Top Message

www.oblik.fi

PÄIVÄ KANSSANI

Heippa! Ja pirteää sunnuntain iltaa! Sain jokin aika sitten lukijalta postaustoiveen liittyen työpäivääni. Olenkin aiemmin jo kertonut, että vaikka edelleen olen päätoiminen opiskelija, teen toisinaan myös töitä mm. Bo LKV:lle. Bo on onnistunut uudistamaan ja ennenkaikkea freesaamaan koko välitysalaa - ainakin täällä Turun suunnilla, johon ensimmäinen toimisto avattiin viime vuoden alkupuolella. 2016 avautuikin sitten jo toinen toimisto, joka sijaitsee Helsingissä. Työssäni stailaan ja kalustan koteja myyntiä varten. Teen tiivistä yhteistyötä ammattikuvaajan ja rautaisen tietotaidon omaavan välittäjätiimin kanssa. Porukka on erittäin motivoitunutta ja toimistolla on mahtava tekemisen meininki!

Mutta tällä kertaa tosiaan ajattelin raottaa kulisseja sen verran, että kerron mitä oma päiväni Bo:lla pitää sisällään. Tervetuloa mukaan perjantaiseen työpäivääni!

Klo 9 Saavun toimistolle. Olen ensimmäisenä paikalla ja aurinko paistaa kauniisti sisään ikkunoista. Toimisto on inspiroiva ja tavanomaisesta välitystoimistosta hurjasti edukseen poikkeava. Kaikkialla on vielä ihan hiljaista ja työpöydät tyhjänä. Ensimmäiset välittäjät tulivat töihin vain hetki kuvan ottamisen jälkeen. Nappaan mukaani tämänpäiväisen kohteen avaimet ja vaihdan muutaman sanan asuntoa myyvän välittäjän kanssa.
Klo 9.45 Ajamme varastolle ja valitsemme kalustettavaan kaksioon tavaroita. Olen saanut kohteesta kuvia etukäteen, jotta tiedän hieman mitä tuleman pitää. Pohdimme minkä kokoinen hissi mahtaa taloyhtiössä olla ja muitakin käytännön seikkoja. Valitsemme kevyemmän sohvan siltä varalta ettei se mahdu hissiin - ja tämä siksi, että kohde sijaitsee yhdeksännessä kerroksessa, eikä portaissa kalusteiden kantaminen tunnu järkevältä.
Klo 11 parkkeeraamme pakun lähes ydinkeskustassa sijaitsevan kerrostalon edustalle ja alamme purkamaan ja kantamaan tavaroita sisään asuntoon. Ihan kuin muuttoa tekisi :D. Kun tavarat on saatu sisälle, lähtee auttava käsipari lounaalle ja siitä seuraavaan kohteeseen. Jään yksin asuntoon ja kierrän sen vielä kertaalleen läpi. Katson tarkasti näkymiä ikkunoista ja pohdin miten muutamilla kalusteilla ja pienesineillä saisi parhaiten havainnollistettua tilojen mittasuhteita. Pohdin mitä näkymää haluaisin itse katsoa esimerkiksi aamupalalla ja mitä haluaisin nähdä ensimmäisenä kun avaan aamulla silmät. Tämä auttaa itseäni mm. sijoittamaan sängyn mielestäni parhaimmalle seinustalle yms. Asuntoa ei kalusteta täyteen, vaan tarkoitus on tuoda itse asunnon parhaat puolet esille. Samalla tarkoitus on selkiyttää mittasuhteita, joita tyhjässä asunnossa saattaa muutoin olla vaikea hahmottaa.
Klo 12.15 Kuvaaja tulee käymään ja hakee samalla avaimet. Itse valokuvaus tehdään vasta iltapäivällä, mutta hän tuo jo osan tavaroista etukäteen kohteeseen. Samalla käydään pari toivetta pikaisesti läpi. Kuvaaja lähtee vielä yhteen palaveriin tässä välissä ja saapuu takaisin vasta kun olen lähtenyt.
Klo 12.30 Kalusteet alkavat olla kaikki paikoillaan ja asettelen viimeiset pienesineet. Liikaa tavaraa ja somistetta ei kannata myytävään kohteeseen tuoda, mutta jotakin pientä kuitenkin kodikkuutta ja hyvää fiilistä luomaan. Nappaan muutamia kuvia ja jostakin kumman syystä myös peilin kautta otetun selfien (oi miksi?!). Työvaatteena toimi tällä kertaa Marimekon trikootunika/mekko.

