Top Message

www.oblik.fi

MUUTOSKOHDE: PORTAIKON MAALAUS

Kivaa keskiviikkoa! Joku teistä saattaakin muistaa, miten meillä täällä kotona oli aiemmin melko tummat ja kellastuneet portaat. Puuportaikko oli sinänsä ihan hyvässä kunnossa, vaikka toki elämisen jälkiä niissä jo vähän näkyikin. Seinät olivat aiemmin osittain tummaa tapettia ja portaat sitä tummunutta mäntyä. Tässä vaiheessa pitää toki jo mainita, että pidän kyllä männystä ja sen ajanpatinasta - mutta vain tiettyyn pisteeseen saakka. Tässä kohdin kotia ne vain olivat vähän liian tummat ja tekivät portaikosta kovin pimeän. Kurkataanpa miltä portaikko näyttää juuri nyt ja lopussa vielä kuvamateriaalia lähtötilanteesta.


Portaiden kunnostus jäi remontin lähes viimeiseksi vaiheeksi siitä syystä, että yläkerta valmistui vasta muuton jälkeen ja portaissa kuljettiin ja kannettiin tavaraa jatkuvasti. Kun viimein saimme yläkerran kuntoon, iski pieni remppaväsy, jonka vuoksi jätimme maalauksen suosiolla vähän myöhemmälle. Rehellisesti täytyy kuitenkin myös todeta, että yläkerran puolelta kaiteet pitäisi vielä pintamaalata kertaalleen ja sivusta puuttuu edelleen kaide (vanhat kaiteet hävitettiin niiden ollessa erittäin massiiviset ja raskaat). 

Aloitimme portaikon kunnostuksen ensin tapettien irroittamisella ja lopulta suurin osa seinistä levytettiinkin uudelleen. Tämän jälkeen hioimme raput kertaalleen ja kittasimme suurimmat kolhut puukitillä. Kittauksen jälkeen tehtiin vielä kevyt hionta, jonka jälkeen vuorossa olikin pesu + maalaus.

Vaaleat seinät ja portaat toivat mielettömän määrän valoa koko portaikkoon, ja tuntuu kuin ahdas käytävämäisyys olisi lähes kokonaan poissa. Tämä osa kodista näkyy heti sisääntullessa, joten on kivaa, kun se on freesin näköinen. Vaikkakin siihen pinotaan aika usein yläkertaan meneviä tavaroita ja vaatteita, niin silti yleisilme on todella rauhallinen.Portaikko haluttiin pitää selkeänä ja vaaleana siitäkin syystä, että yläkerrassa seinillä on voimakas tummansinisen sävyinen tapetti ja alhaalla taasen keittiössä tummaa vihreää. Kotimme kaikki ns. käytävätilojen seinät on maalattu sävyllä F487 (Höyhen) ja portaat sävyttämättömällä valkoisella. Vielä nyt alkuun portaat hohtavat kirkkaan valkoisena, mutta edellisessä kodissa sävy pehmeni noin vuoden kuluessa huomattavasti. Tätä odotellessa. :)

Näin me onnistuimme ja toteutimme portaikon muutoksen:


Vielä pitäisi tosiaan tehdä se kaide ja etsiä tähän käytävälle portaiden edustalle uusi matto. Ja tältä portaikko näytti ennen kunnostusta (osa kuvista jo remontin keskellä otettu). Aikamoinen ero valoisuudessa, vai mitä olet mieltä?
Jutta

* tuotteet saatu bloginäkyvyyttä vastaan

 1. Aivan upea muutos ja todellakin kannatti tehdä! Paljon freesimmän näköinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja lopulta aika pienellä vaivalla tuli iso muutos :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Tykkään kyllä hurjasti lopputuloksesta. Niin paljon tuli valoisuutta lisää :)

   Poista
 3. Oi ihanuus, miten valoisa portaikosta tuli! Voisipa tehdä saman täällä vuokra-asunnossa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kysyä, josko vuokranantaja suostuisi. Työ on suurin kustannus, joten jos sen voisi tehdä itse, niin eurot jää aika vähäiseksi :)

