Top Message

www.oblik.fi

TRENDIKÄS RUUSUKULTA: DIY-IDEOITA SPRAYMAALILLA

Kaupallinen yhteistyö: Cello

Erilaisten metallisävyjen yhdistäminen on juuri nyt erityisen pinnalla sisustuksessa. Kolme-neljä vuotta sitten sisustajat hullaantuivat kuparin sävyyn ja silloin kuparispraylla tuunattiin mitä erilaisempia pienesineitä ja yksityiskohtia kotona. 2016 pinnalle nousi vahvasti messinki ja tuolloin trendin aallonharjalla olevat valitsivat kotiin messinkisen hanan lisäksi erilaisia messingin sävyisiä tuikkukuppeja, vetimiä ja muita elementtejä. Viime vuoden aikana messingin rinnalle kiri lähivuosina niin kovin vieroksuttu kromi. Yhteistä näille nouseville metallisävyille oli vahvasti se, että niiden keskenään sekoittaminen tuntui vieraalta ja tuntui, että match-match-ajattelu onkin ollut metallisävyissä todella vahvasti läsnä. Myös kultaisia detaljeja on nähty jonkin verran, mutta suurta hittiä niistä ei ole päässyt syntymään. Keltakultaa on käytetty kuitenkin pienissä määrissä muiden metallien rinnalla.

Trendikäs ruusukulta on sisustajien valinta vuonna 2018


Viime aikoina on ollut ilahduttavaa huomata, miten eri metalleja ja niiden sävyjä on sekoitettu keskenään rohkeammin. Messinki ja kromi ovat ajankohtaisia edelleen, mutta tämän vuoden selvästi nousevin trendi on kuitenkin ruusukulta. Ruusukulta on sävyltään hienostunut ja pehmeä. Huomattavasti keltakultaa ja kromia pehmeämpi. Kevättä kohti mentäessa uskon sitä näkyvän myös paljon enemmän pastellisävyjen rinnalla sisustuksen viimeistelijänä.

Metallisävyt ovat kotona niitä, jotka ovat esillä usein vain pienessä roolissa - mutta sitäkin mielenkiintoisempana. Eri trendien perässä juokseminen on turhaa, jos ne eivät tunnu omalta, mutta inspiraatiota niistä kuitenkin on ammennettavissa runsaasti. Päätin tuoda ruusukullan sävyä meidän kotiin pieniin yksittäisiin juttuihin, sillä minusta se on mitä ihanin pehmeä sävy kevätkodin sisustukseen. Sisustuksen lisäksi olen melko varma, että ruusukulta on vahvasti läsnä kevään ja kesän juhlien teemavärinä. Koruissa ja muodissahan tämä on näkynyt vahvasti jo aiemmin.


Spraymaalilla helposti uutta ilmettä


Koska emme ole vaihtamassa vetimiä, hanaa tai muitakaan kiinteitä elementtejä kotona, halusin tuoda helmiäisen pastellista sävyä nimenomaan sisustuksen pienesineisiin. Löysin Cellon spraymaalien valikoimista tämän vuoden uutuusvärin ruusukullan jo vuodenvaiheessa ja aloin etsimään sopivia tuunattavia esineitä samantien. Onnistunut tuunailija löytää omien kaappien kätköistä jonkin vanhan esineen, jolle antaa uuden elämän uudella värillä. Itse löysin pari vanhaa maljakkoa, jotka sopivat kauniisti yksittäisten oksien tai kevätkukkien pariksi loistavasti. Aloitin myös tuunaamaan kelloa, mutta tiedättekö - kootessani sitä takaisin, en saanut enää taustalevyä siihen kiinni. Täytyy vielä tutkailla mitä sille oikein tapahtui... Olen muuten sitä mieltä, että kotiin saa parhaiten omaleimaista ilmettä tekemällä jotakin itse tai freesaamalla käytettyjä kalusteita tai esineitä uusien rinnalle.

Lisäksi päätin testata ruusukullan sävyä erääseen ystävänpäivälahjaan. Teen ystävälle suunnattu pieni muistaminen tehtiin lasipurkista, jonka kanteen kiinnitin kuumaliimalla pari puista maatuskaa. Liimauksen jälkeen koko kansi suihkutettiin spraylla ja annettiin kuivua. Sisälle sujautin teepussien lisäksi pienen taitellun kirjeen <3.

