Top Message

www.oblik.fi

VIELÄ EHDIT AUTTAMAAN - IHMISTÄ!

Luin äärettömän ikävän artikkelin täältä, jossa kerrottiin vuoden 2016 olleen surkein monelle käsityöläiselle / luovan alan yksinyrittäjälle. Monet näistä yrityksistä ja yrittäjistä tekevät suurimman myyntinsä joulun aikaan erilaisissa myyjäisissä ja tapahtumissa. Tai ainakin teki. Tänä vuonna myynti on romahtanut ja moni on kertonut harkitsevansa yrittäjyyden lopettamista.

Siksipä halusinkin vinkata teille, että vielä tänä viikonloppuna voit auttaa pieniä yrityksiä ja sitä kautta yrittäjiä, eli IHMISIÄ. Monet luovan alan yrittäjät tekevät kaikkensa, jotta voisivat jatkaa työtä intohimonsa parissa. Usko ja halu ei kuitenkaan tuo ruokaa yrittäjän perheeseen, eikä sillä makseta vuokraa tai kiinteistöveroa. 


Niin monet meistä sanovat rinta rottingilla hankkivansa joululahjat Suomesta ja osallistuvansa erilaisiin pienyrittäjien tapahtumiin. Luvut ei kuitenkaan kerro samaa, vaan kävijämäärät ja myynnit on romahtaneet reilusti.


Mitä jos kuitenkin vielä tänä viikonloppuna tehtäisiin joulun hyvä työ ja autettaisiin toisiamme? Erilaisia tapahtumia on vielä runsaasti ennen joulua ja täällä Turussa ainakin Turku Design Now on auki tänään ja huomenna!
Itse suuntaan nenäni tuonne ja toivon, että sinä teet samoin. Myös muualla Suomessa on erilaisia tapahtumia viikonlopun aikana. Olisiko joku näistä sinulle sopiva?

Paleman Designtori (Teurastamon joulumarkkinat), 17.-18.12,  Helsinki
Kaapelin Joulu, Helsinki 
Turku Design Now, 16-18.12, Turku
Kuopio Designmarket, Pop Up kauppa avoinna 23.12. saakka, Kuopio

Muitakin mahtavia varmasti löytyy, kunhan käytät pari minuuttia aikaan kotiseutusi tapahtumisen etsimiseen. Jos jokatapauksessa hankimme lahjoja, miksemme hankkisi niitä kotimaisilta pienyrittäjiltä? 

Jutta

  1. Kiitos muistutuksesta, Jutta! Vaikka meillä ei enää paljon lahjoja osteta, on ne jo muutama joulu hankittu suurimmaksi osaksi juurikin näiltä paikallisilta yrittäjiltä. Mutta petrattavaa on vieläkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä totta, että nykyään ei enää sellaista lahjamäärää tule hankittua mitä joskus aikanaa, mutta ehkä myös siksi on kiva panostaa niihin joita hankkii :)

      Poista

 

Newsletter

Widgets