Top Message

www.oblik.fi

TOTUUS BLOGIKUVIEN TAKANA


Niin... Joskus se tuppaa unohtumaan. Totuus blogikuvien takaa nimittäin. Somemaailmassa lähes poikkeuksetta seuraan ihmisiä, arkisia hetkiä ja sisustuksia, joista voisin poimia inspiraatiota omaan kotiini ja arkeeni. Olen visuaalisuudesta nauttiva tyyppi ja se näkyy tietysti myös omassa kodissani, somekanavissani, sekä blogissani. Herkästi sitä kuitenkin kauniita kuvavirtoja katsellessa meinaa itseltäkin unohtua, että myös muiden arki on kaurapuuroa, harrastuksia ja pyykkivuoria. Olen joskus aiemminkin esitellyt kotimme sellaisenaan, kuin se kuvaushetkellä on ollut. Ilman minkäänlaista siivousta tai järjestelyä. Itseasiassa en juurikaan kyllä stailaa kuvia varten, mutta hyvin usein otan kuvat siivouksen jälkeen tai rajaan tiukemmin sotkut kuvien ulkopuolelle. Tämä siksi, että on helpompi ammentaa inspiraatiota kuvasta, jota ei ole kuorrutettu kuivuvilla pyykeillä, paperipinoilla työpöydällä jne. 

Tämä postaus on vastaus sisustusbloggaajien kuukausittaiseen haasteeseen, jossa Carita Char and the city -blogista haastoi muut bloggaajat näyttämään miltä arki blogikodissa todellisuudessa näyttää. "Koska blogit ovat nykyään niin viimeisen päälle viilattuja, tuodaan sekaan pientä arkirealiteettia. Sisustusblogiin valokuvaavan etu on siinä, että kauniin asetelman vierellä olevan kaaoksen voi rajata pois, mutta miltä näyttävät ´behind the scenes´ kuvat kodistasi?"

Itse olen tyyppinä mielestäni melko "sotkeva" vaikkakin samaan aikaan todella järjestelmällinen. Saatan jättää tavaroita hujan hajan päivän mittaan minne sattuu ja tämä taas tarkoittaa sitä, että siivotessa hommaa on usein paljon, sillä aloitan aina sillä, että vien tavarat takaisin omalle paikalleen. Meillä siivotaan useampi kerta viikossa. Ei välttämättä tarvitsisi jollei täällä asuisi näin sotkevia ihmisiä :D. Joskus menee useampi viikko, että kodissa on siistimpää, toisinaan pommi on valmis kahdessa päivässä. Usein mietin, miten paljon helpompaa olisi laittaa tavarat vain samantien omalle paikalleen ja paasaan siitä myös lapselle. Mutta huonona esimerkkinä huomaan kuitenkin usein itse tekeväni omien ohjeideni vastaisesti ja jättäväni tavarat juuri siihen, mihin ne kädestäni saan laskettua.

Saman teen kun kuvaan blogiin. Siivoan tavarat omille paikoilleen ja kuvien kaltaiselta meillä kyllä oikeasti aika usein myös näyttää, eikä se ole siis liioiteltua totuutta. Vaikka olemme ´huolettomia´ ihmisiä tavaroiden suhteen, rakastan kuitenkin samaan aikaan siisteyttä. Siksi käytän siihen toisinaan aika paljonkin aikaa. Ja vain koska se saa mieleni rauhoittumaan. Arjen aikataulut määrittelevät kodin siisteystasoa todella paljon. Kiireisinä päivinä koti on kuin pommi, kun taas hiukan aikatauluiltaan väljempänä meillä kyllä usein on tosi siistiä. Ja tässä kohtaa on ihan hyvä tehdä ero sille, että siistiä voi mielestäni olla myös silloin kun on sotkuista. Sotkuinen ja likainen ovat mielestäni eri asioita ja sotkua siedän huomattavasti likaa, tahroja ja pölyä paremmin.

Ja tässä se nyt on. Prikulleen sellaisena, miltä se elävässä elämässäkin näyttää. Ja nämä kuvat on otettu juuri ennen kuin aloin järjestelmään tavaroita takaisin paikoilleen ja imuroimaan. 


Olohuoneen ruokapöydälle tuppaa jäämään usein kaikenlaista tavaraa mitä ohikävellessä siihen laskee. Tv-tasollekin on jäänyt pari rasvapurkin loppua ja näemmä vähän muutakin. Sohvan tyynyt ja viltit ei juuri koskaan ole ojenuksessa, sillä sohvalla meillä muljaa koko porukka ja koirat päälle. Pöyhin tyynyt vähintään joka toinen päivä. Jos ne olisi koristeita, ei tätä tarvitsisi tehdä, mutta koska ne ovat meillä ihan käytössä - teen sen mielelläni. 


