Top Message

www.oblik.fi

FRESKA: JOKAISEN YRITTÄJÄN PÄIVÄUNI

Yhteistyössä: Freska

Olen tässä viimeisen parin kuukauden ajan tullut todenneeksi, miten hitonmoinen rumba on yrityksen pystyynlaittamisessa (oikeasti se oli jo pystyssä, mutta koska nyt täysiaikaisesti, niin to-do-listalle alkoi kertymään lukematon määrä enemmän muistettavaa ja tehtävää). 

Ranskalaisia viivoja vain kertyi listaan enemmän ja enemmän. Oli kirjanpitäjän etsimistä, vakuutusten hoitamista, verottajan kanssa säätämistä (x100), kuittien etsimistä, uusien ohjelmistojen opettelemista ja ja ja... Listaa voisi jatkaa niin pitkälle, että nukahtaisit! Oikeasti. Lokakuun lopussa tuntui ensin erittäin helpottavalta, että lopulta päätöksen tein, mutta anna kun meni viikko-pari ratkaisun teosta.... Alkoi tulla epätoivo. Mistä kaikki yrittäjät repii ajan ja tiedon kaikkeen tähän? Samaan aikaan aloittelin opparin tekoa, joka sekin vei (ja vie edelleen) aikansa. 

Oli pitkästä aikaa pakko alkaa priorisoimaan arkea vähän reilummalla kädellä. Piti hankkia pitkästä aikaa myös ihan paperinen seinäkalenteri, johon jokainen kirjaa omat menonsa ja muistettavat asiansa. Kävi nimittäin pari kertaa niinkin, että kaikki meistä kolmesta kuvitteli olevansa seuraavassa hetkessä ihan eri paikoissa kuin missä lopulta oltiinkaan. Silloin kun tehtävää ja tapaamisia on paljon, tuntuu että kaikki ylimääräinen kodin laittaminen saa jäädä. Kuka nyt sen ainoan kahden tunnin ilta(yö)ajan haluaisi käyttää esimerkiksi lattioiden pesuun tai lakanoiden vaihtoon? Kysyn vain!

Kun sitten siivousyritys Freskasta laiteltiin viestiä siinä kaiken kauheuden keskellä, melkein pillahdin itkuun. Voi luoja, tätä mä haluan: ulkoistettu kotisiivous! Haluan tulla siistiin kotiin, haluan potea vähemmän huonoa omaatuntoa ja haluan, että mulla ois joskus illalla sellainen semikiva fiilis ettei (melkein) mitään ole tekemättä. Niin, ne kysyi haluaisinko kokeilla mitä heidän palvelunsa on ja miten se toimii. HALUSIN! Kerroin Pekalle, että tällainen juttu nyt olisi, että mitä jos joku muu siivoaisi meillä ja tehtäisi sillä ajalla jotain mukavampaa? Ehkä arvaatte, että ei paljon pyristellyt vastaan. 

Siinä sitten pari viestiä vaihdettiin, niin yhtäkkiä tajusin että siivous oli jo tulossa. Tiesin tarkalleen paljonko siihen oli varattu aikaa, koska siivooja tulisi, kuinka usein kävisi ja ennenkaikkea: mikä sen hinta olisi! Sitten tupsahti sähköpostiin vahvistus ensimmäisestä sovitusta siivouskerrasta ja tattadaa homma oli hoidettu. 

Ensimmäisellä kerralla olin itse kotona vastaanottamassa sympaattisen Sandran. Käytiin läpi missä mikäkin on ja mistä tarvittavat asiat löytyisi. Esitin kainon toiveen, josko hän vaihtaisi lakanatkin (vaikken ollut tilannut etukäteen lisäpalveluita) ja hymyillen hän vastasi; tottakai. Siitä sitten suhattiin kukin omiin menoihimme ja kun tulin kotiin, pöydällä odotteli viesti, jossa hän kertoi kuinka mukavaa oli siivota kauniissa kodissamme ja tutustua perheeseemme. Tämä oli toinen liikutuksen hetki asian äärellä. Olen aika tarkka siisteydestä ja vähän sillä silmällä katselin oliko "oikaistu" jossakin. Mutta ei! Oli tehty jopa enemmän, mitä odotin. Kaikki kylpyhuoneen laatatkin oli pesty ja ikkunanpokia myöden kaikki pinnat pyyhitty. 


