Top Message

www.oblik.fi

VIIKONLOPUN KIRPPARILÖYDÖT


Arvaatteko mistä tietää stressitason laskeneen ja luovan mielen alkavan jälleen heräilemään? Tietysti siitä, että löydät itsesi kirppuorilta haahuilemassa ja hypistelemässä mitä ihmeellisimpiä asioita. Silloin kun on kiire ja liian monta deadlinea päällekkäin, ei tule mieleenkään mennä laahustamaan kirppareiden käytäville. Vaikka oikeasti pitäisi, koska lähes aina huomaan inspiroituvani siellä ja keksiväni mitä hauskempia ideoita joko kotiin tai johonkin asiakascaseen liittyen. 

Inspiraation lähde voi olla jokin hassu kaluste, juomalasien värisävy, kirjan kansi, taulun tunnelma tai vaikkapa vanha lelu. Näitä asioita en useinkaan edes osta, mutta niistä juontaa jokin käyttökelpoinen idea, joka saa minut inspiroitumaan. Bonuksena ideoiden lisäksi saatan löytää joskus jotakin mukavaa pientä kotiin ostettavaksi. Mutten läheskään aina. Tänä viikonloppuna löysin. 



Parhaiden löytöjen juju on siinä, että löydät jotakin, mitä et osannut etsiä. Eriskummallisia esineitä löytää monesti ihan hyllykirpparilta jostakin nurkasta muiden tavaroiden takaa. Hyppään lähes aina yli ne lasivitriinit, joissa on hienoja lasiesineitä, maljakoita, kuppeja ja purnukoita. En ole sellainen keräilijä, joka tulisi etsimään kirpputoreilta tällaisia juttuja vaan haluan löytää jotakin uniikimpaa ja hassumpaa. Tiedättekö?

Tämän viikonlopun parhaimpiin bongauksiin osui henkarivaatteiden alla yksinään hyllylevyyn nojaileva simpukkamaljakko. Hintaa kaksi euroa viisikymmentä senttiä. Niin kasaria ja outoa "matkamuistotyylistä", että se on jo älyttömän kaunista. Pariksi simpukalle löytyi toisen loossin leluhyllyltä lautapelien vierestä tuo symppis pieni karttapallo kympillä. Okei, tämä ei ollut edukas löytö, mutta siitä tuli niin kiva fiilis, että päätin ostaa sen pienen pohdinnan jälkeen. Vanha paperipäällysteinen pallo sopii kivasti ikkunalaudalle maljakoiden kaveriksi. Kolmanneksi silmiin osui savipullo 1,50 euron hintaan. Tässä oli niin söpöt kahvat, joihin ihastuin heti nähdessäni.


Näiden lisäksi onnistuin löytämään muutamia kuvausrekvisiitaksi sopivia juttuja pariin eri työprojektiin, joista tulin todella iloiseksi! Jälleen hyvä muistutus siitä, että kivojen sisustuslöytöjen tekeminen voi onnistua myös tavallisella hyllykirpparilla. Hyviin löytöihin ei siis tarvita välttämättä mitään hienoa vintageputiikkia tai antiikkiliikettä. Vaikka toki niissäkin hyvät puolensa on, niin todellisia superlöytöjä edullisella hinnalla sen kaltaisista harvemmin tekee. Fiilistelin tällä viikolla myös eräässä toisessa paikassa, joka saa minut sopivan hetken ja tunnelman tullen inspiroitumaan. Nimittäin ruokakaupan vihannesosasto. Tästä voisinkin joskus kertoa hieman lisää (miten ja miksi vihannekset, hedelmät jne saavat minut luovaan mielentilaan :D).

Jutta

PS. Tänään tein löytöjä Hassisen kirpputorilla
Kirppiskeskus Hassinen löytyy osoitteesta Hakakatu 13, 20540 Turku.


  1. Hi hii, saman kirppiksen kahlasin minäkin läpi eilen - olen siellä lähes joka viikonloppu. Ja taisin pitää samaa savipulloa kädessänikin ;)
    Kaikenlaista on vuosien varrella tullut sieltä kotiin kannettua. Siellä oli nytkin vaikka mitä hienoa, mm. aivan ihania 50-70-luvun huonekaluja... jos vaan olisi tilaa... Ja kyllä minä tykkään katsella niitä vanhoja värilaseja ja -pullojakin - ne ovat niin kauniita ja mielelläni opiskelen niiden tekijöitä ja sarjojen nimiäkin samalla. Monet kun löytyvät omasta vitriinistäkin.
    Stressinpoistoa todellakin, olen niin samaa mieltä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, miten kiva sattuma! :) Ja kiinnitin muuten huomiota myöskin noihin 50-70-luvun kalusteisiin, ihanaa, ettei niitä pidetä enää "romuna" kuten vielä tovi sitten. Ja hei totta muuten, minäkin kyllä katselen noita värilaseja ja -pulloja, mutta parhaimpina löytöinä pidän jotenkin itse niitä "toisen romu on toisen aarre" juttuja. Niistä tulee niin pirskatin hyvä mieli kun osuu eteen sattumalta. ;)

      Poista
  2. kaunis maljakko.itselläni taitaa olla saman sarjan lautanen.kissanmaitolautanen.toivottavasti ei hajoa,kissa on ronkeli.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikä! Ihana kissa, kun pitää tyylikkäästä maitolautasesta <3 Pidän peukkuja, ettei hajoa :)

      Poista
  3. Minimaapallo on super! Hyvä, että ostit. En usko, että toista tulee ihan äkkiä vastaan. Ainakaan kympillä, vaikka kirpparilla se kymppi vähän kirpaiseekin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hei eikö olekin <3. Ja on ihan totta, että jos tuo olisi tullut vastaan jossakin muualla kuin kirpparilla, ei kymppi olisi tuntunut pahalta. Kirpparilla sitä katoaa siihen "matalaan hintakuplaan" ja yhtäkkiä moni edukaskin juttu tuntuu arvokkaalta. Jälkikäteen olen myös samaa mieltä, että onneksi ostin sen, olisi nimittäin jäänyt harmittamaan muuten :)

      Poista

 

Newsletter

Widgets