Top Message

www.oblik.fi

SYMPAATTINEN KAUPUNKIASUNTO TUKHOLMASSA

Mikä olisikaan parempi tapa aloittaa viikko, kuin ammentaa inspiraatiota näin kauniista ja sympaattisesta kodista? Kun näin asunnon kuvat ensimmäisen kerran, en jotenkin päässyt enää irti. Jäin totaalisen koukkuun tämän kodin lämminhenkiseen tunnelmaan ja kuvista välittyvään hyvään fiilikseen. Valloittava koti, johon niin suuresti ihastuin, sijaitsee Vasastanissa (kuten niin moni muukin inspiroiva koti, joita tännekin on tullut jaettua). Kuvailisin tätä kotia sanoilla sympaattinen, maanläheinen ja rento.
Koti on pieni, ja joitakin asioita tekisin itse varmasti toisin (keittiön punainen välitila ei nyt ehkä ihan iske, mutta toisaalta antaa jotakin mielenkiintoista kontrastia muulle asunnolle). Kokonaisuus on kuitenkin uskomattoman kaunis. Voin hyvin kuulla noiden lautalattioiden narinan ja aistia hyvänolon tunteen jopa näin ruudun läpi. 
 
Tämän kodin tyyli ja kuvat ovat mitä upein taidonnäyte jälleen Fantastic Frankilta. Olen viime aikoina miettinyt ja tutkinut mistä oikein johtuu, että ihastun heidän kohteisiinsa jotenkin muita enemmän. Ruotsissa on ollut jo pitkään vallalla asuntojen stailaus myyntiä varten. Niinikään ammattikuvaajia on käytetty jo vuosien ajan. Täällä Suomessa ollaan vähän jälkijunassa asian suhteen, vaikka ensiaskelia onkin jo sen saralla otettu. Fantastic Frankin erottaa muista ruotsalaisista välitystoimistoista heidän todella persoonallinen ja omaleimainen tyylinsä. Vaikka uskon tämänkin kodin olevan joko tyhjästä kalustettu taikka reippaasti stailattu, niin silti koti näyttää asutulta ja erityisen rennolta. 
 
Fantastic Frank osaa kerroksellisuuden ja kodikkuuden luomisen mielestäni muita paremmin. Heidän stailausvarastoltaan löytyy varmasti mitä erityylisimpiä juttuja, eikä niinkään massatavaraa tai viimeisimpien trendien mukaisia juttuja. Kliininen minimalistisuus on heidän tyylinsä vastakohta. He haluavat selkeästi elämän näkyvän ja siksikin käyttävät paljon vanhoja tavaroita ja kalusteita. Petaukset ovat rentoja ja asetelmat eivät ole niin viivasuoria tai symmetrisiä. Kaikki näyttää niin boheemilta ja sattumanvaraiselta, vaikka yksikään juttu ei varmasti sitä ole. Uskon, että tätä tyyliä on harkittu tarkkaan ja jokaisella yksityiskohdalla on tarkoitus sattumanvaraisuuden sijaan. Voi kunpa vain osaisin tämän saman jalon taidon - rennon kerroksellisuuden luomisen, joka saa hymyn yhä uudelleen ja uudelleen huulille.

Tämä koti on myynnissä parhaillaan, ja lisätietoja ja -kuvia kohteesta löytyy täältä.

Mukavaa uutta alkanutta viikkoa!
Jutta

RUUTUA SEN OLLA PITÄÄ!

Ruutukuvio on muuten jännä juttu. Se on samaan aikaan niin perinteinen ja samalla aina yhtä freesi ja trendikäs. Tällä hetkellä se ihastuttaa jotenkin erityisen paljon.
Jossakin vaiheessa haaveilin ruututapetista. Voi olla, että vielä joskus sellaiseenkin päädyn, mutta tällä hetkellä se suurin innostus on mennyt ohitse. Silti tällaisina pieninä palasina ruutukuviointi on edelleen vahvasti mieleeni.