Kun sitten olen jutellut asiasta tuttavien kanssa, niin yllätyin miten monella ystäväpiiristäni käykään siivooja kotona. Ei sellaisista asioista ole ilmeisesti tapana puhua, koska en ollut kuullut näistä aiemmin. Ehkä ulkopuolista siivousta pidetään edelleen jokseenkin "nolona juttuna" tai jotain. En tiedä miksi. Yllätyin myös siitä, miten helppoa tätä kautta siivouspalvelu on tilata ja maksaa. Palvelu maksetaan heti kun se klikataan ostoskoriin ja kotitalousvähennystä varten tulee vahvistus sähköpostiin. Käynnin jälkeen tulee vielä kiitokset ja vahvistus, että kaikki on hoidettu. Aika siistiä! 

Ei tämä ulkopuolinen siivous poista toki sitä tavaroiden järjestelyä tai korvaa jokapäiväistä tiskien laittamista ja pyykkirumbaa. Mutta kaikkeen muuhun se kyllä sitten auttaakin. Eniten siihen, ettei ketuta niin paljon ja sitten siihen, että oikeasti ei ole joka viikko sellainen olo, että pitäisi nuo pölytkin pyyhkiä ja lattiat pestä jne jne... Pitäisi ja pitäisi... 

Koska oltiin tosi tyytyväisiä, haluttiin että meillä siivotaan jatkossakin ulkopuolisen avun voimin. Ei joka viikko, mutta 3vk välein. 4 tuntia kolmen viikon välein on meille passeli (asuinneliöitä n.100) ja tarkoittaa kustannuksellisesti 4x34€ eli 132€. Tästä sitten kotitalousvähennys pois, niin hinnaksi jää 4x18,70€, eli 74,80€. Ei paha! 

Käykö teillä siivooja? Haluaisitko kokeilla? Sain iloiseksi onneksi teille lukijoillekin kivan bonuksen neuvoteltua, joten jos olet joskus miettinyt miltä tuntuisi tulla valmiiksi siivottuun kotiin, muttet ole saanut aikaiseksi testata, niin voilá tässä on vastaus unelmiisi! 

Kertatilaajalle -20€ alennus ensimmäisestä siivouskerrasta koodilla 20oblik
Säännöllisen siivouksen tilaajalle -50% alennus ensimmäisestä siivouskerrasta koodilla 50oblik
Palvelua pääset testaamaan ja tilaamaan Feskan kotisivuilta, eli tästä klik.

Alennukset ovat voimassa 28.3.2017 saakka. Freskan palvelualue kattaa tällä hetkellä Turun lisäksi koko pk-seudun ja Tampereen alueen ympäristökuntineen.


Tämä nainen ottaa nyt lehden käteen ja käpertyy sohvan nurkkaan. Juuri nyt ei tarvitse antaa ajatustakaan pölyjen pyyhinnälle tai lattioiden pesulle. Sängyssäkin odottelee puhtaat lakanat. Luksusta!

Jutta

  1. Meillä kävi vuoden ajan siivousfirman naiset kerran kuussa kuuraamassa talon. Nyt on ollut vuosi taukoa kaiken asunnon myynnin, remontoinnin ja yleisen nuukailun vuoksi. Kunhan päästään muuttamaan uuteen kotiin, niin takuula homma pyörähtää taas käyntiin. Parasta arjen luksusta, mitä tuolla rahalla voi hankkia :)

    VastaaPoista
  2. Yrittäjänä ja kahden aktiivisesti harrastavan lapsen äitinä tiedän oikein hyvin, miltä tuntuu, kun on miljoona asiaa hoidettavana ja pitää revetä joka suuntaan, sekä töissä että kotona. Mutta kummasti sitä vaan ehtii ja asiat lutviutuvat :) Itse asiassa, olen tehokkaampi pienessä kiireessä. Jos on kovasti "löysää", asiat etenevät verkkaisesti. Meillä kävi siivooja jokunen vuosi sitten, mutta nyt ei ole vähään aikaan käynyt. Voisin kyllä viritellä uudestaan... On niin ihanaa tulla putipuhtaaseen kotiin!

    VastaaPoista
  3. Siskoni yrittäjänä teki saman että otti kotisiivoojan ja sitten myös omaan yritykseen siivouksen samalla. Sanoi että aikaa on nyt paljon enemmän. Tuo kolmen viikoin välein on varmasti oikein hyvä rytmi.

    VastaaPoista

 

Newsletter

Widgets