Top Message

www.oblik.fi

7. KESÄKAHVILA / HEINÄKUUN KUVAPÄIVÄKIRJA

Kesän yksi parhaimpia juttuja on kesäkahvilat. Parhaita ovat ne, jotka sijaitsevat paikoissa joihin ei muuten tulisi mentyä - ne vain tulevat eteen sattumalta. Kesäkahviloissa on yleensä vähän parempi palvelukin. Tai ehkä se johtuu myös asiakkaiden omasta kesäfiiliksestä... Sellaisesta huolettomasta ja stressittömämmästä kuin muutoin tuntuu olevan. Kesäkahviloiden työntekijät ovat vain jotenkin niin ihania ja vilpittömän onnellisia kun paikalle saapuu asiakkaita. 

Tähän kuvaan halusin tehdä tarkan ja vahvan rajauksen. Kuvassa ei näy kokonaan oikein mitään - ei rakennusta, ei ikkunaa, ei pöytää. Kaikkea näkyy vähän, mutta silti kuvasta tunnistaa että kyseessä on pöytä, ikkuna ja puutalon seinä. Pidän tiukoista rajauksista muutoinkin, ja siinä minulla on kyllä paljon opettelemista jatkossakin. Jatkan siis edelleen harjoituksia.

Vaikka tarkoitus on jakaa yksittäisiä kuvia hetkistä/paikoista/tunnelmista/tilanteista, oli pakko laittaa loppuun vielä pari herkkupalaa tästä sympaattisesta Hajstorpissa sijaitsevasta kesäkahvilasta. Kahvila sijaitsi aivan Götan kanavan rannalla ja koko miljöö oli erittäin lämminhenkinen. Suosittelen ehdottomasti vierailemaan täällä, mikäli tiedossa on automatkailua Tukholman eteläpuolella. Majoituimme tällä etapilla paikallisen perheen vierastalossa, josta lupaan laittaa teille kuvia myöhemmin lisää. Ihana paikka  ja ihana emäntä <3.

Jutta

Mistä on kyse? Päätin alkukesästä, että otan itselleni tavoitteeksi kuvata joka päivä jotakin erilaista. Päädyin antamaan päiville teemasanat ja pakottamaan itseni harjoittelemaan tunteiden ja ajatusten vangitsemista kuviksi. Jokaisena heinäkuun päivänä julkaistaan siis kuvapostaus, jossa tarkoituksena on löytää päivän kuvasta sellainen hetki tai asia, joka kuvastaa teemasanaa parhaiten. 

Löydät kaikki heinäkuun kuvapostaukset Kuvapäiväkirja -tunnisteen alta (oikea laita blogin sivupalkin tunnistepilvessä).

 1. Se on kyllä just niin totta, että kesäkahviloihin tulee poikettua silloin, kun on itsekin mukavalla kesäfiiliksellä liikkeellä, eikä koskaan silloin, kun pitää vaan matkan varrella tankata jotain syötävää ja taas jatkaa. Ja ihan eri tavalla tosiaan henkilökuntaa ilahduttaa jokainen asiakas, toisin kuin ruuhkaisella ABC:llä, jossa stressi paistaa työntekijöistäkin kauas.

  PS. Ihana tapetti tässä kahvilassa.

  PS2.Iloista kesälomareissua teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eikö ookin! Paljon on tietty itsestä kiinni, mutta paljon on vaikutusta myös miljöölläkin. Sympaattinen fiilis on tarttuvaa. Onneksi <3

   Tapetti oli kyllä just ihana!

   Poista
 2. Oi, meidänkin perheellä on harrastuksena maalaiskahviloissa vieraileminen! :) Meidän suosikki, paikallinen vanhassa tallissa oleva kahvila, on auki pe-la koko vuoden, mutta muuten tässä lähistölläkin aukeaa erityisiä paikkoja vain hetkeksi keskellä kauneinta kesää. Ja voi sitä löytämisen riemua, kun uuteen paikkaan osuu. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan paras harrastus! Joka kesä mietin, että vitsit kun olisi vielä enemmän ehtinyt käymään. Mutta onneksi paikkoja jää seuraavillekin kesille vierailtavaksi :)

   Poista
 3. Tuo kaikki mitä muut on jo kirjoittanut on niin totta. Viimeinen muisto on Tammisaaresta pienen pienestä kahvilasta.
  Osallistu kastehelmi kulhojen (6) arvontaan mun blogissa.

  VastaaPoista

 

Newsletter

Widgets