Monella saattaa olla todella ruusuinen kuva stailaajan työstä (siellä ne vaan sytyttelevät kynttilöitä ja pöyhivät sohvatyynyjä...) mutta todellisuudessa työ on melko fyysistä ja pitää sisällään reippaasti myös kaikkea muuta kuin niitä pieniä asetelmien tekoa. Päivän jälkeen tietää aina tehneensä reippaasti töitä - vaikkakin siis aivan uskomattoman mukavaa sellaista! Tästä syystä valitsen vaatteet siten, että ne ovat mahdollisimman mukavat ja kevyet. Tavaraa tulee kannettua ja siirrettyä isolla kädellä, joten on melko inhottavaa tehdä sitä epämukavilta tuntuvissa vaatteissa.


Klo 12.45 Lähden asunnolta takaisin varastolle ja pakkaan sieltä maanantaita varten auton ja valmiiksi. Näin säästän maanantaina reippaasti arvokasta aamuaikaa, kun tämä on tehty valmiiksi. Varastolta ajan jälleen toimistolle ja jätän pakun sinne maanantaita varten. Huikkaan viikonlopputoivotukset toimistolla olleille ja lähden kotiin päin hieman ennen kahta. Kotimatkalla käyn hakemassa myöhäisen lounaan mukaani.

Klo 14 Saavun kotiin ja syön lounaan samalla kun lapsi tekee pöydän vieressä läksyjään. Päällystämme yhdessä matematiikan kirjan ja pakkaamme repun valmiiksi maanantaita varten. Istahdan koneelle, vastailen muutamiin sähköposteihin ja kirjaan laskutusta varten tunnit ja kilometrit ylös. Imuroin ja käytän koirat ulkona, jonka jälkeen juon vielä kahvit rauhassa ennen kuin lähdemme hakemaan Pekkaa töistä.  Tuolla matkalla käymme kaupassa ja postissa.

Klo 17.30 Olemme kotona ja viikonloppu voi alkaa. 

Aamuyön tunteina kuvaajalta tulee linkki kuvasivustolle. Katson nämä vasta herättyäni ja ihastelen jälleen ammattikuvaajan jälkeä. Päätän, etten julkaise postauksen yhteydessä omia ottamiani kuvia, vaan annan teidän nautiskella näistä muutamista kertakaikkisen upeista kuvista, jotka valokuvaajamme kävi ottamassa.


Lauantaina saan kiitosviestin välittäjältä ja linkin myynti-ilmoitukseen joka on juuri julkaistu (klik). Ihastelen lopputulosta ja mietin, että olen etuoikeutettu saadessani tehdä tällaista työtä!

Tällainen oli minun työpäiväni ja huomenna odottaa jälleen uusi kohde ja uudet haasteet <3
Jutta

Lisätietoja ja -kuvia tästä kohteesta löytyy täältä.

 1. Olipa mukava postaus :) Ihanaa kun saa tehdä työtä, joka antaa itsellekin hyviä kiksejä!

  Iloista uutta työviikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No justiinsa näin! Olen tässä viime aikoina herännyt entistä enemmän siihen todellisuuteen, että työn tulisi oikeasti tuottaa innostusta ja inspiraatiota. Onneksi tämä työ tuottaa niitä molempia :). Kiitos ja mukavaa loppuviikkoa myös sinne :)

   Poista
 2. BO-fani kiittää. Upeaa duunia olet tehnyt jälleen. <3

  VastaaPoista
 3. Olipa kiva lukea työpäivästäsi. Mielenkiintoinen työ ja hienoa jälkeä niin sinulta kuin kuvaajalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niiaus ja kiitos :). Meillä on kyllä ihan huippukuvaajat, joiden jälkeen omien kuvien julkaisukynnys on tosin melko korkealla :D :D

   Poista
 4. Tämä oli mielenkiintoinen! Ja tosi kivan näköinen, loppujen lopuksi tosi simppeleillä jutuilla. :) Paljonko varastolla on tavaraa, tai mietin siis sitä, että tuleeko helposti toistettua itseään vai onko uusia juttuja myös saatavilla? Varmaan aina uusi kohde muutenkin inspiroi eri tavalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, kiitos! :)

