Top Message

www.oblik.fi

MENUPLANNER / VIIKKOSUUNNITELMA RUOKAOSTOKSILLE

Noin vuosi sitten kyselin täällä blogissakin sopivien arkiruokien perään. Sain huikean määrän ideoita ja löysn pari huippukivaa blogiakin aiheen tiimoilta lukulistoilleni. Nyt on menty vuosi, ja osa näistä ideoista pyörii yhä edelleen ruokalistakierrossa kuukaudesta toiseen. Ideoita en tällä kertaa kysele, vaan hyödynnän edelleen noita silloin saamiani (vaikka saa niitäkin jälleen antaa - ei niitä helppoja arkiruokareseptejä koskaan liikaa ole!).

Tänään kuitenkin täytin omaa kalenteriani tammi-helmikuulle ja synkronoin koko perheen menot yhteen "planneriin". Työssäkäyvänä ja opiskelevana äitinä en omista tänä(kään) vuonna yhtään ylimääräistä tuntia viikossani. Tämä tieto ei yllätä itseäni, eikä varmasti ketään muutakaan äiti-ihmistä. Välillä oikein hermostuttaa tuo kalenterin hallinta (tai oikeammin sen hallinnan tunteen puuttuminen). Ja siitä on jälleen menty, mistä aita on matalin - ruokalistan suhteen nimittäin. Kiireessä tulee lähdettyä kauppaan ilman kauppalistaa, tai edes suunnitelmaa siitä mitä sitä sitten viikoksi valmistaisikaan. Onneksi muistan nyt jo joitakin silloin teiltä saamiani reseptejä ulkoa ja siten ruokavalioomme on tullut piristäviä uusia juttuja vaikka kiirettä on kauppareissuilla pitänytkin.

Päätin kuitenkin ryhdistäytyä ja tehdä kauppalistapohjan valmiiksi. Nättihän sen pitää olla, jotta sitä jaksaa täyttää. Nyt muuten nauran itselleni ääneen samalla, tämä on NIIIIIIN tekosyy. Mutta mitä väliä - toimii! 

Menuplanner on helppo täyttää, ja jos sen verran jaksaa nähdä vaivaa, että kerran viikossa miettii mitä syötäisiin ja mitä aineksia siihen tarvitaan, niin ollaan jo pitkällä. Sitäpaitsi - tulee samalla katsottua viikon ruokalistaa kokonaisuutena ainakin raaka-aineiden suhteen. Onko viikossa tarpeeksi kalaa, kanaa vai onko jokainen ruoka rakentunut jauhelihan ympärille (karrikoiden tietty).

En tiedä teistä, mutta tämän otan käyttöön itselleni ja uuden vuoden kunniaksi päätin jakaa sen myös teidän käyttöönne. Jos siis sinulla olisi käyttöä tälle pohjalle, niin pääset lataamaan ja tulostamaan sen itsellesi tästä linkistä.

Lataan ensimmäistä kertaa blogiin PDF -tiedoston, joten olisi mukava kuulla toimiiko linkki moitteettomasti. 


Mukavaa sunnuntai -iltaa sinulle,
Jutta

 1. Kiva linkki. Sain sen auki, mutta pystyykö siihen kirjoittamaan... Arki ja ruoka... Huh...Täytynee korjata omaa asennetta. Iloista alkuvuotta! Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla. Itse käytän tätä tulostettavana versiona, eli tulostan sen valmiiksi keittiöön ja täytän sitä mukaa kun ideoita tulee (pitkin viikkoa siis). Suoraan PDF -dokumenttiin et pysty kirjoittamaan, jollei sinulla ole erillistä ladattua ohjelmaa, joka sallii PDF -tiedostojen muokkaamisen :)

   Poista
 2. Noin tyylikkääseen listaan kelpaa tehdä suunnitelmat, KIITOS! Tuskailin juuri kun olen aivan kyllästynyt jauhelihaan ja mies ilmoitti kyllästyneensä broiskuun eikä pelkkää kasvisruokaakaan saisi tehdä, että mitä ihmettä keksin. Täytyy varmaankin käydä lukemassa ne vuoden takaiset vinkit uudelleen jotta päästään tästä pattitilanteesta :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oleppa hyvä vain :). Kannattaa käydä, siellä on hitsin paljon kaikkea kivaa! (Ja ps. kuulostaa tutulta ;))

   Poista
 3. Niin tuttua! Itse kun en ole ollenkaan keittiöihminen, tuppaa se arkiruoka pyörimään siellä sikanautapaketin ympärillä... :-O
  Pitänee taas ryhdistäytyä ja kaivaa itsestään se suunnitelmallisuus. Ja hei. laita ihmeessä tänne niitä sun hyviksi havaittuja ruokavinkkejä :)
  Mukavaa alkanutta vuotta teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ou jes! Tämä on aina yhtä helpottavaa kun tajuaa, ettei ole ainoa äiti, joka kärsii samasta. Unelmaäiti valmistaisi pitkään ja hartaasti mitä erilaisempia makumatkoja, jotta lapsi tottuisi ihan kaikkeen. Hah. Mä olen kaukana siitä. Kannattaa käydä kurkkamassa tämän postauksen ensimmäinen linkki, sieltä löytyy koko lista vuodentakaisia ideoita ruokaviikkoon :)

