Top Message

www.oblik.fi

BLOGIN UUSI NIMI ON....

On vihdoin uuden nimenpaljastuksen aika... Ennen sitä haluaisin kuitenkin kertoa teille vähän taustaa sen valinnasta. Syitä nimen vaihtamiseen pureksin tässä aiemmassa tekstissä, joka oli itseasiassa minulle tosi vapauttava kirjoitus. Sen jälkeen sain itselleni myöskin jonkinlaisen "deadlinen" tälle pitkään päässä muhineelle asialle. Ennen tuota tekstiä ajatus oli alitajunnassani jatkuvasti häiritsevänä tekijänä.

Halusin nimen, joka olisi mielellään vain yksi sana. Halusin jonkun vähän erilaisen, mutta kuitenkin muistettavan. Jollakin tapaa halusin nimen liittyvän kotiin, muotoiluun/muotoihin, blogiin.... Halusin sen olevan ihan pikkuisen yllätyksellinen, mutta kuitenkin välttää vaikeaa muistettavuutta tai kirjoitusasua. Halusin, että nimi lausutaan samoin kuin se kirjoitetaan. Erilaiset sana-/kirjainkäännökset kiehtoivat ja kääntelin lukemattomien sanoja ympäriinsä. Toivoin nimen olevan pehmeä, mutta kuitenkin edes vähän särmikäs. En ole nyt ihan varma, täyttyivätkö kaikki kriteerini sataprosenttisesti, mutta aika lähellä ollaan ainakin ;). Kaikki KOTI -sanaiset muunnokset unohdin melkolailla samantein. Niitä on käytetty jo niin monessa blogissa (ja kaikilla eri kielillä), että uusi nimi olisi helposti sekoittunut johonkin toiseen.

Näistä ajatuksista syntyi blogilleni uusi nimi oblik. Seuraavaksi moni ihmettelee miten ihmeessä tästä sanasta saa noita edellämainittuja. On varmasti tarve hieman avata asiaa :)

OBLIK = muoto (Kroatia)
BLOKI = sanaleikki nimessä olevista kirjaimista
OB = ympärikäännettynä bo, eli asumisen verbi (Ruotsi)
LIK = yhteneväinen (Norja)

Toisinsanoen erilailla käännettyä sanasta voidaan kääntää asioita; yhteneväinen muoto, bloggaus, muotoilu/muodot, asumiseen liittyvät aiheet. Samalla toteutui toiveet: yksi sana, jotain pehmeää, jotain erilaista, jotain merkityksellistä (eikä pelkkää kirjainleikkiä), jotain joka liittyy blogin aihepiiriin. Logossa ja bannerissa säilyy nykyisestään tuttu muotojen aihio, joskin värisävyt ovat hieman muuttuneet. Logon alla on merkitys, joka kuvaa mielestäni erityisesti uutta kotiamme = koti elämää/elämistä varten.

Domain (oblik.fi) on hankittu ja tulen asentamaan sen ensi viikon aikana. Ilmoittelen lähempänä vielä, miten pystyt seuraamaan minua myös jatkossa. Samaan syssyyn vaihtuu some-sivujen nimet ja tietysti myös tuo yläbanneri. Muutokset tapahtuvat vaiheittain, joten älä suotta ihmettele, jos eri kanavissa liikun eri nimillä ensi viikon ajan :).

Tämä on ollut itselleni tosi iso juttu, joka ei siis millään muotoa vaikuta blogin sisältöön tai teihin lukijoihin (osoitteen lisäksi). Mutta koska tunne nimen vaihtamisesta tuli niin vahvana, päätin sen toteuttaa. Menköön syteen tai saveen, mutta tästä alkaa samalla jotakin uutta. Uusi koti, uudet nurkat kuvattavana, uusi nimi ja ehkä samalla myös jonkun muun uuden alku <3. Toivottavasti pysytte mukana ja päivittelette lukulistojanne kun saan osoitteen paikoilleen.

EDIT // Piti sitten ihan avata uusi facebook sivusto. Minut ja blogini löytää somessa siis jatkossa täältä. Olisi superkivaa, jos tulisit myös sinne mukaan :)

Ihanaa viikonloppua!
Jutta

//
New name to my blog.... It´s oblik. There is many different meaning behind that word. 
I hope you stay here with me <3

 1. Jää mieleen Jutta!! Kaikkea hyvää ja tsemppiä uusiin tuuliinne <3

  VastaaPoista
 2. Onnea uudelle nimelle - ja onnea omalle domainille siirtymiseen;)

  VastaaPoista
 3. Hieno nimi! Onnea sille ja uudelle alulle. :)

  VastaaPoista
 4. Aivan mahtava nimi ja nimen taustat.
  Upeaa leikittelyä.
  Ihanaa viikonloppua ja tulppaanin päivää. 🌷

  VastaaPoista
 5. Kiva nimi :) Onnea blogin uudellen vaiheelle!

  VastaaPoista
 6. Onpas kiva nimi! Persoonallinen ja kaunis <3

  VastaaPoista
 7. Onnea uudelle alulle! Kiva nimi ja hauska tarina sen takana.

  VastaaPoista
 8. Onnea uuden bloginimen johdosta, varsin hauska nimi! :)

  VastaaPoista
 9. Upeesti ja selkeesti avasit uutta nimeä! Arvostan rohkeuttasi nimenvaihtoon myös. (Ehkä joskus mäkin..)

  VastaaPoista
 10. Tyylikäs ja pehmeä, skandinaavinen, nimi. :) Ja ihana kun toimit sen mukaan miltä tuntuu, turha jäädä jumittamaan, jos on tarve muutokselle. :)

  VastaaPoista
 11. Persoonallinen ja muistettava nimi, mukava oli lukea uuden nimen tarina.

  VastaaPoista
 12. Ihana valinta ja parasta, että kuuntelit omaa sydäntäs :)) Asterix ja Obelix!! hahah! Mä oon kans niin jurpå!! LOL!

  VastaaPoista
 13. Onnea uudesta nimestä! Must say, yllättävä veto ja hetken sitä makustellessani se kääntyy kyllä ehdottomasti positiivisen puolelle :) Yksi-sanaisuus oli omankin blogini nimen ehdoton edellytys!

  VastaaPoista
 14. Onnea Jutta ❤️ Kyllä ihmettelin, mutta hommahan menee niin, että minkä kokee omaksi, ottaa omaksi ja muutkin ottavat, kun aitous säilyy! Parasta on se, että aiheuttaa tuon ihmetyksen, jättää jäljen. Positiivisin jäljin kohti uutta kotia 😍 Hieno valinta 👍

  VastaaPoista
 15. <3 juuri niin hyvä kuin ajattelinkin! Onneksi kuuntelit sydäntäs <3

  VastaaPoista
 16. Olette ihania <3 KIITOS!!! Jännitin tätä hurjasti, mutta onneksi olette siellä edelleen <3 <3

  VastaaPoista

 

Newsletter

Widgets