollut keittiö kaikessa kokonaisuudessaan. Erityisesti kuitenkin jaksan ihastella päivittäin komposiittitasoja, joista kerroin tarkemmin maaliskuun puolivälissä


Huhtikuussa sisustettiin olohuonetta ja nyt jälkikäteen katsoen tuo alkuperäinen seiniin valittu sävy näyttääkin ihan hemmetin hyvältä. Olohuone onkin kokenut alun jälkeen jo toisenkin sävyn (tummempi beige), jonka kanssa olen käynyt pohdintaa sen maalauksesta lähtien.... Pohdinta on edelleen kesken :D.Stailasin olohuoneen sohvanurkkauksen kolmella eri tyylillä ja seuraavana päivänä vilautin myös mitä kaikkea rajattiin stailauskuvien ulkopuolelle. Hah, naurattaa ihan itseänikin tuo homma, mutta silti - se oli kyllä omasta mielestäni kaikista paras juttu tässä kuussa.


Toukokuu oli todella lämmin ja aurinkoinen. Nautin suunnattomasti siitä, että meillä oli vihdoin pieni piha, jota laitoimmekin aktiivisesti kuntoon alkukesän aikana. Hellepäiviä oli useampia, joka osaltaan vauhditti kaikkea ulkona puuhastelua (mm. takapihan terassi sai uuden edullisen säilytyskalusteen).Suosituimmaksi jutuksi nousi kuitenkin lastenhuoneen ensiesittely, josta tulikin taas mieleen, miten vähän sitä kuvaan edelleenkin... Hmm.. Tulevana vuotena voisin luvata teille, että teen lastenhuoneesta ainakin 5 postausta (se on paljon nykyiseen verrattuna :D). Lastenhuone on usein se, joka jää kuvaamatta, mutta mistä ainakin itse saan muiden blogeista eniten ideoita. Eli päätetty on - lastenhuonetta enemmän kehiin vuonna 2017!


Pihajutut jatkuivat myös kesäkuussa ja suurin muutos saatiin aikaan ulko-oven vaihtamisella. Vietimme myös isovanhempien kesäpaikalla juhannusta ja tehtiin helppo juhannustuliainenkin saunavihdan muodossa. Sisustusrintamalla käytiin läpi työhuoneen/yläkerran aulan muutosta, sekä sisustuksen rohkeita valintojaAvasin myös pitkästä aikaa blogiin enemmän itsestäni ja kerroin kuka minä oikein olen. Aika usein sisustuspainotteisissa blogeissa puhutaan kodeista, tyyleistä, trendeistä jne. Tällä kertaa kuitenkin kerroin myös tämän kodin asukkaasta. Itsestäni. Aina tällaisten tekstien jälkeen sitä muistaa miten upeita lukijoita olenkaan saanut. Poikkeuksetta saan kommenttilaatikkoon kannustavaa ja positiivissävytteistä palautetta. Etenkin tällaisiin henkilökohtaisiin juttuihin se tuntuu äärettömän hyvältä. 

Tähän onkin hyvä samalla päättää vuosikoosteen ensimmäinen osa. Iso iso kiitos sinulle, että olet kulkenut matkassani tänä tapahtumarikkaana vuotena. Jatketaan huomenna vielä loppuvuoden koosteen muodossa <3.

Jutta

VALKOINEN PAKETOINTI-IDEA + NEULASTASSELIT

Moikka! Ihan hullun paljon hommaa edelleen, vaikka kuvittelin tämän viikon olevan jo vähän rauhallisempi. Huh! Joulu ja pieni loma sen jälkeen taitaa tulla tarpeeseen. Mitään suurempia jouluaiheisia ideoita en täällä blogissa ole jakanut tänä vuonna, mutta pari paketointi-ideaa kuitenkin. Tässä yksi tämän vuoden suosikeistani!

Tämä idea syntyi puhtaasti rakkaudesta minimalistiseen koristeluun. Valkoista suosin paketointijutuissa tänä vuonna muutoinkin syystä tai toisesta aiempaa enemmän. Jos valkoista lahjapaperia ei satu kaapista löytymään, voit käyttää tähän tulostinpaperia tai valkoista leivinpaperia. 


Mitään suurempia paketointi-taitoja et tosiaan tarvitse, vaan kaunis paketti syntyy helposti ja nopeasti. Lahjanarun sijaan käytin paksuhkoa villalankaa ja rusetin päihin solmin tasselit, jotka tein havunneulasista. Neulasten päät kiinnitin pienellä hiuskuminauhalla ja päälle kieputin naruna toimivaa lankaa. Tasoitin tasseleiden "helmat" vielä saksilla, jotta niistä tuli tuuheamman oloiset. 

