Top Message

www.oblik.fi

HEMPEÄ MAKUUHUONE PASTELLISÄVYLLÄ

Vesivahingon vuoksi kotimme koko alakerta on remontin vallassa. Ensimmäisenä uusittiin lattia  ja päätimme samalla uusia myös makuuhuoneen puolen, vaikkei se tässä yhteydessä millään tapaa vahingoittunutkaan. Lattiamateriaaliksi valikoitui hartsi. Betonimainen pinta on nyt valettu ja se on kertakaikkisen upea! 

Lattian vuoksi päätimme maalata myös makuuhuoneen seinät. Vaikka kuinka ihana tuo itsetaiteiltu taustaseinä olikin, oli se auttamattomasti liian raffi yhteen betonimaisen lattian kanssa. Tarvittiin jotakin pehmentävää sävyä ja pintaa. 

Koko huoneen ollessa tyhjä, on helpompi hahmottaa tilaa kokonaisuutena. Päätin nappailla kuvia ja ottaa mittoja - ja vetää kaksi viikkoa syvään henkeä. Siitä lähti alkuvuodesta hahmottumaan uusi makuuhuoneemme tyyli, joka on nyt pinnoiltaan valmis. Enää sisustus. Joku voisi kuvitella sen olevan se helpoin osuus. Mutta e-hei!

Tältä meillä näytti ennen remonttia

Nyt taustaseinä näyttää tältä uuden harmaan hartsilattian rinnalla 
Tällaisia muutoksia tilaan on siis tehty, ja seuraavanlaisia muutoksia on vielä luvassa: 


1. Taustaseinään pastellisävy / Taustaseinä maalattiin Kalklitir kalkkimaalilla, jotta pinnasta saataisiin elävä ja pehmeän tuntuinen. Kalkkimaalikokeilu oli ensimmäinen laatuaan meidän taloudessa ja voimme sanoa olevamme ihastuneita. Näin helppoa maalaamista ei ole ennen ollutkaan! Värisävyksi valikoitui Seashell, joka määrittelee nyt paljon muuta sisustusta. Eniten pastellisävyssä pelottaa se, että huone näyttää pienen tytön prinsessaunelmalta. Liian karkkimainen lopputulos ei saa olla. Tästä syystä tekstiileiltä ja kalusteilta vaaditaan suoralinjaista ja yksinkertaista tunnelmaa. Muut seinät maalattiin valkoisella Remontti Ässällä (A-valkoinen).

2. Vaaterekki kulmaan / Viime syntymäpäivänäni mieheni toi kotiin haaveilemani BEdesignin Lume -vaaterekin. Se on sijainnut tähän saakka takimmaisessa kulmassa. Tämä on sinänsä ollut ihan ok paikka, mutta tuo kaunokainen ei ole tullut oikein hyvin esille - jääden sängyn taakse piiloon. Nyt rekki asetetaan paraatipaikalle, josta se näkyy myös muihin kodin tiloihin.

3. Muu vaatesäilytys verhon taakse / Tätä ratkaisua on ajateltu joskus aikaisemminkin. Mutta syystä tai toisesta se jäi toteuttamatta. Nyt suunnitelmat nostivat uudelleen päätään ja päätin ryhtyä tuumasta toimeen. Vanha peltinen vaatekaappi sijoitetaan nyt taustaseinälle, johon tulee myös vanha lipasto olohuoneesta. Nämä toimivat vaatesäilytyksen kalusteina ja eteen sijoitetaan verho. Verho siksi, että tila halutaan rauhoittaa kaikelta mahdolliselta, ja kokonaisilmeestä saada rauhallinen. Lisäksi lipaston vierestä lähtee pieni tila portaikon alle, jossa säilytämme jatkossa siivousvälineitä. Verhon avulla kaikki tällainen saadaan katseilta piiloon, ja ne on kuitenkin helppo sieltä napata käyttöön. Verho voi olla hyvin myös auki, tai vain osittain sivuun vedettynä. Näin kaappikin pääsee näkösälle takaseinältä jos siltä tuntuu.

4. Korkea viherkasvi korin sisään / Viherkasveja meillä on ollut aivan liian vähän. Nyt kun oviaukon eteen jää enemmän tilaa kaapin väistyttyä toiselle seinustalle, päätin hankkia tuohon korkean viherkasvin. Ruukku sijoitetaan riisikorin sisälle, jotta ilme olisi aavistuksen lempeämpi. 

5. Taulukollaasi seinälle / Sängyn taustalle tehdään taulukollaasi. Tähän kollaasiin olen hankkinut jo valmiiksi kolme taulua. Kaksi näistä on Jaana K:n tuotantoa. Toinen suurempi Be Loved juliste, ja toinen kaunis Galena -printti. Näiden lisäksi seinälle laitetaan Korento -taulu, johon ihastuin ensinäkemältä jo tammikuun alussa. Tuolloin ei vielä ollut selvillä, mihin taulu lopulta päätyisi, mutta nyt tuntuu siltä, että makuuhuoneen taulukollaasi on sille oikea paikka. Korento -sarjasta näkisin mielelläni sängyn päällä vielä koristetyynyt graafista mustavalkoista ilmettä tuomaan.

