Top Message

www.oblik.fi

SYMPAATTINEN KAUPUNKIASUNTO TUKHOLMASSA

Mikä olisikaan parempi tapa aloittaa viikko, kuin ammentaa inspiraatiota näin kauniista ja sympaattisesta kodista? Kun näin asunnon kuvat ensimmäisen kerran, en jotenkin päässyt enää irti. Jäin totaalisen koukkuun tämän kodin lämminhenkiseen tunnelmaan ja kuvista välittyvään hyvään fiilikseen. Valloittava koti, johon niin suuresti ihastuin, sijaitsee Vasastanissa (kuten niin moni muukin inspiroiva koti, joita tännekin on tullut jaettua). Kuvailisin tätä kotia sanoilla sympaattinen, maanläheinen ja rento.
Koti on pieni, ja joitakin asioita tekisin itse varmasti toisin (keittiön punainen välitila ei nyt ehkä ihan iske, mutta toisaalta antaa jotakin mielenkiintoista kontrastia muulle asunnolle). Kokonaisuus on kuitenkin uskomattoman kaunis. Voin hyvin kuulla noiden lautalattioiden narinan ja aistia hyvänolon tunteen jopa näin ruudun läpi. 
 
Tämän kodin tyyli ja kuvat ovat mitä upein taidonnäyte jälleen Fantastic Frankilta. Olen viime aikoina miettinyt ja tutkinut mistä oikein johtuu, että ihastun heidän kohteisiinsa jotenkin muita enemmän. Ruotsissa on ollut jo pitkään vallalla asuntojen stailaus myyntiä varten. Niinikään ammattikuvaajia on käytetty jo vuosien ajan. Täällä Suomessa ollaan vähän jälkijunassa asian suhteen, vaikka ensiaskelia onkin jo sen saralla otettu. Fantastic Frankin erottaa muista ruotsalaisista välitystoimistoista heidän todella persoonallinen ja omaleimainen tyylinsä. Vaikka uskon tämänkin kodin olevan joko tyhjästä kalustettu taikka reippaasti stailattu, niin silti koti näyttää asutulta ja erityisen rennolta. 
 
Fantastic Frank osaa kerroksellisuuden ja kodikkuuden luomisen mielestäni muita paremmin. Heidän stailausvarastoltaan löytyy varmasti mitä erityylisimpiä juttuja, eikä niinkään massatavaraa tai viimeisimpien trendien mukaisia juttuja. Kliininen minimalistisuus on heidän tyylinsä vastakohta. He haluavat selkeästi elämän näkyvän ja siksikin käyttävät paljon vanhoja tavaroita ja kalusteita. Petaukset ovat rentoja ja asetelmat eivät ole niin viivasuoria tai symmetrisiä. Kaikki näyttää niin boheemilta ja sattumanvaraiselta, vaikka yksikään juttu ei varmasti sitä ole. Uskon, että tätä tyyliä on harkittu tarkkaan ja jokaisella yksityiskohdalla on tarkoitus sattumanvaraisuuden sijaan. Voi kunpa vain osaisin tämän saman jalon taidon - rennon kerroksellisuuden luomisen, joka saa hymyn yhä uudelleen ja uudelleen huulille.

Tämä koti on myynnissä parhaillaan, ja lisätietoja ja -kuvia kohteesta löytyy täältä.

Mukavaa uutta alkanutta viikkoa!
Jutta

 

Newsletter

Widgets