Top Message

www.oblik.fi

SISUSTA TAULUILLA / SISUSTUSINSPIRAATIO

Haaveilen tällä hetkellä olohuoneeseemme taulukollaasia. Kehystettyjen printtien lisäksi olisi ihanaa löytää jotakin uniikkia. Kun aikanaan sitten sopiva määrä taidetta ja printtejä löytyy - asettaisin ne houkuttelevaksi ryhmäksi.

Itse vierastan liian viivasuoraan asetettuja tauluryhmiä. Jollakin tapaa rentous tulisi näkyä kokonaisuudessa, ja seinällä olevat katseenvangitsijat voisivat kaikki olla keskenään hieman eri tyylisiä. Rentous voi syntyä erityylisistä kehyksistä, värimaailmasta, taulujen asettelemisesta, itse teoksista tai sitten esineistä/seinäkoristeista "gallerian" keskellä (ikäänkuin rikkomassa suoria linjoja ja rajoja). Poimin muutamia itseäni ihastuttavia sommitelmia tähän alle ja nappasin niistä parhaat vinkit. 
Kuva 1: Tässä kollaasissa on otettu mukaan taulujen lisäksi myös peili ja valaisin. Täydellinen ratkaisu. Taulut on aseteltu epäsymmetrisesti, eikä niitä olla rajattu mistään sivuiltaan tasan. Tämä on yksi suosikeistani ehdottomasti!
Kuva 2: Tässä on otettu nurkka hienosti käyttöön! Taulujen alareunat ovat asetettu tasan, joka ei tee kollaasista kuitenkaan mielestäni liian muodollista liikkuvan yläreunan vuoksi. Kuva 3: Tämä kollaasi on taas huomattavasti ilmavampi ja siinä on hyödynnetty erikokoisia- ja mallisia tauluja. Värimaailma sitoo kokonaisuuden kauniisti yhteen, eikä lopputulos ole lainkaan levoton.Kuva 4: Tässä on hyödynnetty seinätila melkein katonrajaan saakka. Se huijaa itseasiassa huoneeseen lisää ilmavuutta ja korkeuttakin samalla. Kollaasissa on huomioitu myös valaisin upeasti, eikä se ole näköesteenä millekään teokselle.

Kuva 5: Tässä tilassa ja tauluseinässä ei ole arasteltu määrällä. Yllättäen kyllä lopputulos ei näytä mielestäni liian täyteen tupatulta, vaikka niin voisi helposti tällaisen määrän kanssa käydä. Monet kuvista ja kehyksistä ovat todella ilmavia, joka lisää väljyyden tunnetta. Olisipa tällainen kokoelma joskus itselläkin!


Kuva 6: Tässä on yhdistetty hienosti taulut televisioseinälle. Aika usein näkee, että televisioseinä on jätetty tyhjäksi, jolloin itse tekninen kapistus vie kaiken huomion. Itse en oikein pidä ajatuksesta, että televisio on olohuoneen puolella ylipäänsä, mutta koska se on uudessakin kodissa käytännön sanelema juttu - tulee näin tapahtumaan. Ehkä sen voisikin naamioida osaksi tauluseinää!Nyt sitten pitäisi enää löytää sopivia maalauksia jo omistamieni printtien seuraksi. Onko sinulla vinkata joitakin paikkoja, josta kannattaisi aloittaa maalauksien metsästäminen?

Jutta

//

Interior inspiration / Art gallery to our livingroom.

 1. Tää on niin hauskaa - teillä on kämppä siellä ihan kaaoksessa ja sinä mietit taulukollaasia. :D Ihana sinä! <3 Ja tosi upeita ideoita! Mulla on kanssa suunnitelmissa sohvan taakse kollaasi, mutta vielä en ole löytänyt oikeanvärisiä printtejä. :/

  VastaaPoista
 2. Nauratti tuo Marun huomio siitä, että vain sä voit kaiken kaaoksen keskellä miettiä taulukollaasia :D Toi ykkönen on ihan mieletön! Siinä on jotenkin kaikki kohdallaan. Meillekin olen makkariin suunnitellut taulukollaasia, nykyiset kolme taulua kun näyttää vähän yksinäisiltä... Joten kiitos ideoista!

  VastaaPoista
 3. Kivoja kollaaseja. Omallakin haavelistalla, mutta ensin tarvitaan isompi asunto. Tsemppiä remonttiurakkaan ja iloa viikonloppuun!

  VastaaPoista
 4. Jutta, teillä on siellä Turussa upea taidelainaamo. Sinne hop :)

  VastaaPoista
 5. Upeita kollaaseja - kiitos vinkeistä. Meillä on tauluja hurja määrä ja niiden uudelleenasettelu on suunnitelmissa.
  Tsemppiä remontin keskelle!

  VastaaPoista
 6. Kollaasiseinät on ihan parhaita. Mä oon vaan liian laiska vaihtamaan omiini printtejä, vaikka ensin ajattelin, että niitä ois helppo ja kiva vaihdella useastikin :)

  VastaaPoista
 7. Urjalan lasikylässä toimi jokin vuosi sitten ainakin isohko galleria josta lähti yksi taulu mukaan. Turun taideakatemialla on välillä opiskelijoiden myyntinäyttelyitä. Niissä on ollut pienempiä töitä ja edullisempia kollaasia ajatellen.

  VastaaPoista
 8. Voj että, upeita inspiskuvia! Mä oon ihan kollaasi-ihminen, rakastan taulu-/kuvakollaaseja<3

  VastaaPoista
 9. Mäkin haaveilen taulukollaasista, mutta jotenkin sen toteuttaminen aina jää kaiken muun jalkoihin. Mutta useita näistä inspiskuvista olen jo aiemmin ihastellut :) Ja muistan omilta remppa-ajoilta sen, miten ihana oli välillä miettiä jotain ihan valmista sisustusjuttua kaiken sen kaaoksen keskellä, toi jotenkin uutta virtaa koko tekemiseen ;)

  VastaaPoista
 10. Kollaasin poikasta on täälläkin mietitty ja haaveiltu, tässä tulikin kivasti monta ihanaa ideaa! Varsinkin toi telkkari vois piiloitua kaiken tauluhässäkän sekaan piiloon :)

  VastaaPoista
 11. Tuo ensimmäinen kuva on ihan täydellinen. Johtunee siitä, että just nyt kaipaisin tuota vihreää seinää. Taidelainaamot, taidetapahtumat ja museokaupat ovat oma vinkkini :)

  VastaaPoista
 12. Voi, niin kannatan tuota ajatusta, että ihmiset sisustaisivat aidoilla tauluilla julisteiden lisäksi/ sijaan! Tauluja kannattaa metsästää kirpputoreilta, vanhan tavaran liikkeistä, huutokaupoista, taidelainaamoista ja taiteilijoilta suoraan!

  VastaaPoista
 13. Todella hyvältä näyttää. Paljon hyviä kokonaisuuksia ja hyviä ideoita. Kivaa viikkoa Jutta :)

  VastaaPoista

 

Newsletter

Widgets