Mitä teille tulee ruutukuviosta mieleen?
Jutta

5 VINKKIÄ TOIMIVAAN JA ESTEETTISEEN KEITTIÖÖN

Muistatteko vielä kuukausittaisen sisustusteema -postaussarjan, jonka kehittelimme pienen bloggaajaporukan kanssa? Nyt tuo juttusarja saa jatkoa ja tämän kuun emäntänä toimii Essi Esmeralda´s -blogista. Tarkoituksena on kuukausittain vaihtuvan teeman mukaan kerätä uusia ideoita ja saada postauksiin myös uutta näkökulmaa. Kesäkuun teemana on esitellä ”Kodin kotoisin nurkka” (jos tämä on mennyt ohi, pääset lukemaan jutun tästä). 

Heinäkuun huilasimme kukin tahoillamme, mutta nyt olisi elokuun vuoro! Syksy on arjen ja rutiinien palaamista. Kesällä kaikki on jotenkin leppoisampaa ja en tiedä... ehkä rennompaa? Tästä syystä ostikko oli minusta tähän ajanjaksoon aivan loistava: Toimiva sisustus. Jotta arki sujuisi mukavasti ja jouhevasti, tulee ihan eri tavalla kiinnitettyä huomiota arjessa toimiviin ratkaisuihin niin kotona kuin kodin ulkopuolellakin. Ohjeistuksemme kuului näin:

”Vaikka sisustamisessa esteettisyys onkin tärkeä asia, toimiva sisustus on muutakin kuin kauniita värejä ja esineitä. Millaisia toiminnallisia oivalluksia olet tehnyt? Mikä on paras toiminnallinen ratkaisu sisustuksessa? Kyseessä voi olla vaikkapa toimiva materiaali, pohjapiirros, huonejako, kalustus, säilytyssysteemi tai mitä tahansa, minkä koet toimivaksi sisustukseksi. Esittele postauksessa sisustuksellisesti sinua miellyttävä yksittäinen toimiva sisustusratkaisu tai kokonaisuus, joka on mielestäsi erityisen onnistunut toiminnallisesti.”

Päätin pienen pohdinnan jälkeen valita toimivimmaksi ratkaisuksi keittiömme. Koulujen ja töiden alettua olen taas huomannut kuinka suuri merkitys keittiön toimivuudella onkaan! Kuka nyt ei haluaisi jatkaa kesällä niin ihania myöhäisiä lounaita ja ulkona syömistä - mutta todellisuudessa (ainakin meillä!) arkena ruokaa ei valmisteta pitkään ja hartaudella, ja ruokailu sekä ruoan valmistus on siirtynyt takaisin sisätiloihin. Koska rakastan visuaalisuutta ja kauniita asioita kodissa, päätin kirjoittaa omat viisi vinkkiä toimivaan keittiöön myös esteettisyyttä silmälläpitäen. 

Säilytystila

Jos keittiö on pieni (kuten meillä) jatka kaapistoja esimerkiksi kulman taakse. Meillä on varsinaisen keittiön puolella vain laatikostoja ja alakaappeja. Emme olisi saaneet tilaan juuri yhtään laskutilaa, jos korkeat kaapit olisi pitänyt saada mahtumaan tähän vajaan kymmenen neliön kokoiseen tilaan. Jatkoimme kaapistoja eteiskäytävän puolelle ja saimme rutkasti lisää säilytystilaa. Käytävän puolella kaapeissa säilytämme esimerkiksi harvemmin käytettäviä astioita, tarjoilukulhoja, koirien ruokatarpeita ja kulhoja... Jos keittiön jatkaminen muihin tiloihin ei ole mahdollista, mieti voisitko säilyttää vaikka niitä tarjoiluastioita tai viinilaseja jossain toisessa huoneessa kokonaan. Kaunis senkki olohuoneessa voi yhtä hyvin toimia lisätilana keittiötarvikkeille. Kun kaapit eivät ole tupaten täynnä, tulee ne pidettyä myös siistinä. Samasta syystä myös tasot pysyvät tyhjempinä ja niiden äärellä voi oikeasti tehdä jotakin kun eivät ole täynnä tavaraa.
Valkoinen keittiö
Kvik Mano