Oikeasti - ei sen niin vaikeaa tarvitse olla! Eikö tullutkin yksinkertaisen kaunis? Enää kaksi yötä jouluun ja pari lahjaa pitäisi paketoida. Ehkä ne menee tällä samalla tyylillä :) 

Millaisia paketteja teillä tehdään tänä vuonna ja säästättekö perinteisesti 
viimeiselle yölle muutaman paketoitavan lahjan?

Jutta

Jos muuten vielä jouluideoita on hakusessa (paketointiin tai muuhun liittyen, niin kurkkaa HIMASSA -sivuston puolelle, siellä ollaan oltu ahkeria koko kuukauden ajan ja joulukalenterin luukku + uusi idea on avautunut joka aamu :))


VIELÄ EHDIT AUTTAMAAN - IHMISTÄ!

Luin äärettömän ikävän artikkelin täältä, jossa kerrottiin vuoden 2016 olleen surkein monelle käsityöläiselle / luovan alan yksinyrittäjälle. Monet näistä yrityksistä ja yrittäjistä tekevät suurimman myyntinsä joulun aikaan erilaisissa myyjäisissä ja tapahtumissa. Tai ainakin teki. Tänä vuonna myynti on romahtanut ja moni on kertonut harkitsevansa yrittäjyyden lopettamista.

Siksipä halusinkin vinkata teille, että vielä tänä viikonloppuna voit auttaa pieniä yrityksiä ja sitä kautta yrittäjiä, eli IHMISIÄ. Monet luovan alan yrittäjät tekevät kaikkensa, jotta voisivat jatkaa työtä intohimonsa parissa. Usko ja halu ei kuitenkaan tuo ruokaa yrittäjän perheeseen, eikä sillä makseta vuokraa tai kiinteistöveroa. 


Niin monet meistä sanovat rinta rottingilla hankkivansa joululahjat Suomesta ja osallistuvansa erilaisiin pienyrittäjien tapahtumiin. Luvut ei kuitenkaan kerro samaa, vaan kävijämäärät ja myynnit on romahtaneet reilusti.


Mitä jos kuitenkin vielä tänä viikonloppuna tehtäisiin joulun hyvä työ ja autettaisiin toisiamme? Erilaisia tapahtumia on vielä runsaasti ennen joulua ja täällä Turussa ainakin Turku Design Now on auki tänään ja huomenna!
Itse suuntaan nenäni tuonne ja toivon, että sinä teet samoin. Myös muualla Suomessa on erilaisia tapahtumia viikonlopun aikana. Olisiko joku näistä sinulle sopiva?

Paleman Designtori (Teurastamon joulumarkkinat), 17.-18.12,  Helsinki
Kaapelin Joulu, Helsinki 
Turku Design Now, 16-18.12, Turku
Kuopio Designmarket, Pop Up kauppa avoinna 23.12. saakka, Kuopio

Muitakin mahtavia varmasti löytyy, kunhan käytät pari minuuttia aikaan kotiseutusi tapahtumisen etsimiseen. Jos jokatapauksessa hankimme lahjoja, miksemme hankkisi niitä kotimaisilta pienyrittäjiltä? 

Jutta

VUODEN 2017 VÄRI ON ANGORA

Viime viikolla piipahdin Kiasmassa Tikkurilan väri-illassa, jossa paljastettiin ensi vuoden väritrendit ja -ennusteet. Tunnelma oli kaikinpuolin rento ja itselleni oli todella positiivinen yllätys miten neutraali ensi vuoden värikartasta on ennusteiden mukaan syntymässä. Vuoden väriksi on valittu H466 Angora. Ihastuttava vaalea beige, joka on loistava yleisväri suurillekin pinnoille.

Samaan aikaan Pantone on julkistanut ensi vuoden värejä, ja niissä taasen loistaa kirkkaana vihreä (ja muutkin sävyt selkeästi kirkkaampia kuin Tikkurilan värikokoelmissa). Itse kallistun kylläkin erityisesti täällä kotona enemmän murrettuihin ja pehmeisiin sävyihin, siksi tämä pehmeä väriskaala iskee lujempaa. Tosin yksi Tikkurilan kokoelmista kulkee aika pitkälti samoilla jalanjäljillä kuin Pantone. Valinnanvaraa siis on!