Aluksi pohdin sängylle jotakin savuisen roosan sävyistä vilttiä päiväpeiton virkaa toimittamaan. Nyt kun kuitenkin seinä on valmis, tuntuu etten halua lisätä pastellia enää kovin paljoa tuohon tilaan. Liika on liikaa. Tästä syystä vuodevaatteet ja viltti tulisi olla neurtaalia värimaailmaa. Valinnanvaraa olisi vaikka kuinka paljon, mutta päädyimme kuitenkin lopulta Annon puuvillaiseen Hiekka -huopaan harmaan värisenä.

Näillä valinnoilla uskoisin saavani liiallisen prinsessamaisuuden tilasta pois ja kokonaisuuden näyttämään jopa trendikkäältä graafisten taulujen ja neutraalin väristen tekstiilien ansiosta. Pastellivärit ovat juuri nyt pop. Tästäkin huolimatta niiden kanssa kannattaa sisustaa varoen. Oikeasti! Harva haluaa nimittäin nukkua nukkekodin kaltaisessa makuuhuoneessa (etenkään miehet). Listasin muuten muutaman sisustusvinkin skandinaaviseen kotiin pastellisävyistä haaveileville. Löydät ne Elämäni Koti sivustolta, jossa tämäkin juttu on julkaistu kokonaisuudessaan. 

Samalla tämä oli viimeinen yhteistyöpostaus Kodin 1:sen kanssa. Todella hieno kokemus ja mielenkiintoisia uusia juttuja tuli pohdittua vieraskynän takana. Näitä lisää ;)

Iloista viikonloppua sinulle,
Jutta

 1. Tuosta kokonaisuudesta tulee IHANA! Mukavaa viikonloppua teille sinne Verkarantaan <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kun kaksi yötä on nukkunut, tämä tuntuu ihan täydelliseltä. Sopivan rauhallinen ja seesteinen fiilis koko huoneessa. Vielä kun saisi verhot ja tuon vaatesäilytyksen sen taakse hoidettua :)

   Poista
 2. Hyvältä näyttää, tulee takuulla upea kokonaisuus, niinkuin kaikiste sinun tekemästäsi <3

  VastaaPoista
 3. Upealta kuulostaa teidän suunnitelmat! Tsemppiä remonttiin ja mukavaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän tosin alkuun pelotti tämä "mukavuusalueelta" pois hyppääminen. Mutta nyt seinää katsoessani olen kovin tyytyväinen että valitsin jotakin pastellista. :)

   Poista
 4. Ihan mielettömän upea edellisen postauksen lattianne. <3
  Ja mä edelleen malttamattomana odotan teidän lopputulostanne, niin makkariin, kun koko kämppään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on livenä siis entistä upeempi. Ja nyt siis täysin myös valmis. Mä odotan myös innolla että pääsen kameran kanssa kuvailemaan siellä. Nyt on vielä kamera jossakin laatikossa piilossa :D

   Poista
 5. Tuota vaaterekin toteutusta odotan innolla. Meillä on sen verran pieni makkari ja sielläkin vino sisäkatto (rintamamiestalo), että vaatesäilytyksestä en halua liian massiivista ja tilaa vievää. Tällä hetkellä meillä on jaloilla seisova vaaterekki sänkyä vastapäätä, mutta haluaisi jotain sirompaa ja kiinteämpää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaaterekki on valmiina meillä jo oleva Lume (BEdesign), mutta muu vaatesäilytys tulee sitten verhojen taakse kaapin ja lipaston sisään katseilta piiloon. Pitäisi saada kaivettua ompelukone esille kaikkien tavaroiden alta, joten luulen että siinä menee vielä pieni hetki ennen kuin verho on valmis. Kangas tosin on jo hankittuna :)

   Poista
 6. Kuulostaapa suunnitelma hyvältä! ;) En malta odottaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee! Mä kuvailen kyllä lisää heti kun kamera tulee jostakin laatikosta esille ;)

   Poista
 7. Kiirehtikää, kiirehtikää! =D Ei malttais odottaa lopputulosta. Seinän sävy näyttää just hyvältä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me koitetaan :D Nyt aika tuntuu juosseen siivillä, vaikka oikeasti tässä on mennyt jo kaksi ja puoli kuukautta, ja se tuntui etukäteen valtavan pitkältä ajalta korjaushommille. :)

   Poista
 8. Kokonaisuus kuulostaa kivalta ja nämä alkupalat saavat odottamaan malttamattomina lisää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt tämän huoneen ehdottomasti paras juttu on uusi ihana matto ja suuri riisikori, joka vielä odottelee sopivaa kasvia sisäänsä ;). Kiitos <3

   Poista
 9. Touche. Great arguments. Keep up the good spirit.

  VastaaPoista

 

Newsletter

Widgets