   Meillä on aika reippaasti kalusteita, koska kohteita on kerrallaankin paljon kalustettuina. Tottakai tietynlainen sama kiertokulku niissä tapahtuu, mutta jos tuohonkin olohuoneeseen vaihtaisi maton, nojatuolin ja sohvapöydän, niin sohvakin näyttäisi jälleen erilaiselta. Ja tosiaan onneksi kohteet ovat keskenään erilaisia, jolloin tulee automaattisesti aina tehtyä erilaista fiilistä sen mukaan :)

   Poista
 5. Olipas mahtava päästä mukaan päivääsi, joka todellakin on inspiroiva ja täynnä sitä mistä varmasti nauttii <3 upean näköinen stailaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Laura <3

   Jälkikäteen mietin, että tila olisi kaivannut ehkä vielä suuremman maton olohuoneeseen tai jonkun hyllyn... Mutta tosiaan aina voisi tehdä paremmin tai enemmän, eikä kuitenkaan tarkoitus ole täysin asuttua kotia laittaa kuntoon :D.

   Poista
 6. Kiva ja mielenkiintoinen postaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtava kuulla, että tykkäsit, ehkä voisin joskus kertoa vähän lisääkin jostakin päivästä :)

   Poista
 7. Olipa mielenkiintoinen ja kiva postaus! Upeasti stailasit pienillä jutuilla ja yksityiskohdilla kodikkaan asunnon, joka varmasti antaa ostajaehdokkaille enemmän kuin tyhjä koti antaisi. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa, että pidit! Ja kiitos - aika usein pienillä asioilla on siinä hahmottamisessa juuri iso asia. On vaikea hahmottaa tyhjässä asunnossa sängyn mittasuhteita ja sitä paljonko tilaa jää vaikka kaappien avaamiselle jne jos sitä sänkyä ei siellä ole. Pieneltä tuntuvia asioita, mutta tosiaan antaa ostajaehdokkaalle paljon enemmän kuin tyhjä taulu. :)

   Poista
 8. Ihana postaus! Kyllä huomaa, että rakastat työtäsi <3

  VastaaPoista
 9. Mielenkiintoinen aihe, ja tulipa asunnosta kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisin jauhaa tästä loputtomiin, mutta ehkä näillä kannustuksilla joskus jatkankin juttusarjaa ;)

   Poista
 10. Mikä tuo sohvapöytä on? Ihanasti olet kalustanut asunnon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Selvittelen tuon pöydän alkuperää ja palailen vielä tähän myöhemmin :) Pieni aavistus itselläni on, mutta varmistan vielä että muistelen oikein :)

   Poista
 11. Ihana postaus ja niin kaunista <3 Sinä osaat hommas ;)

  VastaaPoista
 12. Kuulostaa ihan täydelliseltä työpaikalta. Huoh. Olen aidosti (mutta pelkästään positiivisesti) kateellinen :).

  Ja aivan ihania kuvia/stailauksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin kyllä sanoa, että sitä se työ onkin. Tosin huonojakin puolia löytyy - kuten jatkuva asuntokuume :D Kiitos paljon kauniista sanoistasi, meidän kuvaaja on kyllä tosiaan myös huippu ja saa kaiken näyttämään ihan superihanalta.

   Poista
 13. Ihana työ sinulla, ja asunnosta tuli tosi kaunis! :-)

  VastaaPoista
 14. Ihana lopputulos! Vähänkin on paljon, kun jutut ovat oikeilla paikoillaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No näinhän se on! Jotenkin itse haluaisi aina tehdä täysin valmiin, mutta se ei ole a)järkevää b)millään muotoa tarpeellista muutoinkaan. Mutta pienillä jutuilla ja juurikin sijoittelulla saa paljon havainnollistettua :)

   Poista
 15. Kiva postaus ja ihana työ! Itsekin olen siitä onnellisessa asemassa, että rakastan työtäni todella paljon. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on oikeasti tosi tosi tärkeää, että tekee työkseen jotakin sellaista, mistä nauttii. Arkiaamut olisivat tuskaa, jos näin ei olisi :)

   Poista
 16. Mistä saatte kalusteet varastolle? Eli kenen ne ovat ja kuka päättää mitä huonekaluja teillä on varastolla? Kiitos ihanasta postauksesta😊.

  VastaaPoista

 

Newsletter

Widgets