Top Message

www.oblik.fi

VUOSIKOOSTE 2016 OSA 1/2

Heippa! Ja ihan mahtavaa joulun jälkeistä aikaa! Kohta on aika taputella vuosi 2016 pakettiin ja toivottaa uusi vuosi tervetulleeksi. Joulu on sujunut täällä päässä rauhallisissa merkeissä, toivottavasti myös sinä olet nauttinut pyhistä ja vuoden viimeisistä päivistä. 

Vuosi 2016 oli monella tapaa minulle ja myös tälle blogille merkityksellinen. Sain hienoja mahdollisuuksia kehittyä bloggaajana ja tutustuin isoon joukkoon upeita ihmisiä eri tilaisuuksissa ja tapahtumissa. Tämän lisäksi henkilökohtaisesti vuosi 2016 jää mieleen uskaltamisen vuotena. 

Ajattelin koota kuluneen vuoden parhaimmat jutut nyt yhteen ja tarjoilla sen teille kaksiosaisen vuosikoosteen merkeissä. Pidemmittä puheitta - on aika muistella mitä täällä on tänä vuonna oikein tapahtunut...


Vuosi alkoi remonttijuttujen lisäksi blogin uuden nimen ja osoitteen paljastuksella. Projekti Verkaranta viittasi niin vahvasti edelliseen kotiimme, että tuntui luonnolliselta päästää siitä irti samaan aikaan kun aloimme tekemään muuttoa tänne nykyiseen kotiimme. Tammikuussa tehtiin myös paljon kodin suunnittelua ja se olikin vilkas kuukausi värien yms. valinnoissa. Tammikuussa suosituimmaksi ja puhutuimmaksi jutuksi nousi yllättäen teksti, jossa pohdin Miksi halusimme ihan tavallisen kodin. Monia tuntui ihmetyttävän ratkaisumme tuohon aikaan, ja tekstin kirjoittaminen oli itselleni todella vapauttavaa. Ihanaa oli myös huomata se, miten moni teistä ajatteli kanssani samalla tavalla ja koki samaistuvansa tilanteeseen. Oodi tavallisille kodeille jatkuu yhä ja edelleen ja tällä hetkellä olemme hyvin onnellisiä nykyisessä kodissamme. 


Helmikuussa pääsimme muuttamaan uuteen kotiimme, vaikka remontti olikin vielä pahasti kesken. Alkuun asutimme vain alakertaa, eikä kaikki tilat sielläkään olleet ihan valmiita muuton aikaan. Loppukuusta saimme valmiiksi lasikuistin, jonka DIY-henkinen säilytysratkaisu on noussut jopa koko vuoden luetuimpien juttujen joukkoon.Kotiin liittyviä ajatuksia kävin läpi myös tässä kuussa.  Kodin sielukkuudesta kertova juttu herätti itseni pohtimaan tarkemmin niitä asioita ja ratkaisuja, jotka omasta mielestäni sillä hetkellä tuntui merkityksellisiltä. Kaikki asiat allekirjoitan myös näin jälkikäteen.


Maaliskuu oli kaikista vilkkain "blogikuukausi" koko vuonna. Lisääntyvä valo ja muuton jälkeinen sisustusinto kulkivat käsi kädessä eteenpäin. Koska kuitenkin remontti oli edelleen hieman kesken, oli luonnollisesti mukana myös siihen liittyviä juttuja. Eniten kiinnostusta herätti 5 vinkkiä seinien maalaukseen -postaus, johon tullaan yhä tänäpäivänäkin melko usein vinkkejä hakemaan. Tässä samaisessa tekstissä kävin läpi myös kaikki kotonamme käytetyt värisävyt.Kuukaudessa itselleni oli merkityksellisintä se, että tilat alkoivat pikkuhiljaa muokkautua omannäköiseksi remontin ja muuton jälkeen. Pinnat olivat uusia ja koko koti oli kuin tyhjä taulu, jota pääsin maalaamaan. Yksi parhaista ratkaisuista koko remontin aikana on ollut keittiö kaikessa kokonaisuudessaan. Erityisesti kuitenkin jaksan ihastella päivittäin komposiittitasoja, joista kerroin tarkemmin maaliskuun puolivälissä


