Top Message

www.oblik.fi

SISUSTA TAULUILLA / SISUSTUSINSPIRAATIO

Haaveilen tällä hetkellä olohuoneeseemme taulukollaasia. Kehystettyjen printtien lisäksi olisi ihanaa löytää jotakin uniikkia. Kun aikanaan sitten sopiva määrä taidetta ja printtejä löytyy - asettaisin ne houkuttelevaksi ryhmäksi.

Itse vierastan liian viivasuoraan asetettuja tauluryhmiä. Jollakin tapaa rentous tulisi näkyä kokonaisuudessa, ja seinällä olevat katseenvangitsijat voisivat kaikki olla keskenään hieman eri tyylisiä. Rentous voi syntyä erityylisistä kehyksistä, värimaailmasta, taulujen asettelemisesta, itse teoksista tai sitten esineistä/seinäkoristeista "gallerian" keskellä (ikäänkuin rikkomassa suoria linjoja ja rajoja). Poimin muutamia itseäni ihastuttavia sommitelmia tähän alle ja nappasin niistä parhaat vinkit. 
Kuva 1: Tässä kollaasissa on otettu mukaan taulujen lisäksi myös peili ja valaisin. Täydellinen ratkaisu. Taulut on aseteltu epäsymmetrisesti, eikä niitä olla rajattu mistään sivuiltaan tasan. Tämä on yksi suosikeistani ehdottomasti!
Kuva 2: Tässä on otettu nurkka hienosti käyttöön! Taulujen alareunat ovat asetettu tasan, joka ei tee kollaasista kuitenkaan mielestäni liian muodollista liikkuvan yläreunan vuoksi. Kuva 3: Tämä kollaasi on taas huomattavasti ilmavampi ja siinä on hyödynnetty erikokoisia- ja mallisia tauluja. Värimaailma sitoo kokonaisuuden kauniisti yhteen, eikä lopputulos ole lainkaan levoton.Kuva 4: Tässä on hyödynnetty seinätila melkein katonrajaan saakka. Se huijaa itseasiassa huoneeseen lisää ilmavuutta ja korkeuttakin samalla. Kollaasissa on huomioitu myös valaisin upeasti, eikä se ole näköesteenä millekään teokselle.

Kuva 5: Tässä tilassa ja tauluseinässä ei ole arasteltu määrällä. Yllättäen kyllä lopputulos ei näytä mielestäni liian täyteen tupatulta, vaikka niin voisi helposti tällaisen määrän kanssa käydä. Monet kuvista ja kehyksistä ovat todella ilmavia, joka lisää väljyyden tunnetta. Olisipa tällainen kokoelma joskus itselläkin!


Kuva 6: Tässä on yhdistetty hienosti taulut televisioseinälle. Aika usein näkee, että televisioseinä on jätetty tyhjäksi, jolloin itse tekninen kapistus vie kaiken huomion. Itse en oikein pidä ajatuksesta, että televisio on olohuoneen puolella ylipäänsä, mutta koska se on uudessakin kodissa käytännön sanelema juttu - tulee näin tapahtumaan. Ehkä sen voisikin naamioida osaksi tauluseinää!Nyt sitten pitäisi enää löytää sopivia maalauksia jo omistamieni printtien seuraksi. Onko sinulla vinkata joitakin paikkoja, josta kannattaisi aloittaa maalauksien metsästäminen?

Jutta

//

Interior inspiration / Art gallery to our livingroom.

NÄIN SEURAAT MINUA JATKOSSA / UUSI OSOITE

Vihdoin on se aika, että uusi osoite on toiminnassa. Tämä tarkoittaa muutamaa asiaa teille lukijoille, lähinnä siis seuraamisen kannalta. Mikäli siis edelleen haluat lukea juttujani, tulisi sinun päivittää lukulistallesi blogin uusi osoite. Alla muutamia seurantakanavia, joiden kautta voit siis edelleen minua seurata.

Instagram
Instagramin kautta seuraavien ei tarvitse tehdä mitään. Uusi nimi ja osoite on vaihdettu profiiliin, mutta muuta muutosta ei tuonne kanavaan pitänyt tehdä. Voit siis jatkossakin seurata blogiani ja kuviani Instagramin puolella. Löydät minut sieltä nimellä @oblik.fiFacebook
Blogille piti teknisten syiden vuoksi avata täysin uusi facebook -sivusto. Jutut jatkuvat samana, mutta sivusto on uusi. Vanhat sivut sulkeutuvat ensi viikon lopussa, jonka vuoksi kannattaakin tulla jo nyt mukaan uuteen paikkaan www.facebook.com/oblik.fi

Facebook -sivuille linkitän aina uusimmat postaukset ja lisäksi siellä on materiaalia (kuvia ja remontin väliaikatietoja), joita ei tänne blogiin saakka päädy.