   Poista
 4. Voi vinde, kyllä on tosi valoisa nyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllättävän suuri muutos kyllä pelkällä maalilla :)

   Poista
 5. Onpa iso vaikutus kyllä värillä, vau! Meillä oli edellisessä talossa valkoinen portaikko, ja se oli kyllä kaunis ja väri toi juurikin valo muuten aika hämärään portaikkoon. Huonona puolena oli se, että valkoisissa portaissa näkyi ihan jokainen hius ja pölyhiukkanenkin! Tästä viisastuneena meillä on nyt portaissa askelmat saarnia, joka antaa vähän enemmän anteeksi, mutta sen sijaan kaikki lattiat on valkoiset... :-D :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se on kyllä totta! Huomaa hyvin eron, kun ylhäällä puulattia ja alhaalla harmaa lino, että nämä portaat helposti näyttää aina pölyisemmiltä. Onneksi meillä on niin pieni koti muuten, että jaksaa imuroida näitä tarpeeksi usein. Heh, no teillä kääntyi sitten toisinpäin :D

   Poista
 6. Wau!! Kyllä vaan kannatti! Meilläkin oli sellaiset kahta eri ruskeaa,kiiltävällä kalustemaalilla maalatut yököt.. Portaiden maalauksessa on yllättävän monta pikkukohtaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta muuten. Ja tarvitsee useamman maalikerroksen, että kestää kulutusta hyvin. Lopulta kuitenkin aika pienellä investoinnilla saa suuren muutoksen. Tällaisissa ahtaissa paikoissa kun tuo pimeys oikein ns. korostuu, niin valkoinen toi kyllä valon!

   Poista
 7. Täällä odottaa kans mäntyportaat maalausta. Todella upea muutos teillä! =) Näistä teidän portaista innostuneena taidetaan aikaistaa omien portaiden maalausta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei jee! Nämä on meidän kolmannet portaat, jotka ollaan maalattu ja aina vaan jaksaa ihastuttaa paljonko valoisuutta saa portaikkoon maalin avulla :)

   Poista
 8. Todella ihana ja raikas! ❤ Maalilla saa kyllä ihmeitä aikaan. 😊

  VastaaPoista
 9. Todellakin iso muutos! Mie maalasin meidän portaat vasta muuton jälkeen ja sattui sillain kivasti, että ekan maalikerroksen jälkeen nousi 40 asteen kuume ja vähän hapotti....mies oli reissutöissä eli pakko oli jatkaa ja vetaista kaksi kerrosta lisää. Melkoisen loppunut oli emäntä sen jälkeen, mutta valkoista tuli. Sama maali muuten oli meilläkin. Ajan kanssa tullut jälkiä rappuihin ja pitäisi vetaista uusi maali pintaan. Jospa se kuume ei nyt toista kertaa sattuisi kesken maalauksen...

  Mukavaa loppuviikkoa Jutta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä! Inhottava kohta tulla kipeäksi :/. Pidän peukkuja, ettei ensi kerralla käy samoin <3

   Poista
 10. Huikea muutos ja upea lopputulos! Meillä alkaa remontin loppusuora häämötellä ja portaiden laitto on edessä. Valkoinen olisi ollut muuten ykkösvaihtoehto, mutta koska koirat, päädyttiin mikrosementiin... saas nähdä millainen lopputulos on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se onkin varmasti hyvä vaihtoehto! Olisi kiva kuulla kokemuksia niistä myöhemmin :)

   Poista
 11. Olisi kiva kuulla millä tavalla maalasitte portaikon seinät? Korkeuttahan on niin paljon ettei normitikkailla onnistu + epätasainen alusta (portaat)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Me käytimme remonttiaikana portaikkoon rakennettua telinettä, sillä maalauksen lisäksi seiniin vaihdettiin uudet levyt. Tämä oli oikeastaan ainoa tapa toteuttaa tuo muutos. :)

   Poista

 

Newsletter

Widgets