Top Message

www.oblik.fi

UUSIMMAT 2ND HAND LÖYDÖT

Tuossa aiemmin keväällä kävi hauska sattuma, jonka seurauksena meille muutti kotiin neljä tällaista vanhaa wieniläistuolia. Aina silloin tällöin olen kärkkynyt niitä eri paikoista, mutta joko en ole ollut tarpeeksi nopea, tai sitten hinta on ollut mielestäni liian suolainen. Naputtelin toriin jälleen hakusanaksi wieniläistuoli ja tattadaa! Melko uusi ilmoitus lävähti siihen kasvojen eteen ja vieläpä myyjän asuinpaikka täällä Turun lähistöllä. Laitoin viestiä menemään ja ykskaks sovittiinkin jo seuraavalle päivälle yhteistä aikaa, että pääsisin tuoleja katsomaan. Parin viestin jälkeen selvisi, että myyjä asuikin vajaan kilometrin päässä ja sitten toisella meistä raksutti - hoksattiin, että lapsemme käyvät samaa koulua ja ovat kavereita keskenään. Ihan superkiva sattuma, joka teki tästä vielä hauskemman 2nd hand löydön (koska esineisiin liittyvät tarinat ovat lähellä sydäntäni).


Menin sitten katsomaan tuoleja ja tein ostopäätökseni samantien. Näin silmissäni uuden päällisen ja vaalean harmaan maalipinnan. Kertaalleen valkoisella maalatut tuolit ovat makuuni ehkä hieman liian "puhtaat" koska keittiössä on kaapistojen ja seinien vuoksi reilusti valkoista ja vaaleaa pintaa. Ihanintahan olisi palauttaa nämä ihan puupinnalle, mutta ehkä sitten joskus jos aikaa ja intoa riittää. 

Kesäpuhteeksi meinasin värvätä itselleni näiden tuolien kunnostuksen ja sitä ennen pitäisi päättää maalisävy ja lisäksi päällisen kangas. Vihreä sametti on toisaalta ihan hyvässä kunnossa, mutta riitelee harmikseni jonkin verran keittiön seinän vihreän kanssa. Ne ovat erilaiset, mutta kuitenkin liian samanlaiset vihreät. Eli tästä syystä päällinen lähtee suurella todennäköisyydellä vaihtoon. 

Syy uusien tuolien hankintaan on puhtaasti mökki. Mökille on liikahtanut useampikin kodin kaluste (ja nyt viimein myös meidän keittiön vanhat käsinojalliset tuolit) ja vaikka siellä olikin paljon tavaraa jo ennen meitä (reilusti myös kalusteita) niin haluan luoda mökistä paikan, jossa on itse valitsemiamme asioita ja enemmän meidän näköistä. Tottakai hyviä käyttökelpoisia kalusteita on säästetty, mutta ennen meidän aikaamme on mökki toiminut kolmen sukupolven tavaroiden säilytyspaikkana ja tuntuu, että sinne on haudattu aina niitä mitkä ei kotiin ole enää kelvannut. Eipä siinä mitään, se on ihan ok, mutta itse vierastan sellaista ajattelutapaa, että mökki olisi joku rumien asioiden hautausmaa... 

Onko siellä ruudun toisella puolen wieniläistuolien kunnostajia? Saa jakaa parahaan kikkakolmoset näiden käsittelyyn. Olen nimittäin useammastakin paikasta lukenut, ettei välttämättä ihan mikään helpoin homma. Mutta yrittänyttä ei laiteta :D.

Jutta

 1. Minä ostin torin kautta pari viikkoa sitten pari samanmoista, tosin ilman pehmustettua istuinta. Seuraavana päivänä täräytin niihin jo maalin päälle, toki hioin ensin vähäsen. En kuitenkaan jaksanut alkaa hinkkaamaan kovinkaan suuresti - minusta niistä tuli aivan hyvät, meille riittävät, enkä montaa tuntia saanut niiden kunnostamiseen tuhrattua. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä! Ihanan tehokasta toimintaa. Miten mä aina jään junnailemaan näiden kanssa ja pohdiskelen superpitkään. Pitää ottaa susta mallia :)

   Poista
 2. Minä ostin kaverilta neljä tuolia, jotka olivat puun värisee ja niissä oli pehmustetut istuimet. Poistin kankaat ja pehmusteet, purin tuolit osiin, hioin ja maalasin mustiksi. Koska halusin puuistuimet, laserleikkautin niin vanerista uudet istuimet. Nyt ovat kuin uudet. Työ oli kova, mutta kannatti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai että, kuulostaa kyllä hyvälle <3. Mitä maalia muuten käytit?

   Poista
 3. 😍 terkkuja kentän laidalta! Ihana juttu!

  VastaaPoista

 

Newsletter

Widgets