Pinterest
Täällä kerään itselleni inspiraatiota. Tämä kanava ei niinkään sovellu blogini seuraamiseen, mutta pääset kurkkimaan ja tallentamaan itsellesi niitä kuvia, jotka inspiroivat minua juuri sillä hetkellä. Pinterest soveltuu mainiosti sähköiseksi moodboardiksi ja leikekirjaksi. 
Löydät minut Pinterestistä nimellä oblik_fi.


Kirjanmerkit omalla koneella
Mikäli olet tallentanut blogisivuston koneellesi kirjanmerkkeihin, tulisi sinun päivittää osoiterivistö www.projektiverkaranta.fi >>> www.oblik.fi. Jos luet blogiani muutoinkin selaimen kautta - saattaa olla, että kone ohjaa sinut automaattisesti historian perusteella vanhaan osoitteeseen. Ei hätää, voit päivittää uuden osoitteen omiin kirjanmerkkeihisi ja tämän päivityksen jälkeen sivusto toimii jälleen normaalisti.

Blogger
Minulla olisi kaino toive teille, jotka seuraatte minua bloggerin lukulistan kautta - olisi mahtavaa, jos päivittäisitte blogin uuden nimen ja osoitteen lukulistoillenne, niin postaukseni päivittyvät jatkossakin automaattisesti. Tämä vie vain hetken, mutta on pakollinen toimenpide (jos siis mielii seurata minua tätä blogia jatkossakin...).

Styleroom
Styleroomin puolelle olen päivittänyt uuden nimen ja osoitteen. Tänne päivitykset tulevat jatkossa automaattisesti uudella osoitteella. Mikäli seuraat minua siis tämän kanavan kautta - ei sinun tarvitse tehdä mitään. Löydät minut Styleroomin puoleltä nimellä oblik.

Mikäli huomaat, ettei jokin kanava toimi kuten pitäisi, tai päivitykset eivät auta, olethan yhteydessä! Domainin muutos aiheuttaa tosiaan pientä teknistä säätöä täällä päin, joten jokin asia on saattanut jäädä allekirjoittaneelta huomaamatta. Toivon saavani pitää teistä jokaisen mukanani myös uuden osoitteen alla. Koitan saada uudelleenohjauksen toimimaan mahdollisimman pian. Jostakin syystä en saanut sitä tehtyä vielä eilen...

Jutta

//

My new domain is www.oblik.fi. 
There is some tips how you can find and follow me now (with a new name).

KEITTIÖN VÄRIKARTTA

Tänä talvena silmää on alkanut miellyttämään erityisesti kaikki erilaiset murretut vihreän sävyt. Uuden kodin suunnitelmat alkavat olla alakerran osalta melko pitkälle päätettynä ja materiaalit hankittuna. Valitsin allas-seinän sävyksi harmaaseen taittavan vihreän, Nefriitin (joka kuvan värilastussa on testiseinänpätkään verrattuna muuten aika vaalea). Luonnossa tuo sävy oli seinässä tosi metsäinen ja miellyttävän huurrettu. Muutoin keittiöstä tulee melko vaalea taustoiltaan, jotta kaunis torista löydetty mäntypöytä ja Bukowskikselta huudetut ruokapöydän tuolit pääsevät oikeuksiinsa. Pienissä yksityiskohdissa suosimme keittiössä messinkiä. Se kun näyttää vihreiden sävyjen rinnalla erityisen kauniilta. Mutta muutakin pientä vihreää tulee löytymään keittiöstämme...
Marmorilautasen tilasin jokin aika sitten, enkä malttanut olla avaamatta sitä jo nyt. Puuottimet sain lahjaksi Tikkurilalta. He olivat dipanneet vuoden värin (vuono) mukaisesti ottimien päät vihreiksi. Aika herkulliset, eikö olekin? Kuvan värilastuissa näkyy kaikki keittiömme sävyt. Kaapistot ja katto ovat valkoiset, allasseinä vihreä ja muut seinät höyhenen vaaleat. Lattia tulee olemaan harmaa. Tässä yksi syy, miksi päädyimme lopulta unohtamaan harmaat kaapisto. Saamme harmaata nyt lattian muodossa jokaiseen alakerran huoneeseen, joten onneksi väriä ei pitänyt heivata pois suunnitelmista kokonaan :).

Ensi viikolla onkin sitten se hetki, kun tavarat pitäisi kantaa sisälle ja saada alakerrasta pari huonetta asumiskuntoon. Aikamoista. Siihen saakka painamme pitkää päivää ja koitamme tehdä valmiiksi kaiken minkä suinkin ehdimme. Remppakiireiden vuoksi myös kommentteihin vastaus laahaa perässä. Pahoitteluni. Koitan saada kirittyä kiinni viikonlopun aikana ihanat kommentit ja tsemppitoivotukset, joita olette jättäneet tänne. Niitä on ihan parasta lukea <3.

