Top Message

www.oblik.fi

KEITTIÖ | ENNEN UUDISTUSTA

Heippa! Tajusin juuri, että meidän kodin keittiötä ei olla sen paremmin täällä blogin puolella esitelty. Yksittäisiä kuvia sentään joissakin jutuissa on ollut esillä. Syy "keittiöpimentoon" on tilan haastava kuvaaminen ja se, etten oikein ole ollut sinut koko keittiön kanssa... Ja tämä on johtanut siihen, että muut tilat kodissamme ovat inspiroineet minua kuvauksen merkeissä selvästi tätä enemmän. 

Nyt keittiöön on kuitenkin tulossa pieniä muutoksia, joten on ehkä ihan hyvä hetki vilauttaa miltä täällä näyttää nyt. Osa kuvista on otettu jo aiemmin, ja niissä on vielä kaikki paikoillaan ennen yhden yläkaapin ja välitilan irroitusta. Osan taas nappasin vasta tänään, joten niissä on pohjatöitä jo aloiteltu.


Keittiöremontti on tehty tässä kodissa reilu kolme vuotta sitten, jolloin on uusittu myös kaikki kodinkoneet. Kaapistot ovat Kvikin Mano Sera sarjaa ja kaappitilaa täällä on oikeastaan aika paljon. Yläkaapit ovat jotakin muuta mallia kuin muut kaapistot, mutten osaa sanoa mitä. Vaikka keittiö on sinänsä aika kiva, on siinä joitakin pieniä juttuja, joita halusimme lähteä uudistamaan. 

Päädyimme poistamaan ikkunaseinän yläkaapin ja tilasimme toissa viikolla allasseinälle uuden korkeamman yläkaapin Kaarinan Puuvajasta mittojen mukaan. Halusin hyödyntää jokaisen sentin ja lisäksi toteuttaa kaapin siten, että se on juuri tuohon aukkoon/syvennykseen mitoitettu. Näinollen valmiit moduulit eivät tässä kohtaa tulleet kysymykseen. Koska halusin kaapiston jäävän hormin kulmauksen taakse, kaapin syvyys tulee hieman pienenemään, mutta kavennuksen myötä häviävän tilan saamme käyttöömme takaisin moninkertaisesti korkeutta kasvattamalla. Väriksi kaapistolle valikoitui valkoinen (koska tila on oikeasti tosi pimeä ja tummat alakaapit ovat jo riittävästi kontrastinen juttu tähän tilaan). Kaapin ovet ja malli valittiin toistamaan 50-luvun henkeä, samoin kuin niiden vetimet. 130cm korkeat yläkaapit ovat aika massiivinen kokonaisuus ja tästäkin syystä valkoinen värivalinta oli selvää. Halusin tällä myös selkeyttää tilan tunnelmaa, jota kuitenkin edelleen lisää vanha tiiliseinä ruokapöydän takana ja puulattia, joka tuo lämpöä muuten moderniin ja mustavalkoiseen keittiöön. En malttaisi millään odottaa, että nuo kaapit jo tulisivat!


Samaan syssyyn (tai oikeastaan jo ennen kaapistoja) päätimme uusia välitilan ja hanan. Uskon, että tämän tilan valoisuus ja selkeys tulee lisääntymään ihan mielettömän paljon näillä pienillä muutoksilla. Tavoitteena olisi saada puristettua kokonaisuus valmiiksi huhtikuun aikana, tai ainakin ennen mökkikauden aktiivisempaa alkua. 

Kaksi suurta keittiöremonttia viimeisen kolmen vuoden aikana ovat olleet isoja projekteja. Tässä kohtaa ei onneksi ollut tarvetta niin isolle muutokselle, vaan pienillä jutuilla saadaan varmasti tästäkin tilasta vielä nykyistä enemmän meidän näköisemme. 

Tässähän alkaa ihan jännittämään, että miten meidän perheeltä sujuu ensimmäistä kertaa laatoituspuuhat ja miltä kokonaisuus tulee sitten lopulta näyttämään. Jaiks!

Jutta

 1. Oih mikä hana, ei sattuis olemaan myynnissä remontin jälkeen? 😍
  On kyllä muutenkin ihana keittiö, muutosten jälkeen todennäköisesti vielä hienompi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voisihan se kyllä ollakin. Laitatko mulle mailia jutta(at)ideacircus.fi niin jutellaan lisää :) Ja kiitos, uskon, että pienillä jutuilla saadaan iso muutos <3

   Poista
  2. Mahtavaa, laitan :)

   Poista
 2. Tykkään tosi paljon tuosta korkeasta kaapistoseinästä ja muutoinkin mukava keittiö. Nuo muutamat muutokset kuulostavat kuitenkin järkeviltä,
  erityisesti allasyläkaapin syvyyden ja korkeuden muutos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo korkea kaapistoseinä on kyllä unelma. Sinne mahtuu ihan mielettömästi tavaraa ja muutenkin se on tosi kaunis :). Onneksi perusjutut on täällä tehty kivasti jo aiemman asukkaan toimesta niin saadaan me keskittyä vain tällaisiin pieniin viilauksiin :)

   Poista
 3. Kiva ja kompakti keittiö teillä! Uskon, että kun saat laitella keittiötä oman makusi mukaiseksi, niin se alkaa tuntua enemmän omaltakin. Kiva nähdä millainen lopputuloksesta tulee! Laatoituksesta selviätte varmasti kunnialla :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana luottamus, kiitos <3. Onneksi saadaan alkuun vähän jeesiä, niin päästään ideasta kiinni :)

   Poista
 4. Mistä tuo ihana leikkuulauta(?) on hankittu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Leikkuulauta on Hayn Field ja olen ostanut sen Sisustuksen Koodista täältä Turusta :)

   Poista
 5. Vitsit te olette ihanan energisiä, täällä naapurirapussa on edelleen muutama juttu odotamassa inspiraatiota... uskon että tuosta keittiöstä tulee upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, tämä innostus on puuskittaista! Välillä ei tehdä mitään, toisinaan syntyy vaikka ja mitä :D. En vain millään malttaisi odottaa kaappien saapumista...

   Poista
 6. Hyvät ideat ja tuskin maltan odottaa lopputulosta:) Mukavia hetkiä pääsiäiseen!

  VastaaPoista
 7. Hei, muistatko mitä tuo työtasomateriaali on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Joo se on täyslaminaattia, KVIKIn mallistosta :)

   Poista

 

Newsletter

Widgets