Top Message

www.oblik.fi

TYHJÄ.

Nyt se on tyhjä. Keittiö ja olohuone. Parvet + varastokopit täynnä tavaraa ja makuuhuoneen tyhjennys vielä edessä. En tiedä minne nekin mahtuvat. Edessä on muutto. Määränpäästä ei tietoa. Aikataulut aukeavat paremmin huomisen päivän aikana. Uusiksi menee lähestulkoon koko alakerta. Se syö. Paljon. Yli kaksi vuotta tehtyjä työtunteja. Nyt ne heitetään hukkaan. Kaikki revitään auki. 

Olen pohtinut mikä harmittaa tilanteessa oikeasti eniten ja miten voisin sitä käsitellä.... Työmäärän lisäksi huomaan pitäväni epämiellyttävänä sitä, että joku vieras (jotkut vieraat) tulevat kotiimme ilman meitä. Ja purkavatkin kaiken tullessaan. Kuin leijonaemo - suojelen reviiriämme. Se tuntuu epämiellyttävältä. 

Tällä hetkellä mieli on kuitenkin parempi kuin viikko sitten. Nyt tiedämme että asia hoidetaan juuri niin kuin se kuuluukin. Saamme terveen kodin ja odotus siitä, että joku edes vaivautuu paikalle - se odotus on nyt loppunut. Edessä on pitkä kuukausi. Tai kaksi. Sen ajaksi blogi saattaa hiljentyä. Tai sitten ei. Ken tietää. 

Haikein mielin katson tätä kotia. Se on kolkko ja kylmä tyhjänä. Meille rakkaat esineet ja tavarat on pakattu laatikoihin. Juuri ne, jotka toivat sen lämmön ja tunnelman.

Tyhjä olo. 
Jutta

 1. Tsemppiä remppaan! Toivottavasti selviätte hommasta mahdollisimman nopsasti. Meillä kuivatusaika venyi aikanaan paljon pidemmäksi kuin oli arvioitu, ja evakossa asuttiin yli 4kk. Toisaalta saatte laittaa myös uutta, ja tiedon siitä, että mitään terveyttä vaarantavaa siellä ei enää muhi. Voimia <3

  VastaaPoista
 2. Oh no! Tsemppiä tulevaan. Toivottavasti tästäkin löytyy joku valoisa puoli myöhemmin.

  Mutta pakko sanoa, että kuvista huomaa mielettömän hyvin mikä tekee kodin. Näissä kuvissa näkyy vain tyhjä valkoinen kuori.

  VastaaPoista
 3. Tsempit täältäkin! Ymmärrän hyvin tuon, että kamalinta on kun joku vain tulee sinne kotiin. Kaiken päälle repiikin vielä sen kodin. Mutta vielä te saatte sen rakennettua uudelleen.

  VastaaPoista
 4. Voimia ihan kauheasti! Me olimme vuosi sitten reilun kuukauden verran evakossa vesivahinkoa - meillä tosin lopulta oli onni onnettomuudessa, sillä emme olleet ehtineet vielä remontoida mitään. Saimme sitten vakuutuksen piikkiin ison osan rempasta. Ikäviä yllätyksiä nämä aina ovat. Etenkin tässä teidän tilanteessa, kun kaikki on tehty viimeisen päälle oman mielen mukaan ja työtunteja laskematta. Toivottavasti kaikki sujuu ilman tämän suurempia ongelmia! <3

  VastaaPoista
 5. Voi rakkaat! <3
  Onneksi rakkaat tavarat ovat kuitenkin "vain" pakattuna, tuli ei niitä tuhonnut tai mitään muutakaan yhtä tuskallista ei tapahtunut. Te olette hengissä ja saatte terveen kodin, kun vain maltatte antaa sen ammattilaisten hoitaa vesivahingosta aiheutuneet kosteudet pois.
  Tunne on varmasti todella tyhjä, mutta tyhjyyden voit täyttää tulevaisuudessa. Te pärjäätte ja rakennatte pesänne uudelleen. Upeampana kun koskaan! <3

  VastaaPoista
 6. Oivoi..seuraan blogiasi, mutten ole varmaankaan koskaan kommannut. Nyt on pakko ja toivotella tsemppiä, kova haaste on teitä kohdannut mutta lopussa kiitos seisoo!

  VastaaPoista
 7. Voi kurja:((( Voin vaan kuvitella, miten pahalta tuntuu:( Tsemppiä hurjasti! Kaikki kääntyy varmasti vielä parhain päin♥♥♥

  VastaaPoista
 8. Tosi kurja kuulla teidän tilanne :(( Tylsää! Mutta kyl te handlaatte tänkin niin kuin monen muunkin asian ;)).

  VastaaPoista
 9. Huhhuh, voi kamaluus. Toivotaan, että kaikki menee sujuvasti, eikä aikataulut veny, niin pääsette pian taas takaisin. Tsemppiä ihan hurjasti! <3

  VastaaPoista
 10. Niin kurja tilanne. Tärkeintä tietenkin on, että saatte terveen kodin, vaikka evakkoon lähteminen ja oman kodin repiminen auki on varmasti ihan kamalaa. Tsemppiä tulevaan.