Jutta

Hei olettehan muuten muistaneet käydä klikkailemassa itsenne blogin uusille facebook -sivuille, klik? Vanhat fb-sivut sulkeutuvat nimittäin jo ensi viikolla!

//

Colors to our new home / Kitchen. Green and brass - what a beautiful combo!

REMONTTIPÄIVITYS / 2016 VK 2

On taas vierähtänyt yksi viikko rempan keskellä. Tuntuu, että tällä viikolla ei valmistunut oikein mikään. Vaikka oikeasti valmistui vaikka kuinka ja paljon. Pääosin, tai oikeastaan lähes kokonaan olemme tehneet alakerran seinien pohjatöitä. On poistettu tapettia, on tasoitettu, on hiottu, on jälleen tasoitettu ja taas kerran hiottu. Eilen illalla saimme olohuoneesta viimeisetkin pohjat valmiiksi (keittiötä lukuunottamatta, jonne on tulossa ensi viikolla timpuri töihin) pintoja varten ja koko alakerran pestyä. Nyt alkaakin sitten alakerrassa se kaikista paras vaihe - pinnat nimittäin! Lattia saapui alkuviikolla ja maalia on kannettu selkä vääränä rautakaupasta.

Heti huomenna aamulla meitä onkin työmaalla jo neljä henkilöä. Timpuriksi palkkasimme edellisen remontin perusteella saman henkilön. Meillä ei ollut viimeksi moitteen sanaa hänen työstään ja hän piti sovituista asioista kiinni. Siksi valinta oli helppo ja onneksemme hänellä oli sellainen väli, jotta ehtii meille töihin tulemaan.

Huominen aamu alkaa siis isäni kanssa lastenhuoneen lattian asennuksella. Samaan aikaan ystävämme (ihania ja auttavia ihmisiä on oikeasti olemassa!) aloittaa olohuoneen katon maalauksella ja timpuri aloittaakin sitten keittiön kimpussa. Luulisi tällä kokoonpanolla alkavan jälleen tapahtumaan. Katon maalauksen olimme aikatauluttaneet itseasiassa jo tälle viikolle, mutta olohuoneen seinien osalta paljastuikin ikävä yllätys - olimme luulleet niitä maaliseiniksi ja vasta tasoittamisen alettua huomasimme, että maalipinnan alla on tapettia! Eli päällimmäinen pinta oli tosiaan maalia, mutta alla oleva tapetti piti kuitenkin sitten vielä poistaa. Sanonpahan vain, että se oli ikävin homma tähän saakka, sillä maalista ei päässyt läpi mikään tapetinpoistoaine, eikä saumoja ollut näkyvillä. Mutta nyt sekin on tehty! Luojan kiitos!

Mutta nyt muutama kuva tältä viikolta työmaan keskeltä.
Maalikerroksen alta paljastuikin tapettia. Ei muuta kuin tapetinpoistoon! Saimme testattavaksi Bochin seinähiomakoneen, ja täytyy kyllä todeta, että olisimme olleet pulassa ilman tuota. Pekka on luvannut kirjoittaa laitteesta myöhemmin lisää ;).
Lisää kuvateksti
Viimein tapetit on poissa ja tasoite levitetty (huomaa tuo anova katse)... Tässä välissä poistuimme taas odottelemaan tasoitteen kuivumista = pakkaamaan muuttolaatikoita.
Tasoite on kuivunut ja hionta voidaan (jälleen!) aloittaa. Tuntuu, ettemme tehneet juuri muuta kuin hioimme koko viikon... Ensin eteiskäytävää, sitten portaikon seiniä ja viimeiseksi olohuonetta... Täytyy muuten sanoa, että nuo kaikki kolme aukkoa ei ole jäämässä tuohon ihan tuollaisenaan... Muttemme ole vielä lyöneet lukkoon parin vaihtoehdon väliltä miten aukkoa peitetään ;).
Näkymä portailta kuistin ovelle.
Näkymä sisäänkäynniltä eteiskäytävään ja portaikkoon. Tässä tilassa on saatu jo seinäpinnat pohjamaalattua. Nurkkaukseen, johon olemme kasanneet kaikenlaista tarpeellista epämääräistä remonttitarvetta tulee jatkumaan keittiön kanssa samanlaiset kaapistot. Toisinsanoen yksi kaappi siivoustarvikkeille ja toinen kukkaruukuille, maljakoille jne jne... Samaiseen nurkkaan testasin muuten olohuoneen seinän sävyä. Eikö olekin aika herkullinen? ;)
Oli pakko laittaa vielä tämä kuva. Näkymä takapihalle pariovilta. Pikkuisen on tuota lunta tullut viikon aikana pihalle... Alkuviikon piha oli nimittäin vain pienen valkoisen kuuran peitossa.

