Top Message

www.oblik.fi

REMONTTIPÄIVITYS / 2016 VK 2

On taas vierähtänyt yksi viikko rempan keskellä. Tuntuu, että tällä viikolla ei valmistunut oikein mikään. Vaikka oikeasti valmistui vaikka kuinka ja paljon. Pääosin, tai oikeastaan lähes kokonaan olemme tehneet alakerran seinien pohjatöitä. On poistettu tapettia, on tasoitettu, on hiottu, on jälleen tasoitettu ja taas kerran hiottu. Eilen illalla saimme olohuoneesta viimeisetkin pohjat valmiiksi (keittiötä lukuunottamatta, jonne on tulossa ensi viikolla timpuri töihin) pintoja varten ja koko alakerran pestyä. Nyt alkaakin sitten alakerrassa se kaikista paras vaihe - pinnat nimittäin! Lattia saapui alkuviikolla ja maalia on kannettu selkä vääränä rautakaupasta.

Heti huomenna aamulla meitä onkin työmaalla jo neljä henkilöä. Timpuriksi palkkasimme edellisen remontin perusteella saman henkilön. Meillä ei ollut viimeksi moitteen sanaa hänen työstään ja hän piti sovituista asioista kiinni. Siksi valinta oli helppo ja onneksemme hänellä oli sellainen väli, jotta ehtii meille töihin tulemaan.

Huominen aamu alkaa siis isäni kanssa lastenhuoneen lattian asennuksella. Samaan aikaan ystävämme (ihania ja auttavia ihmisiä on oikeasti olemassa!) aloittaa olohuoneen katon maalauksella ja timpuri aloittaakin sitten keittiön kimpussa. Luulisi tällä kokoonpanolla alkavan jälleen tapahtumaan. Katon maalauksen olimme aikatauluttaneet itseasiassa jo tälle viikolle, mutta olohuoneen seinien osalta paljastuikin ikävä yllätys - olimme luulleet niitä maaliseiniksi ja vasta tasoittamisen alettua huomasimme, että maalipinnan alla on tapettia! Eli päällimmäinen pinta oli tosiaan maalia, mutta alla oleva tapetti piti kuitenkin sitten vielä poistaa. Sanonpahan vain, että se oli ikävin homma tähän saakka, sillä maalista ei päässyt läpi mikään tapetinpoistoaine, eikä saumoja ollut näkyvillä. Mutta nyt sekin on tehty! Luojan kiitos!

Mutta nyt muutama kuva tältä viikolta työmaan keskeltä.
Maalikerroksen alta paljastuikin tapettia. Ei muuta kuin tapetinpoistoon! Saimme testattavaksi Bochin seinähiomakoneen, ja täytyy kyllä todeta, että olisimme olleet pulassa ilman tuota. Pekka on luvannut kirjoittaa laitteesta myöhemmin lisää ;).
Lisää kuvateksti
Viimein tapetit on poissa ja tasoite levitetty (huomaa tuo anova katse)... Tässä välissä poistuimme taas odottelemaan tasoitteen kuivumista = pakkaamaan muuttolaatikoita.
Tasoite on kuivunut ja hionta voidaan (jälleen!) aloittaa. Tuntuu, ettemme tehneet juuri muuta kuin hioimme koko viikon... Ensin eteiskäytävää, sitten portaikon seiniä ja viimeiseksi olohuonetta... Täytyy muuten sanoa, että nuo kaikki kolme aukkoa ei ole jäämässä tuohon ihan tuollaisenaan... Muttemme ole vielä lyöneet lukkoon parin vaihtoehdon väliltä miten aukkoa peitetään ;).
Näkymä portailta kuistin ovelle.
Näkymä sisäänkäynniltä eteiskäytävään ja portaikkoon. Tässä tilassa on saatu jo seinäpinnat pohjamaalattua. Nurkkaukseen, johon olemme kasanneet kaikenlaista tarpeellista epämääräistä remonttitarvetta tulee jatkumaan keittiön kanssa samanlaiset kaapistot. Toisinsanoen yksi kaappi siivoustarvikkeille ja toinen kukkaruukuille, maljakoille jne jne... Samaiseen nurkkaan testasin muuten olohuoneen seinän sävyä. Eikö olekin aika herkullinen? ;)
Oli pakko laittaa vielä tämä kuva. Näkymä takapihalle pariovilta. Pikkuisen on tuota lunta tullut viikon aikana pihalle... Alkuviikon piha oli nimittäin vain pienen valkoisen kuuran peitossa.

