6 X KANSITUOLI

Heippa! Mikä ihana kesäinen viikonloppu. Ai että, tätä on odotettu <3. Auringosta ja vihdoinkin saapuneesta keväästä (paitsi että kesäkin jo alkaa kohta) innostuin etsimään meille aurinkotuoleja, tai pikemminkin kansituoleja. Viime kesänä teimme laverista aurinkopedit tänne kaupunkikotiin DIY-hengessä, ja ne saavatkin jäädä tänne terassille edelleen. Jos aikaa ja intoa riittää, saatetaan tehdä samanlaiset pedit myös mökkirantaan. Nyt kuitenkin olisi etsinnässä pari kappaletta kansituoleja mökille - ruokailuryhmä sieltä löytykin jo valmiina, vaatii vain pesun ja uudelleenkäsittelyn öljyllä. Kansituolit tulisivat rentoon istuskeluun saunan edustalle ja niiden tulisi olla helposti siirrettävät, jos niissä haluaa toisinaan istuskella muuallakin. Raskaita ja suuria tuoleja ei siis ole haussa.

Kokosin kuusi erilaista kansituolia eri hintaluokissa tyyliin: pihistä - satsaa - panosta. Kriteerit tuoleille olisivat seuraavat helpon siirrettävyyden lisäksi tukevuus. Ei kiitos rimpuloille, joissa pelkää tippuvansa siihen istahdettuaan.

Eniten silmää miellyttää muotokieleltään Hang tuolin yllätyksellinen, siro ja samaan aikaan tukevan oloinen rakenne. Sen ainoa miinuspuoli on pikkuisen suolainen hinta... Toisen suosikkituolin sijan jakavat taasen Ekotuoli ja Mocca kansituoli. Onko jollakin muuten tuosta ekotuolista kokemusta? IKEA:n tämän vuoden värit ja kuosit tässä rantatuolissa ei taas oikein puhuttele. Viime vuoden harmaa kun taas olisi ollut aivan nappi (mietin vain, miksi ihmeessä en ostanut niitä silloin kun jo pohdin tänne kaupunkikodin etupihalle). Helpostihan(?) tuon vaihtaisi, mutta silti...

Onko sinulla heittää tähän listaan vielä jokin bonusvaihtoehto, jota en ole löytänyt? Mielelläni kuulen myös kokemuksia kollaasin tuotteista käytännössä, jos joltakin sattuu löytymään :).  Miten on kestänyt, onko käytössä oikeasti tukeva, miten kangas on kestänyt paahdetta ja sadetta jne?

Aurinkoisin terveisin,
Jutta

4 kommenttia

 1. Paria tuollaista Ekotuolia olen suunnittellut terassille, mutta en osaa päättää väriä :D Ykkösvaihtoehto on kaunis, mutta hinta aikas suolainen, joten nou tänks :)

  VastaaPoista
 2. Entä Linum, itsellä sellainen. Rungon värin saa helposti käsiteltyä vaik mustaksi, koska runko myydään erikseen niin kangasosan voi itse ommella mieluistasta väristä ja kivoja vaihtoehtoja löytyy myös Linumin valikoimasta.

  VastaaPoista
 3. Tuo Ekotuoli on tosi mukava istua ja helppo pitää siistinä. Meillä on niitä 2kpl...ollut jo 4 vuotta. Ja nyt ostetaan niitä lisää (6) meidän maalle. :) Suosittelen siis!

  VastaaPoista
 4. Ekotuolille ääni täältäkin. Mukava istuskella ja helppohoitoinen. Helppo myös siirrellä.

  VastaaPoista

KIITOS KUN LUIT JA ILAHDUTAT KOMMENTILLASI <3

© oblik.
Maira Gall