Sellainen viikko tällä kertaa! Viime viikon remonttipäivitykseen pääset lukemaan tästä. Tänään on muuten tasan kaksi viikkoa nykyisen asunnon luovutukseen. Että hyvällä mallillahan tässä ollaan :D

Kivaa sunnuntaita!
Jutta

PS. Jos remontin tilannekatsaukset kiinnostavat, niin kannattaa olla mukana blogin uusilla facebook -sivuilla, klik. Sinne päivittelen pitkin viikkoa ajantasaisesti missä mennään.

//

Renovation, week 2/2016. Once again - what a week! 
Two more weeks and then we have to move in. I can´t believe it :D

BLOGIN UUSI NIMI ON....

On vihdoin uuden nimenpaljastuksen aika... Ennen sitä haluaisin kuitenkin kertoa teille vähän taustaa sen valinnasta. Syitä nimen vaihtamiseen pureksin tässä aiemmassa tekstissä, joka oli itseasiassa minulle tosi vapauttava kirjoitus. Sen jälkeen sain itselleni myöskin jonkinlaisen "deadlinen" tälle pitkään päässä muhineelle asialle. Ennen tuota tekstiä ajatus oli alitajunnassani jatkuvasti häiritsevänä tekijänä.

Halusin nimen, joka olisi mielellään vain yksi sana. Halusin jonkun vähän erilaisen, mutta kuitenkin muistettavan. Jollakin tapaa halusin nimen liittyvän kotiin, muotoiluun/muotoihin, blogiin.... Halusin sen olevan ihan pikkuisen yllätyksellinen, mutta kuitenkin välttää vaikeaa muistettavuutta tai kirjoitusasua. Halusin, että nimi lausutaan samoin kuin se kirjoitetaan. Erilaiset sana-/kirjainkäännökset kiehtoivat ja kääntelin lukemattomien sanoja ympäriinsä. Toivoin nimen olevan pehmeä, mutta kuitenkin edes vähän särmikäs. En ole nyt ihan varma, täyttyivätkö kaikki kriteerini sataprosenttisesti, mutta aika lähellä ollaan ainakin ;). Kaikki KOTI -sanaiset muunnokset unohdin melkolailla samantein. Niitä on käytetty jo niin monessa blogissa (ja kaikilla eri kielillä), että uusi nimi olisi helposti sekoittunut johonkin toiseen.

Näistä ajatuksista syntyi blogilleni uusi nimi oblik. Seuraavaksi moni ihmettelee miten ihmeessä tästä sanasta saa noita edellämainittuja. On varmasti tarve hieman avata asiaa :)

OBLIK = muoto (Kroatia)
BLOKI = sanaleikki nimessä olevista kirjaimista
OB = ympärikäännettynä bo, eli asumisen verbi (Ruotsi)
LIK = yhteneväinen (Norja)

Toisinsanoen erilailla käännettyä sanasta voidaan kääntää asioita; yhteneväinen muoto, bloggaus, muotoilu/muodot, asumiseen liittyvät aiheet. Samalla toteutui toiveet: yksi sana, jotain pehmeää, jotain erilaista, jotain merkityksellistä (eikä pelkkää kirjainleikkiä), jotain joka liittyy blogin aihepiiriin. Logossa ja bannerissa säilyy nykyisestään tuttu muotojen aihio, joskin värisävyt ovat hieman muuttuneet. Logon alla on merkitys, joka kuvaa mielestäni erityisesti uutta kotiamme = koti elämää/elämistä varten.

Domain (oblik.fi) on hankittu ja tulen asentamaan sen ensi viikon aikana. Ilmoittelen lähempänä vielä, miten pystyt seuraamaan minua myös jatkossa. Samaan syssyyn vaihtuu some-sivujen nimet ja tietysti myös tuo yläbanneri. Muutokset tapahtuvat vaiheittain, joten älä suotta ihmettele, jos eri kanavissa liikun eri nimillä ensi viikon ajan :).

Tämä on ollut itselleni tosi iso juttu, joka ei siis millään muotoa vaikuta blogin sisältöön tai teihin lukijoihin (osoitteen lisäksi). Mutta koska tunne nimen vaihtamisesta tuli niin vahvana, päätin sen toteuttaa. Menköön syteen tai saveen, mutta tästä alkaa samalla jotakin uutta. Uusi koti, uudet nurkat kuvattavana, uusi nimi ja ehkä samalla myös jonkun muun uuden alku <3. Toivottavasti pysytte mukana ja päivittelette lukulistojanne kun saan osoitteen paikoilleen.

EDIT // Piti sitten ihan avata uusi facebook sivusto. Minut ja blogini löytää somessa siis jatkossa täältä. Olisi superkivaa, jos tulisit myös sinne mukaan :)

Ihanaa viikonloppua!
Jutta

//
New name to my blog.... It´s oblik. There is many different meaning behind that word. 
I hope you stay here with me <3

MIKSI HALUSIMME IHAN TAVALLISEN KODIN?

