Top Message

www.oblik.fi

ENSIESITTELYSSÄ LASTENHUONE

Hoksasin joku päivä sitten, etten ole vielä kertaakaan kuvannut teille juniorin huonetta. Kohta nelosluokkansa päättävä koululainen on ollut enemmän kuin tyytyväinen siihen, että hänelläkin on viimein myös ovi, jonka takana saa rauhassa touhuilla omia juttuja niin yksin, kuin kavereidenkin kanssa. Loft-asumisen yksi miinuspuolista oli avoimet tilat (jotka toki toisissa yhteyksissä luen plussaksi). Lastenhuone sijaitsi aiemmassa kodissamme parvella, josta oli suora näkymä olohuoneseen ja keittiöön. Vaikka vielä ei suuremmin ehtinyt tulla siitä sanomista (avoimesta tilasta), niin pidimme uutta kotia etsiessä tärkeänä, että kohta esiteini ikään saapuva poikalapsi saattaa kaivata jatkossa myös omaa rauhaa ja oven, jonka saa sulkea perässään.
Värimaailma jatkuu täysin samana kuin aiemmassa kodissakin oli (löydät vanhan kodin lastenhuonekuvia esim. täältä ja täältä). Mitä sitä turhaan hyväksikoettua väri- ja sävymaailmaa muuttamaan. Tehosteeksi valitsimme yhdessä juniorin kanssa valokuvatapetin* Photowallin valikoimista. Tapetti laitettiin sille seinälle, joka on vastassa heti aamulla herätessä ja illalla silmät sulkiessa. Leopardi nukkuu kuvassa levollista unta, joka onkin mielestäni oikein mainio tapettiaihe juuri sänkynurkkaukseen.

Suurin haaste tämän tilan suunnittelussa oli huoneen malli ja pienehkö koko. n.10m2 huoneessa on pieni syvennys ja lisäksi toisella seinustalla tilavuutta vie yläkertaan johtavat portaat. Tämän vuoksi säilytystila oli meille suuri päänvaiva. Lopulta päädyttiin ainakin omasta mielestämme toimivaan, käytännölliseen ja myös visuaalisesti silmää miellyttävään ratkaisuun; tehtiin korotettu sängynrunko, jonka alle mahdutettiin IKEAn säilytyslaatikostoja. Näppärää! Samalla nuori miehenalku sai kauan kaipaamansa leveämmän sängyn (120cm). Sängystä voisin tehdä erikseen vielä juttua jossakin vaiheessa.
Kymmenvuotiaalla ei ole enää yhtä paljon leluja kuin joitakin vuosia sitten. Tuntuukin, että suurimmassa kulutuksessa on jalkapallon lisäksi kuulokkeet musiikkia varten ja Aku Ankan taskukirjat. Tämän vuoksi säilytystilan tarve on vähän erilainen kuin aiemmin. Kovin mielellään juniori myös piirtelee, ja siihen haluttiin varata sopiva paikka. Maalipöytä rakennettiin jo edelliseen kotiin, ja se palvelee häntä myös täällä.

Kun juttelimme yhdessä huoneen toiveista ja tarpeista, tuli esille myös haave omasta lepotuolista, jossa voisi pyöriä ja kuunnella letkeästi musiikkia kuulokkeet korvilla. Emme olleet vielä päässeet suunnittelussa kovin pitkälle asian suhteen, kun yllätykseksemme eteen sattui tuo supermukava sininen nojatuoli. Nojatuoli muutti meille kuin tilauksesta Anniinan kotoa ja vaihturina tarjosin hänelle matkaseuraa ja kyydin alkukeväästä eräälle kurssille. Aika kiva vaihturi minun mielestäni! Tilanne oli siis ehdottomasti win-win.
Olohuoneessa ollut matto muutti tänne lastenhuoneeseen oikeastaan täysin käytännöllisyyden vuoksi. Tiedostan sen olevan turhan suuri ko tilaan, mutta kun täällä potkitaan tuota pehmeää palloa maaliin melko usein, niin toimivuuden kannalta raskas ja suuri matto on ehdottomasti paras ratkaisu. Alunperin pienempi ja kevyt matto oli jatkuvasti rullalla kun pallo kaivettiin esiin. Tämän maton kanssa ongelmaa ei ole ollut. Katsotaan sitten jossakin vaiheessa uudelleen, kun potkuttelu ei enää niin kiinnosta (sisätiloissa), että josko sen vaihtaisi keveämpään. Vaikka toisaalta suuri matto tuo kokolattiamaton kaltaista pehmeää tunnelmaa koko tilaan. 

