Top Message

www.oblik.fi

VIIKON SISUSTUSVALINTA OSA 2

Heippa! Aloitin viime viikolla uuden juttusarjan nimeltä Viikon sisustusvalinta (lue ensimmäinen juttu täältä).

Tämän viikon sisustusvalinta on huonekuusi. Huonekuusia on näkynyt jo pari vuotta eri puolilla lehtiä, blogeja ja yritysten tuotekuvia. Usein kuitenkin kuuset ovat olleet tähän saakka hyvin pieniä, niinsanotusti pöytämallisia. Bongasin nyt ensimmäistä kertaa myytävänä myös näitä suurempia yksilöitä ja se taisi olla ihastusta ensisilmäyksellä!

Sen lisäksi, että huonekuusi on äärimmäisen kaunis, on sillä myös monia muitakin plussia:
 • Huonekuusi on monivuotinen viherkasvi, joten lopulta tulee huomattavasti edullisemmaksi kuin jokavuotinen uusi joulukuusi torilta
 • Huonekuusi ei varista neulasia, eikä kuivu yhtä herkästi kuin tavallinen 
 • Huonekuusi on vähemmän allergisoiva kuin tavallinen kuusi
 • Kesällä huonekuusen voi nostaa myös ulos
 • Koirien kanssa ei tarvitse pelätä, että juoksurallin aikana kuusi kaatuu ja vedet valuvat pitkin lattioita (huonekuusi istutetaan ruukkuun)

Joitakin pieniä miinuksiakin tähän toki liittyy:
 • Suuren kokonsa vuoksi se vie jonkun verran tilaa joulun jälkeenkin (jos ei halua kesät talvet sen olevan paraatipaikalla, niin se pitäisi saada mahtumaan jonnekin muualle kotona)
 • Oksat ovat huomattavasti ohuempia, joten koristeita ei huonekuusi niinkään kestä (muutamia kevyitä kyllä)
 • Kuusen tuoksu ei ole sama kuin tavallisessa ns. joulukuusessa 

Miinuksista huolimatta sanoisin, että jäätiin reippaasti plussan puolelle! Oletteko te törmänneet jo näihin isompiin yksilöihin? Mitä luulette, voisikohan huonekuusi korvata perinteisen joulukuusen kokonaan?


Jutta

 1. Tiedäks, mietin ihan samaa kun näin kaupassa. Toistaiseksi kuitenkin tyydytään pienempiin kokoihin ja jouluksi sitten "oikea kuusi" :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin kesti ainakin joulun yli tämä yksilö! Mutta nyt onkin pulma - mihin laittaa tämä joulun jälkeen?

   Poista
 2. Tykkään! Sen kerran, kun meillä on ollut kuusi kotona, se on ollut saman kokoluokan serbiankuusi. Jotenkin iso perinteinen kuusi ole ollut ikinä makuuni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että muitakin, jotka voivat surutta korvata perinteisen kuusen jollakin muulla. Tuo serbiankuusi kuulostaa myös mahtavalta!

   Poista
 3. Söpö on kuusi :) Minusta nämä huonekuuset ovat kivoja joulunalusaikaan tunnelmanluojina, esim. valojen kanssa, ja sitten aatoksi isompi kuusi. Laitan huonekuusen pöydälle, ja sitten joulun jälkeen se saa jonkun huomaamattomamman paikan..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne pienet on kyllä ihan syötävän suloisia! Tämän ison kanssa tosiaan joulun jälkeen pieni dilemma... Mihin sen laittaisi ensi joulua varten?

   Poista
 4. Ostin juuri pikkuisen huonekuusen kun isoa kuusta ei yksiööni mahdu, mutta aika vaativat olikin kuusen hoito-ohjeet. Toivottavasti säilyy hengissä edes jouluun asti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai oli? Minulle taasen kerrottiin, että pari kertaa viikossa vettä ja sitten sumuttelua silloin tällöin. Hyvin ainakin tähän saakka pärjännyt :)

   Poista
 5. Mä eilen just ihailin näitä Viherlassilassa <3

  VastaaPoista

 

Newsletter

Widgets