Top Message

www.oblik.fi

SE ON VALMIS // DIY DAYBED

Ja tätä päivää on odotettu kuin kuuta nousevaa. Ensimmäiset ajatukset leposohvan rakentamisesta taisi lähteä jo viime vuoden keväänä. Lisää tulta alleen idea sai asuntomessujen Maja -talon tv-huonessa käytyämme. Lopulta idea hioutui meidänlaiseksemme tämän kevään aikana. Mistään pikaisesta projektista ei siis ollut kyse ;). Haastavinta tässä(kin) projektissa taisi olla aloittaminen. Itse rungon tekeminen + kasaus vei yllättävän vähän aikaa ja patja tilattiin suoraan Futonnetistä kotiovelle.

RUNKO // Rungon tekemiseen ja siihen tarvittavien materiaalien valintaan voit käydä tutustumassa aikaisemmassa tekstissämme MISSÄ MENNÄÄN NYT // DIY DAYBED. Pohjalaverin alle oli alunperin tarkoitus saada suuret lukkiutuvat kuljetuspyörät. Emme kuitenkaan (ainakaan vielä) löytäneet sopivan kokoisia. Suuria pyöriä toki löysimme, mutta väistämättä näissä ei ollut lukituksia. Ehkä jossakin vaiheessa jatkamme etsintää, jos pyörät alkavat kummittelemaan mielessämme uudelleen. Rungon päätyyn haluttiin jättää tilaa vaikkapa mukin laskemiselle. Kasa lehtiä nostaa tuota tasoa sopivasti, ja toimii lisäksi hauskana lisäelementtinä. 

JALAT // Päädyimme lopulta rakentamaan jalat 6 tuuman mäntylankusta, joka on käännetty pystysuuntaan. Jalkojen päälle aloitimme lankkujen kasauksen. Jätimme jokaisen lankun väliin 12mm raon, sillä meille kerrottiin patjavalinnan yhteydessä sellaista suositeltavan. Näin patja pääsee hengittämään/tuulettumaan paremmin, joka taas auttaa puuvillaa painumaan tasaisemmin ja pysymään parempana käytössä.

PATJA // Patjaksi valikoitui asiantuntevan neuvonnan jälkeen Ekomatin FUTON FOAM. Patja on erikoismitoitettu (100x210cm) ja sen sisälle on lisätty extrakerros puuvillaa pehmeyden ja korkeuden lisäämiseksi, joten se tilattiin tehtaalta erikseen. Kun olimme ilmoittaneet patjan lopulliset mitat ja värivalinnan Futonnettiin sähköpostitse, kesti vajaa kaksi viikkoa, että patja oli jo kannettu kotiovellemme. Todella nopeaa toimintaa! Vertailun vuoksi kerrottakoon, että "varastomittaisia" FOAM patjoja ilman lisätäytettä saa tilattua edullisimmillaan luonnonvalkoisena 109EUR hintaan (70x200cm).

KANGAS // Patjaan haluttiin ehdottomasti irroitettava päällinen. Kahdeksanvuotias lapseni ei ole enää "sottaavimmassa iässä", mutta kokemuksesta tiedän arvostavani helppohoitoisuutta. Vetoketjulla kiinnitettävä päällinen on konepestävä ja 100% puuvillaa. Värivalintamme oli 072 Pellava. Mikäli mieli joskus muuttuu, on ilmettä helppo muuttaa päällistä vaihtamalla.

TYYNYT // Jotta lepopisteestä saatiin enemmän sohvamainen, valittiin päälle kaksi suurta putkityynyä samanlaisella kankaalla verhoiltuna, sekä irtopäällisillä. Putkityynyt ovat halkaisijaltaan 25cm, eikä näytä siis suuren patjan päällä millään tavalla pikkuruisilta. Lisäksi päälle valikoitui ainakin nyt ensihätään kaksi perusvalkoista koristetyynyä ja viime viikolla ostamamme SAANAN JA OLLIN ihastuttava Villi Pohjola -kuosinen hampputekstiilistä valmistettu mustavalkoinen tyyny.
Olohuoneen muu kalustus on vielä täysin vaiheessa pintaremontin jälkeen. Uusi lepopisteemme vaatii hieman pohdintaa tavaroiden sijoittelussa muutoinkin. Tässä kuitenkin jo ensihätään kuvia siitä, miltä itsetehty sohva oikeassa elämässä näyttää. Haaveena on joskus laajentaa pistettä kahdella pienemmällä rahin tyyppisellä ratkaisulla ja suunnitella toiseen päätyyn metallinen siro kaide, mutta kaikki aikanaan. Ja todettakoon vielä, että tyyny kyllä pysyy yllättävän hyvin paikoillaan ilman kaidettakin, jota aluksi hieman epäilimme. Siitä syystä kaide-asiaa vielä hetken makustellaan ennen kuin lähdetään toteutukseen.

