Top Message

www.oblik.fi

MEIDÄN KODIN PARHAAT KIERRÄTYSLÖYDÖT JA VINKIT TURUN SEUDUN OSTOSPAIKKOIHIN

Kuukausittainen sisustuhaaste liittyy helmikuussa kierrätykseen. Miten herkullinen aihe! Sisustusbloggaajia syytetään usein turhaan siitä, miten ostetaan paljon uutta trendikästä tavaraa ja sillä saadaan näyttämään koti modernilta + persoonalliselta. Rohkenen olla päinvastaista mieltä! Kaisa on yksi loistava esimerkki ja hänen kotoa löytyykin runsaasti käytettynä hankittuja kalusteita ja esineitä. Kaisa emännöi myös tämän kuukauden haastetta ja esittikin meille sisustusbloggaajille tällaisen kysymyksen:

Mitkä ovat parhaat ja rakkaimmat kierrätyslöytösi? Esittele 3-5 kotisi kirppishelmeä ja listaa vapaamuotoisesti paikkakuntasi parhaat 2nd hand -paikat! Kaisa lupasi koostaa No home without you -blogiinsa näistä sitten koko Suomen (noh, melkein) kattavan vinkkipostauksenkin.


Olen suuri "designfani", mutta samalla paljastan, että meidän kotiin ei ole montakaan designesinettä/-kalustetta uutena ostettu. Syitä on kolme. 

Ensimmäisenä on se, että minusta kotiin saa eläväisyyttä ja kerroksellisuutta kun kaikki kalusteet eivät ole samalla vuosikymmenellä hankittuja/valmistettuja. Ajattoman klassinen muotoilu mahdollistaa sen, että moni jo kymmeniä vuosia sitten suunniteltu kaluste näyttää yhä edelleen ajankohtaiselta. 

Toisena syynä on eurot! Koska olen jonkin verran pihi hankkimaan mitään täyteen hintaan uutena (joskus toki sitäkin, mutta harvemmin) niin päädyn monesti etsimään haluamaani asiaa ensin käytettynä. Usein hyvin suunnitellut ja valmistetut tuotteet kestävät pidempään parempana ja näin samasta kalusteesta voi helposti nauttia useampikin omistaja. Eurojen lisäksi säästän luontoa, sillä ajattelen ettei kaiken tarvitse olla valmistettu juuri minulle uutena. 

Kolmas syy on tarinat ja löytämisen ilo. Voi luoja sitä onnen hetkeä kun onnistun löytämään haaveilemani jutun jostakin käytettynä. Usein pelissä on ripaus sattumaa ja samalla onnea. Aktiivinenkin pitää olla, sillä hyvät löydöt bongaa usein myös joku muu. Samanlaista ilon tunnetta en saavuta uusia asioita ostaessani.


Designin lisäksi meillä on reiluhkosti kirppareilta löytyneitä pienesineitä, erityisesti maljakoita ja koriste-esineitä. Tekstiileitä en vielä ole oppinut käytettynä hankkimaan, vaikka esimerkiksi laadukas matto voisi hyvin olla sellainen, jonka kotiin hankkisin kierrätettynä.

Eniten etsin ja käytän aikaa tuoleihin. Ne ovat suurin heikkouteni. Minusta kauniita tuoleja ei voi koskaan olla kotona liikaa. Tai no ehkä joskus, mutta en ainakaan vielä ole siihen pisteeseen päässyt. Tästä syystä myös omat parhaat löytöni ovat lähes poikkeuksetta tuoleja :D.

Parhaat kierrätyslöydöt meidän kodissamme ovat:


 1. Seiska-tuoli (Arne Jacobsen), jonka verhoilu on nahkaa, Bukowskis
 2. Bertoia-tuoli (Harry Bertoia), Fasaani/Helsinki secondhand
 3. Muurahais-tuolit (Arne Jacobsen), tori.fi
 4. Wieniläistuolit 4kpl, joiden istuinosan verhoilin nahalla, tori.fi
 5. Tiikkipöytä (Carl-Gustaf Hiort af Ornäs), VintageHelsinki

Lisäksi on pakko mainita olohuoneessa oleva äärettömän kaunis Yngve Ekströmin Arka-tuoli, joka on ihan viimeaikainen löytö Bukowskis -nettihuutokaupasta. Yhtä onnistuneena bongauksena pidän mustia DSW-tuoleja, jotka nekin onnistuin hankkimaan käytettynä Pohjoismaisen designin fb-kirppikseltä. Alla olevassa kuvassa näkyy myös Gemlan vanha sohvapöytä, joka niinikään löytö nettikirpparilta.


