Top Message

www.oblik.fi

MUUTOSKOHDE// TV-huone minimibudjetilla

Tsau! Viime kerralla jo kerroinkin miten meidän remppa levisi käsiin ja muutoksen alle "joutui" yllättäen myös TV-huone. Noh, nyt se näyttää juurikin tältä:
Ja tältä huone näytti ennen muutosta:
 Ja näin muutos saatiin aikaiseksi:
- Lattian maalaus valkoiseksi (45e)
- Listojen maalaus (menee ylläolevaan euromäärään)
- Portin poistaminen (0e)
- Seinässä olevien reikien tasoitus/täyttö + kaikkien seinien maalaus (20e)

Kalusteet + sisustus
- Ekotorilta löydetty vanha rottinkituoli (5e) ja sen maalaus (0e, maalia kotona valmiina)
- Varastosta edellisen asukkaan jättämä Lundia -hylly (0e) puuosat maalattiin mustaksi kotoa löytyneellä maalilla. Metalliosat sprayattiin kuparin väriseksi (0e, spraymaalin jämät jäänyt aiemmista projekteista)
- Lehtiteline (Kirpputori, 12e)
- Vanhat matkalaukut ja keinutuoli tuotiin olohuoneesta
- Vanhat kenkä- yms laatikot päällystetty Tigerista löytyneellä hyllypaperilla (muistaakseni 4e)
- Nahkahattu isoisältä
- Nahkatossut (huuto.net, 5e)
- Kynttilänjalka (osto- ja myyntiliike Parainen, 7e)
- Tv-taso, tyynyt, viltti, elektroniikka jo aiemmassa tv-huoneessa olleita.

Yhteensä muutoskohde söi siis euroja yhdeksänkymmentäkahdeksan (98!!!). Tavoitteeksi asetettiin alle sata, ja siihen päästiin. Mattoa vielä uupuu, ja tauluja, mutta nekin löytyy valmiina kotoa. Maton kanssa pitää kuitenkin hetki odotella, ettei lattiaan tule suurta neliönkokoista jälkeä. Pikkumatot oli tässä vaiheessa pakko kuitenkiin jo heittää tuolien alle naarmujen välttämiseksi. 

Mitäs tykkäätte pikkubudjetin muutoksesta? ;)

- J -

 1. Oikein paljon tykkään! :) Hyvin tässä hetkessä kiinni tuo kokonaisuus. Ja taisin bongata joko tuon tuolin tai sen kaksosen ekotorilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia. Menin itseasiassa katsomaan sellaista toista rottinkituolia (enemmän lepotuolimaisempi), mutta joku ryökäle oli jo ehtinyt sen nappaamaan mukaansa. Tämä tuoli odotteli sitten siinä roskiskuorman vieressä. Vitosella lopulta päädyttiin se pelastamaan ;).Tällaset löydöt tekee elämästä niin mahtavaa! Ja kiitos, tykätään ihan hirmusesti uudesta tv-huoneesta, koko perhe :)

   Poista
  2. No täytyy sen sitten olla sama! :D Ei siitä ole montaa päivää, kun kävin. Ihastelin kovasti, mutta en keksinyt sille meillä mitään paikkaa. Mutta sehän kuuluikin tuonne teidän tv-huoneeseen :D Tuollaiset löydöt kyllä tosiaankin tuntuvat niin kivalle!!

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Voi kiitos! Yhdessä me tätäkin taas viikko puuhailtiin. Onneksi näkemys on usein samanlainen, ei tarvitse sen enempää vääntää mielipide-eroista miehen kanssa ;).

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos! Ollaan kyllä super iloisia, että käytännön syistä tämä huone piti laittaa kuntoon jo tässä vaiheessa. Nyt kelpaa :)

   Poista
 4. Tykkään tosi paljon! Ilman noita ruskeita yksityiskohtia olis omaan makuuni liian mustavalkoinen, mutta noilla pikkujutuilla tulee just sopivasti kodikasta lämpöä sekaan.
  Ekstraonnistuneen muutoksesta tekee sen pieni hinta. (Pieni hinta, parempi mieli :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkuisen vielä tarvittas sitä lämpöä, mutta uskon että matto ajaa asiansa kun se tänne voidaan tuoda. Alakerrassa meillä kävi niin, että hosuttiin lattian maalauksen jälkeen sen maton kanssa, ja heitettiin se paikoilleen jo viikko maalauksesta. Jossain kohtaa sitten huomattiin, että siitä jäi jäljet lattiaan, kun oli niin raskas jotenkin lattiaa vasten. Tai en tiedä miksi, mutta nyt ootellaan muutama viikko, ennen kuin matto tuodaan tänne :)

