Top Message

www.oblik.fi

LAHJA ÄIDILLE: DIY KUORINTAVOIDE

Mietitkö vielä, mitä antaisit lahjaksi äidille, jolla on jo kaikkea? Tässäpä yksi mainio vinkki, joka tulee varmasti käyttöön! 

Olen käytännöllisten lahjojen ystävä. Tästä syystä pohtiessani tämän vuoden äitienpäivälahjaa, päätin tehdä jotakin sellaista, joka tulisi käyttöön, eikä jäisi pölyttymään kaapin perälle. Joskus aiemminkin olen tehnyt kuorintavoiteita itse, mutta silloin koivunlehdistä ja sokerista. Tällä kertaa täydellisen kuorintavoiteen resepti löytyi yhdistelmällä ja varioimalla erilaisia netistä löytyneitä ohjeita ja kaikki tarvikkeetkin oli valmiina ruokakaapissa.

DIY kuorintavoiteeseen tarvitset (n.2 dl)

2dl sokeria
0,5-0,7dl rypsiöljyä
2tl hunajaa
2,5tl sitruunamehutiivistettä
mintunlehtiä

Mittaa kulhoon ensin kuivat aineet ja lisää lopuksi öljy. Lisää öljyä pikkuhiljaa, jottei seoksesta tule liian vetistä. Sekoita kaikki aineet keskenään tasaiseksi massaksi ja laita se kannelliseen lasipurkkiin. Laita seoksen päälle vielä muutama mintunlehti (tai vaihtehtoisesti vaikka ruusun terälehtiä) tuoksua tuomaan. Sulje purkin kansi ja kirjoita päälle valkoisella tussilla aiheeseen sopiva teksti. Itse kirjoitin kanteen lisäksi vielä valmistuskuukauden, jotta lahjansaajan on helppo katsoa kauanko seos on vielä käyttökelpoista. 

Valmis kuorintavoide sopii erityisesti käsille ja jaloille, mutta yhtä hyvin myös kasvoille (testattu on). Koska massa sisältää öljyä, on se myös jonkin verran kosteuttava. Käyttöohje on erittäin helppo: 

Kostuta kädet tai jalat haalealla vedellä.
Ota sormenpäihin voidetta ja hiero kevyesti.
Huuhtele lämpimällä vedellä ja kuivaa iho.
Säilytä kuorintavoidetta huoneenlämmössä, mutta suojassa auringolta.
Kuorintamassa säilyy kannellisessa lasipurkissa noin 3 kuukautta.

Pakkaa kaunis purkki kukkien sekaan ja laita mukaan vielä itsetehty kortti. Aikaa lahjan valmistukseen kuluu noin 10 minuuttia ja tarvikkeet löydät lähimmästä ruokakaupastasi :). Helppoa, nopeaa - ja taatusti mieluinen lopputulos!

Jutta

PS. Ainesosat kannattaa kertoa tai kirjoittaa erikseen vielä saajalle varmuuden vuoksi mahdollisten allergioiden vuoksi.

 

Newsletter

Widgets