Top Message

www.oblik.fi

TOIMIVA VAATEHUONE: ENNEN UUDISTUSTA

Kodissamme on yksi huone, jonka ovi on pysynyt visusti kiinni remontista saakka. Se on vaatehuone. Kaikessa hässäkässä päätimme (oi miksi), että jätetään tuo muutaman neliön kopin lattia vaihtamatta, kun koko muu yläkerta uusittiin. Ei olisi ollut paha rasti siinä kohtaa, mutta en osaa sanoa miksi sitten se jäi. Huone toimi remppavarastona pitkään ja vaikka saimme muutettua tavarat sisään, niin aina vain tuo huone teki mieli unohtaa. Kerroinkin tästä aiemmin "Nämä ratkaisut harmittaa nyt" -postauksessa.

Seinät on täynnä reikiä, lattia kellastunutta mäntyä, tankotila puuttuu ja järjestystäkin koko huone kieltämättä kaipasi. Alkoi olla jo sellainen fiilis, että pelkäsi mitä tipahtaa syliin kun aamulla hakee vaatteita päälleen. Tunnistaako joku muu tällaisen tilanteen? Toivottavasti emme ole ainoita.... 

Lopulta päätimme, että nyt saa riittää. Sillä on yllättävän iso merkitys aamujen sujumiseen, jos vaatehuone on siisti ja tunnelma siellä raikas ja vaalea (pimeän ja tunkkaisen sijaan).



Aloitimme nyt ensin kaikkien vaatteiden karsimisella (näissä kuvissa siis tavarat on huoneesta tyhjennetty ja vaatteet käyty läpi). Näin pääsimme näkemään paljonko hylly- ja tankotilaa todellisuudessa tarvitsemme. Seuraava vaihe oli seinien kittaus ja maalaus. Vaikka osa olikin vaaleita, niin kittauksen jälkeen kevyt uusi maalikerros tekee ihmeitä aikaan. 

Kolmantena vaiheena on lattian maalaus ja uudelleenjärjestys. Tämän lisäksi haussa on parempi valaistus tähän pieneen tilaan.

Vaikka emme ole vielä todellakaan valmiita, niin ajattelin näyttää teille mikä täällä on tilanne nyt kun tavarat on karsittu ja pinnat vielä entisellään. Tästä ei voi olla suunta kuin ylöspäin. Kova tavoite on saada huone priimakuntoon kuukauden loppuun mennessä, joten toivottavasti silloin pystyn esittelemään teille toimivan vaatehuoneen, joka toteutettiin todella pienellä budjetilla. Jotta tämä ei jäisi kesken (tai odottamaan uusia kivoja ideoita) niin ajattelin tämän realismipostauksen vähän antavan potkua takamukselle, että tulee sitten hoidettua. :D


Kivaa uutta viikkoa!
Jutta

  1. Yes! Tätä jään innolla seuraamaan! Keksitte varmasti taas jotain upeaa niin kuin aina ;)

    VastaaPoista
  2. Tästä tulee varmasti toimiva ja raikas tila käsissäsi, jään odottelemaan jatkoa. <3

    VastaaPoista
  3. Ollaan tekemässä samaa mokaa, koska aika ja rempparahat alkaa olla kortilla... toivottavasti homman hoitaminen ei veny kovin pitkälle ja täältä löytyisi sitten inspiraatiota :D

    VastaaPoista
  4. Mielenkiintoista 😊 meillä Saman mallinen vaatehuone odottaa myös ehostusta. Paljonko on teillä tuo matalan seinän korkeus?

    Annu

    VastaaPoista
  5. Inspiraatiota odotellaan täälläkin :)

    VastaaPoista

 

Newsletter

Widgets