Top Message

www.oblik.fi

SE LÖYTYI - MEILLÄ ON MÖKKI!

Niin kului kesä ja mökkihaaveet vain vahvistuivat. Vietimme viikon vuokramökilläkin, jonka jälkeen pohdimme asiaa taas uusista näkökulmista. Ajoimme tuhansia kilometrejä kesän aikana eri paikkakunnilla etsien sitä täydellistä paikkaa juuri meille. Sitten se löytyi. Kuten niin monesti aiemminkin olen todennut, olen vahvasti tunneihminen.... Taidamme molemmat olla, vaikka mies ehkä hieman enemmän järkiperäisten syiden kannattaja kuin minä. Tämä paikka vei mukanaan juuri sillä tunteella. Kävimme katsomassa tonttia kaksi päivää sen jälkeen kun se tuli myyntiin (emme päässet aiemmin :D). Välittäjän kanssa pääsimme kohteeseen vasta viisi päivää myynti-ilmoituksen julkaisun jälkeen. Tarjouksen teimme pari päivää näytön jälkeen ja tätä ennen kohteesta oli jo toinenkin tehty tarjous olemassa. Pelkäsimme kuollaksemme ettemme pääse edes neuvottelemaan myyjien kanssa, jos tarjouksemme jää toisten jalkoihin. Ei jäänyt. Kauppakirjan muste on juuri kuivunut ja kuohuva poksautettu!
Tämä mökki ja tontti on täynnä potentiaalia, vaikka vähän hellää kättä se vaatii ja erityisesti kykyä visioida ja nähdä jotakin vielä parempaa. Tontti on sijainniltaan loistava (kotoa mökkipihaan ajaa n.35-40 minuutissa) ja tie vie ihan perille saakka. Ranta on hyvä, ja mikä parasta - se katsoo ilta-aurinkoon. Tilaa on riittävästi; päärakennuksessa yhteensä n.70m2, josta kaikkea ei tosin lasketa virallisiin neliöihin (alakerran huonekorkeus normaalia matalampi) ja saunamökki vielä päälle. Saunamökissä on pesutilan lisäksi yksi erillinen huone ja varasto. Ehkä me pärjäämme :). Terasseja on joskus vähän aloitettu, mutta muutoin katettua tilaa tai ylipäänsä terassi-alaa ei pihalle juuri olla tehty. Kaikki mahdollisuudet ovat kuitenkin avoinna.


Tästä alkaa jotakin erityistä, tästä alkaa todella pitkäjänteinen työ, jossa tarkoituksena on uudistaa mökkiä ja sen pihapiiriä laajasti. Koska euroja ei kuitenkaan jäänyt taskunpohjalle mitenkään runsain mitoin, pitää myös tässä vaiheessa oppia sietämään hyvin pitkäjänteisesti keskeneräisyyttä ja valmistautua tekemään rutkasti töitä hartiavoimin. Onneksi mökki on rakenteiltaan hyvässä kunnossa ja kattokin on uusittu. Mutta muuten ollaankin alkuperäisessä 50-luvun asussaan (paitsi, että keittiön kaapistot on uusittu 70-luvulla, ihan ne kokonaiset kolme kaappia :D). Alkuperäiskunto oli ehdottomasti meille plusmerkkinen asia. Ei typeriä remontteja, joilla olisi pilattu rakennuksen hengittävyyttä tai liimattu muutoinkaan mitään muoveja puulattioiden ja -seinien päälle (kuten aivan todella monessa on muuten menty tekemään)... Aikaa tänne pääsee viettämään jo vaikka heti, ja se helpottaa oloa. Syksyn ja talven aikana haaveilemme yläkerran sisäpintojen freesaamisesta, mutta muuten aika ennen ensi kevättä kuluukin pitkälti vain suunnittelutöissä. On ihan hyvä, että mökkiin ehtii asettumaan taloksi ennen suurempia muutostöitä tai pihan suunnittellua ja uudistusta. Töitä on tiedossa seuraaviksi vuosiksi reippaasti, mutta tunne ei ole silti kauhunsekainen. Onhan meillä valmis ihana koti täällä odottamassa, jos keskeneräisyys ahdistaa liikaa ja alkaa tuntumaan siltä, että on hyvä pitää taukoa. Arkea ei siis remontin keskellä tarvitse elää. Se on ihan uusi tilanne meille. Koitamme kuitenkin välttyä tekemästä mökistä työleiriä - haluamme myös ehtiä nauttimaan niistä hetkistä, joiden vuoksi halusimme mökin ylipäänsä ostaa. Pikkuhiljaa kuitenkin tätä kunnostamme ja uudistuksia suunnittelemme.