Tikkurila oli koonnut kolme erilaista värikokoelmaa Color Now 2017 oppaaseen (Hazy, Clay ja Growth). Kannattaa käydä kurkkaamassa ja hakemassa inspiraatiota täältä, jossa kaikki kokoelmien sävyt esitelty paremmin. Bonuksena kolme mieletöntä stailaajaa ja bloggaajaa on stailannut valittuja värejä käyttäen henkeäsalpaavan kauniit tilat.


Oma suosikkini on vielä hieman kiikun kaakun, pidän sekä Hazyn hienostuneesta tunnelmasta, että Clayn utuisemmasta fiiliksestä. Mikä on sinun suosikkisi näistä kolmesta värikokoelmasta ja mitä sanot vuoden väristä?

Jutta

Kuvat 1, 2, 4: Tikkurila, Kuva 3: Pantone

SININEN VALO TOI PAKKASEN SISÄLLE

Tällä viikolla tuntuu, että pakkanen toi mukanaan myös sinertävän valon. Kaikissa huoneissa näyttää kylmältä ja utuiselta. Tavallaan tykkään hurjasti! Hankimme olohuoneeseen viime viikolla uuden sohvapöydän, ja kuvia katsoessani tajusin, miten täällä näyttää ihan siltä, kuin olisi pakkasta sisällä. Onko muut huomanneet saman?
Aiemmin meillä oli olohuoneessa BEdesignin wave -pöytä, joka on kertakaikkisen ihana. Olen kuitenkin sitä mieltä, että sohvan edessä se ei toiminut niin hyvin kuin optimaalisinta meille olisi ollut. Siksipä se lähti siirtyi sivupöydäksi olohuoneen toiselle seinustalle. Joulun jälkeen kannan sen varmasti takaisin yöpöydäksi makuuhuoneeseen. Siellä se toimii aimmasta kokemuksesta parhaiten. Mutta tulipahan testattua sitä tässäkin :) Osaako joku jo näistä parista kuvasta arvata, mihin pöytään lopulta sitten päädyimme?

Pakkasterveisin
Jutta

TULEEKO TÄSSÄ VUODEN KOVIN PAKETOINTIHITTI?


Yksi joulunajan parhaista asioista on se, että saa ideoida ja toteuttaa erilaisia paketointijuttuja! En ole itse kovin kirjavien, tai värikkäiden lahjapapereiden ystävä, sillä ne eivät anna niin paljon mahdollisuuksia oman näkemyksen esiintuomiseen. Tästä syystä olin enemmän kuin innoissani, kun Scotch haastoi minut toteuttamaan yhden omannäköiseni paketointi-idean! Toteutukselle sain täysin vapaat kädet, joten sitten ei muuta kuin tuumasta toimeen.Tähän suloiseen pakettiin käärittiin korvakorut ja riipus. Molemmat omiin pieniin bokseihinsa. Materiaaleina käytin: tulostinpaperia, nahkaa, teippiä ja nahkanarua. Pienet laatikot kiinnitin keraamisen karhun selkään, jonka voi korvata myös vaikkapa sopivalla pehmolelulla taikka muulla lelueläimellä.

Idean alkulähteenä toimi jo viime jouluna näkemäni kuvat paketista, jossa lahjalaatikko oli kiinnitetty pikkuauton päälle. Siinä myös oikein kiva idea pienille (ja miksei isommillekin) pojille. Jouluisemman version toteutin vaihtamalla auton karhuun ja käyttämällä bokseissa muuta kuin tavallista lahjapaperia. Ensin minun piti käyttää sellaista muovista leikkiporoa, mutta reppana oli niin kevyt, että kaatui pakettien kantamisesta (vaikka kevyitä nuo korut olivatkin). Olisi pitänyt olla hieman suurempi poro lahjojen alla. 

Ja näin tein sen
1. Valitse sopivat materiaalit (lahjan koko määrittää pitkälti sen, riittääkö esimerkiksi tulitikkurasia)
2. Leikkaa nahasta sopivankokoinen palanen, jolla päällystät toisen askeista. Kiinnitä nahka rasiaan kaksipuoleisella teipillä, jotta saaja voisi käyttää nahansuikaletta uudelleen (vaikka avaimenperän tai muun DIY-idean materiaalina). Mikäli liimaat tämän, ei nahkaa siitä enää irti saa. Itse käytin Scotchin kaksipuolista teippiä (keltainen rulla), joka oli tarpeeksi vahvaa pitämään nahan kiinni askissa.
3. Laita lahja boksin sisälle (voit myös laittaa "täytteeksi/pediksi" korujen alle pumpulia tai puupurua)
4. Leikkaa tulostinpaperista jälleen sopiva suikale (huomaa, että kirjavien laatikoiden kanssa pitää kiertää sitä useampi kerros ympäri).
5. Teippaa paperi kiinni kirkkaalla teipillä. Itse käytin Scotchin kirkasta yleisteippiä, jossa on loistava tartuntapinta.
6. Solmi laatikot nahkanarulla valitsemasi eläimen (tai sen auton tvs.) päälle