Suosi laatikostoja pelkkien kaappien sijaan

Koska laatikostot vain yksinkertaisesti vetävät enemmän tavaraa sisäänsä. Lisäksi laatikot pysyvät helpommin siistinä, koska saat vedettyä ne kokonaan ulos. Älä kuitenkaan valitse pelkästään laatikoita, sillä aina on tavaroita, jotka ovat korkeampia, tai joita ei voi laatikossa säilyttää. Tästä syystä meillä eteisen puolelle jatkuvat korkeat kaapistot ovat ovien taakse käytkettyjä hyllylevyjä, joiden paikkaa voi vaihdella tarvittaessa.

 Jatkuvasti käytettävät asiat esille

Olen huomannut, että vaikka olen yrittänyt kuinka usein pitää tiskiainetta, rättiä, tiskiharjaa yms. piilossa, niin aina ne tuppaa jäämään tasoille pyörimään. Ihan luonnollistahan se on, sillä näitä tulee käytettyä jatkuvasti. Kuka oikeasti jaksaa kaivaa rätin jostakin kaapin perältä aina kun pitäisi pyyhkäistä muruset pöydältä? En minä ainakaan. Tästä syystä olen päättänyt hankkia vain sellaisia aineita yms, jotka myös näyttävät hyvältä! Ja esimerkiksi tuota tiskiainepullon olen ostanut vain kerran ja täyttänyt sitä aina tyhjetessään perus fairylla. Jotta tiskialtaan viereisten tasojen pyyhkiminen olisi helpompaa, pidän puteleita pienessä korissa niin ne saa nostettua helposti ylös kerralla. 

Sama juttu koskee myös esimerkiksi öljyä, suolaa tai vaikkapa leikkuulautaa. Niitä käytetään melkein aina ruokaa laittaessa, joten miksi ne pitäisi aina sulloa piiloon? Osta kerralla kivat pullot ja näin lisäät sekä esteettisyyttä, että myös toimivuutta!
Integroitu jääkaappi

Yksityiskohdat

Liittyy edelliseen kohtaan. Valitse huolella pieniä yksityiskohtia - mutta HUOM! vain sellaisia, joilla on jokin käyttötarkoitus. Keittiön tasot ovat omasta mielestäni turha paikka tehdä mukavia asetelmia jos tavaroilla ei ole muutakuin esteettinen tarkoitus. Ne keräävät turhaan pälyä ja rasvaa - sen lisäksi että vievät arvokasta työskentelytilaa. Tee sen sijaan asetelmat käyttötavaroista ja panosta niihin. Näin yleisilme pysyy visuaalisesti kauniina, mutta käytännöllisyys ei kärsi.
Keittiön välitila

Integroi kaikki mahdollinen

Koska ulkonäkö ja koska toimivuus! Meidän keittiössämme on integroitu kylmälaitteet, tiskikone ja liesituuletin. Uuni on upotettu paikoilleen ja näin myös mikro (mikronurkkauksesta ei tullutkaan muuten kuvia, mutta mikro ja kahvinkeitin sijaitsee ikkunaseinän oikeassa laidassa). Tilaa on todella haastava saada kuvattua siten, että se mahtuisi kuvaan kokonaan, tästä syystä jäi taas piiloon tuokin kulma. Perussiivous on huomattavasti helpompi suorittaa kun kaikki ovet saa esimerkiksi pyyhkiä samalla puhdistussuihkeella ja rätillä. Vertaan tätä aiemman kotimme isoon erilliseen rosterikylmiöön, jota varten piti erikseen aina vaihtaa rosterinpuhdistusaine ja rätti. Jääkaappia tulee kuitenkin sormeiltua paljon lapsiperheessä, eikä sen pyyhintä ole siis mitenkään harvinaista. Integroimalla koneet saat myös lisää tasotilaa (jos mikro esimerkiksi pitäisi nostaa työtasolle, se veisi reippaasti työtilaa).
Komposiittitaso
Keittiön kaapistot
Toimiva keittiö
Kokonaisuudessaan sanoisin, että onnistuimme keittiösuunnittelussa oikein hyvin. Valintoja teimme viime vuoden marras-joulukuussa ja jos nyt tekisin niitä uudelleen -en muuttaisi mitään! Keittiö toki muutoin kaipaa paria juttua edelleen (ne verhot) ja lisäksi pian saamme ihanan pöydän tänne kotiin, joten lupaan kuvata teille tuota toista osaa keittiöstä (jossa ruokapöytä sijaitsee) silloin lisää. Tällaiset pienet toimivat ratkaisut tekevät arjesta huomattavasti helpompaa. Siksi olen onnellinen, että jaksoimme vääntää keittiöratkaisuja pitkään ja erityisen tyytyväinen olen edelleen tuohon kulman taakse jatkuvaan kaapistoon! Kun säilytystilat on mietitty kunnolla, se helpottaa monia asioita. Esteettinen silmä taas lepää harkituissa yksityiskohdissa keittiön puolella. Pieniä juttuja, mutta yleisfiiliksen kannalta hyvinkin merkittäviä. :)

