Top Message

www.oblik.fi

LEHTITELINE / DIY LOKAKUU


Tänään valmistamme tee-se-itse-hengessä säilytyslokerikon lehdille tai muille pientavaroille. Tämä teline on ollut itseasiassa toteutusjonossa jo pitkän tovin... En vain ole saanut aikaiseksi aloittaa. Ja sehän se yleensä suurin homma onkin. Ideoita olisi vaikka ja kuinka, mutta aloitus tuntuu toisinaan venyvän, tai jopa unohtuvan kokonaan. Viime viikonloppuna oli kuitenkin tarkoitus tehdä muutamia ompelutöitä, ja samalla muistin tämän idean! Farkkukankaan hankin viime kesänä Eurokankaan poistokorista ja loput tarvikkeet löytyivät lähimmästä rautakaupasta. Eikun toteutukseen!1. Tarvitset
- tukevaa kangasta
- ompelukoneen

2. Leikkaa n.150x40cm pala kankaasta. Huolittele jokainen sivu ja taita tämän jälkeen kangas pituussuunnassa kahtia. Ompele haluamistasi kohdista kankaat yhteen oikealta puolelta. Muista jättää tasku myös puutangolle.
Vinkki! Voit jättää pienet pussit etupuolelle, jolloin taskujen sisään mahtuu enemmän tavaraa. Kuvat havainnollistaa tämän paremmin.

3. Mittaa ja sahaa harjanvarsi halutun mittaiseksi. Hio kevyesti päät sahauksen jälkeen.
4. Poraa 8mm puuterällä reiät kumpaankin päähän ja pujota harjanvarsi ylimmän taskun sisään.
5. Vie köysi reikien läpi ja tee solmu alapuolelle.
Vinkki! Voit myös jättää hieman extrapituutta köydelle, jolloin korkeus on jatkossa säädettävä paikan ja tilanteen mukaan (solmi ylijäävä osuus ripustuslenkiksi).
6. Lehtiteline on valmis ripustettavaksi!

Kustannukset tälle tee-se-itse-projektille olivat hyvinkin maltilliset. Löysin harjanvarsia (kyllä, oli pakko ostaa useampia) K-raudasta eurolla kappale! Näistä voi tehdä vaikka mitä näppärää! Mies ihmetteli hetken kun marssin kotiin viiden harjanvarren kanssa, että unohtuiko jotain... Yhtään harjaosaa en nimittäin hankkinut :D. Hän kuitenkin ymmärsi yskän, kun selitin kaikki villeimmätkin ideat, mihin kaikkeen harjanvarsia voi käyttää. Köyttä hankin suuremman nipun, mutta tätä voi tosin hankkia metritavaranakin, jolloin kustannus jää vieläkin edullisemmaksi. Ajattelin kuitenkin, että tälle löytyy varmasti käyttöä jatkossakin. Kangas oli telineen suurin menoerä, mutta onneksi sitäkin jäi vielä reippaasti yli tuleviin projekteihin.

Tämän lokerikon suunnittelin laitettavaksi uuden kotimme eteiskuistille. Sinne voi sujauttaa postia, muistettavia työpapereita ja alimmaiseen vaikka koirien remmit piiloon.

Oikein kivaa keskiviikkoa sinulle!
Jutta

ps. Huomaatko muuten kuvissa näkyvän hiton hienon uuden julisteen?! Olen aivan myyty sille. Julisteen kiikutti ovellemme ihana naapurin Jutta. Iso kiitos kaimalleni ja hänen hillittömän taitavalle siskolleen <3

- -

Translate: DIY OCTOBER / Do-it-yourself -magazineholder.

 1. Vastaukset
  1. Kiitos paljon vielä tuosta hiton hienosta julisteesta <3

   Poista
 2. Todella hieno! Mä en enää tiedä mitä sanoa! Kaikki ovat niin upeita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah :D Voi kiitos! Kohta on uuden kodin sisustus valmis kun tässä aikansa näitä touhuilee ;) Ei maar, aika paljon on vielä tekemättä ja päättämättä. :)

   Poista

 

Newsletter

Widgets