Top Message

www.oblik.fi

ETSITÄÄN OLOHUONEEN MATTOA!

Ennen muuttoa evakkoon palautimme reklamaationa IKEAN Tårnby -maton, ja nyt siis olohuoneemme kaipaa kipeästi uutta seuraajaa. Valinta ja etsiminen on tuottanut tuskaa alusta saakka. Olen löytänyt useita kauniita mattoja, mutta nämä ovat auttamattomasti liian pieniä suureen tilaamme. Maton tulisi koota yhteen oleskeluryhmä, ja koko olisi vähintään oltava 180*250cm. Näillä kokokriteereillä tippuu pois jo todella moni suosikkini. Valitettavasti.

Täydellinen mattohan olisi ehdottomasti Private 0204 vintagematto. Mutta siinä onkin sitten hintaa kerrakseen. Tässä vaiheessa kun budjetti on jo valmiiksi ylitetty jokaikisessä remonttikohdassa, en vain pysty irroittamaan nelinumeroista summaa mattoon. Mutta... Olisihan se aivan täydellinen! Seuraava ihastuttava tyyliltään olisi esimerkiksi tämä Beni Ourain upeaakin upeampi suuri vintagematto. Arvaatte varmaan miksi kotonamme ei nähdä myöskään tätä. Jos et, kts edellinen kohta.

Joten oli aika koota seuraavia vaihtoehtoja. Näitä vähän edullisempia siis. En haluaisi ostaa väliaikaisratkaisua, mutta ilman mattoa hartsilattia on aika kolkko. Seuraavia vaihtoehtoja olen pyöritellyt mielessäni, mutten ole päässyt minkäänlaiseen lopputulokseen/ratkaisuun itseni ja valintojeni kanssa. Ottaisin mielelläni lisää edelleen vaihtoehtoja. 

Kuura (VM-Carpet)Valokki (VM-Carpet) tämä olisi yksi suosikeistani, mutta kooltaan aivan liian pieni meidän olohuoneeseemme. Kuosiltaan ja tyyliltään kuitenkin aivan huippu!


Upeiden kuvioitujen mattojen rinnalle on noussut vaihtoehdoksi väriltään musta matto. Tämä oikeastaan siksi, että kannoimme nyt väliaikaisesti pienen mustan maton olohuoneeseen, ja vaikka koko onkin täysin väärä, näyttää musta matto todella hyvälle. Väri toistuu toisella puolella huonetta - keittiössä. Musta matto ikäänkuin sitoisi huoneen molemmat päädyt toisiinsa.
Osaatko antaa lisää vaihtoehtoja ja ideoita tänne pähkäiltäväksi? Alla tällä hetkellä kriteereihin  ja tyyliin parhaiten sopivat, jotka olen löytänyt. Kaipaisin kuitenkin vielä muutamaa vaihtoehtoa ja mielipiteitä harmaalle hartsilattialle suureen tilaan sopivaksi matoksi.

Aurinkoisin sunnuntaiterveisin,
Jutta

 1. Heissan! Oletko Annon Jalpaikka-mattoa katsonut/miellyttääkö? Siitä löytyy jopa niinkin iso koko kuin 200 x 290. Käytössä helppo ja itse tykkään kovasti kuvioinnista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jalpaikka oli mielessä jossakin vaiheessa mutta sitten tuli kyllästyminen.... Kuviointi on kyllä kaunis kuin mikä. Ja hintakin kohtuullinen tuolle suurelle matolle. Aivan ei ole vielä poissuljettu vaihtoehto tämäkään tosin. Vaikeita juttuja :D