Loppuun on pakko laittaa pari ennen-jälkeen kuvaa lastenhuoneesta

Jälkikäteen voin sanoa, että huh mikä muutos! Kaikki seinäpinnat uusittiin, kiintokaapit purettiin, lattia vaihdettiin ja kiinteä sänky rakennettiin. Valaisin vielä uupuu (odottaa maalaamista kaapissa), mutta muutoin alkaisi olla koululaisen valtakunta aikalailla valmis. Koko perhe on tyytyväinen tähän tilaan. Ja sehän se parasta onkin :)

Touhukasta torstaita, ja muistakaahan vielä osallistua tähän huippukivaan arvontaan!
Jutta

*Tapetti saatu

  1. Upea muutos ja niin kaunista! Tuo vaatekaappi erityisesti pisti silmään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :). Vaatekaappi on Ikean PS mallistoa, ja onnistuimme nappaamaan viimeisen myymäläkappaleen Raisiosta. Minusta tuo on kyllä myös tosi hauska :)

      Poista
  2. Kylläpäs on komea huone nuorella miehellä! Vastaavanlaista sänky+säilytystila hommelia väännetään täälläkin. Kohta kymppivee ei halua enää lelukoreja sun muita, vaan kamat piiloon. Ja äiti on ihan että Jeeee!

    Onneksi lelutkin ovat pienentyneet huimasti. Niitä isoja autoja olikin mahdoton piilottaa!

    Kivaa loppuviikkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama juttu täällä - enää ei tarvitse niitä isoja autoja tvs miettiä mihin säilöö. Vaikka kivaa oli toki sekin aika, mutta isot lelut oli tosi hankala säilyttää niin että ne olisi kätevästi lapsen itse otettavissa. Onhan sitä tavaraa edelleenkin jonkin verran, mutta vähemmälti niitä kovin isoja. Pienet saa taas helpommin laatikoihin.

      Kiitos paljon kommentistasi :)

      Poista
  3. Ihana huone ja tuo on niin bueno tuo vaatesäilytys! Mistä se on? Mun harottavat silmät ei bongannut 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vastaan tänne väliin pikaisesti, että vaatekappii on IKEAn PS mallistosta. Näiden myynti lopetettiin Suomessa jokin aika sitten ja harmittelimme sitä kovasti (olin pitkään miettinyt tätä kaappia lastenhuoneeseen). Satuimme kuitenkin kuin kreivin aikaan Raision myymälään, jossa yksi viimeinen myymäläkappale oli puoleen hintaan tarjolla. Sen kanssa kävi siis melkoinen tuuri :). Saattaa siis löytyä vielä joistakin myymälöistä viimeisiä varastokappaleita :)

      Poista
    2. No niinpä tietenkin, kaikki kivat aina lopetetaan :/ Onnea mahtilöydöstä! :)

      Poista
    3. Ehkä he vielä joskus ottavat sen tuotantoonsa. En tiedä. Mutta aika moni kiva on kyllä tosiaan sieltä loppunutkin. Ehkä se on osa näiden kivoimpien viehätystä, että niitä myydään vain rajallinen aika, ettei ehdi kyllästyä :)

      Poista
  4. Aivan mieletön muutos ja eikös tuo uusi vaatekaappi olekin ikeasta? Se on niin magee. Meille ei mahdu, mutta ehdottamasti ottaisin, jos voisin.

    Kaunis ja harmoninen huone juniorilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3. Ikean kaappi kyllä. Ihastelin tätä jo silloin kun se tuli, mutta meillä ei myöskään tuolloin ollut tilaa tai tarvetta moiselle. Nyt se tuli uudelleen mieleen ja mikä tuuri että ehdittiin saamaan tämä viimeinen kappale :) Ja vaikka kaappi on avoin, niin alla olevat laatikot kätkee sisäänsä kuitenkin paljon sekalaista vaatetta. Paidat on kuitenkin kätevä ripustaa jo suoraan koneesta tuohon kuivumaan. Ei vie tilaa kuivaustelineelläkään :)

      Poista
  5. Kylläpäs raikastui! Upea muutos ja mahtavia oivalluksia säilytyksen suhteen. Poika viihtynee varmasti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me taidetaan vähän vältellä kaikenlaisia kiintokaappeja makuuhuoneissa, kun ne on järjestäin purettu jokaisesta kodista pois. Jotenkin ne pienensi niin paljon tuota tilaa ja esim. pöytää ei olisi voinut sijoittaa kiintokaappien eteen lainkaan. Nyt saatiin tarvittava määrä säilytystilaa ja lisäksi avaruuttaa. Saimme myös hyödynnettyä vanhan lastenhuoneen kalusteet, joka oli tavoitteemme. Pidämme kyllä kovasti itsekin lopputuloksesta. :)

