Top Message

www.oblik.fi

KEITTIÖN VALINTOJA

Jes! Olemme nyt siinä vaiheessa, että keittiösuunnitelmat ovat valmiita ja tilauskin viimein tehty. Koska koko remontti kääntyi päälaelleen yllätyksien vuoksi, on meillä tehty nyt uudelleen kaikki aikataulut ja suunnitelmat. Kokonaisuudessaan voimme nyt jatkaa lastenhuoneen, eteiskäytävän, olohuoneen ja keittiön remonttia. Muut tilat ovat poissa käytöstämme (kuisti ja koko yläkerta). Mutta siihen keittiöön!

Puurakenteisessa talonpuolikkaassamme on erillinen keittiötila, joka on vain noin 10m2 kokoinen. Tämä on pakottanut pohtimaan käytännöllisiä ja tilaasäästäviä ratkaisuja hieman eri tavalla kuin aiemmin on ollut tarvetta. Yleisilmeeltään kuvailisin tulevaa keittiötä pehmeäksi. Vaikka kaapistot tulevatkin olemaan valkoiset, on kokonaisuus kuitenkin vähemmän kliininen pehmeiden seiniin tulevien sävyjen ansiosta (murrettu vihreä ja lämmin höyhenen vaalea).

Alusta alkaen oli selvää, että haluan ikkunaseinälle työskentelytasoa, sillä ajatus ruoanvalmistuksesta tai leipomisesta ikkunan edessä on vain niin mieletön! Toivelistan kärkipäässä keikkui siis koko ajan pitkät työtasot, jotta kokkailemaan mahtuu vaivattomasti kaksi ihmistä ilman toisen tuuppimista. Kaapistojen sijoittelussa kokeiltiin mitä erilaisempia vaihtoehtoja, ja lopulta päädyimme alkuperäiseen ajatukseen L-mallisesta keittiöstä (joskin ekstrana kaapistoja on jatkettu myös eteiskäytävän puolelle). Tasotilaa saamme tällä ratkaisulle hieman reilu 5,5 metriä! Se on aika huikeaa kymmenen neliön kokoiseen tilaan, eikö totta?

Keittiötoimittajassa päädyimme jälleen Kvikin puoleen. Edellisen keittiöremontin (01-02/2015) perusteella meille oli todella selvää mistä aloitamme ja keiltä kaikilta haluamme suunnitelmia ylipäänsä pyytää. Koska olimme (ja olemme edelleen) todella tyytyväisiä silloiseen palveluun ja keittiön toimivuuteen, ei lopullinen valinta ollut oikeastaan kovin vaikeaa. Pöydällämme oli kyllä muitakin suunnitelmia, mutta Kvik vei kuitenkin viimekädessä jälleen voiton. Keittiö on koko uuden kotimme eniten rahaa (ja aikaa) vievä kokonaisuus, joten sen suunnitteluun käytettiin myös ehdottomasti eniten tunteja. Seuraavien viikkojen aikana täällä seurataan siis tarkasti keittiöjuttuja aina suunnittelusta ja materiaalivalinnoista asennukseen saakka.

Mitäs sanotte näistä ensimmäisistä keittiövilkaisuista?
Jutta

 1. Kohta joudun syömään hattuni, muutama postaus sitten kirjoitin ettei meille vihreää tule. Nyt kun näen tuon teidän keittiöön tulevan vihreän, olen myyty. Ihanat suunnitelmat <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh :D Vihreä on ihana! Oikeasti. Tulen niin näyttämään sinulle, että sopivassa suhteessa ja oikein murrettuna se on todella herkullinen sävy ;)

   Poista
 2. Hyvältä kuulostaa. Tuo Tappwellin hana on upea! Jään mielenkiinnolla seuraamaan teidän projektia. Myös makuuhuoneen tapettivalinta on tosi kiva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä ihana! Ja itseasiassa olin ottanut epähuomiossa tuohon kollaasiin vielä sen perusmessinkihanan, mutta vielä vähän rouheampi on se, joka meille on tulossa ;)

   Poista
 3. Ihanalta näyttää! Harmillisesti en ole rakennuskiireiltä juurikaan blogeja kerennyt seuraamaan, mutta tänne on tullut piipahdettua :) Keittiöremppaa olisi luvassa täälläkin, joten mielenkiinnolla seuraan projektianne - varsinkin tuo värimaailma on tosi kaunis :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän hyvin! Itsellänikin on rempan keskellä hieman lukeminen jäänyt vähemmälle. Toivottavasti tosiaan täältä joitakin keittiövinkkejäkin on tulossa, joista olisi apua sinnekin :)