Kiinnostaisiko teitä kuulla mökin ideoinnista ja suunnitelmista jatkossakin vai pidättäydytäänkö täällä tutuissa kotiympyröissä? Sisäkuviakin olisi vähän tarjolla :) Selvittelylistalla on ensitöiksi ainakin kaivon puhdistusta, nuohousta, huussin korjausta ja mahdollista uusimista, sekä tietoimituksen loppuunsaattamista. Onneksi mökki on talviasuttava, joka helpottaa suunnittelua ja sisätöitä reippaasti. Näin voimme viettää aikaa siellä jo nyt - ennen varsinaista seuraavaa sesonkia ja tutustua uuteen kakkoskotiimme vähän paremmin. 

Jutta

Kuvat ovat kohteen myyntikuvia, ja niiden julkaisuun on saatu lupa / LKV Tuomiset.

 1. Onnea! Heti uteliaana kyselen missä päin mökki on? Oikein kivalta näyttää, olen samaa mieltä työleiristä (ettei täyttä leiriä vaan tasapainoa). L

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon :) Mökki sijaitsee Turussa, Kakskerrassa. Joten juuri sopivan passelin ajomatkan päässä kotoa.

   Poista
 2. Moikka ja ihan ekaksi hurjasti onnea! <3 Piti jo taannoiseen mökkihaavepostaukseesi kommentoida, mutta se jäi. Mökki on ehdottoman mukava elämän rikastuttaja, mutta kuten jo itsekin totesit, niin työmäärä Kyllä lisääntyy. Jotenkin mökkeilyyn hurahtaa niin kovin välillä, että kotona ei kiinnosta esim. uudistaa mitään :) Koti ja mökki ovat meillä ainakin kuin kaksi eri maailmaa, ja meren rannalla varsinkin voi jättää muut maailman murheet ihan toisaalle. Iso peukku teille ja onnellisia vuosia uuden mökin omistajina <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Ja hei kiitos paljon - oon ihan intona täällä :). Uskon kyllä joka sanan, ja jotenkin näen niin itseni ja perheeni siellä puuhastelemassa kaikenlaista mukavaa. Ja on ihan totta, että jo nyt pari viikonloppua siellä viettäneenä voin sanoa, että se on kuin eri maailma. Ei tavallisia arkisia asioita vaan jotakin ihan erilaista. Ihanan erilaista :)

   Poista
 3. Jeeeeee! Ihan mahtavaa:) Mä oon niin onnellinen teidän puolesta <3

  VastaaPoista
 4. Oi ihana. Suloisen näköinen paikka, jossa todella on työsarkaa, mutta yhtä paljon ellei enemmänkin sitä potentiaalia! :) Nämä ovat niitä eteenpäin potkivia asioita elämässä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just näin. Haettiin alkuperäiskuntoista paikkaa hyvällä sijainnilla. Sellainen saatiin. <3

   Poista
 5. Siinä se nyt on ! Ihanaa kun haaveenne toteutui.

  Työniloa ja sopivasti myös lekottelun iloa :)

  VastaaPoista
 6. Paljon onnea, itse ostimme viime kesänä mökin, 20 km:n päästä kotoa. Koko kesä on siellä vauhdilla mennyt joten ehdottomasti mökkipostauksia odotellen!

