Top Message

www.oblik.fi

DIY: MINIMALISTINEN PÄÄSIÄISKRANSSI


Viime vuonna askartelin seinällemme pääsiäisen aikaan höyhenkranssin. Tänä vuonna päätin hieman muokkailla viimevuotista ideaa ja tehdä ulko-oveemme hieman suuremman kranssin, mutta ilmeeltään aavistuksen siromman. Taidan olla tällaisten sirojen ja yksinkertaisten kranssien suuri ystävä, sillä huomaan väkertäväni näitä joka vuosi ja vieläpä aina hieman samalla tekniikalla :D. Joka kerta olen kuitenkin halunnut uudistaa aiempia toteutuksia tavalla tai toisella. 2018 pääsiäiskranssin väriksi valikoitui valkoinen ja valmistukseen käytin aikaa noin vartin. 


Pääsiäiskranssin valmistukseen tarvitset:Näin teet sen:


  1. Kiinnitä pidempiä valkoisia sulkia piipunrassien avulla metallirenkaaseen. Yhteen nippuun kannattaa kiinnittää aina 2-3 sulkaa.
  2. Aloita piipunrassien pyörittely renkaan ympäri siten, että ensimmäinen lähtee sulkien juuresta.
  3. Jatka pyörittelemistä niin monella piipunrassilla kuin haluat. Itse käytin viisi kappaletta paksumpia piipunrasseja.
  4. Kiinnitä kuumaliiman avulla pieniä koristemunia sulkien juurelle.
  5. Pujota koristemunien väliin pieniä helmikanan höyheniä tai muita pienempiä erivärisiä höyheniä. Kiinnitä "istuttamalla" kuumaliimatippaan.
  6. Ripusta renkaan päälle ohut naru, josta saat kranssin roikkumaan.
  7. VALMIS!


Itse tykkään tehdä kransseja valmiisiin metallirenkaisiin, koska en liiemmin pidä muhkeista kransseista, vaikka niistäkin saa kyllä aikaan näyttäviä ja tyylikkäitä lopputuloksia. Olen aikanaan ostanut muutamia erikokoisia metallirenkaita kotiin ja tehnyt niihin milloin höyhenkranssin, milloin kiinnittänyt niihin eukalyptuksen oksia. Sesongin vaihduttua olen irroittanut koristeet pois ja laittanut taas jemmaan seuraavaa inspiraatiopuuskaa varten. Joka kerran en siis todellakaan osta uusia kranssirenkaita :D.

Lopputuloksesta tuli minusta oikein kaunis ja sievä. Valkoinen tulee kivasti esiin puisesta ulko-ovestamme ja pysyy siinä tietysti hyvässä kunnossa - kerrostalossa kun asumme ja ovemme on rappukäytävään, eikä suoraan ulos. Yhtä hyvin kranssin voisi sijoittaa kotiin seinälle tai vaikka ikkunaan roikkumaan.

Iloisia askartelun hetkiä viikonloppuusi,
Jutta

 

Newsletter

Widgets