Top Message

www.oblik.fi

VUODEN 2017 VÄRI ON ANGORA

Viime viikolla piipahdin Kiasmassa Tikkurilan väri-illassa, jossa paljastettiin ensi vuoden väritrendit ja -ennusteet. Tunnelma oli kaikinpuolin rento ja itselleni oli todella positiivinen yllätys miten neutraali ensi vuoden värikartasta on ennusteiden mukaan syntymässä. Vuoden väriksi on valittu H466 Angora. Ihastuttava vaalea beige, joka on loistava yleisväri suurillekin pinnoille.

Samaan aikaan Pantone on julkistanut ensi vuoden värejä, ja niissä taasen loistaa kirkkaana vihreä (ja muutkin sävyt selkeästi kirkkaampia kuin Tikkurilan värikokoelmissa). Itse kallistun kylläkin erityisesti täällä kotona enemmän murrettuihin ja pehmeisiin sävyihin, siksi tämä pehmeä väriskaala iskee lujempaa. Tosin yksi Tikkurilan kokoelmista kulkee aika pitkälti samoilla jalanjäljillä kuin Pantone. Valinnanvaraa siis on!


Tikkurila oli koonnut kolme erilaista värikokoelmaa Color Now 2017 oppaaseen (Hazy, Clay ja Growth). Kannattaa käydä kurkkaamassa ja hakemassa inspiraatiota täältä, jossa kaikki kokoelmien sävyt esitelty paremmin. Bonuksena kolme mieletöntä stailaajaa ja bloggaajaa on stailannut valittuja värejä käyttäen henkeäsalpaavan kauniit tilat.


Oma suosikkini on vielä hieman kiikun kaakun, pidän sekä Hazyn hienostuneesta tunnelmasta, että Clayn utuisemmasta fiiliksestä. Mikä on sinun suosikkisi näistä kolmesta värikokoelmasta ja mitä sanot vuoden väristä?

Jutta

Kuvat 1, 2, 4: Tikkurila, Kuva 3: Pantone

 1. On kyllä aika herkullinen beigen sävy tuo angora :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin! Sopivan lämmin, mutta kuitenkin raikas. Tykkään!

   Poista
 2. Hah, itelläni justiin luonnoksissa samasta aiheesta postaus tälle päivää tulossa :D Tuo Angora on kyllä aika ihana, semmoinen puuterisen pehmeä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska sattuma :)

   Just niin, ihana puuterisävy tosiaan :)

   Poista
 3. Hazy ja angora ovat jo niminäkin hurmaavia. Kauniita kokonaisuuksia, pehmeää lämmintä lempeyttä. Sopivat minun mielenmaisemaani. Joulumielellä! Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta, nimetkin kuvaa kyllä niitä sävyistä mieleen tulevaa fiilistä oivallisesti <3

   Poista
 4. Clay on ehkä paras.. mutta ei aiheuta mitään riemun pirskahduksia. Angora sai jotenkin suun loksahtamaan :D Mammakalsarin väriset seinät... ei ikinä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah :D :D Hauskasti sanottu. Mutta ihan totta, just sen värinenhän se onkin. Mutta jotenkin silti itse lämpenen tälle huimasti :)

   Poista
 5. Pakko nyt myöntää, ettei angora kolahda. Pastelliset ja puuteriset vaaleat sävyt eivät ole minun juttu. Sen sijaan Clay-värikokoelma on mielestäni kovin kaunis. Poltetut ja vahvat maanläheiset värit ovat sellaisia, joita meidänkin kotona varmasti tullaan näkemään. Ne näyttävät erittäin hyviltä lämpimän puun ja terrakotan kavereina. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepä kyllä onkin parasta, että värikokoelmia on useampia (ja värejä ylipäänsä lukemattomia). Kamalaa olisi jos nyt jokainen suomalainen maalaisi olohuoneen samalla sävyllä :D Clay iskee myös minuun hurjan paljon!

   Poista
 6. Niin mun värejä nuo Tikkurilan sävyt ... Angora ja Nefriitti ne yhteen soppii! =D harkitsen parhaillaan työhuoneen seinien maalausta tuolla vuoden värillä. Värilastut teipattuna seiniin tuumailen ja vielä tuumailen. Ihanaa viikonloppua. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin kyllä sopii! Nefriittiä meiltä jo löytyykin, joten angora on sille kyllä mainio sävykaveri :)

   Poista
 7. Ihania värejä! En tiedä onko tässä tullut jotenkin aivopessyksi, mutta Pantonen värit ovat aina jotenkin tosi ihania, en muista vuotta jolloin ne eivät olisi herättäneet sellaista "ooh la laa"-fiilistä :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on muuten totta, varmasti osittain näillä mielikuvilla ja inspiraatiokuvilla on osuutta asiaan, koska värit on usein sellaisia joihin ei aiemmin ole tullut kiinnittäneeksi huomiota. Mutta sitten kun ne näkyvät vähän jokapuolella niin näkee niiden moninaiset mahdollisuudet ihan eri tavoin :)

   Poista

 

Newsletter

Widgets