Monia ihmisiä on tuntunut ihmetyttävän ratkaisumme siirtyä avarasta loftista sellaiseen ihan tuikitavalliseen kotiin. Emme saa enempää neliöitä ympärillemme, emmekä mitään huikeaa historiaa seiniemme sisään. Todellisuudessa uusi kotimme on rakennettu ihan tavalliselle perheelle ja ihan kohtuullisilla neliömäärillä. Ei ole valossa kylpeviä suuria huoneita, seinän kokoisia ikkunoita tai suurta saarekkeellista avokeittiötä. Puinen talonpuolikas on osa pientä taloyhtiötä ja se on aikanaan rakennettu sopimaan tänne muiden vielä paljon vanhempien puutalojen sekaan. Ei siis tunnu siltä, että talo olisi tiputettu väärään paikkaan ja pomppaisi silmiin vanhojen talojen keskeltä. 

Onhan se totta, että ihan oikeasti tuossa vieressä on monia kohta satavuotiaita rakennuksia ja tehdas vielä vierellä, jotka huokuvat historiaa ja menneitä aikoja. Tänäpäivänä on todella vallalla ihannoida 1900 -luvun alun taloja ja tyyliä. Itsekin kuulun tuohon samaiseen ihailijajoukkoon! Mutta auta armias, kun kerrot että kyllä - me vaihdoimme tuon 1924 rakennetun tehdasasunnon tähän kasarikotiin, jossa ei ole mitään erityistä. Se kummastuttaa. 

Yhtä yksiselitteistä syytä muutolle ei ole olemassa. On monia pieniä asioita, joita olemme kaivanneet ja monia sellaisia seikkoja, jotka toimivat uudessa kodissamme paremmin kuin täällä nykyisessä. Kaiken sen lisäksi pieni piha tuntuu tällä hetkellä aika luksukselta (tai ei juuri nyt kun lunta tupruttaa, mutta noin niinkuin muuten). Tämä loft on palvellut meitä mainiosti. Se sopi meidän elämäntilanteeseemme ja silloiseen hetkeen kun tänne olemme muuttaneet. Olemme asuneet tehtaassa jo itseasiassa kahdessa eri asunnossa. Ensin pienemmässä ja sittemmin tässä nykyisessä naapurirapun kodissa. Kumpikin on tuntunut oikealta siinä hetkessä. Ja siinä se tärkein syy muuttoon taitaa myös olla - tällä hetkellä meille paremmalta tuntuu tuo toinen koti. Ihastuimme tunnelmaan ja näimme meidät helposti asumassa tuota kompaktia ja ihan tavallista kotia

Loft edustaa tietynlaista elämäntyyliä... Uuden kodin elämäntyyli on aika erilainen. Se on enemmän kotoinen, vilpitön ja lämmin. Kumpikin on yhtä hyvä tapa asua ja elää, mutta juuri nyt jälkimmäinen tuntuu paremmalta meille. Uusi koti on enemmän meitä tässä hetkessä. Ihan tavallinen perhe, ihan tavallinen koti, ihan tavallinen arki ja silti tai juuri siksi kaikki on niin seesteistä. Puhuin jo tässä tekstissäni siitä tunteesta, joka vallitsi meidät kun astuimme tuon asunnon pihaportista sisään. Se tunne katosi joksikin aikaa kaikkien ikävien sattumusten vuoksi. Tällä viikolla olen alkanut muistamaan sitä uudelleen. Muistan niitä hyviä puolia, jonka vuoksi teimme elämämme suurimman heräteostoksen.

Ajattelen tuon uuden paikan olevan enemmän kohtuullinen. Ja sillä tarkoitan neliömäärän lisäksi tehtyjä rakennusaikaisia ratkaisuja ja tunnelmaa muutoinkin. Ei vielä tuolloin osattu haaveilla suurista avarista tiloista, vaan ajateltiin niiden ennemminkin tuovan lisää asumiskustannuksia. Kasarikoti ei myöskään tunnu vielä kovin nostalgiselta. Se on liian nuori ollakseen trendikäs ja se on kuitenkin liian vanha ollakseen moderni. Sitäpaitsi sehän on sellainen, joissa moni muistaa asuneensa nuorempana. 50-luvun asunnot taas alkavat jo olemaan todella kuumaa kamaa, koska on kulunut tarpeeksi kauan siitä, kun ne olivat ihan tavallisia. Mutta voin kuvitella, kuinka kauniina tällaiset ihan tavalliset kodit vuosikymmenen (tai muutaman sellaisen) jälkeen näyttävät meidän silmissämme. Jokainen asuu ja elää omalla tyylillään. Ja se on todella hyvä niin! Kussakin asumismuodossa, elämäntyylissä ja rakennusvuodessa on jotakin kutkuttavaa. En usko, että mikään on parempi toistaan. 