Lue lisää kodin toimivista ratkaisuista myös näistä blogeista:

Olisi kiva kuulla onko teillä kotona joku erityisen toimiva ratkaisu, joka tekee arjesta helpompaa?
Jutta

PÄIVÄ KANSSANI

Heippa! Ja pirteää sunnuntain iltaa! Sain jokin aika sitten lukijalta postaustoiveen liittyen työpäivääni. Olenkin aiemmin jo kertonut, että vaikka edelleen olen päätoiminen opiskelija, teen toisinaan myös töitä mm. Bo LKV:lle. Bo on onnistunut uudistamaan ja ennenkaikkea freesaamaan koko välitysalaa - ainakin täällä Turun suunnilla, johon ensimmäinen toimisto avattiin viime vuoden alkupuolella. 2016 avautuikin sitten jo toinen toimisto, joka sijaitsee Helsingissä. Työssäni stailaan ja kalustan koteja myyntiä varten. Teen tiivistä yhteistyötä ammattikuvaajan ja rautaisen tietotaidon omaavan välittäjätiimin kanssa. Porukka on erittäin motivoitunutta ja toimistolla on mahtava tekemisen meininki!

Mutta tällä kertaa tosiaan ajattelin raottaa kulisseja sen verran, että kerron mitä oma päiväni Bo:lla pitää sisällään. Tervetuloa mukaan perjantaiseen työpäivääni!

Klo 9 Saavun toimistolle. Olen ensimmäisenä paikalla ja aurinko paistaa kauniisti sisään ikkunoista. Toimisto on inspiroiva ja tavanomaisesta välitystoimistosta hurjasti edukseen poikkeava. Kaikkialla on vielä ihan hiljaista ja työpöydät tyhjänä. Ensimmäiset välittäjät tulivat töihin vain hetki kuvan ottamisen jälkeen. Nappaan mukaani tämänpäiväisen kohteen avaimet ja vaihdan muutaman sanan asuntoa myyvän välittäjän kanssa.
Klo 9.45 Ajamme varastolle ja valitsemme kalustettavaan kaksioon tavaroita. Olen saanut kohteesta kuvia etukäteen, jotta tiedän hieman mitä tuleman pitää. Pohdimme minkä kokoinen hissi mahtaa taloyhtiössä olla ja muitakin käytännön seikkoja. Valitsemme kevyemmän sohvan siltä varalta ettei se mahdu hissiin - ja tämä siksi, että kohde sijaitsee yhdeksännessä kerroksessa, eikä portaissa kalusteiden kantaminen tunnu järkevältä.
Klo 11 parkkeeraamme pakun lähes ydinkeskustassa sijaitsevan kerrostalon edustalle ja alamme purkamaan ja kantamaan tavaroita sisään asuntoon. Ihan kuin muuttoa tekisi :D. Kun tavarat on saatu sisälle, lähtee auttava käsipari lounaalle ja siitä seuraavaan kohteeseen. Jään yksin asuntoon ja kierrän sen vielä kertaalleen läpi. Katson tarkasti näkymiä ikkunoista ja pohdin miten muutamilla kalusteilla ja pienesineillä saisi parhaiten havainnollistettua tilojen mittasuhteita. Pohdin mitä näkymää haluaisin itse katsoa esimerkiksi aamupalalla ja mitä haluaisin nähdä ensimmäisenä kun avaan aamulla silmät. Tämä auttaa itseäni mm. sijoittamaan sängyn mielestäni parhaimmalle seinustalle yms. Asuntoa ei kalusteta täyteen, vaan tarkoitus on tuoda itse asunnon parhaat puolet esille. Samalla tarkoitus on selkiyttää mittasuhteita, joita tyhjässä asunnossa saattaa muutoin olla vaikea hahmottaa.
Klo 12.15 Kuvaaja tulee käymään ja hakee samalla avaimet. Itse valokuvaus tehdään vasta iltapäivällä, mutta hän tuo jo osan tavaroista etukäteen kohteeseen. Samalla käydään pari toivetta pikaisesti läpi. Kuvaaja lähtee vielä yhteen palaveriin tässä välissä ja saapuu takaisin vasta kun olen lähtenyt.
Klo 12.30 Kalusteet alkavat olla kaikki paikoillaan ja asettelen viimeiset pienesineet. Liikaa tavaraa ja somistetta ei kannata myytävään kohteeseen tuoda, mutta jotakin pientä kuitenkin kodikkuutta ja hyvää fiilistä luomaan. Nappaan muutamia kuvia ja jostakin kumman syystä myös peilin kautta otetun selfien (oi miksi?!). Työvaatteena toimi tällä kertaa Marimekon trikootunika/mekko.