   Poista
 4. Mikä idea, ja vielä noin kaunis toteutus! Jospa saisi itseään sen verran niskasta kiinni, että ottaisi tämän oikein tavaksi. Helpottaisi niin paljon, ja varmasti juuri monipuolistaisi meidän perheen ruokia.. Kiitos linkistä! Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Peukutan käyttöönottoa! Ja tavaksi ottamista samalla :) Käy kurkkimassa noi viimevuotiset ideat, niistä saa monta ideaa tällekin vuodelle. Oikein mukavaa sunnuntain iltaa sinulle Kaisa :)

   Poista
 5. Just hyvä idea! Kiitos :)
  Ja tsemppiä sinne vesivahingon korjauksiin ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oleppas hyvä! Kiva kuulla, että tulee käyttöön. Ja kiitos - sitä tarvitaan. :)

   Poista
 6. Hieno ja kannatettava idea (ja kaunis toteutus), mutta voin nyt jo luvata, että haaveeksi jää järjestelmällisyys meikäläisen osalta ja homma tulee menemään edelleenkin niin, että menen kauppaan (kun sinne kerran on pakko mennä) ja siellä sitten hyllyjen välissä pyörin ja mietin, että mitähän sitä tällä kertaa keksis (siis että ottaisko sen jauhelihan kymmenellä vai seitsemällätoista rasvaprosentilla varustettuna..) :D. Tai vaihtoehtoisesti mies menee kauppaan ja tuo sieltä kaikkea, mitä kaapissa oli jo ennestään, ja meikäläinen sitten koittaa kohteliaisuudesta urakoida (yksin) viikossa pari kiloa turkkilaista jugurttia ja myöskin syödä kaikki ne kylmäsavulohiviipaleet, joiden parasta ennen päivä on yleensä joko seuraavana tai sitä seuraavana...

  Että en lupaa edes yrittää, mutta nostan hattua kaikille, jotka tähän pystyvät :)

  Jaa niin. Olenko muistanut toivottaa kivaa ja hyvää ja kaikinpuolin onnellista tätä vuotta? Jos en, niin nyt toivotan <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Annukka! Heh, samalla nauran täällä ääneen tuota jauhelihaepisodia - toi on niin tuttua! Mä tsemppasin viime vuonna tuon postauksen jälkeen aika pitkäksikin aikaa, nyt huomaan taas lipsuvani. Siksikin tein taas aiheesta oman tekstinsä, jotta itse vähän jaksaisin taas panostaa. :)

   Ja kiitos - sitä samaa sinne sinulle :)

   Poista
 7. Me niin tarvittais tätä, kiitos! Toivottavasti muistan töissä tulostaa, kun oma tulostin on rikki. Tosiaan täytyy ihan tsempata, että kaikki ei pyöri ton jauhelihan ympärillä. Me kun vielä saadaan pakkanen syksyllä täyteen hirven jauhelihaa, niin on paineet se sitten käyttää poiskin :). Ja tokihan se on myös taloudellisesti järkevää, vaikka korvista tuo herkku tuleekin aina viimeistään maaliskuussa ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kivaa, että tulee käyttöön! Toi kuulostaa positiiviselta ongelmalta (hirvenliha), mutta ymmärrän silti ;). Toivottavasti ideoit hyviä ruokaehdotuksia hirvenlihasta ja kirjaat ne ylös tähän. Josko sillä vähän helpottuisi kaupassa asian pohtiminen :)

   Poista
 8. YES! Oonko kertonut, että mä käyn kerran vkossa kaupassa? Voin sanoa, että olen säästänyt niiin paljon rahaa siinä! Ennen tuli käytyä noin 2-3 kertaa viikossa ja ostettua ihan turhia juttuja! Suosittelen!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu mä muistan :) Mekin käytetään sitä (ainakin yritetään useimmiten) mutta turhan usein ilman listaa, jolloin ostoskärry on aivan liian samanlainen viikosta toiseen. Jotkut asiat vaan muistaa paremmin ulkoa (eli jauhelihareseptit) ja siksi tää tuo toivottavasti siihen muutosta ;)

   Poista
 9. Kiva idis tuo listasi! Oletko tutustunut uusiin keittokirjoihin (2014)? Kuulostaa hitaalta ja ankealta etsiä kirjasta, mitä tällä viikolla syödään, mutta voin niin lämpimästi suositella esim. Satu Koiviston Gastronaattia. Kirja on niin hyvä esimerkki hyvästä kerronnasta, että se suorastaan imaisee mukaansa kokkaamaan. Kaiken lisäksi, ruuanlaitto tapahtuu helposti ja ennakoivasti. Toinen mukava ja nopea on kokkailuakotona.blogspot.fi on pelastanut monelta pähkäilyltä! Helppoa ja mukavaa ruokavuotta Verkarantaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En muuten olekaan. Kiitos vinkeistä. Niitä kun on nykyisin niin paljon erilaisia niin tuntuu loputtomalta suolta etsiä sieltä sopivia nimenomaan arkiruokaan. Tuon blogin lisäänkin itselleni heti lukulistoille. KIITOS!!! Ja niin - mukavaa ruokavuotta myöskin sinulle :)

   Poista

 

Newsletter

Widgets