  VastaaPoista
 11. Paljon voimia!<3<3<3

  En nyt ole selvillä, mikä kotinne vesivanhingon on aiheuttanut, mutta on koettu samaa. Koville otti silloin. Olimme kesälomareissulla, kun kälyni meni kukkia kastelemaan, oli vesi joka puolella lattioilla silloista kotiamme. Lämminvesivaraaja oli mennyt puhki, ja luultavasti tyyliin, kun olimme oven perässämme sulkeneet. Olin kai raskausviikolla 38 tai jotain...Pikamuutto tehtiin periaatteessa miehen kanssa kahdestaan käsittämättömän helteen tehdessä siitä vielä raskaampaa. Evakko kesti kolme kuukautta. Yritimme kuitenkin muuttaa negatiivisen positiiviseksi, ja teetimme sitten hieman remppaa omaan piikkiinkin. Kylppäri tosin jäi tuon rempan ulkopuolelle ja sieltä paljastui piilevä vesivahinko myytyämme asunnon...Siitäkin sitten jouduttiin vääntämään muutama kuukausi.
  Toivotaan pikaista kotiinpaluuta ja entistä ehompaa kotia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakko vielä lisätä...Olin kuitenkin kiitollinen, että vahinko oli juuri vesivahinko, eikä tulipalo! Miten kamalaa, jos kaikki rakkaat esineet tuhoutuvat...

   Poista
 12. Voimia koko perheelle! Ehkä joskus pitkän ajan päästä näette, mikä merkitys tällä tylsällä koettelemuksella olikaan.

  Jos ei muuta, niin nahka siinä parkkiintuu ja olette pikkuisen vahvempia taas koko sakki <3

  VastaaPoista
 13. Koitan välttää kirjoittamasta mitään "no onneksi se oli vaan sitä ja tätä.."-kommenttia (ihan vaan siksi, että omasta kokemuksesta tiedän, ettei paljon lohduta, koska siinä mitä on tapahtanut, on ihan riittävästi kestettävää), joten takerrun tuohon, mitä sanot terveestä kodista. Sen te olette vähintäänkin ansainneet <3.

  VastaaPoista
 14. Paljon voimia ja jaksamista koko teidän perheelle!

  VastaaPoista
 15. Raskasta on, mutta kaikesta selviää. Olette kuitenkin yhdessä ja pääsette vielä palaamaan kotiinne. Jaksamista!

  VastaaPoista
 16. Voi ei :( Kovasti tsemppiä sinne!

  VastaaPoista
 17. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen tosi pahoillani tästä. Toivottavasti pääsette pian takaisin.

   Poista
 18. Oi voi!! Voimia Jutta, tuntuu varmasti ihan kamalalta katsoa kun oma tila revitään. Jaksamista, uuden alkuun!

  VastaaPoista
 19. Voi ei, en voi kuvitella tunnettanne, ikävää että näin on päässyt käymään. Onneksi tuon saa korjattua, eikä muhinut pitään ja näin aiheuttanut teille terveysongelmia. Tsemppiä teille ihan hurjasti <3<3

  VastaaPoista
 20. Isot tsemipitykset täältäkin!! Toivotaan että aika hurahtaa äkkiä ja pääsette taas omaan kotiin puuhailemaan!

  VastaaPoista
 21. Voi ei :( Suuret tsempit remontin pyörteisiin!!

  VastaaPoista
 22. Vielä kerran, tosi paljon tsemppiä. Onneksi nyt tunnelin päässä on valoa ja saatte varmasti kaiken tämän jälkeen upean kodin, joka on sitten juurikin se terve ihana koti <3

  VastaaPoista
 23. Voimia sinne! Toivottavasti remontti menee suunnitelmien mukaan ja pääsette pian sitten taas jo omaan kotiin!

  VastaaPoista
 24. Tiina/Bridgehill
  Ikävä uutinen tämä vesivahinkonne...
  Toivotaan, että korjaukset tehdään kunnolla ja pääsette pian palaamaan rakkaaseen kotiinne, joka onkin aivan ihanan näköinen paikka.
  Kaikesta kurjasta huolimatta kannattaa yrittäkää jaksaa ajatella positiivisesti. Tsemppiä teille!!

  VastaaPoista
 25. Kaikille yhteisesti iso iso kiitos <3. Nyt alkaa jo näkymään (kopkop) valoa tunnelin päässä ja työt on saatu aloitettua. Muutokin sujui mutkattomasti ja täällä sitä ollaan - takkatulen lämmössä evakkokodissa. Monia selvitettäviä asioita on edelleen käymättä läpi ja sillä saralla työ on vasta alkutekijöissään. Toivottavasti remontti sujuu mutkattomasti ja suurinpiirtein aikataulussaan.

  VastaaPoista

 

Newsletter

Widgets