Tällä hetkellä haluamme enemmän kompaktia asumista, vähemmän tavaraa, enemmän tunnelmaa ja oven, joka johdattaa suoraan terassille. Sitä me saimme, kun hankimme tämän ihan tavallisen kodin.

Jutta

//

This time only finnish... Sorry!

SOPIVASTI BOHEEMI / SISUSTUSINSPIRAATIO

Tämä ruotsalainen tummansävyinen koti oli viedä jalat alta! Eniten ihastuin juuri noihin murrettuihin tummiin sävyihin - niin harmaaseen, kuin vihreäänkin. Täydellinen väripaletti jatkuu läpi asunnon - luoden hallitun kokonaisuuden. Yleisilmeeltään koti on sopivasti boheemi, kutsuva ja todella lämminhenkinen. Vai mitä mieltä sinä olet?
Stailaus / Alexandra Ogonwski

Kivaa keskiviikkoa!
Jutta

//

Inspiration of this week: Stunning home from Sweden. Featured by Residence magazine.

REMONTTIPÄIVITYS / 2016 VK 1

Huh, mikä viikko! Huomenna on ainoa päivä, kun emme ole työn touhussa uudella asunnolla. Täytyy sanoa, että "pieni pintaremontti" alkaa tuntua aika suurelta työmaalta juuri nyt. Eikä vähiten kaikkien yllätyksien ja muuttuneiden aikataulujen vuoksi... Onneksi olemme kuitenkin saaneet apuja monelta suunnalta tämän viikon aikana! Kahdestaan tämä olisi toivoton projekti, etenkin nyt kun lomatkin ovat ohitse.

Miltä meillä sitten uudella kodilla näyttää juuri nyt? Tervetuloa virtuaalikierrokselle lämminhenkiseen ja kotoisaan asuntoomme (huomaathan retorisen sävyn edellämainitussa kuvauksessa ;)).
Näkymä kuistilta eteiskäytävään, jossa tapetit on saatu kaikki poistettua (kuvan jälkeen) ja kiintokaapit purettua.
Mäntyportaat oli alunperin tarkoitus maalata, mutta alan pikkuhiljaa lämpenemään näille enemmän ja enemmän. Ehkä ne kuitenkin vain hiotaan ja lakataan.
Tästä kohdasta on purettu seinä keittiön suurentamiseksi. Näkymä siis keittiöstä eteiskäytävään.
Vielä lekan alle joutuu tämä seinänpätkä, jonka tilalle tulee jääkaappi. Näkymä olohuoneesta keittiöön.
Tällä viikolla on tehty paljon myös sähkötöitä (tai oikeammin niiden pohjatöitä). Alkuviikolla saamme vihdoin myös ainakin osan uusista lämpöpattereista paikoilleen. Onkin ollut aika vilpakkaa ilmalämpöpumppujen ja kahden olohuoneen patterin turvin...
Kuinka kutsuva keittiö! Tästä kuvasta näkyy myös purettu kaapisto + seinä, johon keittiötä jatketaan. Kaapistoja tulee lisäksi kuvan oikealle laidalle (ikkunaseinä).
Olohuoneessa on irroitettu vasta listat ja purettu osa lattiaa. Ensi viikon työlistalla on saada eteiskäytävän ja olohuoneen seinät tasoitettua ja katto maalattua.
Tai aivan, olemmehan me täältäkin purkaneet seinänpätkiä sieltä täältä... Nyt valo pääsee kulkemaan läpi asunnon.
Lastenhuone on tällä hetkellä kaikista eniten kunnossa. Siellä on ehditty maalaamaan katto, poistamaan lattia, tasoittamaan ja maalaamaan seinät ja tänään myöskin tapetoitua tuo sängyn päätyyn jäävä 120cm leveä nurkkaus.
Vaikka tuntuu, ettei mikään ole valmiina, niin oikeastaan täytyy sanoa, että tällä viikolla on tapahtunut paljon pohjatöiden osalta! Yläkerrassa hurraavat parhaillaan kuivurit, kuten myös kuistilla. Niitä tiloja emme siis pääse itse jatkamaan ja siksi koitamme parhaamme mukaan saada edes alakerran jotenkuten asuttavaan kuntoon helmikuuksi... Aika näyttää miten meidän käy. 

Leppoisaa lauantain iltaa!
Jutta

- -

Translate: This week was full of renovation. 
Here is some pics from our new home. Quite cosy or what you think? ;)

KEITTIÖN VALINTOJA

Jes! Olemme nyt siinä vaiheessa, että keittiösuunnitelmat ovat valmiita ja tilauskin viimein tehty. Koska koko remontti kääntyi päälaelleen yllätyksien vuoksi, on meillä tehty nyt uudelleen kaikki aikataulut ja suunnitelmat. Kokonaisuudessaan voimme nyt jatkaa lastenhuoneen, eteiskäytävän, olohuoneen ja keittiön remonttia. Muut tilat ovat poissa käytöstämme (kuisti ja koko yläkerta). Mutta siihen keittiöön!