Monella saattaa olla todella ruusuinen kuva stailaajan työstä (siellä ne vaan sytyttelevät kynttilöitä ja pöyhivät sohvatyynyjä...) mutta todellisuudessa työ on melko fyysistä ja pitää sisällään reippaasti myös kaikkea muuta kuin niitä pieniä asetelmien tekoa. Päivän jälkeen tietää aina tehneensä reippaasti töitä - vaikkakin siis aivan uskomattoman mukavaa sellaista! Tästä syystä valitsen vaatteet siten, että ne ovat mahdollisimman mukavat ja kevyet. Tavaraa tulee kannettua ja siirrettyä isolla kädellä, joten on melko inhottavaa tehdä sitä epämukavilta tuntuvissa vaatteissa.


Klo 12.45 Lähden asunnolta takaisin varastolle ja pakkaan sieltä maanantaita varten auton ja valmiiksi. Näin säästän maanantaina reippaasti arvokasta aamuaikaa, kun tämä on tehty valmiiksi. Varastolta ajan jälleen toimistolle ja jätän pakun sinne maanantaita varten. Huikkaan viikonlopputoivotukset toimistolla olleille ja lähden kotiin päin hieman ennen kahta. Kotimatkalla käyn hakemassa myöhäisen lounaan mukaani.

Klo 14 Saavun kotiin ja syön lounaan samalla kun lapsi tekee pöydän vieressä läksyjään. Päällystämme yhdessä matematiikan kirjan ja pakkaamme repun valmiiksi maanantaita varten. Istahdan koneelle, vastailen muutamiin sähköposteihin ja kirjaan laskutusta varten tunnit ja kilometrit ylös. Imuroin ja käytän koirat ulkona, jonka jälkeen juon vielä kahvit rauhassa ennen kuin lähdemme hakemaan Pekkaa töistä.  Tuolla matkalla käymme kaupassa ja postissa.

Klo 17.30 Olemme kotona ja viikonloppu voi alkaa. 

Aamuyön tunteina kuvaajalta tulee linkki kuvasivustolle. Katson nämä vasta herättyäni ja ihastelen jälleen ammattikuvaajan jälkeä. Päätän, etten julkaise postauksen yhteydessä omia ottamiani kuvia, vaan annan teidän nautiskella näistä muutamista kertakaikkisen upeista kuvista, jotka valokuvaajamme kävi ottamassa.


