Top Message

www.oblik.fi

6 X KANSITUOLI

Heippa! Mikä ihana kesäinen viikonloppu. Ai että, tätä on odotettu <3. Auringosta ja vihdoinkin saapuneesta keväästä (paitsi että kesäkin jo alkaa kohta) innostuin etsimään meille aurinkotuoleja, tai pikemminkin kansituoleja. Viime kesänä teimme laverista aurinkopedit tänne kaupunkikotiin DIY-hengessä, ja ne saavatkin jäädä tänne terassille edelleen. Jos aikaa ja intoa riittää, saatetaan tehdä samanlaiset pedit myös mökkirantaan. Nyt kuitenkin olisi etsinnässä pari kappaletta kansituoleja mökille - ruokailuryhmä sieltä löytykin jo valmiina, vaatii vain pesun ja uudelleenkäsittelyn öljyllä. Kansituolit tulisivat rentoon istuskeluun saunan edustalle ja niiden tulisi olla helposti siirrettävät, jos niissä haluaa toisinaan istuskella muuallakin. Raskaita ja suuria tuoleja ei siis ole haussa.

Kokosin kuusi erilaista kansituolia eri hintaluokissa tyyliin: pihistä - satsaa - panosta. Kriteerit tuoleille olisivat seuraavat helpon siirrettävyyden lisäksi tukevuus. Ei kiitos rimpuloille, joissa pelkää tippuvansa siihen istahdettuaan.

Eniten silmää miellyttää muotokieleltään Hang tuolin yllätyksellinen, siro ja samaan aikaan tukevan oloinen rakenne. Sen ainoa miinuspuoli on pikkuisen suolainen hinta... Toisen suosikkituolin sijan jakavat taasen Ekotuoli ja Mocca kansituoli. Onko jollakin muuten tuosta ekotuolista kokemusta? IKEA:n tämän vuoden värit ja kuosit tässä rantatuolissa ei taas oikein puhuttele. Viime vuoden harmaa kun taas olisi ollut aivan nappi (mietin vain, miksi ihmeessä en ostanut niitä silloin kun jo pohdin tänne kaupunkikodin etupihalle). Helpostihan(?) tuon vaihtaisi, mutta silti...

Onko sinulla heittää tähän listaan vielä jokin bonusvaihtoehto, jota en ole löytänyt? Mielelläni kuulen myös kokemuksia kollaasin tuotteista käytännössä, jos joltakin sattuu löytymään :).  Miten on kestänyt, onko käytössä oikeasti tukeva, miten kangas on kestänyt paahdetta ja sadetta jne?

Aurinkoisin terveisin,
Jutta

 1. Paria tuollaista Ekotuolia olen suunnittellut terassille, mutta en osaa päättää väriä :D Ykkösvaihtoehto on kaunis, mutta hinta aikas suolainen, joten nou tänks :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se väri onkin sitten jo seuraava haaste :D. Ja juu - tosiaan ainakin meidän budjetille aivan liian suolainen hinta myös. Mutta onneksi aina saa haaveilla :D

   Poista
 2. Entä Linum, itsellä sellainen. Rungon värin saa helposti käsiteltyä vaik mustaksi, koska runko myydään erikseen niin kangasosan voi itse ommella mieluistasta väristä ja kivoja vaihtoehtoja löytyy myös Linumin valikoimasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Linum on kyllä kiva, mutta jotenkin se, että ostaisin täydellä hinnalla vain rungon, jonka käsittelisin ja vaihtaisin myös kankaan - tuntuu vähän tuhlaukselta. Käytettyyn versioon voisin tuon tehdäkin - ja tekisinkin! Mutta tosiaan on kyllä kaunis runko siinä :)

   Poista
 3. Tuo Ekotuoli on tosi mukava istua ja helppo pitää siistinä. Meillä on niitä 2kpl...ollut jo 4 vuotta. Ja nyt ostetaan niitä lisää (6) meidän maalle. :) Suosittelen siis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtava kuulla istuinkokemuksia. Sitä on vaikea nopealla istumisella sanoa jaksaisiko siinä hengailla pitkään mukavasti. Mutta tosi kiva kuulla, että näin on! Kiitos :)

   Poista
 4. Ekotuolille ääni täältäkin. Mukava istuskella ja helppohoitoinen. Helppo myös siirrellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa on kyllä jo monia plussia. Kiitos paljon kokemusten jakamisesta. Itseasiassa minusta ekotuoli ei näytä niin mukavalta istua, kuin todellisuudessa onkaan. :) Onneksi näin päin.

   Poista
 5. Vasta löysin tämän ihanan inspiroivan blogisi. Kiitos siitä. Ja tämä tuolipostaus....heti luettuani laitoin linkin miehelleni, et tuollasen Mocca-tuolit ois kivat. Ajattelin, että hän ei varmasti huomannut koko viestiä, mut kappas kun tekikin yllärin ja tänä aamulla oli postimies oven takana tuolien kans. Tulin niin iloiseksi. Ihanat tuolit ja mukavat istua.😁

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. EIKÄ! Mahtavaa! Mun on pakko koittaa samaa taktiikkaa. Josko mies ilmaantuisi parin tuolin kanssa ovelle ;) Ja hei, ihana kuulla, että olet saanut täältä inspiraatiota :)

   Poista

 

Newsletter

Widgets