Top Message

www.oblik.fi

VUOSIKOOSTE 2016 OSA 2/2

Huomenta! Onpa mukavaa, että tulit taas käymään. Tuntuu kivalta <3.

On aika summata kuluva vuosi yhteen, ja erityisesti vuoden toinen puolisko. Jos et eilen huomannut lukea koosteen ensimmäistä osaa, ei hätää - se löytyy helposti tämän linkin takaa


Heinäkuu oli muiden (sisustus)blogien tapaan melko hiljainen. Teimme kuitenkin myös kotiin jotakin pientä ja erityisesti terassilla tuli vietettyä aikaa/puuhattua kaikkea pientä. Euroja säästävän ratkaisun näkösuojaksi valmistimme tottakai itse ja ennen-jälkeen kuvia esiteltiin myös blogin puolella.Pohdin myös ääneen sitä, onko mökki vain illuusio lisääntyvästä vapaa-ajasta? Latasin akkuja tulevaa elokuuta varten ja kävimme myös perheen kanssa lomamatkalla. 


Kesä alkoi olla jo loppumaisillaan, mutta lomaa oli vielä hetki jäljellä. Käytimme suurimman osan vapaapäivistä mökkinäytöillä ja nautimma samalla Suomen ihanasta kesästä ja upeista saaristomaisemista ja rannoista. Töitäkin tuli tehtyä ja päästinkin myös teidät kulkemaan matkassani Päivä kanssani -postauksen muodossa. Henkilökohtainen teksti Aikuisten välisestä ystävyydestä nousi yllättäen yhdeksi koko kuukauden luetuimmaksi jutuksi. Sisustuspuolella tapahtui myös jonkin verran; saunassa tehtiin pieniä muutostöitä, olohuoneeseen löytyi käytetty sohvapöytä ja jaoin myös 5 täsmävinkkiä toimivaan keittiöön liittyen.


Syksy stratattiin milläs muullakaan, kuin Habitarella. Tämän vuoden Habitare oli iloinen yllättäjä ja siitä kaikesta jäi oikein innostunut ja inspitoitunut fiilis. Merkittävin juttu itselleni oli uusi pakopaikkamme - mökki. Ensitunnelmia ja kuvia jaettiin blogin puolella heti kuun alussa. Haikailin ja ikävöin samalla kuitenkin myös vanhaan kotiimme, joka tuntui jostakin syystä sillä hetkellä niin kovin tärkeältä. 


Lokakuussa pohdittiin olohuoneen teknisiä asioita ja sisustusta. Tai ehkä pikemminkin näiden kahden yhdistämistä. Samalla heitin ilmaan 3 sisustuksen kuuminta trendiväriä sillä hetkellä ja löysin niitä kaikkia myös meidän kotoamme (tai mökiltä). Suurin ponnistus oli lokakuussa ehdottomasti palkkatyöstä irtisanoutuminen. Tekstin kirjoittaminen tuntui myös aluksi vaikealta, mutta osoititte jälleen kerran olevanne maailman parhaita lukijoita ja sain teiltä valtavasti tsemppiviestejä. Olin ikionnellinen, että saatoin samalla myös auttaa jotakuta teistä ajattelemaan asiaa eri kantilta. Ehkä rohkaisemaan, ehkä luottamaan itseensä. 


Tämä kuukausi oli kyllä todella vilkas ja tapahtumarikas! Marraskuussa vierailin Liedon Kotilaiturilla hakemassa vähän joulufiilistä. Tuo visiitti taisi olla se, joka avasi joulunodotuksen itselleni tänä vuonna. 

Olin taustalla (ja vähän salaakin) pyörittänyt koko syksyn uutta sivusto nimeltä HIMASSA ja tässä tekstissä kerroin siitä myös teille. Postaus nousi kuukauden luetuimmaksi jutuksi. Ihanan vastaanoton sain siis jälleen myös teiltä! Elle Decoration UK julkaisi joulujutun vanhasta kodistamme ja suurimman keskustelun nosti ehdottomasti aihe, joka käsitteli kuvalähteitä blogeissa ja erilaisissa somekanavissa.Marraskuun oma postaussuosikkini oli kuitenkin jälleen yksi henkilökohtaisimmista kirjoituksistani: Hetki, joka antoi rohkeuden uudelle alulle. 