Paketoimisessa ylipäänsä kannattaa suosia:
 • Vahvoja papereita tai vaihtoehtoisesti kangasta/nahkaa/huopaa! Ohuet paperit rikkoutuvat helposti ja alkaa harmittamaan jokaisen taitoskohdan repeytyessä.
 • Laadukasta teippiä! Toinen yhtä ärsyttävä asia kuin ohuet paperit on teippi, jossa on huono liimapinta. Viimeaikoina on tullut kaikenmaailman koristeteippejä valikoimiin, ja monet niistä eivät valitettavasti ole tartuntapinnallaan oikein mistään kotoisin. Koristeteipit (washiteipit) on nimensämukaisesti KORISTEteippejä >> käytä niitä siis koristeluun, älä kiinnittämiseen! Jokainen varmasti muistaa sen hetken aattona, kun jonkun paketin kulma on auennut ennen kuin paketti on päässyt edes vastaanottajan syliin. 
 • Uudelleenkäytettäviä tai poltettavia pakkausmateriaaleja! Jouluna tuotamme tuhottoman paljon roskaa. Valitse siis sellainen paperi, jonka voit polttaa vaikkapa takassa tai saunan pesässä avaamisen jälkeen. Muovipintaiset lahjapaperit eivät tähän sovellu ja menevät siis suoraan roskikseen.

Tekisi mieli povata tästä eläinaiheisesta paketointi-ideasta joulun 2016 paketointihittiä. Mahdankohan osua ihan harhaan? Onko ruudun siellä puolen yhtä innokkaita paketoijia kuin täällä? Millaisia vinkkejä teillä olisi antaa? 

Olisi myös hienoa kuulla, mistä  te saatte ideat ja inspiraation joulun kääröihin!

Jutta

TÄSSÄ ON TURUN TUNNELMALLISIN SISUSTUSLIIKE

Ajamme kauniina pakkaspäivänä kohti Ruissaloa, ja määränpäänä on yksi ehdoton suosikkiliikkeeni Turussa - Avelia. Liike sijaitsee Ruissalon telakka-alueella, ja tunnelma on jo liikkeen ulkopuolella täysin omaa luokkaansa. Narisevia portaita noustessa kuulen jo vaimeasti joululaulujen sointuja, sekä heleää puheensorinaa - ah olen perillä.


Avaan oven myymälän puolelle ja ensimmäisenä katse kiinnittyy takkaan, joka sijaitsee liiketilan perällä. Elävä tuli, mausteinen kahvin tuoksu, iloinen henkilökunta ja lempeä äänimaailma. Siinä resepti onnistuneeseen sisustus-/lifestyleliikkeeseen.

Valikoimista löytyy tällä hetkellä paljon erilaisia joulukodin juttuja, mutta myös runsaasti kaikkea muuta! Yhteneväisen ilmeen luo tuotteiden harmoninen värimaailma, joka jatkuu läpi myymälän. Materiaalit ovat luonnonläheisiä ja samaan aikaan myös todella ajankohtaisia; puuta, lasia, betonia, villaa, pellavaa... Täydellinen paletti skandinaaviseen kotiin!Ruissalo on paikkana erittäin tunnelmallinen ja kutsuva. Monet vierailevat siellä kesäisin, sillä luonto, meri ja lenkkipolut ovat täällä mielettömän kauniita. Yhtä houkutteleva alue on kuitenkin myös talvella, ja suosittelenkin ottamaan aikaa vierailulle useamman tunnin. Raikkaan kävelylenkin jälkeen voit nauttia lounaan esimerkiksi Honkapirtillä ja suunnata sen jälkeen kohti Aveliaa. Ostosten jälkeen maistuu kuppi lämmintä ja pieni jälkiruoka - ne saat Avelian omasta kahvilasta, josta on kaunis maisema merelle.

