Top Message

www.oblik.fi

VIIKON SISUSTUSVALINTA OSA 3

Moikka ja mukavaa maanantaita! Aloittelin joulukuussa uutta juttusarjaa "Viikon sisustusvalinta". Tarkoituksena on nostaa muutaman kerran kuukaudessa hauskoja ja pieniä sisustusvalintoja esille, ja yhtä niille kaikilla on se, että ne ovat helppoja ja edullisia toteuttaa. Erityisesti paneudumme näissä postauksissa piensisustukseen ja sellaisiin asioihin joilla saadaan vähällä vaivalla (ja rahalla) luotua vähän erilaista fiilistä kotiin. 

Juttusarjan ensimmäinen osa oli "Yhden kukan maljakko"
Toiseen osaan poimin jouluisemman aiheen "Huonekuusi"


Kovin tuntuu olevan vihersisustuspainotteisia nämä valinnat, mutta se kyllä samalla kuvaa sitä tosiasiaa, miten pienillä vihreillä kasveilla (olkoonkin sitten ruukku- tai leikkokasveja) mukavaa uutta fiilistä. 

Tämän viikon sisustusvalinta onkin - yllätys yllätys - hauska kasviasetelma!


Tällä kertaa kokosin kolme pientä kasvia yhden lasilaatikon sisälle. Näin asetelma pysyy hallittuna sohvapöydällä, ja niitä on myös helppo siirtää (kahvikupin tieltä sohvalla, tiedättehän ;)). Yksi kasveista on lasipurkissa juurtumassa ja tämä voidaan korvata vaikkapa vielä tässä tammikuussa pienillä havunoksilla. Toisessa lasimaljassa on pari rosmariinin oksaa.  Kolmas kasveista taasen on minikaktus, joka on kaikessa pienuudessaan niin kovin sympaattinen, mutta jäisi yksinään ruukussa vähän orvon oloiseksi sohvapöydällä. 

Purkissa on pariton määrä kasveja, sillä omaan silmääni (ja joidenkin sisustusoppienkin mukaan) pariton määrä on aina parillista parempi. Jotenkin silmä havainnoi kokonaisuutta paremmin ja se on hallitumman ja tasapainoisemman näköistä. Tätä "sisustussääntöä" noudatan itse lähes aina asetelmia tehdessä. Samoin koitin tuoda tähän aavistuksen korkeuseroja laittamalla nuo rosmariinin oksat vähän korkeampaan maljaan, jolloin kaikki eivät näytä  samalta massalta ollessaan tasakorkuisia.


Metallikehyksinen lasipurkki on löytö IKEAsta. Samoin tuo minikaktus. Lasipurkkiin voi vaihtaa välillä vaikka pieniä nuppuja kukkakimpuista tai täyttää sen esimerkiksi kävyillä. Helppo ja edullinen tapa koota kaunis asetelma kotiin!

Miten muuten te tapaatte asetella pieniä kasveja kotona? 
Onko ne pöydillä, hyllyillä, suurempina kokonaisuuksina vai erillisinä toisistaan?

Jutta

 1. Toi lasipurkki on ihana ja kiinnitin heti siihen huomion! Sinnehän voi laittaa vaikka mitä kivaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä kiva! Mietin aiemmin, että tekisin sen sisään pienen "miniatyyrimaailman". Ehkä metsän jossa pari eläintä. Katsotaan toteutuuko koskaan :)

   Poista
 2. Oikein kivalta näyttää! Plussaa se, että on tuollainen kompakti, kerralla nostettava. Sohvapöytä kun on ainakin meillä monesti sellaisessa käytössä, että siinä on iltasyömistä, teetä jne..eikä viitsisi jatkuvasti nostella koristeita alta pois.
  Ja se on muuten jännä juttu tuo parillinen ja pariton - monesti pariton juuri asetelmissa näyttää parhaalta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just samaa mieltä! Kiva kun saa helposti siirrettyä. Meilläkin nimittäin iltaisin usein tässä syödään ja viikonloppuisin juodaan kahvit yms. :)

   Ja tuo pariton-parillinen... on kyllä jännä juttu. Mikäköhän sen aiheuttaa/tekee?

   Poista

 

Newsletter

Widgets