Top Message

www.oblik.fi

MEIDÄN KEITTIÖVALINTAMME OSA 2

On ollut aikamoinen alkuvuosi. Nyt olen vain onnellinen siitä, että olemme päässeet lopulta takaisin kotiin. Vajaa kolme kuukautta jokapäiväisessä elämässämme on ollut vahvasti läsnä sanat vesivahinko ja home. Nyt toivon, ettei tätä yhtälöä tarvitse enää meidän perheessämme kokea tai ajatella päivästä toiseen. 

Keittiömme jouduttiin uusimaan samassa yhteydessä kuin koko muukin alakerta. Pienempikin osa olisi varmasti vahingon vuoksi riittänyt, mutta jotenkin tuli sellainen olo että hitto soikoon - laitetaan kaikki kerralla sitten vain uusiksi. Päädyimme keittiön osalta valitsemaan Kvikin uutuusmalli Tintan. Lisää keittiötoimittajan valinnasta voit lukea tästä aiemmasta postauksesta.

Samalla kun keittiön väri muuttui valkoisesta mustaan, muuttui myös vesipisteen ja uunin paikat. Liesi ja kylmälaitteet pysyivät ennallaan ja niitä ei tässä yhteydessä myöskään uusittu. Kaapistojen lisäksi uutta on siis allas, hana, tiskikone ja työtasot. Ylähyllyt on tilattu ja ne saapuvat arviolta ensi viikkoon mennessä. Alkuperäinen ajatus oli, että saareke tulee samalle paikalle kuin aiemminkin. Nyt kuitenkin uutta keittiötä viikon katsoneena, emme olekaan aivan varmoja haluammeko saareketta lainkaan peittämään uusia kaapistoja. Tätä asiaa pitääkin vielä siis pohtia uudelleen. Kiire ei onneksi enää ole, vaan nyt saamme tehdä päätöksiä rauhassa ja ajan kanssa. 
Vaikka kaapistojen paikka on sama kuin aiemmassa keittiössäkin, tuli alakaappien tilalle laatikot. Tämä rauhoitti kokonaisilmettä suuresti ja toi myöskin lisää säilytystilaa. Vesipisteen muutoksella saimme myöskin lisää laskutilaa, joka onkin osoittautunut toimivaksi jutuksi. Tätä emme osanneet lainkaan kaivata ennen tätä. Mikron paikka on ollut aiemmin kaapin sisällä suurinpiirtein samalla paikalla kuin se on nyt. Mikron sijoitus oli tarkoitus laittaa saarekkeen sisään, mutta tosiaan vielä on pohdittavana koko saarekeajatus. Sähkövedot tehtiin valmiiksi tätä varten ja siitä syystä osassa kuvista näkyy vielä suojat tuossa keskellä lattiaa. Sähkäri on siis vielä tulossa kertaalleen uusiksi, sillä oikeanlainen pistorasia puuttui edelliskerralla (kuten myös keskellä lyhyempää seinää).

Vaikkei keittiö ole vielä valmis (eikä tavarat todellakaan ole myöskään kaikki paikoillaan), voin jo nyt kertoa olevani rakastunut. Musta väri näytti heti alkuun omalta, eikä tullut kauhistumisen tunnetta alkuunkaan, jota pelkäsimme. Nyt tuntuu, että valkoinen olisi ollut täysin väärä valinta, joka olisi hukkunut seinien rinnalla. Ehkä sekin päivä koittaa, kun valkoista keittiötä on ikävä. Mutta sitä on nyt turha etukäteen murehtia :).

Lisää valintojen kriteereitä ja syitä kerron sitä mukaan kun saamme asioita kuntoon ja kuvailtua enemmän. Tällä hetkellä päällimmäisenä on vain onnellisuus. Olemme kotona <3

Näiden kuvien myötä toivotan tsemppiä alkaneeseen uuteen viikkoosi!
Jutta

 1. Aivan ihanalta näyttää! Just tänään esittelin työkavereille avotakan juttua teidän kodista ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla :) Olemme kyllä tyytyväisiä lopputulokseen. Avotakan jutussa olikin joitain vanhempia kuvia. Sillä hetkellä kun ei oikein uusiakaan ollut vielä ;)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Niin meistäkin. Ollaan todella iloisia, että valittiin lopulta musta väri :)

   Poista
 3. Musta keittiö on kyllä niin upea! Wau!