      Poista
  6. Upea muutos, mutta en kyllä sinulta muuta osaisi odottaakkaan :)

    VastaaPoista
  7. Kiva vaatesäilytys ja tuo iso matto :)

    VastaaPoista
  8. Kerrassaan upea muutos!!! Kyllä tuolla kelpaa pojun viettää aikaa. Tuo vaatekaappi on loistava ratkaisu! Ymmärrän myös tuon pallolla pelailun sisällä, niin tuttua puuhaa. Nimimerk. Matot aina rutussa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo siinä pallotellessa saa kevyet matot kyytiä. Tämä toimii paremmin kuin hyvin, joten siellä saa nyt olla. Vähän ehkä harmittaa, että samaan aikaan jouduin luopumaan sen käytöstä olohuoneessa. Sinne onkin nyt sitten seuraavaksi hankittava joku matto kun tämä muutti tänne... :)

      Poista
  9. Hurja muutos! Ja kylläpä tuli kiva! Voin kuvitella pojan viihtyvän oikein hyvin ja tosi hienoa, että meidän supermukava tuoli sai teiltä uuden hyvän kodin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi paljon valoisampi on nyt kuin aiemmin, siitä tykätään paljon. Isot lattiasta kattoon olevat kaapit pienensi tilaa paljon ja lisäksi tummat seinäpinnat tekivät saman. Näissä kuvissa seinät näyttävät valkoisilta, mutta ovat ihan vaaleanharmaata, joka tekee siitä vieläkin kutsuvamman.. Jotenkin pehmeämmän kun ei ole ihan vitivalkoinen.

      Ja tuo tuoli - se on ihan juniorin lemppari, ja sopii tuonne kuin nakutettu. Mahtuu myös hyvin pyörimään tuolla portaiden alla :D Kiitos vielä siitä :)

      Poista
  10. Tosi hienon näköistä! Mitkä IKEAn säilytyslaatikot teillä on sängyn alla? Tekisitkö DIY postauksen sängyn rakentamisesta? Pojalleni olen mietiskellyt samantyyppistä mutta valmiita kohtuuhintaisia en ole vielä löytänyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti tehdään erillistä postausta tuon tekemisestä. Laatikostot ovat Ikean Stolmen sarjaa. Kokonaisuus vetää kyllä sisäänsä uskomattoman paljon tavaraa, kun laatikostoja on etureunan lisäksi myös päädyssä. :)

      Poista
  11. On se vaan niin upea muutos. =D jään odottamaan sängystä sitä omaa postausta.

    VastaaPoista
  12. Jee, miten hieno! Tuo nojatuoli on aivan herkku :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No eikö olekin! Ihan superkiva ja sopii mielettömän hyvin tähän huoneeseen. :)

      Poista
  13. Hei ehdottomasti oma postaus sängystä! Meillä lastenhuoneet on pienet ja erityishaaste ja ärsyttävyys on toiselta reunalta laskevat katot, joten säilytystilan puute on ikuinen ongelma...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laitetaan tulemaan omaa postausta sängystä - kivaa! :) Nämä laatikot ovat juuri sopiva matalat, mutta vetävät silti paljon tavaraa sisäänsä. Toivottavasti sänkypostauksesta tulee teillekin ideoita vinokaton alle :)

      Poista
    2. Hei, hieno huone! Täällä kiinnostaa myös kovasti tuo sänky säilytyslaatikoineen. Oletkohan jo tehnyt siitä oman postauksen, en ainakaan löytänyt. Suurkiitos jo etukäteen, jos ehdit sen tehdä. :-)

      Poista
  14. Upea huone! Mistä tuo matto on ostettu?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Matto on ostettu Sisustuksen Koodista ja on siis Linie designin Asko matto (väri: mixed).

      Poista
  15. Ihan mieletön kokonaisuus, nojatuoli kruunaa kaiken. Mun mielestä matto ei ole liian suuren näköinen vaan just tosi kivasti kokoaa kaiken yhteen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minustakin! Ilman nojatuolia huone olisi liian pliisu ja sininen pöytä jäisi vähän orvoksi. Mieletön tuuri kävi tuon tuolin kanssa kyllä :)

      Poista

 

Newsletter

Widgets