Huhtikuussa sisustettiin olohuonetta ja nyt jälkikäteen katsoen tuo alkuperäinen seiniin valittu sävy näyttääkin ihan hemmetin hyvältä. Olohuone onkin kokenut alun jälkeen jo toisenkin sävyn (tummempi beige), jonka kanssa olen käynyt pohdintaa sen maalauksesta lähtien.... Pohdinta on edelleen kesken :D.Stailasin olohuoneen sohvanurkkauksen kolmella eri tyylillä ja seuraavana päivänä vilautin myös mitä kaikkea rajattiin stailauskuvien ulkopuolelle. Hah, naurattaa ihan itseänikin tuo homma, mutta silti - se oli kyllä omasta mielestäni kaikista paras juttu tässä kuussa.


Toukokuu oli todella lämmin ja aurinkoinen. Nautin suunnattomasti siitä, että meillä oli vihdoin pieni piha, jota laitoimmekin aktiivisesti kuntoon alkukesän aikana. Hellepäiviä oli useampia, joka osaltaan vauhditti kaikkea ulkona puuhastelua (mm. takapihan terassi sai uuden edullisen säilytyskalusteen).Suosituimmaksi jutuksi nousi kuitenkin lastenhuoneen ensiesittely, josta tulikin taas mieleen, miten vähän sitä kuvaan edelleenkin... Hmm.. Tulevana vuotena voisin luvata teille, että teen lastenhuoneesta ainakin 5 postausta (se on paljon nykyiseen verrattuna :D). Lastenhuone on usein se, joka jää kuvaamatta, mutta mistä ainakin itse saan muiden blogeista eniten ideoita. Eli päätetty on - lastenhuonetta enemmän kehiin vuonna 2017!


Pihajutut jatkuivat myös kesäkuussa ja suurin muutos saatiin aikaan ulko-oven vaihtamisella. Vietimme myös isovanhempien kesäpaikalla juhannusta ja tehtiin helppo juhannustuliainenkin saunavihdan muodossa. Sisustusrintamalla käytiin läpi työhuoneen/yläkerran aulan muutosta, sekä sisustuksen rohkeita valintojaAvasin myös pitkästä aikaa blogiin enemmän itsestäni ja kerroin kuka minä oikein olen. Aika usein sisustuspainotteisissa blogeissa puhutaan kodeista, tyyleistä, trendeistä jne. Tällä kertaa kuitenkin kerroin myös tämän kodin asukkaasta. Itsestäni. Aina tällaisten tekstien jälkeen sitä muistaa miten upeita lukijoita olenkaan saanut. Poikkeuksetta saan kommenttilaatikkoon kannustavaa ja positiivissävytteistä palautetta. Etenkin tällaisiin henkilökohtaisiin juttuihin se tuntuu äärettömän hyvältä. 

Tähän onkin hyvä samalla päättää vuosikoosteen ensimmäinen osa. Iso iso kiitos sinulle, että olet kulkenut matkassani tänä tapahtumarikkaana vuotena. Jatketaan huomenna vielä loppuvuoden koosteen muodossa <3.

Jutta

 1. Kiitos puolivuosikoosteesta! Odotan innolla koostetta loppuvuodesta. Nämä kuvasi ovatniin kauniita:)
  Hyvää Uutta Vuotta 2017!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Hanne <3. Ja oikein paljon onnea ja iloa myös sinulle tähän alkaneeseen uuteen vuoteen <3

   Poista
 2. Hyvää uutta vuotta. Mieleeni on myös jäänyt tuo eteinen erityisesti. Kiva uusi koti teillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska kuulla, se onkin saanut monilta paljon kiitosta. Kiva kun olen saanut jakaa inspiraatiota :) Iloa ja onnea sinunkin vuoteesi!

   Poista
 3. Hello Jutta,
  I think you had a nice Christmas.
  I want to have a good new year!
  Warm hugs, Mia

  VastaaPoista

 

Newsletter

Widgets