  VastaaPoista
 4. Oi että, onpa todella kivan näköinen kokonaisuus jo nyt :) Musta keittiö näyttää upealta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta värivalinta oli kyllä nappi! Pohdittiin sitä vielä tilaukseen saakka, mutta onneksi päädyimme lopulta tähän :)

   Poista
 5. Aivan mielettömän upean näköinen!!! Olenkin seurannut kuvia instagrammissa.
  Musta on hyvän näköinen. Ja tuo musta hana on myös hieno!!
  Onko se Niviton hana vai joku muu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia kovasti. Musta väri oli kyllä loistava valinta, vaikka sitä pohdimmekin pitkään. :)

   Hana on itseasiassa Tapwellin uutuus. Ollaan kyllä pidetty kovasti. Allas on myös ihan huippu! Vasta nyt huomaa käytännössä hyvät puolet, joita liikkeessä vain käytiin paperilla läpi.

   Poista
 6. Upea! Voisimpa vaihtaa meidän keittiön (kamalan!!! joo se oli vuosi 2007) ruskean rungon tuohon mustaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh. Nooooh, aikanaan sitten teillekin uutta keittiötä. Sitä mietin itsekin, tuleeko vuosien jälkeen kyllästyminen tähän väriin, mutta toivotaan ettei ainakaan häiritsevästi ala kaivelemaan ;)

   Poista
 7. Hieno on köökki :) Kolme vesivahinkoremppaa läpikäyneenä ja homeloukussa asuneena osaan ymmärtää teidän fiiliksen kun viimein on valmista! Nyt saa nauttia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kolme vahinkoa veisi minut kyllä hermoromahduksen partaalle. Toivotaan että tämä oli meidän osaltamme tässä. Kop kop ;)

   Poista
 8. Teidän musta keittiö näyttää upealta!

  VastaaPoista
 9. Onnittelut kotiinpaluusta!! Ja kyllä tuo keittiönne on aivan upea! Ihana seinä taustalla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tätä on kovasti odotettu koko alkuvuosi. Seinät on itseasiassa olleet tuollaiset jo aiemminkin. Saneerauslaastilla vain rapatut ja päältä maalilla vedetyt helpomman puhtaanapidon vuoksi :)

   Poista
 10. Oi, kuinka kaunista!! Ja onnea kotiinpaluusta - on varmasti niin voittajafiilis, kun suurimmasta tylsyydestä on selvitty ja saa olla taas kotona! ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kaunis Kaisa A! Tätä on tosiaan odotettu ja fiilis on mahtava. Nyt toivotaan ettei paljastu ikäviä yllätyksiä enää ;) Kyllä koti on aina koti <3

   Poista
 11. Upeelta näyttää. Varmasti oli ihana palata kotiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä ollut mahtavaa olla taas kotona. Osaa taas arvostaa paremmin kun joutui olemaan alkuvuoden evakossa. :)

   Poista
 12. Todella upea keittiö ja musta oikea valinta.
  Ihanaa kun pääsitte kotia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanna! Arvostan ammattilaisena mielipidettäsi paljon :) Ja kyllä - tämä on aivan upeaa olla taas kotona <3

   Poista
 13. Vanha keittiönne oli upea, mutta niin on tämäkin! Valoa teillä riittää, joten musta väri on ihan nappivalinta. Onko teille tulossa seinähyllyt myös Kvikiltä? Ja kuka/mikä Suomessa myy Kvikiä?

  - Elma -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Elma! Se oli kyllä kaunis valkoinen keittiö. Nyt tosin kuvissa näyttää jo vähän tylsälle tämän rinnalla ;)

   Seinähyllyt teetettiin metallipajalla mittojen mukaan. Niistä tulossa myöhemmin lisää kunhan saadaan paikoilleen.

