Top Message

www.oblik.fi

MUSTA MÖKKIKEITTIÖ


Tässä se nyt on. Edelleen pieniä viimeistelyjä vaille, mutta täydessä käytössä ja alituisen ihastelun alla. Olen myyty! Edellisessä kodissa meillä oli musta keittiö ja se oli todellinen silmäteräni koko kodissa. Nykyisen kodin keittiöremontissa mustat kiintokaapit eivät kuitenkaan tulleet kysymykseen tilan pienen koon vuoksi, sillä en halunnut "pienentää" keittiön tuntua entisestään. Tästä syystä valkoiset kaapistot olivat nykyisen keittiömme valinta (kuvia nykyisen kodin keittiöstä löytyy ainakin näistä jutuista). Musta keittiö jäi kuitenkin aavistuksen kaivelemaan ja haikailin sen perään kodin myymisen jälkeen pitkäänkin. Kun sitten mökki ostettiin, oli selvää, että tänne pitäisi tehdä uusi keittiö. 

Ensinnäkin ruoanlaitto haluttiin tuoda oleskelutilojen yhteyteen ja lisäksi vanha keittiö (nykyisin ulkotiskauspaikkana toimiva kompakti kaappi) oli meidän tarpeisiimme aika lailla liian pieni. Lopullisen päätöksen teimme puhtaasti siitä syystä, että haluamme katsoa keittiöstä rantaan, emmekä mökin takana olevaan rinteeseen. Päädyimme suunnittelemaan keittiön omien tarpeidemme mukaiseksi itse ja teetimme kaapistot vanerista. Koko keittiömme on siis runkoja ja tasoja myöden täyttä vaneria. Budjettisyistä kaapistojen rungot ovat havuvaneria, kun taas ovet, sivut, sokkelit, työtaso ja ylösnostettu välitila on koivua. Päällä vanerilla on pikimustaa petsiä ja himmeä lakka. Keittiön toteuttajaksi valitsimme entisen luokkakaverini Tero Lähteenmäen, joka osoitti erityislaatuista taitoa vanerin käsittelyssä koko opiskelujen ajan. Keittiö oli kuitenkin Terolle ensimmäinen, joten saatoimme molemmat hieman jännittää miten siinä tulisi käymään. Mutta hyvinhän tässä kävi! Ja enemmänkin! 


Joitakin osia pitäisi vielä viimeistellä, tasot kiinnittää, uuni hankkia jne jne. Mutta noin niinkuin muuten - tässä se nyt on <3. Olen sitä mieltä, että tämä oli ainoa oikea valinta mökille (niin mallin, materiaalin, kuin värinkin osalta). Seinälle kiinnitin isältäni saadun vanhan hyllyn, jonka alkuperästä ei ole täyttä varmuutta. Aluksi ajattelin sen ehdottomasti olevan String System -järjestelmän alkuvuosien tuotantoa, mutta varmuutta tosiaan en ole asialle saanut. Mitoitus poikkeaa hieman nykyisestä ja lisäksi metalliosien kulmat näyttävät minusta pyöreämmiltä. Mutta yhtä kaikki - isäni maalasi tuon hänen autotallissa vuosikausia lojuneen hyllyn nyt tänne meille ja se on juuri passelin kokoinen toimittamaan yläkaappien virkaa. Osaisiko joku viisaampi muuten kertoa mistä voisin asian tarkistaa hyllyn osalta? Seuraavat akuutit mökkikeittiön hankinnat olisi roskispöntön ja valaisimen hankinta. Mutta pikkuhiljaa :).

Jutta

PS. Jos haluat seurata Teron matkaa muotoilijaksi, niin kurkista tänne.

 1. Tosi kiva! Sopii loistavasti paikalleen. :) String-hyllyistä on jo aikoinaan tehty paljon kopioita. Omaan silmääni ei näytä ihan samalta kuin tuo aito omalla seinälläni oleva, mutta en osaa varmaksi sanoa. Toivottavasti joku viisaampi osaa auttaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tosi kiva kuulla :). Ja on ihan totta, että kopioita on tehty jo tuolloin. Meillä on kotona String Systemiä jonkun verran, ja minustakaan ne eivät ihan näytä samalta, mutta ajattelin josko vanhempaan tuotantoon olisi jokin "tuntomerkki" :D.

   Poista
 2. Vau! 😊👌🏻 Niin hieno!!

  Ps. Blogisi ja esteettinen silmäsi ovat todella bueno! Olen lukenut blogiasi kaksi-kolme vuotta ja ai että nautin kauniista kuvistasi. Blogisi on ihana!

  Terkuin Laura

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, lämmittää mieltä. Tällaiset kommentit auttavat aina jaksamaan kuvaamaan ja kirjoittelemaan teille sinne ruudun toiselle puolelle lisää. Kiitos siis superpaljon <3

   Poista
 3. Hei!

  Ihana tupa ja uusi keittiöratkaisu! Musta sopii tuohon siis niin hyvin. Kiva on myös teidän ulkotiskaussysteemi. Itseäni kiinnostaa kesämökin keittiön suunnittelu, miten ratkaista juuri tiskaaminen, jos mökkiä käytetään myös talvella. Tehdäkö allas/veden poistoputki tiskivedelle vai "perinteinen" veden ulosvienti?


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Kiitos, olen ihan samaa mieltä tästä :). Meillä vesi ei tule sisälle lainkaan. Kaivo mökiltä löytyy, mutta siitä ei vesi tule sisälle. Meillä tämä on siis kantovesi ja tiskaus tehtiin viime talvena ihan vatien avulla ja kannettiin ulos. Jossakin vaiheessa tarkoitus olisi viedä hulevesi myös ulos täältä ja sitä silmälläpitäen keittiöön jätettiin paikka altaalle... Mutta tämä on todennäköisesti luvassa vasta parin vuoden kuluttua. Joskus aikanaan täältä on lähtenyt poistoputki imeytyskenttään ulos vanhan keittiön puolelta, mutta tuo putki oli epäkunnossa ja keittiökään ei enää siellä päässä mökkiä ole, joten emme sen tarkemmin ole tutkineet tuota siirtoa tänne päähän vielä. :) Eli valitettavasti en varmaankaan osannut auttaa sinua lainkaan. Mutta ehkä jossakin vaiheessa osaan paremmin :)

   Poista

 

Newsletter

Widgets