Top Message

www.oblik.fi

TOP10 SISUSTUSBLOGIT SUOMESSAParisen viikkoa sitten avasin sähköpostin, joka alkoi näin: "Teemme Cision Finlandilla perinteisesti Suomen suosituimmat sisustusblogit -listausta ja ilokseni voin todeta, että sinun blogisi oli tänä vuonna listauksessa kymmenen suosituimman joukossa!" 

Olin e-r-i-t-t-ä-i-n hämilläni, enkä oikein meinannut uskoa tätä todeksi. En edelleenkään pidä omaa blogiani kovin erikoisena. Pikemminkin erittäin tavanomaisena, jossa pääosassa on erittäin tavanomainen koti ja sen sisustus. Toisaalta se saattaa myös olla yksi blogin lähestyttävyyden kulmakivistä. Moni haluaa ihastella hulppeita, erikoisia ja arkkitehtoonisesti upeita koteja, ja viipyillä unelmoiden sellaisten kuvien keskellä (minäkin!). Toisaalta samaistuttavuuspintaa tarjoilee ehkä pikemminkin sellainen koti (ja asukas), jonka elämä on enemmän tavanomaista, ja koti sellainen joka tarjoilee vinkkejä ja ideoita joihin itselläkin olisi siinä hetkessä mahdollisuus. 

Tämä on jokseenkin täysin ymmärrettävää. Jos asuisin edelleen loft -kodissa, todennäköisesti inspiraatiota hakisin enemmänkin samantyylisistä kodeista ja niiden kuvista. Jos taasen asuisin vanhalla maatilalla, lukisin mitä todennäköisimmin samantyylisistä kodeista kertovia blogejakin - nehän puhuttelisivat silloin juuri minua! Me asumme tavallisessa n.100m2 perheasunnossa, jossa ei ole mitään erityistä. Aika moni muukin asuu juuri näin. Se saattanee olla myös hyvin suurella todennäköisyydellä "suosion" salaisuus. 

Mukana on joukko mitä upeimpia blogeja. Iloinen yllätys on myös se, ettei näiden perusteella voida vetää kovin tiukkoja linjoja siitä, mikä on vallalla oleva tyylisuunta tai trendi sisustamisen suhteen. Joukossa on nimittäin kymmenen erilaista kotia, kymmenen erilaista tyyliä (niin kodin kuin bloginkin tyylin suhteen). Ei siis vain joukko moderneja koteja tai vastaavasti romanttisia sisustuksia. Tämä on omasta mielestäni erittäin ilahduttavaa!

TOP10 Sisustusblogit Suomessa tällä hetkellä ovat:


Jos vielä et ole tutustunut näihin muihin TOP10 blogeihin, suosittelen tekemään sen nyt (helposti pääset niihin klikkaamalla linkkiä yllä olevasta listasta blogin nimen kohdalla). Joukosta löytyy useita omia suosikkejani, joten senkin vuoksi koen olevani erittäin etuoikeutettu ollessani näiden naisten seurassa. Ja hei - kaikki kirjoittajista on tosiaan naisia. Koskahan alkaa miesten kirjoittamien sisustusblogien vallankumous? Tällä hetkellä miespuolisia kirjoittajia on erittäin pieni joukko kokonaisuudesta. Tälle saattaisi olla tilausta enemmänkin, joten jään odottelemaan mitä tuleman pitää :) 

Olisi muuten kiva kuulla, mikä sinun mielestäsi tekee blogista mielenkiintoisen ja helposti lähestyttävän?

Jutta

 1. Onnea :) Oli kyllä todella mukava nähdä tänä vuonna niin monta tuttua blogia listalla :)

  VastaaPoista
 2. Hienoa Jutta :) Mie uskon todellakin, että tavallisuus on pop! Vaikka luksuskoteja varmaan kaikki ihailemme, niin kyllä valtaosa kansalaisista asuu ns.normikodeissa ja haluaa inspiraatiota sinne.

  VastaaPoista
 3. Onnea! Tykkään hurjasti lukea blogiasi. En tiedä mikä siinä kiehtoo, mutta lukulistaltani valitsen ensimmäisemä tämän, mikäli postaus on tullut. Tykkään yleisesti kokonaisuudesta ja sinun hyvistä diy ideoistasi.

  VastaaPoista
 4. Sun blogin juju on mun mielestä se, että tavallinen muuttuu sun käsissä erityiseksi. Sinun blogisi erottuu tunnistettavalla tyylillään edukseen, olet mieletön ideanikkari ja vaikka blogi ei koskaan ole koko totuus, niin persoonasi välittyy blogisi kautta. Oblik todella kuuluu top 10! Jee! Onnea! <3

  VastaaPoista
 5. Onnea! Mäkin uskon tuohon tavallisuuteen. Valtavia lukaaleja on helppo sisustaa kivaksi, mutta mites perus 90-luvulla rakennettu rivari jonka eteiseen ei mahdu edes kaikkien talvikengät? Juuri niihin arjen ongelmiin lukijat sitä inspiraatiota haluavat :)

  VastaaPoista
 6. Moikkis! Onnea top10:stä! Itse ajattelen juuri samoin kanssasi, tavalliset kodit ja tavalliset arkiset jutut tekevät blogista elämän makuisen♡

  VastaaPoista
 7. Kiitos kiitos kiitos <3 <3 <3. Tavallisuus on pop! Ja sillä jatketaan! Ootte parhaita lukijoita ever :)

  VastaaPoista

 

Newsletter

Widgets