Top Message

www.oblik.fi

IKEA HACK: FROSTA JAKKARASTA SOHVAPÖYTÄ


Moi! Kuinka monelta teiltä löytyy IKEA:n FROSTA jakkara? Veikkaanpa, että aika monelta. Meillä on niitä muutamia varaistuimina, ja aina toisinaan olen miettinyt voisiko tuota monitoimijakkaraa jotenkin tuunailla muuten kuin maalailemalla jalkoja yms. Meiltä on uupunut sopiva sohvapöytä täältä mökiltä ja toiveissa on ollut saada sopivan minimalistinen ja suoraviivainen malli, joka yhdistäisi jotenkin vastakkaisella seinustalla olevia mustia keittiön kaapistoja. Periaatteena on kuitenkin ollut, ettei tänne hankittaisi (muutamia poikkeuksia lukuunottamatta) juurikaan uusia tavaroita tai kalusteita, vaan hyödynnämme nyt kotona olevia ylimääräisiä juttuja + kierrätämme mahdollisimman paljon sopivia vastaantulevia 2nd hand -aarteita, kuten esimerkiksi nämä tuolikaunokaiset

Ja sitten sattui niin sopivasti, että silmiin osui keittiöstä ylimääräiseksi jäänyt musta vaneriovi ja samalla silmäyksellä yksi noista IKEA:n jakkaroista. 

Ensimmäisenä irroitin jo valmiiksi kootun jakkaran jalat istuinosasta ja maalasin ne mattamustalla kalustemaalilla (Tikkurilan Helmi), jota oli jäänyt laverisänkyjen maalaamisesta. Tämän jälkeen mittasin jaloille sopivat paikat kaapinoveen ja ruuvasin ne kiinni pohjasta U-malliseksi. Tämän jälkeen pöytä olikin valmis paikoilleen asetettavaksi. Korkeutta pöydällä on 45cm ja kansilevyn koko 60x80cm. Jäin vielä miettimään nyt jälkikäteen, että jalat olisi voinut kyllä olla jonkin verran vielä toisistaan irrallaan, jolloin levy ei näyttäisi niin massiiviselta, kun jalat olisivat enemmän reunalla... Saattaa siis olla, että siirrän niitä vielä hieman. Jää nähtäväksi :).


Jos siis etsit sopivan suoraviivaista ja eleetöntä sohvapöytää, niin suosittelen ehdottomasti "uhraamaan" yhden FROSTA:n (istuinosalle olen muuten sillekin jo miettinyt mukavaa DIY-juttua ;)) pöydän jaloiksi. Yksittäisiä kaapinovia löytyy lähes aina IKEA:n poistopisteeltä, ja toki tähän soveltuu mikä tahansa muukin kalustelevy. Sitten vain maalataan koko setti samalla värillä ja avot: uniikki pöytä on valmis. Kuinka ihanan helppoa ja edullista <3. 

Inspiroivaa sunnuntaita!
Jutta

 1. Pidän tästä syystä muun muassa Artekin klassikko jakkaroista ja pöydistä. Niissä on juuri tämä muunneltavuusajatus. Samoja jalkoja käytetään niin jakkaroissa kuin pöydissäkin.

  Tosi kiva tuli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta! Ja niin sopivan ajaton muotokieli, ettei mene koskaan pois "muodista" :)

   Poista
 2. Loistava idea! Tämä on sisustusta mun mieleen, edullista mutta kuitenkin persoonallista :)

  Eikä näytä ikealta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepä se! Parhaimmat ideat on just niitä, jotka on edullisia, helppoja tehdä ja syystä tai toisesta itselleni ne on usein IKEA Hack tuunauksia, koska siellä on superedullisesti hyviä tuotteita, mutta niitä haluaa kuitenkin personoida jotenkin, koska kyseessä massatuotteet. :)

   Poista

 

Newsletter

Widgets