Top Message

www.oblik.fi

LEMPIPAIKKA KEITTIÖSSÄ


Meidän keittiö on L-mallinen ja siinä on kahden korkuista työtasoa. Korkeampi (se normaali) pitää sisällään tiskialtaan ja lieden, joten siihen on jätetty vain juuri se tarpeellinen tila väleihin, jotta nuo hommat tulevat sutjakkaasti hoidetuksi (tämä taso näkyy mm. täällä). Ikkunan eteen taas päätimme keittiöremontin yhteydessä laittaa koko seinänlevyisen matalamman työtason, jonka alla on laatikostoja. Oikeasti nuo laatikostot ovat kylpyhuonekalusteita, sillä ne ovat juuri sen sopivan senttimäärän matalampia kuin standardi keittiökaapistot. Syy kaapistojen matalammalle tasolle oli ikkunat, joiden eteen nämä haluttiin. Lisäksi tällainen sulka päässä metrikuusikymmentä oleva ihminen on ihan tyytyväinen matalampaan työskentelytasoon ;). Tasotilaa meillä on keittiössä ihan tarpeeksi. Ainahan sitä kai voisi olla enemmänkin, mutta näihin neliöihin nähden sitä on suorastaan ruhtinaallisesti (yli viisi metriä). Jos keittiöremontin laajemmat ennen-jälkeen-kuvat kiinnostavat, voi ne kurkata täältä.

Olen koko täällä asumisen ajan ihastellut tätä näkymää ja paikkaa keittiössä. Tässä on vain sitä jotakin hyvää fiilistä ja tunnetta enemmän kuin muissa paikoissa. En tiedä johtuuko se siitä, että sain viimein tuon ikkunan alle tulevan työtason (yksi rasti unelmakodin kriteereistä) vai puhtaasti käytännön seikoista. Esimerkiksi tasomateriaaliksi valittu marmorikuvioinen komposiitti on osoittautunut loistavaksi arjessa ja käytössä. Jokatapauksessa tuota kohtaa katsoessa tulen aina hyvälle tuulelle. Viimeinen kuva on näkymä, joka ulottuu olohuoneen puolelle ja ehkäpä juuri tätä kohtaa tulee siksi katsottua eniten, koska on niitä ainoita, jotka näkyvät myös muihin huoneisiin.

Mikä on teidän lempipaikkanne keittiössä? Onko se jokin tietty kohta, näkymä tai ehkäpä ruokapöydän äärellä oleva paikka?

Mukavaa uutta viikkoa,
Jutta

 

Newsletter

Widgets