Top Message

www.oblik.fi

TOP 3: NÄILLÄ HAKUSANOILLA BLOGIIN PÄÄDYTÄÄN


Välillä on ihan mukavaa katsoa, millä hakusanoilla tänne sivustolle useimmiten päädytään. Joukossa on monenlaisia lukijoita... On teitä, jotka lukevat jokaisen postauksen ja seuraa blogia muissakin kanavissa aktiivisesti. Sitten on teitä, jotka käyvät täällä silloin tällöin ja lukevat ehkä useamman tekstin kerralla. Mutta sitten on iso joukko myös teitä, jotka päätyvät tänne etsittyään googlesta ratkaisua ja ideoita johonkin tiettyyn pulmaan. Osa tästä porukasta jää lukemaan muitakin juttuja, osa jatkaa matkaansa vastauksen löydettyään. Välillä kuitenkaan suoraa vastausta ei välttämättä ongelmaan löydy, mutta toivottavasti edes useimmiten. Kokosin kaikkien aikojen suosituimmat hakusanat/lauseet, joilla blogiin tullaan vuodesta toiseen. 

TOP 3 hakusanaa blogissa tällä hetkellä ovat:

 1. Lasikuitutapetin tasoitus. Aina ja vain tämä juttu jaksaa kerätä hakukoneosumia ja porukka päätyy lukemaan tätä neljän vuoden takaista tekstiä, jossa testasimme hommaan sopivaa tasoitetta. Kuvat on vääntyneet ihan sutturaisiksi (blogipohja kun on muuttunut tuon jälkeen muutaman kerran) ja olen monesti miettinyt koko jutun päivittämistä, mutta äh, pointti taitaa tulla kuitenkin esille ihan mainiosti noinkin. Visuaalisesti postaus on omaan silmääni yksi kaikkien aikojen kamalimmista. :D
 2. Suuri pyöreä ruokapöytä. Tämä Pekan kirjoittama teksti nousee joka kuukausi myös yhdeksi luetuimmaksi ja tästä saan myös vähintään kuukausittain sähköpostia. Olen pyrkinyt vastaamaan näihin kysymyksiin kommenteissa, mutta ehkei niitä lueta niin tiiviisti, koska yleisimmät kysymykset ja niiden vastaukset löytyvätkin jo sieltä. Ehkäpä tätäkin juttua tulisi päivittää ja lisätä vastaukset suoraan tekstiin. Sähköposteihinkin toki vastailen :). 
 3. Kuusiorigami. Tämä DIY-ohje löytyy myöskin neljän vuoden takaa, jonka jälkeen se on noussut joka talvi yhdeksi suosituimmaksi tekstiksi. Vaikka hakuaika tälle on usein syyskuu-joulukuu, niin hakumäärät ovat sitä luokkaa, että se yltää koko vuoden tilastoissa pronssisijalle.


Nämä kolme postausta kerää siis tasaiseen tahtiin hakuosumia, mutta sitten on myös liuta uudempia tekstejä, joista ennustan tämän hetken hakujen perusteella nousevan paljon osumia myös jatkossa. Näitä ovat mm. Musta mökki, DIY daybed ja musta mökkikeittiö/musta keittiö. Nämä kaikki olivat jo julkaisuhetkellä todella luettuja, mutta tuntuvat keräävän hakukoneosumia myös nyt jälkikäteen mukavia määriä. 

On ihan parasta, jos pystyn blogissani antamaan ideoita ja inspiraatiota teille lukijoille niin nyt, kuin jatkossakin. Siitähän tämä minusta paljolti kertoo. Selvästi eniten täältä haetaankin ideoita kotiin ja remonttiin, mutta nyt kevään ja kesän aikana mukaan on löytänyt myös paljon uusia lukijoita, jotka etsivät ideoita mökille. Mahtavaa! Ja niinhän siinä kesällä kävikin, että postaukset syntyivät pääasiassa mökkijutuista, joka oli tietysti ymmärrettävää, koska vietimme siellä paljon aikaa. Nyt taas syksyn tullessa on varmasti siellä suunnalla vähemmän kerrottavaa, vaikka toki siellä läpi vuoden käymmekin.

Olisi kiva kuulla, onko tätä tekstiä lukemassa nyt joku sellainen, joka on aikanaan päätynyt seuraamaan blogia löytäessään jonkun näistä teksteistä?

Jutta

 1. Minä taisin kolme vuotta sitten eksyä blogiisi juurikin kuusiorigami haun myötä. Sen jälkeen onkin tullu luettua lähes kaikki postaukset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa! Ihana, kun ilmiannoit itsesi :) Ja ihan mahtava kuulla, että ideoita ja inspiraatiota on löytynyt myös sen jälkeen. Parasta <3. KIITOS!

   Poista
 2. Hauskoja hakusanoja, ja onneksi osuivat aihepiiriin! Aina välillä kuulee kauhutarinoita todella hämmentävistä googlauskombinaatioista, mutta täältä selvästi löytyy paljon hyödyllistä tietoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, kyllä niitäkin välillä osuu kohdalle, muttei onneksi ole niitä haetuimpia :D.

   Poista
 3. Ei liity nyt tähän, mutta olen ihaillut keittiötänne todella paljon ja saanut siitä inspiraatiota omaan unelmakeittiöön rakenteilla olevaan kotiin. Keittiönne on vain kertakaikkisen upea, jollakin kivalla tapaa ovela ja särmikäs, kuitenkin niin kodikas<3 olisin kiinnostunut tietämään minkä levyiset nuo ikkunan alta löytyvät 3 leveää laatikostoa ovat? Kiitos jos jaksat vastata:) t.Enni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Kaunis kiitos kommentistasi <3. Ja loistavaa, että täältä on löytynyt inspiraatiota omaankin kotiin. Olen työkiireiden vuoksi nyt auttamatta jäljessä tähän vastaamaan, mutta siis tosiaan kolme 80cm leveää laatikostoa on tuossa ikkunan alla ja sitten vielä mikron mentävä lisäosa. :)

   Poista
 4. Heips! Varmaankin jossain olet jo kirjoitellut, joten pahoittelut jos samaa kysytty monesti... Mutta mitkä ovat tuon ruokapöydän jalkojen mitat? Pöytölevyn halkaisija taisi olla 150 cm? Kiitos :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Usein tuota tosiaan kysytään ja muistat ihan oikein, 150cm on pöydän halkaisija. Jalkojen halkaisija oli 80cm :) Jäi sopivasti tilaa, että tuoli mahtui pöydän alle kun sitä ei käytetty. Haluttiin hyödyntää jokainen istumapaikka, ettei jalat ole tuolien tiellä.

   Poista

 

Newsletter

Widgets