Vaikka ylläolevat löydöt ovatkin wieniläistuoleja lukuunottamatta kaikki hankittu muualta kuin Turun alueelta, olen onnistunut monissa pienemmissä hankinnoissa hyödyntämään paikallisia liikkeitä.

Turun alueen 2ndhand -aarteita löydät mm. näistä paikoista:
Martin Aitta, Martinkatu 7, Turku
Kirppiskeskus Hassinen, Hakakatu 13, Turku
Ekotori (Itäharjun myymälä), Rautakatu 12, Turku

Lisäksi haluan vielä mainita kolme verkossa olevaa aarreaittaa:
Pohjoismaisen designin kirpputori (fb-ryhmä)

Tämä haaste oli kyllä itselleni e-r-i-t-t-ä-i-n mieluinen! Jään innolla odottamaan Kaisan koostetta, jossa bloggaajien parhaat löydöt on vedetty yhteen. Miten mielenkiintoista nähdä, millaisia kierrättettyjä aarteita muut ovat kotiinsa onnistuneet löytämään.

Käytkö sinä muuten paljon kirppiksillä tai huutokaupoissa? Joko ihan paikanpäällä tai verkossa?

Mukavaa sunnuntaita,
Jutta

Sinua saattaa kiinnostaa myös nämä jutut, joissa lisää viimeaikaisista löydöistä:

 1. Todella kauniita löytöjä! Muutenkin teidän uusi koti näyttää todella ihanalta. :) Mäkin rakastan kirppiksiä ja niiden tuomaa löytämisen iloa. Toivottavasti ehtisin myös itse tarttua tähän haasteeseen, vaikka aiemmin tässä kuussa jo vähän sivusinkin aihetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon <3. Kierrätyslöydöt ovat siitä ihania, että koskaan ei tiedä milloin se "the one" osuu vastaan. Mutta se onkin osa viehätystä kun ei tiedä kauanko pitää etsiä :)

   Poista
 2. Tiedän tuon onnen taianomaisen tunteen, kun löytää aarteen. Tuolit ovat heikkous, mutta tila tuo siihen omat rajansa. Osaat bongailla kauniita asioita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että koet samanlaista löytämisen iloa! Ihan parasta. Meillä on onneksi edelleen muutamia tuoleja etsinnässä - erityisesti mökille... Eli vielä saa jatkaa etsintöjä :)

   Poista
 3. Voihan tuolit - niin mielelläni hankkisin lisää niitä! Meillä vain on joka paikka täynnä vanhaa - eikä todellakaan designia;) Minun on parempi tässä elämän vaiheessa kiertää kaukaa kaikki huutokaupat ja kirpparit - sortumusvaara saattaisi olla liian suuri. Sitten kun saan isännän suostumaan muuttamaan pienempään asuntoon, pistän nämä vanhat romut pihalle ja shoppailen sopivasti sekaisin vanhaa ja uutta;)
  Teidän tuolivalikoima saa kyllä vain huokauksia aikaiseksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, kirppari- ja huutokauppakierrokset ovat kyllä vaarallisia. Tuolivalikoimamme on ihana osoitus minusta siitä, että vaikka kaikki ovatkin vanhoja, niin näyttää silti todella ajattomalta ja kivan persoonalliselta. Ihania tarinoita niihin myöskin liittyy :).

   Poista
 4. Hei! Muistaisitko, mitkä polttimot sinulla on tuossa kattovalaisimessa? Itselläni tilauksessa sama valaisin, ja mietin, mitkä polttimot hankin siihen. Sävy saisi olla enemmän valkeaan kuin kellertävään vivahtava ja teho mahd. kirkas. Valaiseeko tämä mielestäsi hyvin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Instan puolella tätä jo kysyttiinkin niin vastailen samoin... En ole ihan varma enää (koska muisti), mutta muistelen niiden olevan 3000K. Kannattaa kysellä lähimmästä sähköliikkeestä, sillä peruskauppojen valikoima näissä polttimoissa oli melko suppea. Toivottavasti löydät oikean joka sopii juuri teille :)

   Poista
 5. Löytösi ovat upeita ja istuvat hyvin kotinne aikakauteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ihana kuulla. Se onkin ollut yksi "kriteeri" monissakin hankinnoissa. :)

   Poista

 

Newsletter

Widgets