   Pikkurahan muutokset on musta vaan niin mahdottoman kivoja. Vaatii paljon enemmän kekseliäisyyttä ja ideointia, kun ei kaikkea kannetakaan kaupasta uutena. :) Joku sohva olisi kiva, mutta nyt vielä ei ole sen aika. Pari vaihtoehtoa olisi puolison kotitilalla, jotka enstisöinnin jälkeen kävisi mainiosti, mutta kahtellaan sit keväämmällä kun jaksetaan :D

   Poista
  2. Just samaa mieltä pikkurahan muutoksista! Jos olis aina iso tukku rahaa käytössä, vois vaan mennä kauppaan ja sanoa, että koko rahalla jotain kivaa, mutta kun ei koskaan ole ollut, eikä tule olemaankaan, niin joutuu käyttämään omia hoksottomiaan :). Ja kun lopputulos vielä on mieluinen, siihen kiintyy ihan eri tavalla.

   Poista
  3. On niin totta!!! Tulee ihan omannäköinen ja juuri sellainen, joka kuvastaa meitä. Mehän täällä asumme. Ei sisustusliikkeen mielikuvitusperhe. ;) Toki monia asioita on uutenakin ostettu. Mutta oma jälki pitää musta aina kuitenkin näkyä. On se sitten pienissä yksityiskohdissa, tai remontin jäljessä. Kekseliäisyyttäkin kun voi opetella, ihan jokainen. Kunhan näkee hiukan vaivaa :)

   Poista
 5. Hieno muutos!!! Kotoisaa ja kaunista:)! Tuo lattia on mahtava!

  http://valkoinensoihtu.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Lattian maalaus teki kyllä tosi tosi paljon yleisilmeelle. Ollaan tyytyväisiä kyllä koko pesue, tuli niin kiva oleskelutila. Täällä me lattialla makoillaan taljojen (jotka ihan justiinsa kannettiin tähän hetkellisesti) päällä nyttenkin ;)

   Poista
 6. Kivalta näyttää taaskin! :)
  Niin rauhallinen tunnelma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Meena O, yleisilmeessä onnistuttiin kyllä hienosti. Nyt sointuu alakerran kanssa myöskin yhteen hyvin :) Tekee tosiaan kokonaisuudesta juurikin siksi rauhallisen. :)

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Kiitos Irina! Kyllä täällä kelpaa nyt pelailla ja katsoa telkkua, kunhan saadaan matto vielä lattiaan ja ehkä joskus joku sohvakin :D

   Poista
 8. Vov, valkoinen lattia on upea! ja kokonaisuus myös. Taitavaa, JuttaEmilia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meistäkin tuo lattia teki niiiiiin paljon kokonaisuudelle :). Tällaisiin pikkubudjetin muutoskohteisiin on niin mielettömän hauska koittaa keksiä jotakin hieman erilasta ja samalla pysytellä budjetin rajoissa. Tällä kertaa onnistuttiin kyllä omasta mielestämmekin hyvin :)

   Poista
 9. Kodikasta ja lattia tuo hienosti valoa ja avaruutta. Hyvä sinä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lattia oikein kirkasti koko tilan. Ihan kuin valoja oltaisiin lisätty huimasti. :) Kiitos Joanna!!

   Poista
 10. Upean näköistä, ja niin pienellä hinnalla! Ihanasti sointuvat ruskean sävyt toisiinsa ja mustavalkoiseen kokonaisuuteen. Kyllä tuolla kelpaa lokoilla! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruskeasta on tässä viimeisen vuoden aikana alkanut tulla taas lempparini. Aikanaan se tosin oli taustaväri muulle sisustukselle ennemminkin ja nyt taas pieninä annoksina tehosteeena. Tykkään ihan super paljon ja saa helposti lämmön tuntua pelkistettyihin tiloihin... :)

   Poista
 11. Tuo valkoinen lattia on ihan huippu, niin valoisaa ja avaraa! Ei aina tarvitse olla kauhean kallista ollakseen kaunista, tyyli ja taito tekee jo paljon :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No näin juuri, ei todellakaan tavitse. Tästä meidän pikku blogista on alkanut koko ajan tulla enemmän ja enemmän tällainen "näin teet remontin pikkurahalla" -blogi :D Huomaamatta siis. Mutta mikäs siinä. Ehkä haluan todistaa tätä mantraa myös muulle maailmalle. ;)

