Top Message

www.oblik.fi

SILLOIN KUN EI OLE KIIRE MIHINKÄÄN...

Silloin me tehdään yhdessä ruokaa. Silloin me nautitaan yhdessäolosta ja kiireettömyydestä. Silloin meistä jokainen osallistuu omalta osaltaan kotitöiden hoitamiseen ja silloin me kuunnellaan musiikkia. Välillä me saatetaan tanssahdella, välillä laulaa. Tänä viikonloppuna meidän 8-vuotias poikamme teki koko perheelle ruokaa. Olettekos koskaan kuullut perunamuusihirviöstä? Me ei oltu. Nappula sai itse päättää pääruoan, ja myöskin valmistaa sen omien ohjeidensa mukaan. Tällä kertaa hirviö muovaantui perunamuusista, itsetehdyistä lihapullista (suu) ja kurkun viipaleista (silmät). Hiuksiksi hirviö sai kastiketta. Itsetehtyä tottakai. Ja voi että, oli niin hyvää! Olen nin ylpeä pienestä juniorikokista <3.



Äiti sai huolehtia kattauksesta. Nautin. Astiastohan meillä on IKEA:sta. Juomalasit taitavat olla Prisman ale-hyllystä napattu. Mistään kovin fiineistä ja arvokkaista astioista meillä ei siis todellakaan syödä. Pikkuhiljaa on alettu keräilemään uutta sarjaa, mutta niitä meillä on vasta niin vähän, ettei siitä kata kuin korkeintaan kahdelle. Ehkä joskus ensi vuonna voidaan jo kattaa Pentikit pöytään :)
Jälkkäriksi tehtiin muffineja. Kaapista löytyneistä aineksista. Pikkuisen sisälle nappulan kesällä poimimia mustikoita ja Pappan meille tuomia viinimarjoja. Nam!! Lastenkutsuilta meille jäi vielä jemmaan ihastuttavia muffinivuokia. Eikö ookin nättejä? Koristeeksi päälle leikattiin palat paperipilleistä. Ei niillä mitään virkaa ole, mutta mitäs siitä sitten, näyttää kivalle ;). Nämä kaikki löytyy upeasta juhlakaupasta, Decora Housesta, eli täältä.


Täydellinen viikonloppu! Toivottavasti myös sulla! 
- J -

  1. Oi, oi kuulostaa ihan täydelliseltä... Mitenköhän saisin täälläkin pojat innostumaan ruoanlaitosta. Minäkin voisin syödä perunamuusihirviöitä:)
    Kauniita kuvia olet ottanut <3

    Ihanaa alkavaa viikkoa.

    Terkuin, Frida

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tähän liittyy muutamia jujuja ;) Ensiksikin - silloin saa itse päättää mitä syödään. Lisäksi useimmiten nuori kokkilupaus haluaa valita ennemmin jälkiruoan. Ehkä siksi, että silloin on varmasti jälkiruokaa ylipäänsä tarjolla :). Ja monesti leikkimielisesti annamme pisteitä toisillemme jos kaikki osallistuu. Pisteisiin vaikuttaa oman tekeleen ulkonäkö, maku ja innovatiivisuus. Ehkä näitä kannattaa kokeilla teilläkin, jos vaikka innostaisi?

      Nyt kyllä perunamuusihirviö ja pääruoan valitseminen oli nappulan aivan oma idea, eli kunnia juniorikokille! :)

      Ja oikein mukavaa uutta viikkoa myös teille Frida!

      Poista
  2. Naaammm. Nyt tuli niin nälkä. :) Vielä tähän aikaan illasta.. kääk. Ihana viikonloppu ja ihania kuvia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä täydellistä hirviöruokaa. Ja kaikilla oli sen lisäksi vielä hauskaakin :) Ihan parasta!