Jos siis etsit päiväretkipaikkaa näin joulun alla (ja muutoinkin), 
niin suuntaa kohti Turkua ja Ruissaloa.


tiistai-perjantai   11-18
lauantai  11-16
(Joulukuussa myös maanantaisin 5.12., 12.12, ja 19.12. klo 11-18)

Jutta
VIIKON SISUSTUSVALINTA OSA 2

Heippa! Aloitin viime viikolla uuden juttusarjan nimeltä Viikon sisustusvalinta (lue ensimmäinen juttu täältä).

Tämän viikon sisustusvalinta on huonekuusi. Huonekuusia on näkynyt jo pari vuotta eri puolilla lehtiä, blogeja ja yritysten tuotekuvia. Usein kuitenkin kuuset ovat olleet tähän saakka hyvin pieniä, niinsanotusti pöytämallisia. Bongasin nyt ensimmäistä kertaa myytävänä myös näitä suurempia yksilöitä ja se taisi olla ihastusta ensisilmäyksellä!

Sen lisäksi, että huonekuusi on äärimmäisen kaunis, on sillä myös monia muitakin plussia:
 • Huonekuusi on monivuotinen viherkasvi, joten lopulta tulee huomattavasti edullisemmaksi kuin jokavuotinen uusi joulukuusi torilta
 • Huonekuusi ei varista neulasia, eikä kuivu yhtä herkästi kuin tavallinen 
 • Huonekuusi on vähemmän allergisoiva kuin tavallinen kuusi
 • Kesällä huonekuusen voi nostaa myös ulos
 • Koirien kanssa ei tarvitse pelätä, että juoksurallin aikana kuusi kaatuu ja vedet valuvat pitkin lattioita (huonekuusi istutetaan ruukkuun)

Joitakin pieniä miinuksiakin tähän toki liittyy:
 • Suuren kokonsa vuoksi se vie jonkun verran tilaa joulun jälkeenkin (jos ei halua kesät talvet sen olevan paraatipaikalla, niin se pitäisi saada mahtumaan jonnekin muualle kotona)
 • Oksat ovat huomattavasti ohuempia, joten koristeita ei huonekuusi niinkään kestä (muutamia kevyitä kyllä)
 • Kuusen tuoksu ei ole sama kuin tavallisessa ns. joulukuusessa 

Miinuksista huolimatta sanoisin, että jäätiin reippaasti plussan puolelle! Oletteko te törmänneet jo näihin isompiin yksilöihin? Mitä luulette, voisikohan huonekuusi korvata perinteisen joulukuusen kokonaan?


Jutta

DIY: EUKALYPTUSKRANSSI

Moikka ja mukavaa sunnuntaita! Kävin loppuviikolla hakemassa meille vähän joulunajan kukkasia ja kasveja. Näin joulun alla kukkakaupat tarjoavatkin ihan superpaljon inspiraatiota ja tunnelmaa. Vaikkei siis olisi kuin pari pientä juttua haettavana, kannattaa tähän aikaan vuodesta vierailuun varata aavistuksen enemmän aikaa (ihan vain koska kauneus ja inspiroituminen katkaisee ajantajun tyystin).

Olen niin monta kertaa päättänyt eukalyptuksia haettuani, että teen niistä kranssin ennen kuin alkavat kuivumaan. Koskaan en ole muistanut... Oksat ovat vahvoja ja taipuisia tuoreena, mutta melko pian kun alkavat kuivumaan - tulee niistä hauraita ja helposti katkeavia. Siinä vaiheessa taivuttelua on enää turha aloittaa. Tällä kertaa ehdin ennen kuivahtamista ja lopputulos on tässä.


Näkemykseni yksinkertaisen tyylikkäästä kranssista on hyvin simppeli ja riisuttu. Ei runsautta, eikä edes koko kehää kiertävää vihreyttä. Kehikkona toimii metallinen soikio, jonka ostin valmiina Sinooperista. Siitä näppärä kehikko, että tätä voi käyttää hyvin myös uudelleen jos haluaa jossakin vaiheessa uusia vihreitä oksia tai muuten ilmettä. Oksat solmin pienillä rautalangan pätkillä renkaaseen kiinni (aina lehtien kohdalta, ettei rautalanka näkyisi niin paljoa). Ripustukseen käytin puuvillalankaa.Eukalyptus paitsi näyttää ihanalta, myös tuoksuu aivan todella hurmaavalta. Kuivuessaan se hieman laimenee, mutta silti lehtiin jää vieno tuoksujälki. Tykkään! Sitäpaitsi tämä oli taas pieni askel lähemmäs kohti jouluista kotia ja tunnelmaa <3

Joko te olette tehneet näitä simppeleitä kransseja kotiin?
Jutta

 

Newsletter

Widgets