  Syysterveisin Sirpa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan mahtavaa, kun mökki on lähellä. Uskon, että käyttöaste on huomattavasti suurempi kun ajomatka on maltillinen. Ja kiva kuulla, että mökkipostaukset kiinnostaa :)

   Poista
 7. Onnea mökin omistajille. Melelläni lueskelen jatkossakin kuulumisia, miten mökki pihapiireineen hiljalleen muotoutuu teidän näköiseksenne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon!! Ja loistavaa, että mökkijutut kiinnostaa! Olen niin täpinöissäni, että olisi vaikea pitää se pois blogista. Samalla tulee kätevästi dokumentoitua kaikkea mitä siellä tulee tehtyä :)

   Poista
 8. Voi miten ihanaa olisi ostaa mökki. Täällä siitä vielä haaveillaan ja ehdottomasti haluan lisätä kaipuuta katsomalla teidän mökkiremontin etenemistä. 😄

  VastaaPoista
 9. Onnea vielä täällä blogin puolella! Paikka näyttää ihanalta ja mieluusti lukisin postauksia mökkielämästä ja muutostöistä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon :) Ihan mahtavaa, että mökkijututkin kiinnostaa, niitä siis luvassa jatkossakin!

   Poista
 10. Onnea! Ja ehdottomasti mökkipostauksia kehiin :)

  VastaaPoista
 11. Onnea uusille mökkiläisille! Ilman muuta haluaisin nähdä mökki aiheisia postauksia :) mökeistä kun löytyy huonosti blogeja mitä seurata ja omaa mökkiä on nyt kaksi vuotta remppailtu ihan samalla idealla, pienellä budjetilla ja omin hartiavoimin. Joten innolla odotan mitä kaikkea ihanaa keksitkään jos vaikka saisi uusia ideoita sinulta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti paljon! On muuten totta, että aika vähän lopulta mökeistä mitään blogijuttuja löytyy. Toisinaan ne on sivuosissa joissakin blogeissa, mutta ne tulevat eteen aina vain sattuman kautta. Eli taidan ottaa tavoitteeksi päivittää myös mökkikuulumisia ja ideoita tänne blogin puolelle :)

   Poista
 12. Onnea!! Oi, kun hieno alkuperäinen 50-luvun fiilis koko kompleksissa. Hienoa nähdä, miten lähdette työstämään omannäköiseksi. Uskon, että sinä osaat hienosti tuoda uutta tuhoamatta kaikkea vanhaa :) Juu, juu mökkipostauksia lisää!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No älä muuta sano :). Paljon säästetään, mutta on toki paljon asioita, joita on myös uusittavakin. Pienesti jo aloiteltiinkin viime viikolla ;))

   Poista
 13. Onnea, Onnea <3 Aivan mieletöntä. Niin ne haaveet toteutuu ;)

  VastaaPoista
 14. Mielenkiinnolla odotan millaiseksi mökki ajan kanssa muotoutuu eli ehdoton kyllä mökkipostauksille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, ihanaa kun mökkijutut kiinnostaa. Niitä siis luvassa jatkossakin :)

   Poista
 15. Ihanaa! Onneksi olkoon! Upean näköinen paikka. Tuolla sielu ja mieli lepää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon. Ja todellakin täällä sielu ja mieli saa levätä <3

   Poista
 16. Aurinkoiset onnittelut! Toivottavasti kuulemme ja näemme pian lisää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin kiitos. Ja ehdottomasti kuulette, mukavaa kun aihe kiinnostaa :)

   Poista
 17. Onnea uudelle mökille :) Mielenkiinnolla jään odottamaan tulevia postauksiasi mökin maailmasta, koska itselle myös löytyi juuri tänä kesänä se "THEMÖKKI". Siis lisää mökkipostauksia, kiitos :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä, mahtavaa! Onnittelut myös siis sinne :) Jatkamme siis mökkipostauksia jatkossakin :)

   Poista

 

Newsletter

Widgets