Puurakenteisessa talonpuolikkaassamme on erillinen keittiötila, joka on vain noin 10m2 kokoinen. Tämä on pakottanut pohtimaan käytännöllisiä ja tilaasäästäviä ratkaisuja hieman eri tavalla kuin aiemmin on ollut tarvetta. Yleisilmeeltään kuvailisin tulevaa keittiötä pehmeäksi. Vaikka kaapistot tulevatkin olemaan valkoiset, on kokonaisuus kuitenkin vähemmän kliininen pehmeiden seiniin tulevien sävyjen ansiosta (murrettu vihreä ja lämmin höyhenen vaalea).

Alusta alkaen oli selvää, että haluan ikkunaseinälle työskentelytasoa, sillä ajatus ruoanvalmistuksesta tai leipomisesta ikkunan edessä on vain niin mieletön! Toivelistan kärkipäässä keikkui siis koko ajan pitkät työtasot, jotta kokkailemaan mahtuu vaivattomasti kaksi ihmistä ilman toisen tuuppimista. Kaapistojen sijoittelussa kokeiltiin mitä erilaisempia vaihtoehtoja, ja lopulta päädyimme alkuperäiseen ajatukseen L-mallisesta keittiöstä (joskin ekstrana kaapistoja on jatkettu myös eteiskäytävän puolelle). Tasotilaa saamme tällä ratkaisulle hieman reilu 5,5 metriä! Se on aika huikeaa kymmenen neliön kokoiseen tilaan, eikö totta?

Keittiötoimittajassa päädyimme jälleen Kvikin puoleen. Edellisen keittiöremontin (01-02/2015) perusteella meille oli todella selvää mistä aloitamme ja keiltä kaikilta haluamme suunnitelmia ylipäänsä pyytää. Koska olimme (ja olemme edelleen) todella tyytyväisiä silloiseen palveluun ja keittiön toimivuuteen, ei lopullinen valinta ollut oikeastaan kovin vaikeaa. Pöydällämme oli kyllä muitakin suunnitelmia, mutta Kvik vei kuitenkin viimekädessä jälleen voiton. Keittiö on koko uuden kotimme eniten rahaa (ja aikaa) vievä kokonaisuus, joten sen suunnitteluun käytettiin myös ehdottomasti eniten tunteja. Seuraavien viikkojen aikana täällä seurataan siis tarkasti keittiöjuttuja aina suunnittelusta ja materiaalivalinnoista asennukseen saakka.

Mitäs sanotte näistä ensimmäisistä keittiövilkaisuista?
Jutta

IHASTUTTAVA MARMORI

Marmori on materiaali, joka tuntuu olevan aina muodissa. Erityisesti se on ollut pinnalla kuitenkin viime vuonna ja sama trendi näkyisi jatkuvan myös vuoteen 2016. Joskin nyt vaalean marmorin rinnalle on noussut vihreä ja myös tumma, jopa lähes musta marmoripinta. Jos kylpyhuone- tai keittiöremontti ole ajankohtainen (jolloin tietysti laatat olisivat trendikkäästi marmoria) niin pienillä muilla yksityiskohdilla saa helposti tuotua tätä trendiä kodin sisustukseen. Poimin muutamia pieniä juttuja, jotka helposti näkisin myös omassa kodissamme.


Sen verran voin paljastaa, että marmoripintaa nähdään myös uuden kotimme keittiössä (tasot ovat näillä näkymin tulikiven marmorikuvioista kivikomposiittia). Ylläolevan kuvan kollaasista meiltä löytyy tuo Bloomingvillen leikkuulauta, mutta helposti nappaisin meille myös vaikkapa tuon kellon keittiön seinälle. Mitä mieltä te olette, jatkuuko marmorin lumo myös tänä vuonna sisustuksessa?

Jutta

- -

Translate: Marble is one of my favorite. And yes - still in year 2016.

MAKUUHUONEEN TAPETTIVALINTA

Mikäli uudesta kodista ei olisi löytynyt mitään ikävää, olisimme tässä vaiheessa saaneet yläkerran suunnitelmien mukaan listoja ja portaita vaille valmiiksi. Ennen yllätyksiä ehdimme purkamaan seinän ja poistamaan aulasta tapetit. Seinät saatiin myöskin tasoitettua ja valekatto purettua. Siinä vaiheessa olimme tilanneet myöskin tapetit tulevaan makuuhuoneeseemme Sisustuksen Koodista ja tehneet kalustesuunnitelmia. Ne tapetit saapuivat jokin aika sitten, mutta niiden laitto siirtyy hamaan tulevaisuuteen. Mutta haaveillahan aina saa. Ja suunnitella. Yhdeksän rullaa tätä maailman kauneinta sinistä tapettia polttelee tuossa vierellä, joten oli pakko kaivaa yksi rulla esille ja mallailla värinäytteitä siihen vierelle. Ja kyseessähän on William Morrisin Bramble -kuosi.