Työhuone on tällä hetkellä vähän kaaoksessa ja pöytäkään ei ole omalla paikallaan. Tämä taasen johtuu siitä, että viereistä seinää on juuri paklailtu ja kohta maalaillaan (kunhan ehditään). Paperit on usein levällään niin kauan kun projektin parissa sillä hetkellä työskentelen. Kerään pöydän tyhjäksi pari kertaa viikossa tai kun siirryn seuraavan projektin pariin. 


Eteisessä nojailee miehen ja lapsen jääkiekkomailoja. Lastenhuoneessa futiskamat on jäänyt lapselta tasan niille sijoilleen johon ne on sattunut tipahtamaan. Pöydälläkin on kaikenlaista sälää, mutta rehellisesti pitää sanoa, että useimmiten pöytä on kyllä pysynyt juniorilla siistinä. Tässä huoneessa auringosta nauttii päivisin usein mäyräkoiramme, joka hakeutuu auringonsäteiden luokse lämmittelemään.


Jos oli lapsen sänky petaamatta, niin on myöskin meidän aikuisten. Tosin päiväpeitto on sentään nostettu ylös lattialta sängyn päälle. Täältä löytyy samalla toinen koira, joka on kiivennyt ihan sänkyyn saakka päivää paistattelemaan. Sängynpäätytaso on suht siisti, mitä nyt joku kirja siinä illalla jäänyt auki, mutta se on ihan tavallinen näky (täältä näet, miltä makuuhuone näytti ennen ja miltä nyt). Keittiö.... No sinne on kannettu kaikenlaisia maljakoita, purnukoita ja näköjään myös pesuaineita. Keittiö on meillä sellainen, joka siivotaan vähintään kerran päivässä. Ainakin tasot ja tiskit. Useimmiten pyyhin samalla hiukan muualtakin. Mies häärää meillä täällä minua enemmän ja jättää usein jälkeensä siistin keittiön. Lapsen kotitöihin kuuluu tiskikoneen tyhjennys ja se toimii vaihtelevalla menestyksellä. Jotenkin työnjako on vain luonnollisesti mennyt niin, että keittiö on enemmän poikien valtakuntaa, vaikka itsekin siellä tottakai häärin.. Yhtä aikaa minä taas olen esimerkiksi se, joka siivoaa ja pesee aina suihkun ja wc:n. 

Tältä meillä siis ihan rehellisesti näyttää juuri nyt. Mietin hetken, haluanko tähän haasteeseen osallistua, sillä en ole ihan varma mitä inspiraatiota tämä kenellekin tuottaa. Toisaalta halusin kyllä kantaa korteni kekoon siinä, että jos somefeedit täyttyvät mitä kauneimmista sisustuskuvista, niin kyllä niiden takanakin eletään. Elämä, some ja arki ei ole kovin mustavalkoista, vaikka sellaisen kuvan voi helposti toisten kuvista luodakin. Kiitos vielä Caritalle mahtavasta haasteesta! Itse jään ainakin odottamaan tämän haasteen koontia, jossa vedetään yhteen sisustusbloggareiden realismikuvat ja ajatukset blogikuvista. 

Taidankin tästä lähteä nyt järjestelemään hiukan tavaroita, 
joku kun on taas jättänyt olohuoneen ruokapöydälle kasan tavaraa :D

Jutta

 1. Elämänmakuinen postaus ja kuvat, niin kotoista! Keittiönne näyttää muuten tosi hyvältä, enpä ole siitä aikaisemmin kuvaa nähnytkään.

  VastaaPoista
 2. Hei, luen usein sun blogiasi ja kuvat ovat aina oikein inspiroivia. Sanon kuitenkin että tän jutun kuvat välittävät kodikkuutta ja elämää isolla E:llä. Mun mielestä ovat myös todella kauniita. Oikein hyvää kevättä sinulle!

  VastaaPoista
 3. Jos meillä olisi edes siivottuna koti yhtä rauhoittava ja rento kuin teidän koti näissä kuvissa, minä en varmaan kotoa lähtisi minnekään;)

  VastaaPoista
 4. Teillä näyttää niin siistiltä vaikka onki vähän sekaista :) Tämä postaus oli kiva tehä, koska monet tututki ovat aina sanoneet että ko meillä on niin siistiä. Hyvä näyttää vähän arkirealismia :) Mie en ole tiennytkään, että teillä on kaksi koirulia :) Kivaa tulevaa vko loppua sinne <3

  VastaaPoista

 

Newsletter

Widgets