Top Message

www.oblik.fi

NEUTRAALEITA KORISTEITA JA DIY-IDEOITA PÄÄSIÄISEEN


Heippa! Innostuin viikonloppuna fiilistelemään jo pikkuisen tulevaa pääsiäistä. Pääsiäinen on sellainen juhlapyhä, jonka "karnevaalimeininki" menee itselläni hieman yli. Rakastan kyllä värejä ja sitä keväistä ilonpirskahduksen tunnetta, jonka pääsiäiskoristeet saavat aikaan... Mutta en silti tunne olevani kotonani jos kuorruttaisin oman kotimme tipunkeltaisiin koristeisiin ja neonvärisiin sulkiin. Muita samanhenkisiä linjoilla? Koska 12-vuotias lapsikaan ei enää käy virpomassa, niin pääsiäisaskartelut on jääneet viimevuosina hieman vähemmälle. Minä kun olen perheessä nykyään ainoa, jota askartelu edes jossakin määrin kiinnostaa. 


Helppoja DIY-ideoita on kuitenkin superkiva testailla, joten olin innoissani kun löysin Myllyssä sijaitsevasta askarteluliike Inspiraatiosta neutraaleita pääsiäistarvikkeita. Mustat munat kennossa oli asia, joka sai suupielet nykimään ylöspäin. Voi tavaton, joku muistaa myös meitä, joille väri-iloittelu ei tunnu omalta! Ostin samaisesta paikasta valkoisen liitutaulutussin, jolla koristelin testiksi pari munaa. Ihanaa ja t-o-d-e-l-l-a koukuttavaa puuhaa! Tätä aion vielä jatkaa ennen pääsiäistä.

Pääsiäismunat asettelin pieneen kotoa löytyneeseen kulhoon, jonka pohjalle laitoin helmikananhöyheniä, eli näitä. Tämä pieni pääsiäiskori saa toimia meillä nyt lähes ainoana virallisena pääsiäiskoristeena sisätiloissa. Sen viereen yritän etsiä vielä pajunoksia maljakkoon ennen h-hetkeä. Hauska idea pääsiäiskattaukseen syntyy lautasliinan pyörittämisellä pääsiäismunan ympärille ja solmimalla liinan päät korviksi. Vanha idea, mutta toimii ihan joka vuosi! Jos siis etsit paikkaa, josta löydät askartelu- ja juhlatarvikkeita (myös niitä muita kuin glitterillä höystettyjä sirkusjuttuja) niin suosittelen pyörähtämään Inspiraatiossa vielä ennen pääsiäistä (verkkokauppakin löytyy, joten kauempanakin asuvat hox hox). Kennollinen munia, tussi ja pari pussia höyheniä. Niillä saa jo "sesonkifiilistä" kotiin. Huomasin muuten, että verkkokaupassa pääsiäisjutut oli kategorioitu yhden alasivun alle näppärästi ja se pääsiäisen alasivu löytyy siis täältä

Ostinpa vielä näiden lisäksi hieman valkoisia sulkia ja pyöräytin niistä kevyen kranssin oveemme. Tästä laittelen ensi viikolla vielä ihan omaa ohjetta :). 

Mukavaa sunnuntaita ja pian alkavaa uutta viikkoa!
Jutta

PS. Täällä yksi aiemman vuoden moderni pääsiäisastelma. Kurkkaa ihmeessä!

 1. Tykkään vaikka mustaa en sisustuksessa harrastakaan! Mutta kun omat muksut ovat jo aikuisia eikä niitä lapsenlapsiakaan vielä ole, ei meilläkään tipuja sun muita väkerryksiä pääsiäisenä nähdä. Sen verran pääsiäiselle olen taipunut, että keltaista löytyy ehkä tulppaaneista ja narsissseista;)

  VastaaPoista
 2. Oioi, i can feel u! Neutraali ois ihana, mut meiltä löytyy vielä se kuopus 6v! :D Kiitos vinkistä, mulla onkin asiaa Myllyyn tällä viikolla, pitääpä poiketa Inspiraatiossa!

  VastaaPoista
 3. Meillä on niitä mun joskus maanisesti keräämiäni munia - neutraaleja ja värikkäitä ;)
  Mun mielestä tärkeää on se, että jotenkin huomioidaan erilaiset juhlat ja pyhät - ei niitä nyt niin usein ole.
  Tykkään sun somistuksista <3

  VastaaPoista

 

Newsletter

Widgets