Tekeminen ei ollut vaikeaa ja saimme lopputulokseksi juuri sellaisen rentoutumispaikan, josta haaveilimmekin. Kyllä kelpaa köllötellä tuossa ja miettiä samalla jo tutuksi tullutta lausahdusta; Me teimme sen, ja ihan itse! 

HOX! Postaus on toteutettu yhteistyössä Futonnetin kanssa ja he tarjoavat Projekti Verkarannan lukijoille mahdollisuuden -15% alennukseen kaikista Ekomatin normaalihintaisista patjoista 8.6.2014 asti (koodi VERKARANTA). Jos siis samanmoinen projekti kiinnostaa, on nyt loistava mahdollisuus hankkia patja edullisempaan hintaan. Voit käyttää patjaa tottakai myös ihan nukkumakäytössä :). Valikoiman löydät osoitteesta http://futonnetti.fi/.

Mitäs mieltä olette, kannattiko vuoden miettimisen jälkeen lähteä tuumasta toimeen? ;)
Jutta

 1. Vau aivan ihana, tykkään hirmusti tuosta väristä. Olette kyllä todella taitavia ja jaksan ihailla teidän tarmokkuutta toteuttaa ideoita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin väri on kyllä täydellinen, niin rungon kuin patjankin osalta. Aavistus kyllä mietitytti tuoko tuo kokonaisuus liian paljon ruskeaa kotiimme, mutta turhaan pelättiin! :)

   Poista
 2. Nyt on hieno!! Olen ihan sanaton. Todella upeaa jälkeä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Vilja! Suunnitelmat onnistui kyllä yllättävän hienosti, juuri kuten ajattelimmekin :)

   Poista
 3. No jo on hieno, ihan mahtava! Ootte taitavia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lopulta tuo toteutus ei ollut kovinkaan vaikeaa, kunhan sai aikaiseksi aloittaa. Onneksi viimein saatiin se vaikein osuus siis tehtyä. Kyllä nyt kelpaa :)

   Poista
 4. Todellakin kannatti! Voisitte muulle duunata tuollaisen tuonne takaterdelle!? :D
  Upea lopputulos, mä olen ihan intona teidän taidoista. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottakai duunataa, koska tullaan? ;) Ei tämä niin vaikeaa ollut, kunhan tosiaan sai vain aloitettua :). Heh, kaksi tyyppiä, jotka ei ollut ennen tätä kotia koskaan tehneet juuri mitään remonttia tvs itse on nyt siinä pisteessä että suunnittelee ja toteuttaa kalusteita. Aikamoista :D

   Poista
 5. Ehdottomasti kannatti projekti, todella kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä tuli just eikä melkein sellainen kuin suunniteltiin. Onneksi uskallettiin kokeilla :)

   Poista
 6. Mieletön! Todellakin kannatti. Ootte kyllä niin kekseliäitä, taitavia ja toimeliaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna! Tuumasta toimeen vain, siitä se ajatus sitten toteutukseksi lähti :)

   Poista
 7. Voi vau! Siis ihan todella upea! Taitavia olette♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Viivi! Onpa ilo kuulla kehuja noin taitavalta kodin sisustajalta kuin sinä <3

   Poista
 8. Ihan älyttömän hieno!
  Olette tosi taitavia:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rungon tekeminen sinänsä ei ollut vaikeaa. Kunhan löydettiin se oikea sävy ja lantrattiin lakka sen mukaisesti. Jännityksellä odotettiin tosin lankkujen kuivumista, ettei tullut liian tummaa. Mutta kannatti kokeilla sekoittamista lakkojen kesken, se teki kyllä hienon lopputuloksen, johon ollaan itsekin kovin tyytyväisiä :)

   Poista
 9. On upea ja rouhea! Tarvittais just vastaava terassille...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitten ei muuta kuin toteuttamaan vain. Ei ole vaikeaa, vannon! :)

   Poista
 10. Mahtava toteutus! Tulee fiilis, et vieressä olisi meri ja kiireetön aurinko lämmittää ihoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta muuten. Ei tullut itse edes ajatelleeksi. Eikä sinänsä kovin kaukana totuudesta, isot ikkunat kun päästää jokaisen auringonsäteen sisälle ja järvi kimmeltelee tuossa talon toisella puolella 200m päässä talosta ;). Että periaatteessa kun vain avaa parvekkeen oven ja tuoksuttelee luontoa niin voisi ihan kuvitella olevansa jossakin kiireettömässä lomakohteessa :)

   Poista
 11. WAU, rakkautta ensi silmäyksellä! Ihan mielettömän hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama homma! Ollaan ihastuttu ja rakastuttu tähän myös itse. Pitänee alkaa jo pian laajentamaan. Jokainen kun tahtoisi omansa :D

   Poista
 12. Te olette vaan niin superhyviä! En voi sanoa muuta kuin VAU!