   Poista
 4. Oi Mano! <3 Ihanaa, että päädyitte siihen! Se on niiiin symppis, vetää puutaloja puoleensa! :) Kivaa nähdä, millainen siitä tulee, tuo taso varmasti tuo ihanan särmän! Tsemppiä muihin remppa-asioihin!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on todellakin sympaattinen. Pehmeät reunat ja samalla kuitenkin niin suoralinjainen. Ja kiitos - vielä pitäisi muutama viikko jaksaa painaa... Ja muuttaakin siinä välissä. Heikompaa voisi jo hirvittää tämä tahti :D

   Poista
 5. Kiinnostavaa nähdä lopputulos! Tuo vihreä tausta sopii varmaan hyvin valkoiseen ja messinkiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin itsekin ajattelin. Antaa hyvän taustan ja päästää nämä oikeuksiinsa oikein kunnolla. :) Täällä jo kuumeisesti odotellaan, että kalusteet saapuisivat!

   Poista
 6. Teille on kyllä tulossa niin upea keittiö.
  Messinkinen Tappwellin hana on kruunaa kokonaisuuden. <3
  Taitaa meillekin tulla sama hana, kunhan päästään täälläkin
  köksää remontoimaan jossain vaiheessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ollaan oltu tuohon edellisen Tappwelliin tosi tyytyväisiä ja siksi päädyimme siihen myös nyt. Tämä edellinen oli kylläkin musta, mutta nyt se olisi ollut liian "vahva". Toivottavasti täältä saa joitain vinkkejä sitten rempan suunnitteluun :)

   Poista
 7. Tuo taso näyttää upealta <3 Mä en kestä, että näen lopputuloksen! Remppailoa sinne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli itseasiassa lähtöisin Pekan toiveista. Itse jotenkin arastelin sitä alkuun... Mutta nyt se tuntuu ihan maailman parhaalta valinnalta!

   Poista
 8. Kuulostaa hyviltä suunnitelmilta! Vihreä ja messinki on kaunis yhdistelmä.

  VastaaPoista
 9. Jee, hyvältä näyttää. Toivottavasti valoa on näkyvissä tunnelin päässä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkuhiljaa sekin aika on alkanut koittamaan. Kaikesta selvitään. Ainakin nyt taas tuntuu siltä :)

   Poista
 10. Upea kokonaisuus! Saattekohan ennen meitä hanan paikoilleen 😃 Se on niin hieno ja luonnossa vielä hienompi 😉 Kannattaa kilpailuttaa Tapwellin jälleenmyyjät, hinnat tippu tosi kivasti 👍

  @villaolokoti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpäs tiedä, vielä on meillä tosiaan jokunen viikko odotusta, ennen kuin koko keittiö on valmis. Mutta ensi viikolla jo ehkä pohjatyöt/koteloinnit/maalaukset kunnossa. Ehkä :D

   Poista
 11. Vaikuttaa hyvältä :) Minua on yhä enemmän alkanut kiehtomaan juuri tällaiset klassiset, hieman pehmeämmät kokonaisuudet ja murretut sävyt. Vihreä ja messinki on hieno yhdistelmä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka tämäkin vihreä oli aika tumma, uskon sen olevan todella hyvä pohja vaaleudelle ja antavan keittiölle ikäänkuin raamit. Vihreä ja messinki on myöskin jotenkin todella pehmeä combo. Ei liian kontrastinen tai graafinen. Sopivasti murrettu ja särmikäs :)

   Poista
 12. Kun meille keittiötä tehtiin, niin varoiteltiin astianpesukoneen ja uunin laittamisesta jääkaapin viereen. Ilmeisesti nykykoneilla sekään ei ole ongelma?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olla, että koneet ovat kehittyneet. Lisäksi varmasti kaappeihin ingroimisella on jokin vaikutus. Kodinkonevalmistajalta kuitenkin varmistettiin vielä, että tämä ok. Alkuperäisessä suunnitelmassa näin ei ollutkaan, mutta pakolliset asiat ajoivat tähän (kiinteän vesimittarin sijainti ja koko talon ilmanvaihdon ohjaus).

   Poista

 

Newsletter

Widgets