Lauantaina saan kiitosviestin välittäjältä ja linkin myynti-ilmoitukseen joka on juuri julkaistu (klik). Ihastelen lopputulosta ja mietin, että olen etuoikeutettu saadessani tehdä tällaista työtä!

Tällainen oli minun työpäiväni ja huomenna odottaa jälleen uusi kohde ja uudet haasteet <3
Jutta

Lisätietoja ja -kuvia tästä kohteesta löytyy täältä.

DIY SEINÄRIPUSTIN

DIY seinäkoriste
Muistatteko vielä, kun kirjoittelin huhtikuussa aiheesta sisustusjumi? No nyt se alkaa vihdoin purkautua! 

Viime aikoina on näkynyt paljon nahkalenkkejä roikkumassa seinillä. Niihin on useimmiten laitettu roikkumaan rullalla oleva lehti, keittiöpyyhe tai esimerkiksi huivi. Nahkalenkkiä on näkynyt myös valtavan monessa paikassa vetiminä. Ja mikäs siinä - onhan nahka kaunis materiaali ja siitä tehty lenkki ajaa helposti kauniin seinäkoristeen virkaa. 

Minulta jäi eräästä lahjasta jäljelle pätkä nahkaremmiä, josta päätin sitten minäkin tehdä olohuoneen seinälle ripustimen. Television takana oleva seinänpätkä on kaivannut jotakin yllensä, sillä seinän ollessa tyhjänä näyttää se siltä, kuin televisiolle oltaisiin rakennettu oma alttari. Ei mitään muuta kuin se töllötin. Vaikka olen mielissäni valkoisesta ja ohuesta televisiosta, ei se muuta sitä tosiasiaa että tuo tekninen laite vie kaiken huomion.
DIY lehtiteline
DIY puurengas

DIY olohuoneen seinälleDIY lehtiteline

Pelkäsin yksittäisen remmin näyttävän vähän pliisulta, joten kiinnitin kaksi nahkalenkkiä pieneen puurenkaaseen, jotta lopputulos olisi tasapainoisempi. Remmin kiinnitin lenkiksi nahkaliiman avulla. Puurenkaassa lenkit eivät ole kiinni laisinkaan, vaan roikkuvat vapaana ja irti toisistaan. 

Lisäsin seinälle vielä pienen viirin leikkisyyttä tuomaan. Hyllyille pitäisi vielä laittaa tavarat takaisin paikoilleen, tai oikeammin keksiä mitä tuohon tasolle kannattaa laittaa, ettei siitä tule liian sekava. Kaikki hyllyt kun asennettiin vasta pari päivää sitten takaisin paikoilleen seinien maalauksen jälkeen.

Tykkään kyllä hurjasti tästä pienestä ja superhelposta ripustimesta, joka teki kertaheitolla seinälle mukavamman fiiliksen! Saattoi tämä vähän nostaa tuota kadoksissa ollutta DIY-intoa noin muutenkin ;).

Mukavaa torstaita!
Jutta

HEI SE ON BEIGE!

Meni kuusi kuukautta ja mieleen tuli ajatus olohuoneen seinien maalaamisesta uudelleen. Ehkä lähestyvä syksy, ehkä vaihtelunhalu, ehkä uusi tai pikemminkin voimistuva sävyrakkaus. En osaa määritellä syytä paremmin. Tällä hetkellä kuitenkin on sanottava että nappiin meni. Sävy on ihana! Se toi tilaan runsaasti lisää lämpöä ja kodikkuutta. Se toi kalusteet ja lattian entistä paremmin esille. Se toi rauhallisuutta ja harmoniaa. Se täytti kaikki odotukset.
Kalusteet on siirretty nyt melkein kaikki takaisin paikoilleen, joten voikin kaivaa kaikki sisustusjutut esille. Ihana alkava syksy ja ihan mahtava palannut sisustusinto <3. Toivottavasti kohta saan taas napattua vähän laajempia kuvakulmia uudistetusta tilasta.

Maali: Tikkurila Joker
Sävy: V484 Ajopuu
Pieni ruskea kulho: Löytö kirpputorilta

Mainiota uutta viikkoa!
Jutta

 

Newsletter

Widgets