Top Message

www.oblik.fi

VILKAISU OLOHUONEEN UUTEEN TUNNELMAAN

Moikka! Kyselin teiltä aikaisemmin vinkkejä kodin hankalimman huoneen sisustustuspulmiin. Postauksen kommenttikentässä kävi vilkas keskustelu ja päätin nyt ryhtyä niiden innoittamana tuumasta toimeen... Vielä ei siis ole valmista, mutta muutamia muutoksia sain jo aikaan. Halusin tietysti tulla heti näyttämään näitä ensimmäisiä pieniä yksityiskohtia teille, koska niin ihanasti vinkkejä ja ideoita minulle annoitte. Laajempia kuvia tulee sitten varmasti kun saadaan muutamia asioita vielä paikoilleen :):

Näitä ehdottamianne muutoksia kokeilin:

 1. Maton vaihtaminen. Sain lapsen ylipuhuttua mattojen vaihtamiseen ja nyt olohuoneeseen palautui siinä viime keväänä ollut villamatto. Tyylillisesti tämä matto sopiikin tilaan nyt huomattavasti paremmin ja olohuoneen vaaleampi matto siirtyi nyt lapsen omaan huoneeseen.
 2. Ripaus kontrastia. Nostimme muutamat viherkasvit Kekkilän istutuslaatikkoon, joka toi ensinäkin rutkasti lisää kontrastia, myös kasasi mukavasti kasvit yhteen tuohon aiemmin tyhjään nurkkaan. Nyt mielestäni tuo nurkka on kuin kutsuva viidakko! Ihana <3. Tämän istutuslaatikon bongasin, kun Jutta stailasi Bo:n toimistolle neukkaria uusiksi. Alunperin olin ajatellut jossakin vaiheessa hieman sirompaa Ferm Livingin Plant Boxia, mutta nähtyäni tämän, oli päätös selvä!
 3. Verhot! Näitä siis olin jo hankkimassa, mutta vasta nyt uskalsin repäistä. Tästä pitää ihan taputtaa itseä olalle, sillä vajaa kaksi vuotta siihen meni, että ensimmäiset verhot saatiin ripustettua. Ja voi kyllä - vihreät samettiverhot toivat tilaan reilusti lisää tunnelmaa. Hakusessa on vielä yksi keveä vaalea verho tähän jatkeeksi, joten ihan ei valmistunut kuitenkaan kerralla.
 4. Sohvapöytä. No tämä ei sinänsä ole mitenkään valmis. Siirsin maton vaihdon ajaksi sohvapöydän sohvan sivuun ja yllättäen se sopikin sinne huomattavasti paremmin kuin tuohon keskelle. Ehkä se onkin kokonsa puolesta enemmän sivupöytä kuin sohvapöytä. Väliaikaisesti kannoin nyt tämän puupöydän takaisin, joka tilassa on aiemmin ollut, mutta en ole vielä päättänyt onko tuo lopullinen sijoituspaikka. 
 5. Sohvatyynyt. Vaihtelin vähän päällisiä sohvatyynyihin ja nyt tuo Saanan ja Ollin musta yksilö toimii hyvin väriparina istustuslaatikolle. Etsinnässä olisi vielä yksi tietynlainen sohvatyynyt tuon vispipuuronvärisen tilalle, mutta katsotaan josko sellainen tulisi jostakin itsellään vastaan.Kaikenkaikkiaan tämä muutospuuska "levisi vähän käsiin", sillä kuten todettu, maton vaihdon myötä myös lapsen huone koki siltä osin muutoksen. Yhtä aikaa yläkerrasta lähti tuo puupöytä tänne olohuoneen puolelle, kahden taulun paikkaa vaihdettiin ja lisäksi verhoja alkoi tehdä nyt mieli vähän joka huoneeseen. Mutta hurjan inspiroivaa tämä on ollut pitkästä aikaa! 

Ja sehän tässä juuri parasta onkin, ettei kaiken tarvitse kerralla valmiiksi tulla! Lopulta siis aika pienillä muutoksilla tilaan tuli kyllä reilusti kontrastia, rohkeutta ja tunnelmaa. Kurkkaa täältä, miltä tila näytti ennen pieniä sisustuksellisia muutoksia. Ainakin minusta. Mitä sinä olet mieltä siitä, että tilaan tuli nyt tummia sävyjä enemmän?

Jutta

 1. Ihanalta näyttää ja verhot on superhienot <3 Minuunkin on vihdoin ja viimein taas iskenyt sisustuspuuska ja ajattelin olla hurja ja vihdoin palata blogin pariin.

  VastaaPoista
 2. Verhot tuo kyllä ryhtiä tilaan ! Ja kukkahylly on kiva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Terhi! Tämä oli kyllä itseltäni jo aika iso juttu, että uskalsin näin tummaan sävyyn lähteä verhojen kanssa. Mutta toimii! :)

   Poista

 

Newsletter

Widgets