      Poista
  3. Peukku nuorelle kokille! Lihapullat ja muusi nam, ihanaa kotiruokaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Välitetään eteenpäin! :) Meidän nappula on kyllä todella perinneruoan ystävä. Ensi viikonloppuna lupasi jo itseasiassa tehdä kanaa ja riisiä, sitä siis odotellessa! :)

      Poista
  4. Ihanan reipas juniorikokki ja todella hyvältä näyttää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hän on kyllä ihana! Parasta oli kyllä kun hän kuiskasi pilke silmäkulmassa vielä korvaan; laitan yhden salaisen ainesosan - oreganoa muusin joukkoon. Kuinka hellyyttävää - ja oikeasti, se oli aikasta hyvää!

      Poista
  5. Ollut kyllä aivan ihana viikonloppu!! Ja ihanaa että teilläkin!!! ♥ Ja ihana pikkukokki! :) Mun silmiin heti kiinnittyi noi ihanat servetit, mistä oot ne löytänyt? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Servetit bongasin DEKOLOGIASTA, käy katsoos aiempi postaus Messunostatus/ Dekologia Design, sieltä löytyy suorat linkitkin heidän sivuilleen. Verkkokaupassa näytti ainakin viime viikolla vielä näitä olevan :)

      Poista
  6. Kuulostaa ihan sunnuntailta! <3 :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana viikonloppu tosiaan taas takana. Vielä huominen vietetään syyslomalla junnun kanssa, Pekka tosin jo palailee töihin. Miksei aina voi olla viikonloppu? ;)

      Poista
  7. Ihana viikonloppu teillä ja mikä taiturikokki siellä kasvaakaan! Wau! :)
    Kiva viikkis täälläkin, olen nikkaroinut iskän kanssa ja käynyt auttelemassa niin pappaa kuin iskääkin, hyvä mieli kun ehtii joskus autella muitakin <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla, että sielläkin on nautittu viikonlopusta :) Auttamisesta tulee kyllä niin hyvä mieli! Hienoa, että olet ollut heidän apunaan!!!

      Poista
  8. Ihanaa kiiretöntä yhdessäoloa, takuulla poikasi oli innoissaan, kun niin tärkeän tehtävän sai. Miten mukavaa yhdessäoloa. Itselleni muistuu mieleen aika, kun Muru sai kokata, sitä karmeaa sotkua, mutta se unohtui, kun näki toisen nauttivan ja innostuvan. Kirjoitat aina niin kauniita kommentteja minulle. Voisin toistaa kaikki sanasi sinulle <3


    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Älä muuta sano! Tällaisten yhdessätehtyjen juttujen arvo on mittaamaton. Lapsi nauttii, ja tykkää siitä kun saa olla avuksi. Kaiken lisäksi siitä on suuri apu myös meille aikuisille. Vaikkei nyt ihan ilman apua tuo kokkailu vielä suju, niin on ilo auttaa pikkukokkia hänen askareissaan. :) Parasta oli juniorin mielestä perunoiden kuorinta, vielä erikseen mainitsi kuinka hauskaa se onkaan. Pyysi tälle viikolle perunaruokia lisää, jos saisi kuoria ne joka kerta :) Ihana vesseli!

      Ja kiitos Minna, olet kauniit sanat ansainnut! <3

      Poista
  9. Ihanaaa <3 <3 Tollaset on just niitä tärkeitä hetkiä lapsille, kun saa hienon tehtävän joka palvelee koko perhettä! ihania muistoja :))

    Meillä on neiti myös mukana kokkailuissa :))

    Kivaa viikkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin kyllä onkin! Ihan parasta!! Itsekin muistan tällaisia arjen pieniä hetkiä lapsuudesta. Ei ne ollut mitään merkittäviä erikoisia asioita, ihan tavallisia. Mutta niistä ne muistot kuitenkin pääsääntöisesti koostuu <3.

      Ja ihana, että teidänkin pikkuneiti on innoissaan auttamassa, hienoa!! Mukavaa viikkoa teillekin :)

      Poista

 

Newsletter

Widgets