  VastaaPoista
 13. Kyllä tuossa kelpaa lueskella lehtiä. Tuli tosi hieno.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella kelpaa, onnistui kyllä juuri suunnitelmien mukaan :)

   Poista
 14. Wauuu, siis aivan upea :)

  VastaaPoista
 15. Jes. ihailen itsetehtyjä ja suunniteltuja juttuja, hieno!! Teko vaiheessa patjaan pintaan ja tyynyn alapintaan, vetskarin viereen olisi voinut ommella pehmotarran, jolloin tyyny olisi pysynyt kiinni tarrassa, mutta kuitenkin helppo irroittaa.

  Mutta siis tosi hieno kaluste!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta muuten! Nuo tyynyjen päälliset ovat myös irroitettavia, joten ei olisi homma eikä mikään ommella tarranauhoja niihin vieläkin. Toiselle puolelle tosin halutaan jättää ilman, sillä kokonaisuus näyttää minusta kauniilta vain toisellakin tyynyllä. Välillä voi sitten sen ottaa pois, eikä tarra jäisi näkyviin patjaan. Mutta toiselle puolelle menee kyllä varmasti toteutukseen. Kiitokset vinkistä :)

   Poista
 16. Kyllä kannatti :). Tossa kelpaa nyt pötkötellä ja miettiä tulevia projekteja.

  VastaaPoista
 17. AAW!!! Kyllä jotkut osaa!!! Siis niin upea!!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon, että moni muukin osaa, ei ollut vaikeaa. Pohdinta vain kesti meilläkin melko kauan :)

   Poista
 18. Wau! Todella tyylikäs ja linjakas, kaunis. Upea toteutus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. OI kiitos kauniista sanoistasi. Olemme erittäin tyytyväisiä kokonaisuuteen itsekin :)

   Poista
 19. Vau, mieletön! suostuiskohan se ukko rakennushommiin... :)

  VastaaPoista
 20. Aivan mielettömän upea! Olisipa meilläkin tilaa tuollaiselle kaunottarelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä sitten vain suunnittelemaan tilaa. Meidän kokonaisuus on melko kookas, pienempikin olisi varmasti todella kaunis ;)

   Poista
 21. Siis ihan MIELETÖN!!! Tuollaisen minäkin haluan!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis kiitos! Ei sitten muuta kuin puutavarakauppaan ja patjaa tilailemaan :). Nyt kun vielä saa hyvän alennuksen ylläolevalla koodilla ;)

   Poista
 22. Mulle kans yksi tuollainen, kiitos :) Todellakin kannatti lähteä tuumasta toimeen! Kuinkakohan saisin mieheni ylipuhuttua, että meiltä hävitettäis sohva ja tuollainen tulis tilalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se ole vaikeaa (suostuttelu) kun käytössä on oikeat aseet ;)). Ei maar, mutta tottapuhuen, tämä ajaa meillä paremmin kuin hyvin sohvan asemaa. Kaksi nojatuolia on sitten kaverina tälle ja joskus aikanaan ehkäpä sitten myös pienemmät jatko-osat. Katsotaan kun ollaan sitä hetki tuijoteltu, kaivataanko lisäosia lainkaan. :)

   Poista
 23. Se on upea, te ootte taitavia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenna! Taitavia tai ei, siitä tuli juuri sellainen kuin päässämme olimme ajatelleet :)

   Poista
 24. Huikea!!! Siis, todella onnistunut!! Olette niin taitavia, että täällä oikein huimaa:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, toivottavasti ei liikaa huimaa. :) Lähinnä tähän tarvittiin varmaan se idea ja into aloittaa projekti. Loppu menikin sitten omalla painollaan. Todella tyytyväisiä ollaan ja yhtäkkiä olen huomannut meidän viettävän paljon enemmän aikaa tässä olohuoneen puolella kuin ennen. Ruokapöytä on ollut tähän asti se yleisin kokoontumispaikka jossa ollaan kuulumisia vaihdettu yms. Mutta nyt kaikki hivuttautuu daybedin puolelle ;)

   Poista
 25. Näytää niin upealta. Harmikseni olen niin huonosti ehtinyt lukemaan postauksia, mutta pitää nyt kahlailla läpi näitä ajan kanssa.♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rungon valintaan (puulaadut ja koko) löytyy aiempikin postaus, samoin patjan valinnassa huomioitavia seikkoja kokosimme yhteen erilliseen. Olemme kyllä hyvin iloisia siitä, millainen lopputuloksesta lopulta tuli. Ihan perfect! ;) Vaikka itse sanommekin ;)

   Poista
 26. Kertakaikkisen onnistunut projekti! :) Tykkään ja arvostan kovasti oman käden jälkeä. Omat sormet syyhyää diy-projektia ja ihan pienesti teidän innoittamana sellaista syntyy kesän aikana! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, alkoi jo jännittämään mitä projektia siellä suunnitellaan :). Ollaan siis kuulolla erityisen tarkalla korvalla. Ihanaa, että saamme jaettua jotakin vinkkejä ja ideoita myös muille. Se on tämän homman kertakaikkisen paras juttu!