Joulukuu oli vuoden hiljaisin. Tähän vaikutti tottakai HIMASSA -sivuston päivittäin avautuva joulukalenteri, johon käytin aikaa tätä blogia enemmän. Joulun jälkeen kuitenkaan tuo sivusto ei päivity enää ihan joka päivä, joten saadaan jälleen täälläkin asiat rullaamaan tuttuun tapaan. Inspiroiduin Tikkurilan vuoden värivalinnoista ja erityisesti vuoden väriksi valitusta Angorasta. Tästä tulossa juttua heti alkuvuodesta lisää, koska päätin tarttua maalitelaan tässä joulun välipäivinä ;). Tein keittiöön eukalyptuskranssin ja lisäksi paketoin (omasta mielestäni) maailman kauneimman paketin! Tämä paketointi-idea sopii myös muuten ihan tosi hyvin myös vaikka synttärilahjaa varten, joten kannattaa laittaa korvan taakse.

Vaikka vuosi tuntuu kuluneen kuin siivillä, huomaan tätä kirjoittaessani, että jestas - olemmehan ehtineet tehdä, nähdä ja kokea vaikka mitä. Yksi uusi koti ja remontti, yksi mökki, yksi irtisanoutuminen, yksi täysipäiväinen yrittäjyys ja rutkasti kotoilua perheen kanssa. Aika mieletön määrä kivoja asioita yhteen vuoteen! 

Kiitos superpaljon sinulle, että olet kulkenut matkassani ja kokenut näitä asioita kanssani. 
Olet minulle tärkeä. 

Olisi kiva kuulla, mitkä sinulle on jääneet kuluvasta vuodestasi päällimmäisenä mieleen, 
tai mistä olet ollut erityisen iloinen?

Pirskahtelevia hetkiä vuodenvaihteeseen!
Jutta

 1. Aikamoinen vuosi takana, Jutta!
  Oikein hyvää uutta vuotta ja kaikkea hyvää ja kaunista sinulle siihen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jälkikäteen täytyy kyllä todeta, että ihan totta! Aikamoinen vuosi. Siinä hetkessä ei ihan kaikkea ole edes huomannut tajuta. Kiitos ja oikein ihanaa uutta vuotta myös sinulle Arja!

   Poista
 2. Sinulla on ollut oikea mullistusten vuosi! Oikein hyvää ja antoisaa vuotta 2017 <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy kyllä myöntää, että näin on. Mutta onneksi ihan hyvällä tavalla pääosin <3 Iloa myös sinun uuteen vuoteen :)

   Poista
 3. Paljon on mahtunut sinunkin vuoteesi, isoja muutoksia, uusia tuulia. Toivottavasti ensi vuosi on sitä mitä siltä toivot <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin toivon sinulle ihania uusia hetkiä tälle vuodelle <3

   Poista
 4. Vauhdikas vuosi :) Ja tykkään kuluneen vuoden myötä vielä enemmän blogistasi! Tykkään kirjoitustyylistäsi, sisustustyylistäsi ja etenkin DIY-ideoistasi. Varsinkin mökkiprojekti kiinnostaa, koska meilläkin on oma kesämökki. Ja pidän siitä, että ideasi ovat yleensä edullisia toteuttaa :)
  Tämä ei nyt tainnut aivan vastata postauksen kysymykseen, mutta tuli ensimmäisenä mieleen, kun luin postaukset :D
  Kaikkea hyvää uuteen vuoteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanasti sanottu! Lämmin kiitos <3 <3. Toivottavasti pystyn tarjoamaan myös tänä vuonna inspiraatiota ja kivoja ideoita. Kiitos superpaljon kauniista sanoistasi, ihan häkellyin! Kaikkea hyvää myös sinun vuoteesi <3

   Poista

 

Newsletter

Widgets