   Poista
 2. Musta on komea mutta hankala jollei jaksa imuroida joka päivä. Itsellä tummanharmaa VM-carpetin Esmeralda (villa/paperinaru), ja oikein ihana mutta se siivoaminen...huoh. Tuotahan saa mittatilauksesta jos minkämallisena. -Itse ehdottaisin persoonallista otetta ja yhdistelisin juutti/sisalmatoista palapelimaisesti isomman kokonaisuuden. Pidän erityisesti vaalean juutin pinnasta... Yhden pikkumustan voisi tietysti huolettomasti heittää siihen päälle vielä ikään kuin huutomerkiksi ;)
  t.tuulia
  ps. hyvältä näyttää koko remppa - vau!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, näemmä matto-sana jäi tuosta pikkumustasta pois, heh! Vaikka hupaisahan se mekkokin olisi ollut |D

   Poista
  2. Heh :D En olisi huomannut matto -sanan puuttumista, ellet olisi maininnut :D

   Olenkin miettinyt kuinka haastava tuo musta matto olisi... Nyt väliaikaismattona toimii musta, joka ei ole aivan tasavärinen - se tuntuu helpolta. Mutta villamatto etenkin saattaa olla haasteellinen mustana.

   Meillä oli viimeksi tosiaan juuttimatto, joka ei sitten kestänytkään... Sisalia löytyy eteisestä. Tuo voisi kyllä olla hyvä yhdistellä useammasta pienemmästä palasesta. Olisi helpompi käyttää ulkonakin ja puhdistaa vain osa jos jotakin läikkyy tvs. Kiitos ideasta :)

   Poista
 3. Oma suosikkini on carpet vistan kauan mallistossa ollut Dorri stripe. Sitä saa todella isonakin, eikä hinta ole aivan kamala. Yksi matto joka muistuttaa Ikean mattoanne on tämä https://www.carpetvista.fi/matot/Handloom/matosta_244065-Handloom.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo sävy on kyllä kaunis! Handloom matosta olenkin katsonut sitä mustaa. Mietin vain kuinka helppoa tuota on pitää puhtaana kun on lähes täysin yksivärinen.

   Voi että kun voi maton hankinta olla hankalaa :D

   Poista
 4. Hei, meillä oli tuo Elloksen Ekeby-matto, enkä voi suositella. Siitä irtosi todella paljon villaa ja mikäli kostealla kelillä tuulettumassa vaikkapa kuistilla, haisi sisälle tuodessa aina jonkin aikaa kamalalle. Reilun vuoden ajan matto meillä oli, mutta nyt ei mielenterveyteni enään kestänyt villan järjetöntä määrää, harmi sillä matto on todella kaunis ja kevyt tuuletella. Tilalle ostin viime viikolla Annon uutuuden nimeltään Juovan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos suuresti kommentistasi! Se oli yksi ihan lemppareistani näistä - mutten ollut kuullut yhtään kokemusta. Tämä siis tippuu pelistä pois. Onneksi ei tullut tehtyä vielä valintaa ;). Kodin1 on kyllä mukavia mattoja, ja myös useampia suuria. Silti vain en osaa oikein päättää :D

   Poista
 5. ja muutama kirjoitusvirhe, mutta asian pointti todennäköisesti selvisi :D

  VastaaPoista
 6. WM carpetilta voisi kenties kysyä mattoja erikoiskokoina, kotimainen firma kun on... Ainakin joskus tehtaanmyymälässä vieraillessa näin minulle kerrottiin... Onnea etsintään! :) -Mari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyykin laittaa korvan taakse mikäli sopivaa ei löydy.... Teettäminen vain usein nostaa hintaa reippaasti. Ja sitä en välttämättä toivoisi. Iso matto on jo itsessään kun kustantaa jonkin verran. Remppa kun on syönyt kaiken budjetin minimiin :D

   Poista
 7. Katsoppa sisustuksenkoodi.fi ja Linie designin mattotarjous, Justin matto on suosikkini ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi oi, miten tämä tarjous on mennyt multa ohi! Ja olin unohtanut koko Linie Designin. Kiitos!!!!

   Poista
 8. Minultakin ääni Linie designille, meillä tuo isoin asko matto beigenä ja tykätään kovasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes! Olin unohtanut koko tämän Linie designin, siellä onkin monia loistavia mattoja suuressa koossa. Täydellistä! Kiitos :)

   Poista

 

Newsletter

Widgets