   Poista
 27. Siis aivan mahtava! Todella onnistunut lopputulos! Tuo lehtiosan jättäminen on ihan pitse iin päälle! Arvaa vaan alkoiko täällä juuri raksuttamaan että mihinkäs sitä itse voisi tuollaisen laittaa ja voisikos tuolla korvata sohvan jajajaja... :D Ihanaa viikonloppua ja köllöttelyä uudella daybedillä! <3

  -piia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haluttiin kokonaisuudesta enemmän kalustemainen, ettei se näytä keskellä huonetta liikaa sänkymäiseltä. Pelkona oli, että ensimmäinen ajatus olisi "kappas, vierassänky on jäänyt olohuoneeseen" :D. Tuo laskutaso ja putkityynyt onneksi ajoi asiaa sen verran, että olemme hyvin tyytyväisiä!

   Reilun viikon kokemuksella voin kertoa, että hyvin voi korvata sohvan. Meillä tämä on osoittautunut todelliseksi löhöilypaikaksi, johon se tietysti oli tarkoitettukin. Kaikki haluavat makoilla siinä ja vain oleilla. Eli tavoite saavutettu! :)

   Poista
 28. Vastaukset
  1. Kiitos! Tykätään uudesta perheenjäsenestämme kovasti itsekin ;)

   Poista
 29. Siis kerrassaan aivan upea!!! Kyllä tuossa vaan ke,kelpaakin köllötellä. On oikeasti niin hieno, että tekis itsekin mieiti toteuttaa tuollainen. Upea!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella kelpaa! Tuo patja on itseasiassa jopa parempi makoilla kuin meidän sänky :D. Lapsikin kysyy joka ilta saisiko nukkua siinä oman huoneen sijaan. Katsotaan sitten lomalla joku päivä jos lapsen toive toteutetaan :). Suosittelen harkitsemaan vastaavaa, jos sohvalla tykkää enemmän loikoilla ja köllötellä kuin istua selkä suorana. Meillekin kyllä jätettiin nojatuolit tähän kaveriksi edelleen, jos istua oikein haluaa, niin niissä se on ryhdikkäämpää kuin tässä :)

   Poista
 30. Laulan samassa kuorossa: aivan mielettömän hieno! Ja kauniisti viimeistelty (plussaa lehtitasosta ja putkityynystä). Näyttää enemmän erikoisliikkeen kalusteelta kuin itse tehdyltä. Rakastan daybedejä, joten tämä vinkki täytyy laittaa korvan taakse, jos meillä joskus tulevaisuudessa on kotona tai parvekkeella tilaa. Taidoista en silloinkaan mene takuuseen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti kauniista sanoistasi. Daybed on mielestäni ajatuksena itsessään jo todella houkutteleva ja koska sopivan suurta ei löytynyt mistään valmiina, piti se rakentaa itse. Onneksi näin, sillä lopputulos ei voisi enempää olla meidän näköisemme :). Parvekkeelle meille rakenneltiin lavoista ja kaiteista badenbaden -tyyppinen ratkaisu, toimii hienosti. Toimisi varmasti myös tämä! Ja hei - taitoa enemmän tarvitaan innokkuutta ja inspiraatiota aloittaa projekti, toteutus ei ole vaikeaa :)

   Poista
 31. Onpa upea kokonaisuus! Houkutteleva. Tuo muki-/lehtitaso kruunaa koko homman. Tykkään.

  VastaaPoista
 32. Houkutteleva se todellakin tuntuu olevan. Jokaisen perheenjäsenen mielestä :). Taso haluttiin jättää/tehdä juurikin siksi, ettei kokonaisuus näyttäisi liikaa sängyltä vaan enemmän kalusteelta. Siinä onnistuttiin mielestämme myös hyvin. Ja käteväkin se tottakai on. Käytännöllisyys ennen muuta :)

  VastaaPoista
 33. Siis mielettömän upea!! Voi miksei meillä ole tuolle paikkaa? =)

  VastaaPoista
 34. Te olette kyllä super taitavia ja kekseliäitä! Joskus kun olen iso ja omistan kodin, niin täytyy varmaan inspiroitua teidän ideoista!

  VastaaPoista
 35. Thank you for sharing, I like your day bed series displayed! vintage yet reproduction furniture....

  VastaaPoista
 36. Hello, I love this day bed. I was wondering if you make more and if you sell them. I am interested in probably buying one like that.

  VastaaPoista

 

Newsletter

Widgets