Sellainen viikko tällä kertaa! Viime viikon remonttipäivitykseen pääset lukemaan tästä. Tänään on muuten tasan kaksi viikkoa nykyisen asunnon luovutukseen. Että hyvällä mallillahan tässä ollaan :D

Kivaa sunnuntaita!
Jutta

PS. Jos remontin tilannekatsaukset kiinnostavat, niin kannattaa olla mukana blogin uusilla facebook -sivuilla, klik. Sinne päivittelen pitkin viikkoa ajantasaisesti missä mennään.

//

Renovation, week 2/2016. Once again - what a week! 
Two more weeks and then we have to move in. I can´t believe it :D

 1. Näyttää tosi hyvältä ja olette olleet super-ahkeria! Tällä jännäilen miten upealta tapetit yms. tulee tässä kodissa näyttämään. Can´t wait!

  Uusi bloginimi on myös loistava! Ihana oivaltava ja erilainen - mitä varmasti haitkin. :) Tsemppiä remppaan ja ihan noin muutenkin! <3

  VastaaPoista
 2. Jee, mahtava meininki! Tulee tehokkaat kaksi viikkoa :)

  VastaaPoista
 3. Te olette kyllä niin tehokkaita! Uskomatonta! Mä en tiedä pystyisinkö tuohon..no ehkä pystyisin;). Mut hurjalta kuulostaa!!

  Ihanaa, kun päivität aina kuulumisia!!

  VastaaPoista
 4. Ootte kyllä niin tehokkaita :D Ihana vaihe edessä, kun pääsette pintoja laittamaan. Täällä ollaan niin hengessä mukana ja jännityksellä odotellaan lopputulosta, tulee takuulla tosi upea <3

  VastaaPoista
 5. Meillä ei tosiaan noin paljoa hiottu, uutta kun laitettiin, mutta siitäkin huolimatta tuntui, ettei paljoa muuta tehty kun hiottiin :D Kipsilevyjen saumat, ai että ne on ihanat...Ei olisi enää, kuin eteinen ja keittiöön uudet tapetit :) Jaksaa jaksaa hiiioooo!

  VastaaPoista
 6. Tsemppiä remonttiin! Hurjasti tuntuu olevan tehtävää, mutta kyllä se palkitsee. Teidän kodista tulee varmasti ihana :)

  VastaaPoista
 7. Hei! Paljonko teillä on huonekorkeus? Ovien perusteella arvelisin korkeuden olevan 2,3-2,4m? Meilläkin on nykymittoja matalampi huonekorkeus ja tuskailen valaisimien kanssa. Innolla odotan millaisia valaisinratkaisuja uuteen kotiinne tulee! Tsemppiä loppurutistukseen!

  VastaaPoista
 8. Tsemppiä remonttipuuhiin! tuo tapetin poisto on ehkä ikävintä, mutta sitten kun se on tehty, on voiton puolella :)

  VastaaPoista
 9. Siellähän on remppa jo tosi hyvässä vaiheessa ja paras vaihe eli pinnat juuri alkamassa, ei aikaakaan kun pääsette jo muuttohommiin! Kiva seurailla teidän remppakuulumisia, vähän vaihtelua iänikuisiin omiin raksakuvioihin. :) Tsemppiä ja intoa sinne!

  VastaaPoista

 

Newsletter

Widgets