Cellon spraymaalien värivalikoimasta löydät useita eri vaihtoehtoja omiin projekteihisi. Jos ruusukulta ei tunnu omalta, kannattaa kokeilla hopeaa tai perinteistä kullan sävyä. Metallivärien lisäksi löydät Cellolta perusvärit (musta, valkoinen, sininen, punainen…) sekä esimerkiksi listavalkoisen sprayn. Spraymaalit ovat mitä helpoin tapa uudistaa pieniä juttuja nopeasti ja vähällä vaivalla. Ei ihme, että ”suihkuttelu” onkin niin kovassa huudossa DIY-ihmisten keskuudessa vuodesta toiseen. Cellon sprayt ovat käytettävyydeltään todella näppäriä, sillä kuivumisaika, tartuntakyky ja värin peittävyys ovat erinomaisia. Hintaa yhdelle pullolle tulee 11,95 euroa ja sillä suihkuttelee jo useamman sisustusesineen uuteen loistoonsa.

Huomiona haluan kuitenkin ruusukullan sävystä vinkata, että siinä on punaista pigmenttiä sen verran, että huokoisia pintoja maalatessa kannattaa käyttää pohjalla väritöntä spraylakkaa. Tämä estää sävyn imeytymisen puun tai muun huokoisen pinnan sisään. Omaan silmääni tämä ruusukultaisen sprayn sävy on enemmänkin pastellinen/helmiäinen vaaleanpunainen. Mutta itseasiassa se oli vain positiivinen yllätys! Tämä sopii ihan täydelliseti tuomaan ripauksen kevättä sisustukseen.


Mitä sävyjä ruusukultaan on helppo yhdistää?


Ruusukulta yhdistyy mutkattomasti juurikin hempeisiin pastellisävyihin. Vaalea harmaa, lämmin heinän sävy, haalea turkoosi tai vaaleanpunainenkin mattapinta toimivat kiiltävän ruuskullan aisaparina erityisen hyvin. Oma suosikkini on heinän sävyn ja ruusukullan liitto. Sopivasti hienostunut ja eleetön, mutta kuitenkin todella freesi. Raikkaus puhuttelee muutenkin nyt kevättä kohdin mentäessä sisustuksen saralla, joten ehdottomasti suosittelen kokeilemaan kiiltäviä tai himmeitä metallisävyjä ja hempeän vaaleita mattavärejä keskenään.

Kylpyhuoneen tangosta jäi muuten pikkuisen yli mustaa sprayta, joten päätin tehdä siitä juniorille kirjatuen. Muovinen dinosaurus on joku vanha kirpparilöytö, jonka liimasin suihkuttelun jälkeen vaneripalan päälle tukevasti kuumaliimalla. Painoa tuolla dinolla on juuri sopivasti, että jaksaa kaulallaan pitää taskukirjoja pystyssä ilman ”valumista” tai kaatumista. Siitä tuli itseasiassa tosi kiva ja sopisi kyllä ihan vaikka olohuoneeseenkin kirjatueksi ikkunalaudalle.


Tällaisia tuunailuja täällä on tällä erää puuhailtu! Varoitan muuten sitten, että tämä sprayailu on todella koukuttavaa puuhaa. Viime kerrasta olikin jo sen verran aikaa, että olin ehtinyt unohtamaan, mutta muistui kyllä ihan samantien taas mieleen :D. Nyt pitää pitää itsensä kurissa, ettei innostu ihan kaikkea suhuttelemaan.

Oletteko te jo innostuneet ruusukullan sävystä ja/tai pienien
sisustusjuttujen freesaamisesta kevättä kohti mentäessä?

Jutta

PS. Kohta spraymaaleilla pääsee tuunailemaan jo uloskin, mutta sitä ennen maalaukset kannattaa tehdä autotallissa, tai muussa tilassa, jossa ilmassa leijuva maali ei pääse suttaamaan paikkoja. Spray on yllättävän hienoa tavaraa ja leijuu ilmassa helposti kauemmaksi mitä piti. Tästä syystä muistakaa suojata maalattavan alueen lähiympäristö ja työstäkää ihanat ideat jossakin muualla kuin olohuoneessa tai keittiössä. Pieniä esineitä voi sprayata vaikkapa pahvilaatikon sisässä, jos sopivaa askartelu-/tuunailutilaa ei kotoa löydy. Tämänkin kanssa kuitenkin suosittelen olemaan varovainen.

 1. Tulipa noista suloiset! Minulla on ollut tarkoitus sprayata meidän verhotangot - vaan en ole osannut päättää sävyä; täytyypä harkita tuota ruusukultaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Verhotangot oisi kyllä superkivat jonakin muuna kuin perusvärisenä. Ihana idea! Tulethan vinkkaamaan jos päädyt ne tuunaamaan :)

   Poista
 2. Hieno tuo kirjatuki. Maatuskoista en niinkään pidä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :). Ja maatuskat varmasti jakavat mielipiteitä :)

   Poista
 3. Tästä innostuneena tuunasin ruusukullan värisen kastehelmi-tuikun ja siitä tuli niin ihana että suihkuttelen noita varmasti useamman! :)

  VastaaPoista

 

Newsletter

Widgets