Olen ollut melko yllättynyt itsekin, miten rohkeasti olen uskaltanut tehdä väri- ja kuosivalintoja uuteen kotiin. Tästä makuuhuoneesta tulee todella erilainen, mutta samalla todella paljon persoonallisempi, mitä olisin ikinä uskaltanut itseltäni odottaa. "Punaisena" lankana koko asunnon osalta tulee kulkemaan messinki. Esimerkiksi keittiössä ne näkyvät hanassa + valaistuksessa ja yläkerrassa pienissä yksityiskohdissa (joita vielä ei olla lyöty lukkoon). Kuvassa olevat Hayn koukut tekisi mieli laittaa joko kuistille, taikka juuri yläkertaan.

Makuuhuoneesta tapetoidaan kaikki seinät ja katto on tarkoitus raikastaa uudella valkoisella maalikerroksella. Lattian kohtalo ei ole vielä kenenkään tiedossa... Aulan seinät oli ajatus maalata vaaleaksi, ja koska rakennusvuosi osuus 80 -luvulle, olemme päättäneet tuoda aulatilaan männynväriset täyspuiset kalusteet. Silloin mäntyä käytettiin kalustuksessa paljon, joten uskon näiden sopivan puutalon puolikkaaseen täydellisesti. 

Mutta koska moni asia on vielä selvittämättä, tyydyn vain ihailemaan tätä tapettia ja haaveilemaan tulevasta tunnelmasta yläkerran osalta. Ehkä siitä vielä joskus koti tulee. Ja kun sitten aikanaan pääsemme jatkamaan yläkerran remonttia (ja saamme jotakin valmista näytettävää) tulen varmasti vielä kertomaan tapetin valinnasta ja siihen liittyvistä seikoista lisää.

Mitä sinä pidät tästä valinnasta?
Jutta

- -

Translate: Wallpaper to our bedroom. Love this blue!

BLOGIN NIMESTÄ JA TULEVAISUUDESTA

Kuinka kepeä aihe heti uuteen alkavaan vuoteen... Olen viimeaikoina koittanut pohtia paljon blogia, sen merkitystä ja erityisesti sen suuntaa. Viime vuosi toi mukanaan paljon ihania asioita blogin suhteen ja olen niistä erittäin onnellinen. 

Kun ostimme uuden kodin, olen kuullut monen monta kertaa saman kysymyksen; vaihtuuko blogin nimi? Olen jokainen kerta vastannut samoin - ei vaihdu. Nyt talven aikaan olen kuitenkin pohtinut sitä, haluanko kuitenkaan jatkaa blogia samalla nimellä kuin täällä asuessa. En olekaan enää varma... Samaan hengenvetoon pohdin haluanko pitää tätä historiaa mukanani muuttaessamme uuteen paikkaan. Tähän kuitenkin luulen löytäneeni vastauksen ja näillä näkymin blogini ei ole sulkeutumassa.

Tämä koti on ollut koko blogin sydän. Projekti Verkaranta on saanut alkunsa täällä Verkatehtaalla ja täällä on seurattu loft -elämää alusta alkaen. Tuleva kotimme (optimisti ajattelee, että asumme jo pian tulevassa kodissamme) onkin tähän verrattuna todella tavanomainen, ja hyvin kaukana nykyisen asuntomme tyylistä. Kumpikaan ei ole toistaan parempi ja molemmissa haluamme kuunnella fiilistä ja kunnioittaa asunnon omaa tyyliä. Ei ole vain meidän tyyliä - on koko rakennuksen tyyli, jonka ympärille me rakennamme kotimme.

Haluaisin löytää sellaisen nimen, joka edustaa enemmän minua ja perhettäni. En haluaisi sitoa sitä liiaksi uuden kodin sijaintiin tai sen seiniin muutoinkaan. Vaikka uusi kotimme sijaitsee samalla alueella kuin tämä Verkaranta, en näe enää suoraa yhteyttä vanhaan tehdasmiljööseen tiiliseinineen. Loft on elämäntyyli ja tapa asua, eikä uusi kotimme edusta tuota samaa ajatusmaailmaa juuri yhtään. Koska haluan edelleen jatkaa samaa blogia ja kirjoittaa aiheista, jotka liittyvät kotiin - tuntuu luonnolliselta jatkaa samalla blogilla, mutta päästää irti nimestä... Samalla tiedostan, että saatan tehdä hallaa hyvälle pohjalle. Mutta uskon uusiin alkuihin. Olkoon tämä sellainen. 

Jutta

- -

Translate: Thoughts about name of this blog and new beginnings.

 

Newsletter

Widgets