Top Message

www.oblik.fi

DIY: KÄSIENPESUPAIKKA MÖKILLE


Heips! Ajattelin vinkata teille kivasta löydöstä, jonka tein viime viikolla. Mökin huussin kylkeen oli suunnitteilla käsienpesupaikka, jossa saisi näppärästi pestyä ja kuivattua kädet. Kuin tilauksesta eteen käveli sattumalta viime viikolla Granitissa tämä kätevä päältä täytettävä vesisäiliö hanalla, johon mahtuu käsienpesuvettä meidän perheemme tarpeisiin koko viikonlopuksi. Koska säiliö on täysinäisenä melkoisen painava, katsoi mies tarpeelliseksi kiinnittää vielä alalaitaan tukevan puunpalan, jottei koko komeus roikkuisi pelkkien pienten metallilenkkien varassa. Voipi olla ihan hyvä ajatus, vaikkei sellainen itselle mieleen tullut lainkaan :D.

Säiliön viereen nikkaroitiin pieni laskutaso vanerilevyn palasesta ja pienistä hyllykannattimista. Hyllylevyn alalaitaan ruuvattiin pari koukkua, johon saa käsipyyhkeen mukavasti roikkumaan. Tasolle saa saippuan lisäksi vaikkapa puhdistusliinoja tai muuta pientä tarpeellista. Valkoinen tussi jäi kotiin, mutta sillä voisi kirjailla vielä sinkkisen säiliön kylkeen jonkin nasevan tekstin.

Samalla testattiin huussin seinään hieman tulevaa julkisivumaalia, jota jäi yli koemaalauksesta ja täytyy sanoa, että kyllä musta maali vain on kaunista, vaikka ihan kesken tuo lopullinen sävy loppuikin <3. Tarkoitus on maalata huussin julkisivu hiilenmustalla ja sisäpuoli jollakin herkullisella vaaleansinisellä sävyllä. Ihana kontrasti, vai mitä olet mieltä?

Jutta

 1. Tuo seinän maalin väri on aivan ihana. Meidän mökki on tumman harmaa, mutta musta on alkanut viehättää yhä enemmän.
  Nuo säiliön koukut vaikuttavat kyllä aika heppoisilta joten oli varmaan hyvä ajatus tuo tukipuu. Meillä on mökin ulkohuussin luona samanlainen pesupaikka, tosin ilman pyyheliinaa. Kädet kuivuvat merituulessa saman tien, joten en ole katsonut pyyhettä aiheelliseksi.
  Ihanaa ensimmäistä kesää teille mökillä ja aurinkoisia päiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :). Pohdin myös ensin tumaa harmaata, mutta jäin miettimään näyttäisikö se liiaksi "valmiiksi haalistuneelta mustalta". Ei muuten, mutta kun se musta on kummitellut mielessä alusta alkaen, niin haluaisinko vain nähdä sen tummempana.

   Ja juu, uskon, että mies oli erittäin oikeassa tuon tukipalikan kanssa. Jonkun kauniimmankin olisi toki voinut laittaa, muttei siihen hätään löytynyt muuta :D.

   Oikein kivaa tulevaa mökkikesää myös teille :)

   Poista
 2. Tumma mökki on minusta kaunis ja hyvin maastoutuu maisemiin :) Kiva idea laittaa hylly tuohon viereen, pieni sisustuksellinen juttu...mutta kaunis. Siniselle seinävärille pisteet, pitää kärpäset loitolla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä kyllä. Jotenkin kivammin maastoutuu maisemaan rannasta katsottuna. Ja kiitos, minustakin hylly toi juuri sitä "pientä jujua" tuohon kohtaan. Ja lisäksi on kovin käytännöllinen. :) Ja hei - oon kuullut sinisestä just tuota, haluan uskoa tähän ja siksi mennään sillä sinisellä (vaikkei nykyajan kompostoivat pömpelit niitä kärpäsiä enää sillä tavalla kerääkään) :).

   Poista
 3. Minäkin täällä ihastelen tuota seinän väriä!On kyllä upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tykkään paljon tuosta sopivan mustasta sävystä, joka ei kuitenkaan taita mielestäni mihinkään suuntaan liikaa, kuten monet mustat tekevät. :)

   Poista
 4. Kiva idea! Saatan röyhkeästi tän varastaa V:n mökille :) Kunhan saataisiin sinne ensin parempi huussi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti varastat! Sitä vartenhan näitä täällä jaetaan ;))

   Poista
 5. Kiitos inspiraatiosta, nyt on meidänkin mökillä vastaava käsienpesupaikka. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei jee! Ihan parasta, jos pystyn jakamaan hyviä ideoita myös muille toteutettavaksi. Siinä on kyllä koko homman suola tässä bloggaamisessa <3

   Poista

 

Newsletter

Widgets