   Kvikillä on Suomessa omat myymälät, itse asioimme täällä Turussa, mutta heidän sivuiltaan löytyy kyllä kaikki myymälät yhteystietoineen. Suosittelen kyllä lämpimästi, palvelu oli ensiluokkaista ja tyyliltään mallistot aivan todella upeita! :)

   Poista
 14. Ihanaa, että olette päässeet takaisin omaan kotiin. Ihan mieletön keittiö <3<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin kyllä onkin. Pitää sopia treffit meille, kun ne nyt alkuvuodesta jäi tämän typerän vahingon vuoksi :)

   Poista
 15. Todella kaunista, aivan upea keittiö! Ja onnea kotiinpaluun johdosta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos onnitteluista, tämä on kyllä ihana fiilis olla kotona jälleen :)

   Poista
 16. Tosi upea keittiö. Kurkkaapa uusin postaukseni. Siinä on musta keittiö, jossa on liikuteltava saareke.

  http://reelinki.blogspot.fi/2015/03/musta-keittio-minimalistisessa-kodissa.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävinkin heti kurkkimassa ja voi että kun oli upea! Juuri tuonlainen tarjoiluvaunu olisi loistava - sopivan keveä ja muutoinkin tyyliltään nappi! Kiitos kun vinkkasit ;)

   Poista
 17. Voin vain kuvitella onnenne määrää! Keittiö on mahtava, juurikin tuohon tehty, juurikin tuollaisena. Wau!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos! Tykätään ihan hullun paljon tästä itsekin, ja näyttää todella omalta jo heti alkuunsa :)

   Poista
 18. oi miten hyvältä näyttää! Tosi kivannäköiset nuo alakaapit-ei liikaa saumoja kun näyttää siltä,että olisi vain muutama laatikko. Millaiset alakaapit on sisältä?Onko ne jotenkin jaettu vai yhtä avonaista laatikkoa? Muutenkin,ihana blogi!Yksi mun suosikeista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sipis! Itseasiassa pitkällä seinällä onkin vain neljä suurta laatikkoa, joissa kyllä kaksi sisälaatikkoa sisällä. Allaseinustalla on sitten kaappi ja neljä pientä laatikkoa. Ihanan saumattomalta kokonaisuus tosiaan näyttää. Rauhoittaa koko tilaa kun on simppeli.

   Olipa mukava kommentti! Kiitos siitä paljon ja oikein mukavaa pääsiäisen odotusta sinne :)

   Poista
 19. Kaunista Jutta ja näyttää tosi hyvältä! Onnea kotiinpaluusta ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suunnitteluun olisi kyllä voinut käyttää vielä vähän enemmän aikaa, mutta sitä ei juurikaan ollut. Olen kyllä siitäkin huolimatta äärimmäisen tyytyväinen lopputulokseen. :) Kiitos kauniista sanoistasi Kati <3

   Poista
 20. Oi, aivan ihana! Olette onnistuneet. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suurkiitokset kauniista kommentistasi <3 Olemme kyllä supertyytyväisiä lopputulokseen! :)

   Poista
 21. Todella kaunis! Kiinnitin huomiota erityisesti kauniiseen mustaan hanaan. Onko se kenen? Ja onko allas asennettu siten, että ei jää kynnystä tason ja altaan yhtymäkohtaan? Itsellä käynnissä myös keittiöpohdinnat uuteen taloon ja siksi kovasti kiinnostaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti! Musta hana oli kyllä kiven alla löytää - lähestulkoon kaikista kun puuttui astianpesukoneliitäntä. Tämä löytyi Tapwell mallistosta (ja sisältää siis apk liitännän), ja oli niin uusi ettei ollut vielä edes verkkosivuilla silloin. Malli toki löytyi, muttei tätä väriä. Kannattaa kysellä keittiöliikkeestä suoraan, he voivat sen tilata myös mustana :)

   Allas on tosiaan altaliimattu ja huippukätevä! Saa suoraan muruset pyyhittyä altaaseen ilman mitään kynnystä. On osoittautunut loistavaksi! En olisi ite osannut edes ajatella moista ennen tätä. Nyt kuitenkin kun on ollut tuossa paikoillaan - en vaihtaisi enää kynnykselliseen/päältäliimattuun altaaseen. Tämä on helppohoitoisempi - huomattavasti. Suosittelen kyllä lämpimästi ratkaisua :)

   Poista
 22. Hei, upea keittiö sinulla. Onko mattamusta hana ollut hyvä vai onko ajan kanssa väri muuttunut? Kiitos paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon. Tosin tästä kodista olemme jo ehtineet muuttaa uuteen. Nykytilanteesta en tiedä, mutta silloin en ainakaan mitään haalistumista huomannut. :)

   Poista

 

Newsletter

Widgets