Top Message

www.oblik.fi

DIY: TISKAUSPAIKKA ULKONA


Kesä ja ulkona tiskaus. Jotakin, mitä rakastan yli kaiken! Ja ei, en innostu sisällä tiskaamisesta lainkaan, mutta kun tiskauspaikka viedään ulos - on siinä sitä jotakin. Tiskihetken kruunaa radion taustaääni ja lintujen viserrys. Voisiko rentouttavampaa hetkeä olla olemassakaan?

Koitamme mökillä hyödyntää parhaamme mukaan kaiken vanhan, minkä vain voimme. Niin myös tämän vanhan keittiönurkkauksen tiskipöydän, joka on aitoa ehtaa 50-lukua parhaimmillaan. Matala allaskaappi rosteritasolla ja kimpelevyt ovina. Koska sisällä tämä sulotar notkui nurkkauksessa, ei siinä ollut sivulevyjä lainkaan (tai oli - mutta uskokaa tai älkää, toinen sivu oli tehty pahvista). Pahvit lähti menemään ja runkoon tehtiin vanhoista varastosta löytyneistä puurimoista uudet sivut. Taustalle laitettiin mökiltä niinikään löytynyttä vaneria ja koko komeus kruunattiin ulkokäyttöön tarkoitetulla kalustemaalilla (Unica-ulkokalustemaali, sävy M497 Tuhka). Sävyn bongasin itseasiassa @pienimustamokki instagram-tililtä, josta kerroinkin aiemmin saavani paljon ideoita ja inspiraatiota. Rillan mökillä sävyä oli käytetty saunatuvan paneeleissa ja päätin testata siitä inspiroituneena tuota kaunista harmaan sävyä nyt tähän. Lopuksi toiselle sivulle kiinnitettiin vielä vanha ovenkahva, johon saatiin mukavasti kuivauspyyhkeet roikkumaan. Tiskiaine, pesuvadit, harjat ja muut tykötarpeet säilyvät näppärästi kaapin sisällä olevilla hyllyillä kun ne eivät ole käytössä.  


Tiskauspaikka jäi toistaiseksi tähän seinustalle, vaikka jossakin vaiheessa se on tarkoitus siirtää siitä toiseen paikkaan. Ennen sitä pitää kuitenkin vielä maalata koko loppu mökki ja rakentaa + laajentaa etuterassia. Tarkoitus on myös saada kokonaisuuteen jossakin vaiheessa kaivosta vesi ja vetää tiskivesi jonkin sauna-seppo-tyyppisen ratkaisun kanssa alas. Siihen saakka nautiskelen tästä hetkestä tiskivatien kanssa ja mietin, että tulipahan taas luovittua kaikesta jämätavarasta kiva kokonaisuus. Nikkarointimestarina toimi Pekka ja itse keskityin enimmäkseen suunnittelutyön lisäksi maalauspuuhiin. Alla vielä pari kuvaa kalusteesta ennen uutta pintaa :)Ja hei muuten - eikö näytä aika kivalta tuota mustaa seinustaa vasten? I´m in love <3
Jutta

 1. Näyttää todella kauniilta tummaa seinää vasten. Nuo kaapin reikälevyovet ovat ilmeikkäät, tykkään <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon. Minustakin on juuri sopiva kontrasti tuohon tummaan julkisivuun. :)

   Poista
 2. Hyvältä näyttää :) Meilläkin jämätavarasta rakennettu tiskipaikka mökillä, tosin odottaa vielä parempaa sijoituspaikkaa, kunhan uusi sauna on saatu valmiiksi (niin ja kai siihen pitäisi jotain terassiakin rakentaa). Mutta kaikki aikanaan. Ja kiitti instavinkistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla :). Kuulostaa tutulta (ensin sauna, sitten terassi jne jne) :D. Mutta mihinkäs sitä kiire valmiissa maailmassa. Kaikki aikanaan :)

   Poista
 3. Te ootte kyllä sellasia nikkareita, että oksat pois :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, kiva kuulla :) Etenkin mökillä pyritään käyttämään kaikki vanha mitä vain voidaan. Ei jaksa edes roudata sinne mitään uusia juttuja kun vanhoja tuunaamalla pääsee helpommalla ja tulee persoonallisempaakin samalla :)

   Poista
 4. Näyttää todella hyvältä ja totta tosiaan ulkona tiskaamisessa on todellakin sitä jotakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eikö! Ehkä se on se tuoksu, joka on minusta ihan erilainen kuin sisällä tiskauksessa. <3

   Poista

 

Newsletter

Widgets