Top Message

www.oblik.fi

KAKSI IDEAA KATTAUKSEEN / DIY LOKAKUU

Tein aiemmin tällä viikolla kaksikin eri tee-se-itse-juttua talviseen kattaukseen. Kumpikin idea on nopea ja helppo toteuttaa. Vaikka ideat ovat pieniä, saa niillä jo mukavasti jotain ekstraa kattauksen tekoon.

Ensimmäinen idea on itseasiassa IKEAtuunaus. Korkista valmistetut pyöreät AVSKILD lasinaluset myydään neljän paketissa huokeaan 0,99EUR hintaan. Koska halusin saada niihin jotain omaa kädenjälkeä, päädyin liimaamaan toiselle puolelle harmaata huopaa. Nyt aluset ovat käännettynä aivan toisenlaiset tunnelmaltaan. Näin joulun alla glögilaseja tulee kulutettua paljon ja niitä onkin vähän siellä sun täällä ympäri asuntoa. Siksi meillä kuluu myös lasinalusia runsaasti, sillä aina joku niistä on hukassa (eli jäänyt sohvapöydälle, keittiöntasolle, makuuhuoneen yöpöydälle...).

Toinen idea oli puhtaasti testi jouluisen kattauksen tekoon. Pala puuvillakangasta, jonka reunat huolittelin ompelukoneella siisteiksi. Kuusen kuviot tein kankaan pintaan vedenkestävällä tussilla. Siitä tulikin aika hauska ja tuo jälleen omaleimaisen fiiliksen talviseen kattaukseen. Kattausliinan ympärille solmin juuttilankaa ja langan alle sujautin pienen männynoksan lusikan kaveriksi.

Näillä jälleen askeleen lähemmäs joulua ja joulun kattausideoita. Vaikka kumpainenkin toimii toki läpi talven.

Suloista sunnuntaita!
Jutta

- -

Translate: DIY OCTOBER / Table setting ideas to Christmas table.

 1. Hyvältä näyttää. Oksa näyttää kivalta kattauksessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Männyn oksa on kyllä monipuolinen ja edullinen lisä kattaukseen ;)

   Poista
 2. Hei tuo lasinalunen onkin kiva juttu! Pitääkin ottaa tavaksi.. Minä kun olen aika laiska pyyhkeilemään pölyjä ja muita tahroja, niin noiden alustan avulla jälkiäkin tulee vähemmän! Kiiiitos! Havunoksat kattauksessa ovat minunkin suosikkini, tuo männynoksa onkin aika kivan simppeli vuorostaan, en ole sitä osannut nähdä kattauksessa ollenkaan. Laitan yleensä katajaa, kun se on sellainen hulvaton säkkärä.. Sopii meille kun mikään ei ole ihan ruodussa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä pitäisi meillä olla aika reippaasti enemmän, sillä tuntuu että niitä kaivataan olohuoneessa, makkarissa ja keittiössäkin... Jokaiseen huoneeseen oma pino. Se vasta olisikin kätevää :) Ja juuri tuon vuoksi itsekin niitä pidän, en jaksa olla pyyhkimässä tahmeaa glögilasin pohjasta tullutta rinkulla aina heti pöydältä, joten näin saan pidettyä pöydän olkkarissakin siistimpänä pidempään :)

   Kataja on kyllä myös kaunis, en olekaan sitä pitkään aikaan kokeillut :)

   Poista
 3. Kiinnitin heti huomioni sun hienoon printtiin! Sopivasti modernin jouluinen! Itsekin viime jouluksi suunnittelin vähän vastaavanlaisen, mutten ihan :)

  Nää on kaikki tosi kivoja nää DIY-jutut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aaa, kiitos! Vaikka se ei sinänsä mikään oma printtini ole, pieni testaus vain viivoista ja palloista :) Pinterestissä useampi on tällä tyylillä tehnyt servettejä tai lahjapapereita, joten sieltä jäänyt itsellenikin kummittelemaan mieleen :)

   Ja tosi kiva kuulla, että DIY jutut on olleet kiinnostavia. Kohta on lokakuu lopuillaan ja alkaa olla viimeisten ideoiden aika tältä erää :)

   Poista

 

Newsletter

Widgets