   Nyt taidettiin ylittää viimein se 2000 euron budjetti koko kodin remontin osalta. Ja tällä ollaan tosiaan saatu aikaan keittiö, alakerran lattiat, tv-huone kokonaisuudessaan, makkarin seinät ja pikku wc:n päivitys. Ja summa sisältää kaiken tänne ostetun sisustustavarankin yms. Joten hyvin menee, ainakin vielä tässä vaiheessa :D

   Poista
 12. Tykkään tosi paljon!
  Ruskean lattian kanssa huone näytti suljetulta,laatikkomaiselta tilalta.Nyt se on avara ja yhtenäisempi.
  Ja puun väriset jutut passaa niin hyvin mustaan.Pelkän valkoisen kanssa jäisi pliisuksi.
  Ja kaikista parasta on tämä pieni budjetti.Siitä tulee niin hyvä mieli kun tietää tehneensä jotain muuta kuin tilanneensa liikkeestä valmiin sisutuksen ja huonekalut ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on muuten totta, kuvista huomaa helposti miten kokonaisuus avartui, ja laatikkomaisuus on poissa. Livenä siihen ei niinkään kiinnittänyt huomiota (osannut katsoa).

   Ja olen täysin samaa mieltä kanssasi! Mua viehättää kovasti juuri se, ettei kaikki täällä ole suoraan kaupasta kannettuna, vaan niiden juttujen eteen on nähty vaivaa. On etsitty, on tuunattu, on korjailtu, on uusiokäytetty vaikka ja mitä. Täällä kodissa on meidän näköisemme tunnelma. :) Kiitos Ani kommentistasi!!!

   Poista
 13. Moikka JuttaEmilia! Olet saanut sisustuskeijun vierailulle! Käyhän kurkkaamassa tarkemmin: http://modernistikodikas.blogspot.fi/2013/09/sisustushaaveita.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos Kerttu, olinkin super innokas ja käytin heti kaikki mitä keiju mukanaan toi ;)

   Poista
 14. Ihan mielettömän kiva! Sulla on kyllä totaalinen taito tehdä kaikesta kaunista ja toimivaa. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos IMAGE!!!! Taito karttuu kokeilemalla ja tekemällä. Rima nousee itselläkin jatkuvasti ja huomaa, miten iloiseksi sitä voikaan tulla näistä muutoksista. Ennenkaikkea se fiilis; hitto me tehtiin se ite!! Se on sanoinkuvaamaton! :)

   Poista
 15. Niin kauniin näköistä! Niin suuren muutoksen saitte kyllä aikaan niin pienellä budjetilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä pikkubudjetista on alkanut tulla meille melkein pakkomielle :D. Jotenkin kun aina on saanut tosi kivan lopputuloksen aikaan ja tajuaa, ettei siihen mennytkään satoja ja tuhansia - ei halua käyttää sitä määrää jatkossakaan. Toki käytännön asiatkin tähän vaikuttaa, eikä tuhansia ole edes joka paikkaan mahdollista laittaa. Mutta silti, niin ollaan ilosia, että ollaan oltu melko kekseliäitä näiden remppapuuhien kanssa :) Kiitos Emilia!

   Poista
 16. Wow! Upea muutos ja noin pienellä rahalla! Ihanaa kun kerroit vielä erikseen sen hinnan, sillä en olisi voinut uskoa! Ei se rahasta ole kiinni, vaan ideoista! Kylläpä tuolla passaa katsella telkkaria!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sepä se, jotenkin siitä pienellä rahalla tekemisestä on tullut intohimo. Haluaa aina ja vain saada keksittyä jotakin sellaista joka ei maksa maltaita. Ulkonäöstä ei aina tarvitse tinkiä, ja sen nämä muutoskohde projektit toivottavasti todistaa ;)

   Poista
 17. Jutta! Sä olet mahtava tekemään remonttia. Upea koti! Onnittelut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos! Kohta punastuttaa oikein ;) Yhdessä me täällä tätä viedään eteenpäin, ja tuosta puolisostakin on kyllä kehkeytynyt superkätevä tässä viimeisen vajaan vuoden aikana. Kaiken näemmä voi oppia (me molemmat), kunhan näkee hiukan vaivaa ja aikaa ideoimiseen ja toteutukseen. :)

   Poista
 18. WOW! Siis aivan upea muutos !!! Jotkut ne osaa ;))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitoksia LOVE! :)) Joskus vaan se inspis iskee, ja siinä ei paljon kerkii miettiä mitä tehään. Tehään just niin millainen fiilis silloin on. Toisinaan kaikki loksahtelee siinä samassa sitten paikoilleen ;)

   Poista

 

Newsletter

Widgets